۱۲ نتیجه برای سیدکاشی
سیدمحمدحسین سیدکاشی، حسن مسلمی نایینی، غلامحسین لیاقت، محمود موسوی مشهدی، یانگ هون مون،
دوره ۱۲، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۱ )
چکیده
فرایند هیدروفرمینگ گرم آلیاژهای آلومینیوم و منیزیم به دلیل وجود استانداردهای سختگیرانه آلایندگی و لزوم صرفه جویی در مصرف سوخت بسیار مورد توجه صنعت خودروسازی مدرن قرار گرفته است. عیب اصلی این آلیاژها شکل پذیری پایین آنها می باشد که با بالا بردن دمای فرایند تا زیر دمای دمای تبلور مجدد فلز می توان آن را تا حد قابل توجهی افزایش داد. به دلیل پیچیدگی فرایند در دمای بالا، کنترل عوامل مختلف موثر در شکل دهی از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این مقاله، اثر ابعاد لوله، شعاع گوشه و نرخ کرنش بر میزان بهینه فشار داخلی و جابجایی محوری مورد نیاز برای شکل دهی موفقیت آمیز محصول در هیدروفرمینگ گرم لوله های آلومینیومی ۶۰۶۱ در دمای ۳۰۰ درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفته است. روش جدیدی بر اساس الگوریتم بازپخت شبیه سازی شده برای بهینه سازی منحنی های بارگذاری فشار و نیروی محوری تدوین شده است. نتایج عددی با آزمایش های تجربی مورد بحث، تائید وصحت سنجی قرار گرفته است.
محمد حسین پور گللو، سید محمدحسین سیدکاشی، نرجس ولیان،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده
یکی از پارامترهای مهم در پیشبینی شکلدهی ورقهای فلزی تاثیر معیارهای تسلیم بر پیشبینی کرنشهای حدی می¬باشد. در این مقاله اثرات ضریب ناهمسانگردی نرمال بر معیارهای تسلیم ناهمسانگرد درجه ۲ هیل (۱۹۴۸)، مرتبه بالاتر هاسفورد (۱۹۷۹) و غیر درجه ۲ هیل (۱۹۷۹)، با توجه به موقعیت کرنش صفحهای بررسی شده و همچنین اثر این معیارهای تسلیم و پارامترهای ضریب ناهمسانگردی نرمال، ضریب حساسیت به نرخ کرنش، توان کرنش سختی و درجه¬ی معیار تسلیم بر منحنیهای حد شکلدهی بر حسب مدل M-Kمورد مطالعه قرار گرفته است. اثرات متفاوت ضریب ناهمسانگردی نرمال بر روی کرنشهای حدی سه معیار فوق تطابق خوبی با اثر ضریب ناهمسانگردی نرمال بر روی سطوح مختلف تسلیم دارد. مقایسه¬ای بین اثر درجه معیار تسلیم و ضریب ناهمسانگردی نرمال برای معیار تسلیم غیر درجه ۲ هیل نیز صورت گرفته است. نتایج نشان داده است که انتخاب معیار تسلیم تاثیر زیادی بر روی منحنی حد شکلدهی دارد.
