۴۶ نتیجه برای شعبانی
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۲ )
چکیده
The present case study had as its aim to uncover the diagnostic and instructional potential of dynamic assessment (DA) in the context of L۲ writing during asynchronous computer-mediated communication (ACMC). More precisely, the study investigated the role of ACMC-based DA through e-mail in diagnosing and promoting low-proficiency L۲ learners’ writing abilities in an Iranian EFL context. To this end, a case study design was adopted and three low-proficiency students of English as a Foreign Language (EFL) were selected to participate for a time span of ten weeks. The error analysis of learners’ performances in the pretest and posttest sessions led to the detection of a number of writing problems including the content, structural organization, grammatical accuracy, lexical appropriateness, and mechanics. A posterior examination of computer-mediated offline interactions led to the detection of a number of mediational strategies namely ask to revise, identify a problem area, specify the problem area, clarify the error kind, offer a choice and provide an explicit explanation as well as reciprocity patterns including unresponsive, growing autonomy and full autonomy which together helped diagnose the students' writing problems and trace their developmental trajectories. On implication side, it is argued that the ACMC-based DA serves as a strong diagnostic tool that makes a genuine understanding of L۲ learners' writing abilities.
دوره ۱، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۶ )
چکیده
در این پژوهش، پوششهاینانوکامپوزیتی برپایه اپوکسیحاوی نانو صفحات اصلاح نشده اکسیدگرافن و اکسیدگرافن اصلاح شده با نشاسته تهیه و به کمک طیفسنجی مادون قرمز شناسایی شده و رفتار شبکهای شدن آنهابا استفاده از دادههای آزمون گرماسنجی روبشی تفاضلی غیر همدما مطالعه شده است. این نانوکامپوزیتها، به دلیل دارا بودننانوذرات صفحهای و منشأ آلی، میتوانند به عنوان پوششسطح فلزات در صنایع مختلف استفاده شوند.دلیل استفاده از نشاسته، طبیعی بودن آن و نیز فراوانی گروههای هیدروکسیل در ساختار آن است که میتوانند با حلقه اپوکسی وارد واکنش پخت یا شبکهای شدن شوند. سامانههای اپوکسی خالص دارای عامل پخت آمینی و نیز سامانههای کامپوزیتی حاوی رزین اپوکسی، عامل پخت آمینی و نانوصفحات اکسیدگرافن اصلاح نشده یااصلاح شده با نشاسته در نرخهای حرارتی مختلف پخت شدهاند تا رفتار حرارتی آنها بهدست آید. تغییر نرخ گرمایش در آزمون مذکور سبب تغییر دمای آغاز و دمای اوج منحنیهای گرمازا شده و گرمای واکنش نیز به تبع آن تغییر میکند. مشاهده شد که حضور نانوصفحات اکسیدگرافن، واکنشهای شبکهای شدن را به تأخیر میاندازد. حال آنکه اصلاح سطحی آنها با پلیمر طبیعی نشاسته از طریق نقش کاتالیزوری، این میزان تاخیر را جبران نموده و چگالی شبکهای شدن سامانه بالا میرود.
