جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای سکوت
دوره ۵، شماره ۱ - ( شماره ۱ (پیاپی ۱۷)- ۱۳۹۳ )
چکیده
ژولیا کریستوا با تکیه بر همگرایی ها و همپیوندی های دو حوزه زبانشناسی و روانکاوی، نظریات نوینی در باب تحلیل متون ادبی ارائه کرده است. او در نظریه «آلودهانگاری» که برآمده از کنکاشهای پساساختارگرایانه اوست، بر این عقیده است که آفرینشگر ادبی به مثابه فاعل سخنگو از خلال زبانی شاعرانه و نشانهای از نابسامانیهای جهان پیرامون خود اعلام برائت میکند و سپس برای تطهیر خویش و جامعه پیرامون از آلودگیها، به جست وجوی راه حل روی می آورد. کریستوا امکان کاربست این نظریه را به ادبیات اروپایی با مثالهای فراوانی مورد بررسی قرار داده است. ما در این مقاله برای مطالعه موردی کاربست ابزارهای تحلیلی نظریه آلوده انگاری بر ادبیات فارسی، شعر «دلم برای باغچه میسوزد» فروغ فرخزاد را انتخاب کرده ایم و دو هدف کارکردی عمده را مورد توجه قرار داده ایم؛ نخست چشم اندازی جامع از آنچه امروز تحت عنوان «نظریه آلوده انگاری» کریستوا مطرح می شود را ارائه می کنیم و سپس با تکیه بر مبانی و ابزارهای واکاوانۀ نظریه آلوده انگاری، امکان تأویل پذیری و خوانش های بدیع از این شعر فرخزاد را به بوتۀ آزمون می آوریم و درصدد پاسخ به این پرسش هستیم که آیا امکان کاربست چنین رویکردی در خوانش اشعار فروغ فرخزاد و دیگر شاعران معاصر فارسی وجود دارد یا نه؟
دوره ۶، شماره ۴ - ( شماره ۴ (پیاپی ۲۵)- ۱۳۹۴ )
چکیده
یوری لوتمن (۱۹۹۳-۱۹۲۲) که از بنیانگذاران مکتب نشانهشناسی مسکو- تارتو بهشمار میرود، جایگاه مهمی در معرفی و بسط مبانی و خردهنظریههای نشانهشناسی فرهنگی، همچون نظریه سپهر نشانهای دارد. به عقیده لوتمن، نظریه سپهر نشانهای هر متن را بهعنوان یک کلیت فرهنگی درنظر میگیرد که میتوان ازطریق بررسی رمزگان نشانهای آن، به شیوه تولید زنجیره معانی خاص در یک فرهنگ معین دست یافت؛ ازاینرو، خوانش مبتنیبر نظریه سپهر نشانهای با انتخاب متونی که به یک دوره اجتماعی- تاریخی متعلق هستند، امکان بازشناسی ژرفساختهای فرهنگی- اجتماعی آن دوره را فراهم میکند. این خوانش با درنظر گرفتن تولیدات فرهنگی یک مقطع خاص زمانی و بررسی مناسبات و تعاملات بینامتنی، اشتراک و همسانی فرآیند تولید معنا در یک سلسله متون و بخش قابل توجهی از ژرفساختهای اجتماعی- فرهنگی آن دوره را نشان میدهد.
در این مقاله، با تکیه بر نظریه سپهر نشانهای، ابتدا فیلم زندگی خصوصی آقا و خانم میم (۱۳۹۰) ساخته سید روحالله حجازی را بهعنوان جزئی از یک سپهر نشانهای کلان بررسی و سپس قابلیتهای نشانهای این فیلم را در رابطه پویا و مطمئن با ژرفساختهای اجتماعی- فرهنگی دهه ۸۰ مطالعه میکنیم. از سوی دیگر، درصدد پاسخ به این پرسش هستیم که عناصر مشترک سپهر نشانهای متون سینمایی این دهه ازرهگذر چه استعارهپردازیها و نمادسازیهایی توانستهاند بر مختصات اجتماعی- فرهنگی جامعه ایران دهه ۸۰ دلالت کنند.
محمد سجاد سکوت، برهان بیگ زاده،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده
تشخیص هوشمند بیماریها با دقت بالا، سرعت زیاد، هزینه پایین و به صورت غیرتهاجمی امروزه به یک ضرورت در روند درمان بیماریها تبدیل شده است. در این راستا، گرفتن سیگنال نبض، امری بسیار آسان و کم هزینه است که با توجه به در دسترس بودن آن و نیز آسان بودن فرآیند مربوطه، می تواند در تشخیص سریع و کم هزینه بیماریهای قلبی بسیار مفید باشد. چنانچه در این زمینه بتوان از روش مناسب پردازش سیگنال و هوشمندسازی آن نیز بهره جست بگونه ای که دقت آن با سایر روشهای هزینه بر و زمان بر برابری کند، می توان گفت که به دستاورد ارزشمندی رسیده ایم که هدف از این مطالعه نیز همین امر است. در ابتدا با استفاده از دستگاه تسک فورس مانیتور، داده های مربوط به سیگنال فشاری نبض در انگشت دست چپ برای دو گروه سالم و مبتلا به بیماری عروق کرونر دریافت شده است. سپس سیگنالها فیلتر شده و موارد نادرست از آن جدا شده است. آنگاه ویژگی های مربوط به حالت سالم و بیمار استخراج شده و در نهایت با انتخاب ویژگی های برتر، داده های افراد سالم و افراد بیمار با دقت بیش از ۸۵ درصد با استفاده از الگوریتم ماشینهای بردار پشتیبان از هم جدا می شوند.
محمدسجاد سکوت، سیدحمیدرضا حیدری، برهان بیگزاده،
دوره ۱۹، شماره ۷ - ( تیر ۱۳۹۸ )
چکیده
اندازهگیری علایم حیاتی بدن مثل درصد اکسیژن خون، فشار خون و ضربان قلب مهمترین و ابتداییترین مرحله برای تشخیص انواع بیماریها بهخصوص بیماریهای قلبی و عروقی به شمار میرود. روشهای گوناگونی برای اندازهگیری این علایم مطرح شده است. بهطور کلی این روشها به دو دسته تهاجمی و غیرتهاجمی تقسیمبندی میشوند. بهدلیل آسیبهای کمتر روشهای غیرتهاجمی، استفاده از آنها در چند دهه اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از تلفن همراه بهعلت دسترسی آسان و فراگیربودن از مطرحترین روشهای غیرتهاجمی است. در این مقاله پس از مطالعه و بررسی روشهای فوتوپلتیسکوگرافی و بیان تئوریهای مربوط به آن روش فوتوپلتیسکوگرافی تصویری برای اندازهگیری میزان ضربان قلب به کار گرفته شده است. با توجه به دو الگوریتم پیشنهادی بر مبنای تبدیلات فوریه و محاسبه قله سیگنال، پیادهسازی از این الگوریتمها با استفاده از دوربین تلفن همراه و الایدی آن روی ۲۰ نفر انجام شده است. در گام بعد، میزان ضربان قلب استخراج شده است. در نهایت، مقایسهای بین دو روش انجام شده است که نتایج حاصل از این مقایسه بیان میکند که روش محاسبه قله، خطای کمتری نسبت به روش تبدیل فوریه دارد.