۴۴ نتیجه برای شاکری
دوره ۵، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده
کنش افراد تابعی از ادراک محیطی آنها بر بنیاد منافع و مصالحشان است. رای دهی بهعنوان کنشی سیاسی از سوی واجدان حق رای نیز تابعی از ادراک محیطی آنها است که به الگویی فضایی آرا در حوزه انتخابیه جهت و معنا میدهد. در آن دست حوزههای انتخابیه که هویتهای مکانی متفاوتی دارند و رقابت بین نواحی مختلف بالا است، مرز بین هویتها به الگوی فضایی آرا جهت میدهند. حوزه انتخابیه اسفراین در استان خراسان شمالی از هویتهای مکانی در قالب زبان نتیجه انتخابات و آراء نامزد پیروز را جهت میدهد. مقاله حاضر بر این فرضیه استوار است که همانندیهای هویتی (زبانی) در قالب هویتهای مکانی پایهایترین عامل شکل دهی به الگوی فضای آرا در این حوزه انتخابی هستند. روش شناسی حاکم بر متن ماهیتی توصیفی- تحلیلی دارد و آمار و اطلاعات مورد نیاز پژوهش به روش کتابخانهای و میدانی (پرسشنامه) گردآوری شده سپس با بهرهگیری از نرمافزار spss بررسی و واکاوی شده است. نتیجه پژوهش نشان داد عناصر هویت مکانی مانند تعداد جمعیت همشهری و همزبان نامزد، قومیت، همزبانی، جمعیت قوم و همزبانان نامزد، همشهری بودن با نامزد انتخاباتی به ترتیب بیشترین تاثیر را در خلق پایگاه رای کاندیدای نمایندگی مجلس شورای اسلامی در سطح حوزه انتخابیه داشته و بالعکس تعلق کاندیدای مجلس به حزب خاص، نظر ریشسفیدان و بزرگان طوایف، تجربیات و تحصیلات و اصلح بودن کاندیدا به ترتیب اهمیت کمتری در کسب رای نامزدها داشته است
حسین امیر آبادی، محسن شاکری، اسامو هوریچی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۷-۱۳۸۷ )
چکیده
توپوگرافی و اندازهگیری صافی سطح زبر با استفاده از اندازهگیری لیزر اینترفرومتری میکروسکوپ زیگو۱ ناممکن است. بهدلیل دقت بالا و همچنین مدت زمان کوتاه اندازهگیری، استفاده از روش خازنی برای اندازهگیری توپوگرافی و صافی سطح زبر از جنس کوارتز پیشنهاد میشود. با استفاده از این روش میتوان نقشه خطا را برای فرایندهای اصلاح خطای شکل، مانند پولیشکاری با کنترل کامپیوتری(CCP) ، پرداخت با ذرات ساینده مغناطیسی(MRF) ، روش جت سیال ساینده و اصلاح بهروش یونی، ایجاد کرد. در این تحقیق توپوگرافی خطای شکل سطح زبر بهکمک حسگر خازنی اندازهگیری و قطعه موردنظر با استفاده از روش غبار سیال ساینده اصلاح خطا شد و ایده اصلاح خطای شکل سطح زبر به واقعیت پیوست. مشخص شد که در میان روشهای اندازهگیری میانگین - مساحت، روش اندازهگیری خازنی، توانایی اندازهگیری و تحقق ایده اصلاح خطای شکل، سطح زبر را دارد. اندازهگیری صافی سطح قطعهای که زبری Rc آن در حدود صافی سطح قطعه است یکی از ویژگیهای منحصر بهفرد روش ارائه شده است.
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
یکی از مکانیسم های مولکولی ایجاد مسمومیت توسط الکل ایجاد استرس اکسیداتیو است. در این تحقیق اثر پیشگیری کننده مصرف خوراکی مقادیرمتفاوت ویتامین C بر آسیب چشمی حاصل از مصرف مزمن اتانول در موشهای صحرایی آزمایش شد. هشت گروه از رت ها تحت تیمار سی روزه قرار گرفتند: کنترل(C)،گروههایVC mg/kg)۵۰ ،۱۰۰و۲۰۰ وزن بدن)، گروه اتانول(g/kg۴) و گروه اتانول + ویتامینC (۵۰،۱۰۰و۲۰۰ mg/kg وزن بدن). سپس شاخصهای نسبت اکسیدان به آنتی اکسیدان شامل سوپر اکسید دیسموتاز (SOD) ،کاتالاز(CAT) ،گلوتاتیون پراکسیداز(GPX) و مالون دی آلدهید (MDA) در چشم رتها اندازهگیری گردید. اتانول فعالیت SOD،CAT و GPX را در چشم کاهش داد. این تغییرات به همراه پراکسیداسیون لیپیدی مانند افزایش سطح MDA همراه بود. میزان ذخیره آنزیم های آنتی اکسیدانی و پر اکسیداسیون لیپیدی در گروه های ویتامین C (mg/kg ۱۰۰،۵۰ و۲۰۰) و کنترل تغییر معنی داری نداشت. هرچند گروه VC (mg/kg۲۰۰) به وضوح مانع برهم خوردن تعادل نسبت اکسیدان به آنتی اکسیدان می شود. جالب توجه اینکه میزان بالای ویتامین C پراکسیداسیون لیپیدی را به طور قوی مهار و دفاع آنزیمی آنتی اکسیدانی را نسبت به مقادیر دیگر ویتامین C در گروه های الکلی بهبود بخشیده است. تجویز خوراکی mg/kg۲۰۰ ویتامین C به مدت ۳۰ روز با افزایش فعالیت آنتی اکسیدان های آنزیمی و مهار پراکسیداسیون لیپیدی مانع استرس اکسیداتیو ناشی از مصرف مزمن اتانول، می شود. مکمل های ویتامینی نسبت به داروهای شیمیایی فاقد اثرات جانبی می باشد، بنابراین آنتی اکسیدان های ویتامینی پتانسیلی برای جلوگیری از مسمومیت الکلی ناشی از مصرف اتانول ایجاد می کنند.