محمد حسین پور، سیدمحمدحسین سیدکاشی، سپیده شاهی،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله، اثر معیارهای تسلیم پیشرفته BBC۲۰۰۳، Yld۲۰۰۴ و BBC۲۰۰۸با قانون سختشوندگی سوئیفت بر اساس مدلهای مارسینیاک-کوزینسکی، گلویی پخشی سوئیفت و گلویی موضعی هیل در محاسبهی کرنشهای حدی بررسی شدهاست. این مدلها برای ارزیابی قابلیت پیشبینی شکلپذیری در ورقهای فلزی اورتوتروپیک AA۲۰۹۰-T۳ و AA۶۱۱۱-T۴ بهکار برده شده. علاوه بر این، اثر PLC بر شکلپذیری ورق آلومینیومی AA۵۱۸۲-O نیز بررسی شدهاست. حساسیت مدل مارسینیاک-کوزینسکی نسبت به ضریب ناهمگنی اولیه بررسی و تأثیر این پارامتر در پیشبینی نمودار حد شکلدهی نشان داده شدهاست. مطالعه اثر توان معیارهای تسلیم فوق بر شکلپذیری، نشان میدهد توانهای بالاتر که برای مواد با ساختار اتمی FCC پیشنهاد شده، حد شکلپذیری بالاتری را نسبت به توانهای پایینتر که برای مواد BCC پیشنهاد شدهاست، دارند. همچنین تأثیر پارامترهای مؤثر ماده از قبیل توان کرنشسختی و ناهمسانگردی در ورق مورد مطالعه قرار گرفته و نشان داده شده که افزایش توان کرنشسختی باعث بهبود شکلپذیری و اثر PLC و افزایش ضریب ناهمسانگردی، موجب کاهش شکلپذیری ورق میشوند. همچنین پیشبینی کرنشهای حدی آلیاژ AA۶۱۱۱-T۴ توسط معیار تسلیم Yld۲۰۰۴در سمت راست منحنی با مدل مارسینیاک-کوزینسکی و در سمت چپ با مدل گلویی موضعی هیل، تطابق بهتری با نتایج تجربی را نشان میدهد.
سجاد خیشه، حسین امیرآبادی، سیدمحمدحسین سیدکاشی،
دوره ۱۵، شماره ۱۲ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
سوراخکاری اصطکاکی یکی از روشهای غیرمرسوم ولی کاربردی برای ایجاد و شکلدهی سوراخ در ورقهای نازک میباشد. در این روش یک ابزار چرخان در ورق نفوذ کرده و در یک مرحله بدون ایجاد براده ضمن سوراخ کردن ورق، یک بوش در طرف دیگر ایجاد میکند. ابزار مورد استفاده در این روش دارای شکل مخروطی و بدون لبه برنده است و از حرارت ایجاد شده بر اثر اصطکاک بین ابزار و قطعهکار، برای نرم کردن ماده، نفوذ به قطعهکار و ایجاد بوش استفاده میشود. در این فرآیند، درجه حرارت قطعه کار در حین عملیات بالا و به تبع آن میزان شکلدهی نیز زیاد میباشد. لذا شبیه سازی به روش اجزای محدود، ابزار مناسبی برای درک جریان ماده، تنش، کرنش و طول بوش میباشد. در این مقاله از نرم افزار اباکوس برای شبیهسازی رفتار فرآیند سوراخکاری اصطکاکی استفاده شد. برای صحتسنجی نتایج شبیه سازی، طول بوش ایجاد شده توسط ابزار با قطرهای مختلف در سرعتهای پیشروی و دورانی متفاوت اندازه گیری و با داده های حاصل از آزمایشهای تجربی مقایسه شدند. هدف این تحقیق تعیین پارامترهای فرآیند برای ایجاد بوش با ضخامت یکنواخت و بررسی تاثیر آنها بر فرم بوش میباشد. دراین راستا، طراحی آزمایش با روش عاملی کامل صورت گرفت و نتایج با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس تفسیر گردید. مشخص شد که بیشترین تاثیر بر طول بوش ایجاد شده در سوراخکاری اصطکاکی را ابتدا قطر ابزار با ۹۴% تاثیر، سپس سرعت پیشروی با ۳% و در نهایت کمترین اثر را سرعت دورانی با ۲% تاثیر دارا میباشند.
عباس هاشمی، محمد حسین پور، سیدمحمدحسین سیدکاشی،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله یک روش کاربردی بهصورت ترکیب شبیهسازی المان محدود و بهینهسازی بازپخت شبیهسازیشده تطبیقی (ASA) برای طراحی و تحلیل فرایند هیدروفرمینگ ورق تدوین و توسعه داده شد. شبیهسازی فرایند توسط کد المان محدود در قالب تعریف پارامتریک پارامترهای فرایند، این انعطافپذیری را در روش ارایهشده ایجاد مینماید تا ابعاد هندسی قطعه و قالب و خواص مواد جزئی از دادههای ورودی برنامه بهینهسازی را تشکیل دهند. بازتعریفِ پارامترهای روش ASA متناسب با فرایند هیدروفرمینگ ورق موجب شد تا همگرایی دادهها در زمان کوتاهتر و دقت بالاتر صورت پذیرد. یک کد واسط در برنامه متلب بهمنظور مدیریتِ اتوماتیکِ ارتباط بین شبیه-سازی و بهینهسازی تدوین گردید، بهطوریکه نیازی به دخالت کاربر یا طراح در حین اجرای فرایند بهینهسازی نخواهد بود. هدف این پژوهش از ارایه روش ترکیبیِ شبیه-سازی انعطافپذیرِ فرایند، دستیابی به مسیر بهینه بارگذاری فشار شکلدهی، تعیین سرعت مطلوب سنبه، تولید قطعهای سالم با کمینه نازکشدگی، حذف عیوب چروکیدگی و پارگی میباشد. در این پژوهش، بهمنظور همگامسازی مسیر بهینه فشار و سرعت مطلوب سنبه در شکلدهی قطعات فنجانیشکل، دو نوع روش بارگذاری مختلف متناسب با نوع حرکت رم دستگاه پرس ارائه میشود. با استفاده از روشهای بهینهسازی با سرعت ثابت و متغیر، برای یک قطعه فولادی با هندسه مخروطی به ترتیب مقادیر نازک شدگی ۹۷۷۸/۱۲ و ۳۲۹۵/۱۲ درصد با انجام تعداد ۲۰۲ و ۱۴۸ شبیهسازی حاصل شد. این نتیجه نشاندهنده بهبود کیفیت محصول نهایی و کاهش تعداد تکرارهای شبیهسازی در روش سرعت متغیر میباشد. تطابق مناسب دادههای عددی و نتایج تجربی اعتبار و صحت روش بهینهسازی پیشنهادی را تایید نمود.
مجید خدادادی، حسین امیرآبادی، سیدمحمدحسین سیدکاشی،
دوره ۱۶، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده
آلیاژهای اینکونل، خانوادهای از سوپرآلیاژهای پایه نیکل هستند که محدوده وسیعی از ترکیبها و خواص را در برمیگیرند. اینکونل ۷۱۸ جزئی از این سوپر آلیاژها میباشد که به دلیل خواص مکانیکی مناسب مانند استحکام خزشی و مقاومت در برابر خوردگی در دمای بالا، در صنایع هوافضا مورد استفاده قرار میگیرد. علیرغم این مزیتها، اینکونل ۷۱۸ بهسختی ماشینکاری میشود. در این مقاله فرآیند ماشینکاری متعامد اینکونل ۷۱۸ به منظور بررسی پارامترهای موثر بر نیرو، دما و شکل براده شبیهسازی شدهاست. شبیهسازی به صورت دو بعدی و با کمک نرمافزار آباکوس انجام گردید. برای تعیین رفتار ماده از ضرایب جانسون-کوک، و برای مدلسازی شرایط اصطکاکی از فاکتور برشی ثابت (m) در سطح تماس براده-ابزار استفاده شد. سپس نتایج حاصل از شبیهسازی با مقادیر تجربی مقایسه گردید که تطابق خوبی بین آنها وجود داشت. پس از اعتبار سنجی نتایج شبیهسازی، به کمک روش طراحی آزمایشها، میزان اثر ضریب اصطکاک، سرعت برشی، پیشروی و زاویه براده ابزار بر روی نیروی وارد بر ابزار، دمای لبه برنده ابزار و شکل براده بدست آمد. طبق نتایج بدستآمده، پارامترهای پیشروی با ۳۰% و ضریب اصطکاک با ۱۹% بیشترین تاثیر را بر روی نیروی وارد بر ابزار دارند. پارامترهای زاویه براده با ۳۱%، سرعت برشی با ۲۱% و پیشروی با ۲۰% بیشترین تاثیر را بر روی دمای لبه برنده ابزار دارند. همچنین پارامترهای ضریب اصطکاک و پیشروی با ۲۵% بیشترین تاثیر را بر روی شکل براده دارند.