دوره ۸، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده
ﻣﻘﺪﻣﻪ: ﻣﺤﯿﻂ ﺿﻤﻦ آن ﮐﻪ ﻣﺘﺎﺛﺮ از ﺧﻮاﺳﺘﻪﻫﺎی اﻫﻞ ﺧﻮیش اﺳﺖ، در ﺷﮑﻞﮔﯿﺮی رﻓﺘﺎرﻫﺎی ﺧﺎص و ﺑﻪ دﻧﺒﺎل آن ﺑﺮ ﺗﺤﻮﻻت اﻧﺪیشه ﻫﺎی آﻧﻬﺎ ﻧﯿﺰ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻣﯽﮔﺬارد. ﺑﺪین ﺗﺮﺗﯿﺐ ﻣﺤﯿﻂ ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ ﺑﻪﻋﻨﻮان یک ﻓﻀﺎی ﻣﺘﺬﮐﺮ ﻋﻤﻞ ﮐﻨﺪ و ﻣﻄﺎﺑﻖ دیدﮔﺎه اﺳﻼﻣﯽ ﺣﺲ ﺣﻀﻮر اﻟﻬﯽ یا ﻫﻤﺎن ﻗﺮارﮔﺮﻓﺘﻦ در ﻣﺤﻀﺮ اﻟﻬﯽ را ﺑﻪ اﻧﺴﺎن ﻣﺘﺬﮐﺮ ﺷﻮد. ذﮐﺮ در اینجا یادآوری ﻧﺎم ﺧﺪا در ﻗﻠﺐ و ذﻫﻦ اﻧﺴﺎن اﺳﺖ ﮐﻪ در ﺗﻤﺎم ﻟﺤﻈﻪﻫﺎی زﻧﺪﮔﯽ ﺑﻪ داﺷﺘﻦ آن ﺳﻔﺎرش ﺷﺪه اﺳﺖ. ﻫﺪف ﭘﮋوﻫﺶ ﺣﺎﺿﺮ ﺑﺮرﺳﯽ ﺗﺠﻠﯽ ذﮐﺮ در ﻓﻀﺎی ﻣﻌﻤﺎری اﺳﻼﻣﯽ- ایرانی از ﻃﺮیق ﺑﺸﺎرت و اﻧﺬار ﺑﻮد. در این ﭘﮋوﻫﺶ ﺑﺎ ﺑﺮداﺷﺖ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ از ﻗﺮآن و اﺳﺘﻔﺎده از ﺗﻔﺎﺳﯿﺮ ﻣﻄﺮح، ﺗﻤﺎﻣﯽ آیات ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ واژهﻫﺎی ذﮐﺮ، ﺑﺸﯿﺮ و ﻧﺬیر اﺳﺘﺨﺮاج ﺷﺪ. روش ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺑﻪﺻﻮرت اﮐﺘﺸﺎﻓﯽ- ﺗﻔﺴﯿﺮی و ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻣﺤﺘﻮایی ﺑﻮد ﮐﻪ ﺑﺎ اﺳﺘﺪﻻل ﻣﻨﻄﻘﯽ، ﻣﻔﺎﻫﯿﻢ ﻣﻌﺎدل ﺗﺒﯿﯿﻦ ﺷﺪ.
ﻧﺘﯿﺠﻪﮔﯿﺮی: ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻔﯽ از ﺑﺸﺎرت و اﻧﺬار وﺟﻮد دارد و اﻫﻤﯿﺖ اﻧﺬار ﺑﺮای ایجاد ﺗﺬﮐﺮ ﺑﯿﺶ از ﺑﺸﺎرت اﺳﺖ. در راﺑﻄﻪ ذﮐﺮ و ﻣﺨﺎﻃﺐ، ﻣﯽ ﺗﻮان از ﻃﺮیق ﺑﺸﺎرت و اﻧﺬار ﻓﻀﺎی ﻣﺘﺬﮐﺮ را ﺑﺮای ﻣﺨﺎﻃﺐ ﺑﻪ وﺟﻮد آورد. ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﯽ رﺳﺪ ﺑﺎ ﺗﻘﺴﯿﻢ ﺳﻄﻮح ﺗﺬﮐﺮ در ﺳﻪ ﺳﻄﺢ، ﺳﻄﺢ اوﻟﯿﻪ ﺷﺎﻣﻞ اﻧﺬار، ﺳﻄﺢ دوم ﺷﺎﻣﻞ ﺑﺸﺎرت و اﻧﺬار و ﺳﻄﺢ ﺳﻮم ﻓﻘﻂ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺑﺸﺎرت اﺳﺖ ﮐﻪ این ﻣﻮﺿﻮع در آیات ﻗﺮآن ﺑﺎ ﻣﺨﺎﻃﺐﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﯿﺎن ﺷﺪه اﺳﺖ. از ﻃﺮﻓﯽ اﮔﺮ ﻓﻀﺎی ﻣﻌﻤﺎری را ﺗﺮﮐﯿﺒﯽ از ﺣﺮﮐﺖ و ﺳﮑﻮن ﺑﺪاﻧﯿﻢ، اﻧﺬار ﺑﯿﺸﺘﺮ در ﻓﻀﺎﻫﺎی ﺣﺮﮐﺘﯽ و ﺑﺸﺎرت ﻏﺎﻟﺒًﺎ در ﻓﻀﺎﻫﺎی ﺳﮑﻮن ﮐﺎرﺑﺮد دارد. ﺑﺪین ﺗﺮﺗﯿﺐ ﻓﻀﺎی ﻣﻌﻤﺎری ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ از اﺑﺘﺪا ﺗﺎ اﻧﺘﻬﺎ ﺑﺎ ﻃﯿﻔﯽ از اﻧﺬار ﺗﺎ ﺑﺸﺎرت ﺑﺎ ﻣﻔﺎﻫﯿﻢ ﻣﻄﺮحﺷﺪه، ﻃﺮاﺣﯽ ﺷﻮد ﺗﺎ در ﻧﻬﺎیت ﮐﻪ ﺑﻪ ﻓﻀﺎی آراﻣﺶ و ﺳﮑﻮن ﻣﯽرﺳﺪ، ﺳﻄﺤﯽ از اﺣﺴﺎس ﺧﻮدآﮔﺎﻫﯽ و ﺣﺲ ﺣﻀﻮر ﺑﺮای ﻣﺨﺎﻃﺐ ﻗﺎﺑﻞ ادراک ﺑﺎﺷﺪ.
دوره ۸، شماره ۲۰ - ( ویژه نامه پیاپی ۳۶- ۱۳۸۳ )
چکیده
در حـال حاضر که کشور ما دوران حساسـی را میگذرانـد، نقش سازمانهای اداری، صنعتی و آمـوزشـی در چرخه اقتصـاد و توسعـه مملکت انکارناپذیـر است. امـا اینکه آیـا تمـام آنهـا در تـلاش بـرای حصول اهداف تعییـن شده موفـق بودهانـد، حقیقتاً جـای تأمل است، زیرا برخی از آنها در انجـام وظایف خویـش موفقتر از بقیـه جلوه میکنند. با نگاهی به سازمانهای موفق میتوان به وجود عوامل کلیدی و مشترک بین آنها که زمینه ساز و شاید عامل اصلی موفقیت آنها بوده است، پی برد.
یکی از عوامل کلیدی، فرهنگ قوی و مسلطی است که این سازمانها در آن فعالیت میکنند. در واقع شناخت اینگونه عوامل و تقویت آنها گامی در جهت کامیابی سازمانها و نیل به سمت اهداف عالی آنها خواهد بود.
در ایـن مقاله ابتدا فرهنگ و فرهنگ سازمانی از بُعد نظری بررسی میشود؛ سپس بهرهوری نیروی انسانی تشریح میگردد، آنگاه نظریههای موجود درباره رابطه بین فرهنگ سازمانی و بهرهوری نیروی انسانی نیز بیان میشود. دانشکدههای مدیریت همچنین با استفاده از آزمون تحلیل واریانس رتبه دانشکدههای مدیریت دانشگاههای مجتمع آموزش عالی قم، تهران، علامه طباطبایی و شهید بهشتی از نظر تأثیر فرهنگ سازمانی بر میزان بهرهوری تعیین شده است. ضمناً با استفاده از ضریب همبستگی اسپیرمن رابطه فرهنگ سازمانی با بهرهوری دانشکدهها با توجه به شاخصهایی که برای بهرهوری بیان شده است تجزیه و تحلیل میشود. در پایان نیز شاخصها و مؤلفههای فرهنگ سازمانی با استفاده از آزمون فریدمن رتبهبندی شدهاند.