حسن غفوریان نصرتی، سیدمحمدحسین سیدکاشی، مهدی گردویی،
دوره ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
روش انبساطدهی با ابزار الاستومری به عنوان یکی از روشهای انعطافپذیر در تولید قطعات تو خالی یکپارچه مورد استفاده قرار گرفته است. امروزه، استفاده از روشهای شکلدهی انعطافپذیر به علت انعطافپذیرى بالا، کیفیت مطلوب سطح و کاهش هزینه تمام شده مورد توجه اغلب صنایع اعم از هوافضا و تسلیحاتی میباشد. در این پژوهش، شبیهسازی اجزای محدود به وسیله نرمافزار آباکوس برای بررسی رفتار فرایند انبساطدهی لوله فولادی زنگنزن ۳۰۴ با استفاده از ابزار الاستومری اجرا گردیده است. در ابتدا نتایج شبیهسازی با مقایسه بین هندسه لوله تغییر شکل یافته با آزمونهای تجربی مورد بررسی و صحتسنجی قرار گرفت. هدف از تحقیق حاضر تعیین عوامل فرایند و بررسی میزان تاثیر آنها بر ضخامت و متوسط ارتفاع انبساطدهی لوله میباشد. در این راستا، طراحی آزمایش با روش عاملی کامل صورت گرفت و نتایج با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس تفسیر، و مدلی رگرسیونی برای پیشبینی این مقادیر ارائه گردید. مشخص شد که از بین عوامل بررسیشده، اصطکاک (بین لوله و لاستیک)، ارتفاع لاستیک، میزان پیشروی سنبه و تغذیه محوری لوله اثر معناداری بر روی فرایند دارند. در نهایت مقدار بهینه عوامل موثر در شرایط مورد بررسی این پژوهش ارائه گردیده است.
محمد خوران، سیدمحمدحسین سیدکاشی،
دوره ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
کامپوزیتها بدلیل نسبت استحکام به وزن و سفتی بالا، مقاومت بالا در مقابل کمانش و خستگی و بسیاری خواص مطلوب دیگر کاربرد زیادی در صنایع مختلف پیدا کردهاند. کامپوزیت سهبعدی پارابیم، به دلیل استحکام بالای خمشی و سبکی فوق العاده در مقایسه با دیگر کامپوزیتهای ساندویجی امروزه جایگاه قابل توجهی را پیدا کرده است. برای اتصال کامپوزیتها به سازههای دیگر نیاز به سوراخکاری است. در این پژوهش، به بررسی اثر سرعت دورانی، پیشروی و قطر مته بر میزان آسیب وارد شده به کامپوزیت-های سهبعدی پارابیم در حین عملیات سوراخکاری پرداخته شده است. برای ارزیابی تاثیر پارامترهای سوراخکاری بر روی این کامپوزیتها از طراحی آزمایش به روش عاملی کامل استفاده و بهمنظور بررسی عیوب موجود در نمونههای سوراخکاری از تکنیک عکاسی دیجیتال بهره گرفته شده است. جهت سنجش میزان آسیب وارد شده به نمونهها، از دو فاکتور تعریف شده استفاده شد: ۱- فاکتور شکست ماتریس (MFF)، و ۲- فاکتور الیاف برش نخورده (UCFF). تجزیه و تحلیل نتایج تجربی نشان داد که در بین عوامل اصلی، پیشروی و سرعت دورانی بهترتیب بیشترین و کمترین تاثیر را بر رویMFF با ۲۳,۸۳ و ۰.۳۴ درصد دارند؛ اما نتایج تجربی برایUCFF، حاکی از آن بود که قطر ابزار با ۱۷.۱۷ درصد بیشترین اثر را دارد. همچنین مشخص شد، هر دو فاکتور رفتار مشابهی را در مقابل تغییرات سرعت دورانی داشته و این پارامتر بر خروجی کمترین تاثیر را دارد. سرعت دورانی ۱۷۵۰ دور بر دقیقه، پیشروی ۰.۱ میلیمتر بر دور و قطر مته ۱۰میلیمتر به عنوان سطوح بهینه برای حداقل MFF وUCFF معرفی گردید.