دوره ۹، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده
وجود ریسک و نیز ایجاد شکست در زنجیره تامین میتواند اثر معنی داری بر عملکرد کوتاه مدت و نیز اثر منفی بلند مدت بر عملکرد شرکت کنندگان در زنجیره داشته باشد. لذا این پژوهش با نگاهی نوآورانه به دنبال ارائه یک مدل ریاضی برای تحلیل ریسکهای تعاملی سیستم زنجیره تامین با استفاده از شبکه های باور بیزی است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت توصیفی است. جامعه خبرگان پژوهش در دو دسته خبرگان آکادمیک و خبرگان صنعت طبقهبندی شدهاند. در این پژوهش اطلاعات لازم از زنجیره تامین دارویی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد بدست آمده و با استفاده از فرایند مدلسازی شبکه های باور بیزی تجزیه و تحلیل شده است. یافتههای این پژوهش نشان میدهد شبکههای باور بیزی نسبت به روشهای سنتی تحلیل ریسک بسیار بهتر عمل میکند چرا که می تواند تحلیل ریسک پایهای از جمله رتبه بندی ریسکها و تحلیل سناریو و دیگر ملزومات تحلیل ریسک را بخوبی انجام دهد. همچنین BBN می تواند انواع عدم قطعیتهای متفاوت را به زبان احتمالات با شکل بصری مناسب نمایش داده و دید بهتر و جامعتری نسبت به شرایط زنجیره و ریسکهای آن فراهم آورد
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ )
چکیده
لویی یلمزلف چهرهای برجسته در تاریخ زبانشناسی است. یلمزلف در مقام یک زبانشناس با آثار و نظریهاش (که معمولاً با عنوان «گلوسمشناسی» از آن یاد میشود) بهطور چشمگیری به ضرورت ایجاد یک «نظریۀ زبانی» پاسخ داده است. با این حال، پژوهشهای او به فراسوی مرزهای زبانشناسی رایج گسترده شده است: وی با تکیه بر زبان، یک معرفتشناسی نشانهشناختی درونماندگار را ابداع کرد که از طرفی، یک علم صوری کلگرا و عمومی را نوید میداد و از طرف دیگر، میتوانست دانششناسیای را بهمنزلۀ نسخهای بدیل در برابر دیگر دیدگاههای فلسفی در اختیار ما بگذارد. در زبانشناسی، دکترین او نتوانست ورای حلقۀ کپنهاگ به موفقیتی مناسب دست یابد و بیشتر زبانشناسان نظریۀ وی را بهدلیل پیچیده بودن و شکل و شمایل ریاضیوارش نپذیرفتند؛ اما در بیرون از زبانشناسی، ایدههای او تا حدی در شاخۀ علمی جدیدی با عنوان «نشانهشناسی» (بالاخص در فرانسه) پیگیری شد. بهطور کلی، یلمزلف جایگاه متناقضنمایی در تاریخ نظریههای زبانی دارد: او بنیانگذاری رهاشده است. چگونه میتوانیم این وضعیت را توضیح دهیم؟ منشأ و منابع رویکرد یلمزلف کجاست؟ چگونه میتوان خصیصههای ویژۀ رویکرد او را در قیاس با سایر رویکردهای زبانشناختی توصیف کرد؟ میراث او چیست؟ امروز تا چه میزان میتوان در دکترین او مشارکت داشته باشیم؟ جدیدترین کارها در زمینۀ یلمزلفپژوهی چیست؟ ما تلاش کردیم تا در گفتوگو با سمیر بدیر و کریستین پوئش به این پرسشها پاسخ دهیم.
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۰ )
چکیده
انرژی یکی از نهاده¬های مهم تولید محسوب می¬شود که همراه با سایر نهاده¬ها مانند کار و سرمایه در فرایند تولید سهیم می¬باشد. از طرفی، اکثر منابع انرژی دارای منشأ فسیلی بوده و پایان¬پذیر می¬باشند و بنابر این، ویژگی اساسی پایان¬پذیری انرژی آن را از سایر نهاده¬های تولید متمایز می¬کند و ضرورت صرفه¬جویی در مصرف انرژی و بررسی امکان جانشین کردن سایر نهاده¬ها را با آن نمایان می¬سازد.
تحلیل تقاضای انرژی در صنایع، همواره یکی از موضوعات مهم در تحقیقات اقتصادی است. این مسأله برای کشورهای در حال توسعه از اهمیت ویژه¬ای برخوردار است. در این تحقیق، به منظور تحلیل تقاضای نهاده¬ها از مدل¬های پویای نسل سوم استفاده شد تا سرعت تعدیل سرمایه در صنایع کارخانه¬ای نیز مشخص شود.
با استفاده از فرم تابعی درجه دوم، این نتیجه گرفته شد که حذف یارانه حامل¬های انرژی در کوتاه¬مدت تأثیر زیادی در جهت کاهش تقاضای انرژی در صنایع خواهد داشت؛ ولی در بلندمدت از شدت این تأثیر کاسته خواهد شد. علاوه بر این، نتایج نشان دادند که سرعت تعدیل موجودی سرمایه در صنایع کارخانه¬ای ایران بسیار پایین می¬باشد.
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( زمستان ۹۰ ۱۳۹۰ )
چکیده
موضوع رفتار خانوارها در زمینه انتقال ارث و پس انداز متراکم شده به نسل آتی به عنوان عاملی اثر گذار بر نابرابری درآمد نسل های بعد و همچنین متغیری مؤثر در هزینه دولت در ارائه خدمات اقتصادی اجتماعی و تامین اجتماعی مورد مجادله بوده است. در این تحقیق به کمک تحلیل پانل داده، در یک ساختار مبتنی بر فرهنگ سنتی در استان سیستان و بلوچستان، سعی شده تا تعیین شود که در شرایط دو گانگی سنتی ومدرن نوین شهری دراستان، تصمیم خانوار در زمینه ارثیه به شکل یکسان از کدامیک از عوامل اقتصادی و اجتماعی و جمعیت شناختی تأثیر می پذیرد. در ابتدا مدل آلتونجی و ویلانوا یا رابطه "مشتق درآمد- ثروت" به عنوان چارچوب اصلی مطالعه در نظر گرفته شد. سپس با توجه به خیرخواهانه بودن رفتارخانوارهای استان، متغیرهای اثرگذار برای مدل تعیین شده است. داده های تابلویی (پانل) برای دوره زمانی ۸۵-۱۳۸۰ استان، براساس قریب ۱۶۰۰ پرونده مالیات بر ارث و مراجعه حضوری، گردآوری و سپس مدل تصریح شده با استفاده از داده ها و نرم افزار استاتا ۱/۹ آزمون شده است. البته برای تعیین اثر ثابت یا تصادفی، از آزمون هاسمن استفاده شده است. در انتهای مقاله، نیز بررسی و جمع بندی نتایج مربوط به فرضیه ها ارائه شده است. نتایج آزمون، دلالت بر رفتار متفاوت و همسو با ساختار هریک از جامعه های دو گانه دارد؛ یعنی، بهبود وضع اقتصادی خانوار در مورد شهرهای زاهدان، افزایش ارث و در مورد شهرهای با ساخت کم درآمد، کاهش ارث را نشان داد. به زبان ساده تر، نظریه واگنر مبنی بر رشد درآمد سرانه از نظر رفتار شهروندان با ساختار متفاوت اقتصادی و تغییر در کشش درآمدی کالاها برای خانوار ها از نظر تأثیر آن بر مدل انتقال ماترک- درآمد را می توان به خوبی در رفتار ضرایب کاملاً متفاوت مشاهده نمود.
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۱ )
چکیده
برای بهبود کارایی و توانایی میراگر جرمی تنظیمشده (TMD) در سازه های خطی و غیرخطی، استفاده از میراگر جرمی چندگانه (MTMD) با مشخصات دینامیکی متفاوت برای میراگرهای جرمی، پیشنهاد شده است. در این پژوهش یک روش مؤثر برای تعیین پارامترهای بهینهی MTMD در سازه های چند درجهآزادی خطی پیشنهاد شده که بر پایهی تعریف یک مسئله بهینهسازی است که در آن کمینه کردن بیشینه پاسخ سازه بهعنوان تابع هدف و پارامترهای TMD بهعنوان متغیرهای مسئله در نظر گرفته شده است. برای حل مسئله بهینهسازی از الگوریتم ژنتیک (GA) استفاده شده است. برای بررسی کارایی روش پیشنهادی، یک قاب برشی ۱۰طبقه تحت ارتعاش اغتشاش سفید قرار گرفته و برای مقادیر مختلف درصد جرمی و تعداد مختلفTMD ، سامانه میراگر جرمی چندگانهی بهینه طراحی و کارکرد آن در مقابل تحریکهای لرزه ای دورگسل و نزدیک گسل آزموده شده است. نتایج بهدست آمده ساده و مؤثر بودن روش پیشنهاد شده را در طراحی بهینه MTMD، تحت هر ارتعاش خارجی نشان می دهد. همچنین بهبود کارایی ساز و کار MTMD با افزایش درصد جرمی آشکار است.
محسن نظری، محمد حسن کیهانی، اسماعیل شاکری نژاد،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده
در این مقاله به بررسی عددی انتقال حرارت جابجایی در یک ماده متخلخل، در حضور شار حرارتی بیو¬شیمیایی پرداخته می¬شود. در این بررسی، فرض می¬شود که محیط مورد نظر، یک محیط متخلخل همگن بوده و از مدل دارسی برای معادله مومنتوم استفاده می¬شود. محفظه حاوی ماده متخلخل، شامل دو جزء غلظت بوده که جزء اول توده زیستی و جزء دوم ماده مصرفی است. ماده مصرفی توسط توده زیستی مصرف می¬شود. ضمن مصرف این ماده توسط توده زیستی، واکنش شیمیایی صورت گرفته، گرما تولید می¬شود که این گرما تابعی از تغییرات غلظت جزء مصرفی در محیط می¬باشد. برای تکمیل معادلات حاکم، از مدل مونود برای بیان نرخ غلظت¬های مصرفی و تولیدی استفاده می¬شود. گرمای تولیدی، نرخ رشد غلظت توده زیستی، نرخ مصرف ماده مصرفی، توزیع دما در حفره و عدد ناسلت محلی روی دیواره برای ضرایب تخلخل متفاوت، مورد مطالعه قرار می¬گیرد. نتایج بدست آمده نشان می¬دهد که افزایش نسبت تخلخل در محیط مورد مطالعه، باعث افزایش گرمای تولیدی بیوشیمیایی در محفظه می شود.