سیدمحمدحسین سیدکاشی، فرزاد رحمنی، حسین امیرآبادی، محمد حسین پور گللو،
دوره ۱۶، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده
در فرایند کشش عمیق هیدرومکانیکی محفظهای از سیال جایگزین ماتریس شده است و شکل نهایی قطعه براساس شکل سنبهی صلب تعیین میگردد. جهت جلوگیری از بروز پارگی و چینخوردگی در قطعه لازم است فشار سیال در حین فرایند در محدودهی کاری مجاز تغییر نماید. منحنی ناحیه کاری نشاندهنده محدوده حداکثر نسبت کشش قابل دستیابی بدون ایجاد پارگی در ورق، تحت بیشترین فشار محفظهای میباشد. در این مقاله کشش عمیق هیدرومکانیکی فنجانیهای با مقطع مربعی از جنس ورق دولایه آلومینیوم-فولاد به دلیل بالا بردن نسبت کشش آلومینیوم به صورت ورق دولایه ترکیبی با فولاد، با استفاده از آزمایشهای تجربی و شبیهسازیهای اجزای محدود بررسی شده است. به منظور تشخیص شروع پارگی در شبیهسازی از نمودار حد شکلدهی که به روش تجربی برای ورق دولایه آلومینیوم/ فولاد بدست آمد، استفاده شد. از آزمایش-های تجربی به منظور مقایسه و تایید صحت مدل اجزای محدود استفاده گردید. تاثیر پارامترهای فرایند مانند ضخامت لایههای مختلف ورق، فشار پیشبالج، فشار محفظهای و ضریب اصطکاک بر روی ناحیهی کاری و پنجره فرایند بررسی گردیده است. نتایج عددی نشان میدهد که برای هر فشار پیشبالج یک مقدار بهینه برای نسبت کشش مشخص وجود دارد. همچنین با افزایش فشار محفظهای، چروکیدگی در ناحیه فلانج کاهش مییابد. با افزایش اصطکاک بین ورق و قالب یا ورق و ورقگیر ناحیه کاری کوچکتر شده، در حالی که با افزایش اصطکاک بین ورق و سنبه ناحیه کاری بزرگتر میشود. برای ارزیابی نتایج عددی برای نسبت کششهای متفاوت آزمایشهای تجربی انجام شد که تطابق خوبی بین نتایج تجربی و عددی مشاهده گردید.
حامد دلفان اباذری، سیدمحمدحسین سیدکاشی، محمد حسین پور گللو،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
امروزه از ورقهای چندلایهی فلزی به منظور دستیابی به گسترهی وسیعی از خواص مکانیکی، فیزیکی، حرارتی و الکتریکی استفاده میشود. عبور پرتوی لیزر تغییرات دمایی شدیدی در ماده ایجاد میکند که میتواند منجر به تغییر خواص شیمیایی و ریزساختار آن شود. با توجه به کاربرد بسیار این مواد در محیطهای شیمیایی و خورنده، جهت بررسی نحوهی این تغییرات در این پژوهش، آزمون خوردگی بر روی ورق دولایهی فولاد SUS۳۰۴L/مس C۱۱۰۰۰ و سهلایهی فولاد SUS۴۳۰/مس C۱۱۰۰۰/فولاد SUS۴۳۰ که در معرض لیزر با تعداد دفعات عبور مختلف قرارگرفتهاند، انجامشده است. لیزر مورداستفاده از نوع فایبر ایتربیوم و سازوکار حاکم بر فرآیند، شیب دمایی است. نحوهی تغییر ریزساختار توسط متالوگرافی آشکار گردیده است. با عبور پرتوی لیزر از روی ورق سهلایه، مقاومت خوردگی سطحی که لیزر از آن عبور کرده است به دلیل کوچک شدن اندازهی دانهی فازهای مارتنزیت و فریت جهتدار در ناحیهی متأثر از حرارت فولاد SUS۴۳۰ کاهشیافته است. در لایهی مس و لایهی دیگر فولاد به دلیل عمق نفوذ کوچک ناحیهی متأثر از حرارت در ورق سهلایه، تغییری در ریزساختار و مقاومت خوردگی مشاهده نشده است. عبور پرتوی لیزر از روی ورق دولایه به دلیل وجود ریزساختار شامل آستنیت در فولاد SUS۳۰۴L تغییری در مقاومت خوردگی و ریزساختار آن ایجاد نکرده است. عمق نفوذ ناحیهی متأثر از حرارت در ورق دولایه تنها به بخش کوچکی از لایهی فولاد محدود میشود؛ بنابراین در مس تغییر ریزساختار و به طبع آن تغییر مقاومت خوردگی ایجاد نشده است و خوردگی در سراسر لایهی مس تمامی نمونهها یکسان است.
سیدجلال هاشمی، فرزاد رحمنی، سیدمحمدحسین سیدکاشی،
دوره ۲۰، شماره ۶ - ( خرداد ۱۳۹۹ )
چکیده
فرآیند شکلدهی تدریجی توانایی ساخت لولهها با سطح مقطع و اندازههای مختلف با استفاده از ابزارهای شکلدهی ساده و ارزان را دارا است. در این مقاله برای دستیابی به منحنی حد شکلدهی لولههای آلومینیومی ۶۰۶۱ در دماهای بالا از هفت معیار شکست نرم در شبیهسازی اجزای محدود استفاده شده است. منحنی حد شکلدهی پیشبینیشده بهوسیله معیارهای شکست با نتایج تجربی مقایسه شده تا بهترین معیار انتخاب شود. بهمنظور کالیبراسیون معیارهای شکست از آزمایش کشش تکمحوری در دماها و نرخ کرنشهای مختلف به همراه پارامتر زنر- هولومن استفاده شده است. اثر پارامترهای فرآیندی شامل دما، گام و عمق شکلدهی نیز در نظر گرفته شده است. نتایج نشان داد که معیار شکست میتواند زمان و محل پارگی را در فرآیند شکلدهی تدریجی گرم لولههای آلومینیومی با دقت خوبی معین کند. بر طبق نتایج بهدستآمده در دماهای بالا، معیارهای کوکرافت- لاتهام و کوکرافت- لاتهام نرمال که اثر بزرگ.ترین تنش کششی را در معیار شکست در نظر میگیرند، پیشبینی بهتری داشتهاند. بررسی تأثیر دما و سرعت شکلدهی فرآیند بر روی حد شکلدهی لولهها نشان داد که با افزایش دما، منحنی حد شکلدهی بالاتر میرود اما افزایش سرعت باعث پایینترآمدن منحنی حد شکلدهی خواهد شد.
ابوالحسن بهروان، سیدمحمدحسین سیدکاشی، مجتبی شیخی ازغندی،
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( دی ۱۴۰۱ )
چکیده
جاذبهای انرژی، برای جذب انرژی جنبشی اجسام و تبدیل آن به صورتی دیگر به کار میروند که از مهمترین آنها لولههای جدار نازک دایرهای هستند. در جاذب استوانهای جدار نازک سه پارامتر قطر، ضخامت و طول بر میزان جذب انرژی تأثیرگذارند. در این پژوهش به منظور دستیابی به اطلاعات لازم برای طراحی یک جاذب انرژی ارزان قیمت با قابلیت جذب بالا، استوانههای جدار نازک دارای فشار هوا در داخل که هوای داخل آن هنگام فروریزش متراکم میشود، مورد بررسی قرار گرفته است. در تحقیق حاضر بارگذاریها دینامیکی و محوری انتخاب شده تا تطابق بالاتری با واقعیت داشته باشند. شبیهسازی و تحلیل مسئله توسط نرمافزار اجزای محدود آباکوس و با اعمال ضرایب جانسون-کوک برای مدل کردن رفتار ماده صورت پذیرفته است. در ادامه، نمودار کل کار انجام شده نسبت به زمان به عنوان خروجی مسئله استخراج گردیده و صحت آن با آزمونهای تجربی اثبات شده است. سپس نمونههای مختلف مدلسازی شده و بر اساس آنها طراحی آزمایش انجام شده است. با استفاده از نتایج بهدست آمده از تحلیل واریانس، بهینهسازی پارامترهای ضربهگیر با استفاده از الگوریتم تکامل زمانی انجام شده است. نتایج این تحقیق نشاندهنده آن است که میتوان با ایجاد تراکم داخلی بدون کم شدن قابلیت جذب از وزن جاذب کم کرد. عملکرد طرح بهینهی بهدستآمده با استفاده از الگوریتم بهینهسازی تکامل زمانی، بیش از ۳۳% نسبت به نمونهی بدون تراکم بهبود پیدا کرد.