سلمان نوروزی، محسن شاکری، مصطفی حبیب نیا،
دوره ۱۲، شماره ۶ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده
جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی یکی از روشهای جوشکاری حالت جامد است که برای اتصال انواع مواد به ویژه فلزات غیر همجنس کاربرد فراوانی دارد. در این پژوهش اتصال موفقیت¬آمیز دو فلز غیرهمجنس آلیاژ آلومینیم ۵۰۵۰ به فولاد زنگ¬ نزن آستنیتی۳۰۴، مورد مطالعه گرفت. از فرآیند جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی برای اتصال این دو فلز ستفاده شد. در اتصال فلزات غیرهمجنس به روش جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی، پارامترهای زیادی همچون سرعت دورانی ، سرعت خطی، افست و شکل ابزار بر خواص ریزساختاری و مکانیکی محل اتصال تاثیر گذار می¬باشد. در این پژوهش به بررسی تاثیر سرعت دورانی، سرعت خطی و افست ابزار بر استحکام و سختی محل اتصال پرداخته شده است. همچنین در ادامه تاثیر عملیات آنیل بر مقدار استحکام نهایی، درصد ازدیاد طول و خواص ناحیه جوش مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج بدست آمده نشان می¬دهد که با آنیل کردن نمونه جوشکاری شده ، استحکام نهایی ۹ % و درصد ازدیاد طول به دو برابر افزایش یافته است.
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۲ ۱۳۹۲ )
چکیده
هدف این مطالعه برآورد تابع سرمایهگذاری q توبین در ایران میباشد، یکی از مهمترین چالشهایی که یک بنگاه برای سرمایهگذاری با آن مواجه است، مسأله تأمین مالی میباشد. از آنجا که در عالم واقع بازار سرمایه کاملی وجود ندارد، هزینه منابع مالی خارجی و داخلی بنگاه با هم برابر نیست و بنابراین مسأله اصطکاک مالی همواره در تصمیمات سرمایهگذاری مطرح است.
در این مقاله مدل پویای سرمایهگذاری در چارچوب نظریه q توبین برآورد شده است. این مدل، سه نوع اصطکاک مالی قابل شناسایی یعنی هزینههای محدب انتشار سهام، انباشت بدهی و قیدهای وثیقهای را بررسی میکند. برآورد این مدل با لحاظ شرایط بازارهای سرمایه و تأمینمالی ایران و به پیروی از مدل هنسی و همکاران، روی دادههای پانل ۱۹ شرکت بورسی در دوره ۸۸-۱۳۷۹ انجام شده است. تخمینها نیز به دو روش GLS و GMM انجام شده و نتایج با یکدیگر مقایسه گردیدهاند.
سلمان نوروزی، محسن شاکری، نامدار کریمی،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده
جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی به عنوان یک فرآیند اتصال در حالت جامد به طور گسترده در جوشکاری آلیاژهای مختلف فلزی به ویژه آلومینیم به کار می رود. اگرچه حرارت کم تولید شده در طول این فرآیند باعث ذوب فلز پایه نمی شود ولی سیکل حرارتی اعمالی روی نمونه، سبب کاهش خواص مکانیکی ناحیه اتصال می شود. اخیرا در این روش از جوشکاری، از روشهای خنک کاری در حین فرآیند استفاده می شود. در تحقیق حاضر ریزساختار و خواص مکانیکی ناحیه جوش آلیاژ الومینیم ۵۰۵۰ در جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی زیرآب مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج آن با نمونه جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی در هوا مقایسه شد. نتایج حاصل نشان داد که ساختار جوشکاری شده در زیرآب به مقدار ۳۶% نسبت به ساختار جوشکاری شده در هوا ریزدانه تر بوده و استحکام کششی آن حدود ۶% ارتقا یافت. همچنین ناحیه SZ در جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی زیرآب دارای سختی بیشتری نسبت به جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی در هوا است.
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( زمستان ۹۲ ۱۳۹۲ )
چکیده
نابرابری درآمد از جمله مشکلاتی است که کشور های در حال توسعه با آن دست به گریبان هستند. در ادبیات اقتصادی، تورم به عنوان یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر نابرابری درآمد شناخته شده است. بنابراین با توجه به اینکه ایران به عنوان یک کشور در حال توسعه غالباً با نرخ های تورم بالا و پر نوسان مواجه بوده، بررسی اثر تورم بر نابرابری درآمد در آن از اهمیت قابل ملاحظهای برخوردار است. با وجود اهمیت مساله، معدود مطالعاتی نیز که به این موضوع پرداختهاند، به نتیجه واحدی نایل نشده و تأثیر تورم بر نابرابری درآمد در ایران همچنان به صورت یک معما باقی مانده، اما مطالعاتی که در دهه اخیر توسط اقتصاددانان صورت گرفته است، وجود رابطه غیرخطی میان تورم و نابرابری درآمد را تأیید میکند. در این پژوهش سعی شده با الهام از این مطالعات به بررسی اثر غیرخطی تورم بر نابرابری درآمددر ایران طی سال های ۱۳۸۵-۱۳۵۰ پرداخته شود. همچنین رابطه علیت گرنجری میان نابرابری درآمد و تورم طی سالهای ۱۳۸۶-۱۳۵۰، با استفاده از دو روش «تودا و یاماموتو» و «تصحیح خطا» بررسی شده است.
دوره ۱۳، شماره ۵۵ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده آبغوره از آبمیوه های پر مصرف در ایران است، که بیشتر به عنوان چاشنی سالاد مصرف می شود. اما اطلاعات کمی در مورد خواص آن در دست می باشد. هدف از این پژوهش تعیین خصوصیات فیزیکوشیمیایی آبغوره و کنسانتره آن ضمن انبارمانی در دمایC° ۴ می باشد. در ابتدا، خصوصیات مختلف آبغوره تازه شامل pH، اسیدیته، وزن مخصوص، دانسیته، بریکس، ماده خشک کل، میزان قند احیاء کننده، خاکستر، عناصر معدنی کمیاب، ویتامین ث، میزان محتوای فنول و ظرفیت آنتی اکسیدانی آن تعیین شد. در مرحله بعد تغییرات آبغوره تغلیظ و پاستوریزه شده از جنبه اسیدیته، pH، ماده خشک کل، پارامترهای رنگ ( L، a وb ) و کل محتوای فنول در مدت ۶ ماه نگهداری در دمای °C ۴ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که آبغوره تازه گذشته از داشتن اسیدیته بالا، منبع مناسبی از ترکیبات مفید مانند ویتامین ث، ترکیبات فنولیک و آنتی اکسیدان می باشد. همچنین در ضمن نگهداری اسیدیته، مقدار کل محتوای فنول، روشنایی و پارامتر b رنگ در نمونه های آبغوره کاهش نشان داد، در حالی که پارامتر a رنگ اندکی افزایش و میزان ماده خشک کل ثابت ماند.
دوره ۱۳، شماره ۵۶ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده اسیدهای چرب امگا ۳ گروه بزرگی از اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه و با زنجیره بلند کربنی میباشند. این اسیدها در بدن ساخته نمیشوند و باید به وسیله مواد غذایی تامین گردند. مهمترین اسیدهای چرب امگا۳، ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید میباشند که اثرات مفیدی بر سلامتی انسان دارند.DHA[۱] به دلیل اهمیت آن در درمان بیماریهایی از قبیل سرطان، آلزایمر، سکتههای قلبی، آرتریت روماتید، اضطراب، التهاب و بیماریهای بدخیم از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف ما در این تحقیق، یافتن منابع مناسب کربن و نیتروژن به منظور افزایش تولید اسید چرب امگا ۳ در سویه بومی شیزووکیتریوم میباشد. همچنین، اثر کمی وکیفی منابع متفاوت کربن و نیتروژن بر روی رشد سویه و تولید اسید چرب امگا۳ حاوی دوکوزاهگزانوئیک اسید مورد بررسی قرار گرفت. روغن تولید شده استخراج شد و در نهایت توسط گاز کروماتوگرفی مورد آنالیز قرار گرفت. نتایج نشان دادند که بهترین منابع کربن، گلیسرول و گلوکز و بهترین منبع نیتروژن، عصاره مخمر میباشد. گلوکز باعث افزایش تولید بیومس و گلیسرول باعث افزایش تولید روغن امگا۳ شد. تولید بیومس، اسید چرب امگا۳ و DHA توسط سویه شیزوکیتریوم در محیط انتخابی به ترتیب ۷۶/۰، ۵/۰ و ۴۸/۰گرم بر لیتر به دست آمد.نتایج این تحقیق نشان دادند که سویه بومی جدید شیزوکیتریوم پتانسیل تولید بیوتکنولوژی اسیدهای چرب امگا ۳ را دارد.
[۱] .Docosahexaenoic acid
احد قلیپور، حمید باصری، محسن شاکری،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده
فرآیند ماشینکاری تخلیه الکتریکی نیمهخشک از مخلوط مایع و گاز بهعنوان سیال دیالکتریک استفاده میکند. در این مطالعه، برای بررسی تأثیر جنس ابزار بر عملکرد ماشینکاری تخلیه الکتریکی نیمهخشک، این فرآیند در سه سطح از انرژی تخلیه و با دو ابزار مسی و برنجی مورد بررسی و مطالعه قرار میگیرد. همچنین از روش طراحی آزمایش تاگوچی برای بررسی تأثیر پارامترهای غیر الکتریکی فرآیند از قبیل سرعت دورانی ابزار، نرخ جریان مایع و فشار گاز و همچنین تأثیر انرژی تخلیه بر نرخ برادهبرداری، نرخ سایش ابزار و زبری سطح استفاده شده است. آنالیز واریانس نیز برای یافتن پارامترهای مهم مؤثر بر نرخ برادهبرداری، نرخ سایش ابزار و زبری سطح بکار گرفته شده است. نتایج بهدستآمده از این مطالعه نشان داد که ابزار مسی نرخ برادهبرداری بیشتر و نرخ سایش ابزار کمتری در مقایسه با ابزار برنجی دارد. آنالیز اثر اصلی بهدستآمده از روش تاگوچی نشان داد که نرخ برادهبرداری و زبری سطح ماشینکاری شده با افزایش نرخ جریان آب و انرژی تخلیه بیشتر میشود و افزایش فشار گاز موجب کاهش نرخ سایش ابزار میشود. همچنین نتایج بهدستآمده از آنالیز واریانس نشان داد که انرژی تخلیه مهمترین عامل مؤثر بر نرخ برادهبرداری، نرخ سایش ابزار و زبری سطح میباشد.
امیر رضا شاهانی، ایمان شاکری، حامد معیری کاشانی،
دوره ۱۴، شماره ۱۳ - ( ويژهنامه اول ۱۳۹۳ )
چکیده
با توجه به کاربرد گسترده اتصالات پیچی در صنایع، تخمین عمر خستگی پیچ ها امری مهم است. در پژوهش حاضر هدف تخمین عمر خستگی پیچ های اتصال دو فلنج در یک پوسته استوانه ای تقویت شده همراه با گشودگی است. برای تخمین عمر پیچ مذکور به دو دسته اطلاعات نیاز می باشد: خواص خستگی پیچ و مقدار تنش وارد شده به آن تحت بارهای اعمالی به سازه. لذا دو مسیر پیموده شده است. ابتدا خواص خستگی پیچ مورد نظر مطابق استاندارد ایزو ۳۸۰۰ در آزمایشگاه اندازه گیری شده است. بدین منظور قید و بند خاصی طراحی و ساخته شده است که قابلیت انجام آزمایش روی پیچ های مختلف را فراهم می سازد. با انجام آزمایش های خستگی، خواص خستگی پیچ مورد نظر از جمله حد خستگی پیچ ها و ثوابت معادله ی باسکوئین (ضریب مقاومت خستگی و نمای مقاومت خستگی) اندازه گیری شده است. همچنین محل و سطح شکست مورد بررسی قرار گرفته است. سپس در گام بعدی مقدار تنش وارد شده به پیچ مورد نظر که تحت یک بارگذاری ترکیبی قرار دارد، به کمک مدلسازی اجزا محدود محاسبه شده است. به دلیل پیچیدگی های موجود در مسئله که موجب بالا رفتن هزینه تحلیل مسئله مذکور به صورت سه بعدی می شود، از تکنیک زیر مدلسازی پوسته به جامد استفاده شده است. در نهایت با بدست آوردن تنش اسمی پیچ از مدلسازی و استفاده از خواص خستگی بدست آمده از آزمایش ها، عمر پیچ مورد نظر تخمین زده شده است.
دوره ۱۴، شماره ۷۰ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
اسیدهای چرب امگا ۳ گروه بزرگی از اسیدهای چرب غیر اشباع میباشند. مهمترین اسید چرب امگا۳، دوکوزاهگزانوئیک اسید میباشد که اثرات مفیدی بر سلامتی انسان دارد. هدف این تحقیق، تبدیل روغن کتان توسط سویه بومی آئورانتیوکیتریوم به روغن امگا۳ غنی از DHA و اسید لینولنیک بود. ابتدا، تولید آنزیم لیپاز در این سویه و فعالیت آن در محیط مایع سنجش شد. سپس تولید بیومس و روغن امگا۳ در محیط حاوی مقادیر متفاوت روغن کتان تعیین شدند. مقدار اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع، توسط کروماتوگرافی گازی تعیین شدند. سویه آئورانتیوکیتریوم بعد از گذشت ۴۸ ساعت در محیط اختصاصی تولید لیپاز، یک هاله رسوبی ۶ میلیمتری ایجاد کرد. فعالیت لیپاز تولیدی در محیط حاوی ۱ درصد روغن کتان ۱۵۰ واحد در میلیلیتر اندازه گیری شد. پروفایل اسیدهای چرب تولید شده در محیط فاقد روغن کتان شامل C۱۴، C۱۵، C۱۶، C۱۷، C۱۸، C۱۸:۱، DPAو DHA بود. با افزودن روغن کتان به محیط کشت، بیومس تا ۷/۱۵ گرم در لیتر افزایش یافت. بیشترین مقدار DHA(۳۸۸ میلیگرم در لیتر) و روغن (۲۵/۵۳%) در محیط حاوی ۶/۰% روغن کتان بدست آمد. با افزایش غلظت روغن کتان در محیط کشت، مقدار اسیدهای چرب اشباع تولید شده کاهش و اسیدهای چرب غیراشباع با یک یا چند پیوند دوگانه افزایش یافتند. پروفایل اسیدهای چرب تولید شده در محیط حاوی روغن کتان شامل C۱۸:۲ و C۱۸:۳، DPA و DHAبود. در نهایت روغن امگا۳ تولید شده شامل DHA، اسید لینولنیک و اسید اولئیک بود که میتواند در غنیسازی مواد غذایی و لبنیات مورد استفاده قرار گیرد.