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
اثر ترکیبات پروتئینی مخاط شقایق دریایی، Stichodactyla haddoni، بر مراحل رشد جنین ماهی گورخری Danio rerio بررسی شد. شقایق دریایی از ناحیه جزر و مدی جزیره هرمز جمعآوری و بعد از انجماد در دمایC˚۱۶۰- به آزمایشگاه منتقل شدند. پس از جداسازی مخاط و فریزدرای شدن، ترکیبات پروتئینی و پپتیدی با متانول ۱۰۰% استخراج شدند. غلظت پروتئین کل در ماده استخراج شده با دستگاه الایزا سنجیده و سپس غلظتهای ۲/۱، ۷/۳ و ۴/۷ میلیگرم در میلیلیتر آب مقطر از این ماده ساخته شد. مقدار ۲ میلیلیتر از هر غلظت به میکروچاهکهایی که هر کدام حاوی ۱۵۰ عدد تخم ماهی گورخری بود، با ۲ تکرار اضافه شد. نمونه شاهد نیز با ۲ تکرار که حاوی آب آکواریوم بود، در نظر گرفته شد. تخمها به مدت ۷۲ ساعت در انکوباتور قرار داده شد و از روند تکامل جنینی هر ۶ تا ۱۲ ساعت عکسبرداری شد. نتایج بیانگر روند عادی تکامل جنینی در تیمار شاهد در طول مدت بررسی بود، ولی تخمهای تیمار شده در غلظتهای ۷/۳ و ۴/۷ میلیگرم در کمتر از ۱۲ ساعت دژنره و سیاه شده از بین رفتند. همچنین، تخمهای تیمار شده در غلظت ۲/۱ در ساعات اولیه دچار تأخیر در فاز رشد شده و در کمتر از ۷۲ ساعت از بین رفتند. مقایسه نتایج نشان داد که پروتئینهای استخراج شده از مخاط این شقایق، بر روند تکامل جنینی در مراحل مختلف اثر داشته و میتواند در غلظتهای بالا خیلی کشنده باشند و در غلظتهای پایین سبب توقف رشد گردد.
دوره ۴، شماره ۱۱ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
ضربالمثلها آینۀ فرهنگ هر جامعه هستند؛ از اینرو، با بررسی آنها میتوان به درک بهتری از باورها و نگرشهای گویشوران هر جامعه نسبت به زن و ارزشهای اجتماعی- فرهنگی مردم هر منطقه دست یافت. هدف از انجام این پژوهش، توصیف و تحلیل بازنمایی زنان در ضربالمثلها گیلگی (گونۀ اشکورات) است. دادههای این پژوهش از طریق مصاحبۀ ساختیافته با شصت نفر از گویشوران اصیل گیلکیزبان اشکورات (اعم از زن و مرد)- که بیش از ۴۵ سال سن داشتند و چندان متأثر از زبان فارسی معیار نبودند- گردآوری شد. از آنجا که روش انجام این تحقیق توصیفی- تحلیلی است، ضربالمثلهای گردآوریشده دربارۀ زنان، نخست از نظر معنایی تقسیمبندی و توصیف و سپس به هجده مقوله تقسیمبندی شدند. این مقولهها نشان میدهند که سه نوع تصویر یا بازنمایی از زنان در مثلها وجود دارد که به ترتیب فراوانی عبارتاند از: الف) بازنمایی منفی، ب) بازنمایی مثبت، ج) بازنمایی خنثی. توزیع این بازنماییها در چارچوب گفتمان انتقادی و مطالعات فمینیستی تحلیل شد. از یافتههای مهم پژوهش حاضر این است که در جامعۀ گیلکیزبان منطقۀ اشکورات مفهوم جنسیت بهعنوان ساختاری ایدئولوژیک درک میشود. بر اساس رابطۀ سلسلهمراتبی برتری و فرودستی، طبقۀ اجتماعی زنان فرودست شمرده میشود و زنان بهعنوان اعضای طبقۀ اجتماعی فرودست بدون مزیت خاص و بیشتر نادیده گرفته میشوند.
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
کوسه ماهیان از جانوران نسبتاً بزرگ دریایی هستند که دارای اسکلت غضروفی وسیع میباشند. غضروف کوسه به عنوان یک منبع غنی از مولکولهای زیست فعال، شامل: کلاژن و چند نوع گلیکوزآمینوگلیکان میباشند. در تحقیق حاضر بهمنظور جداسازی و بررسی خاصیت ضدانعقادی ترکیبات گلیکوزآمینوگلیکانی موجود در غضروف کوسه، استخراج از ۵/۲گرم وزن خشک غضروف کوسه چانه سفید ((Carcharhinus dussumieri با استفاده از نمک کاتیونی ستیل پیریدینیوم کلراید انجام شد. از طیف FTIR نیز برای شناسایی و مقایسه ساختاری گلیکوزآمینوگلیکان های استخراجی با هپارین استفاده گردید. در نهایت فعالیت ضدانعقادی گلیکوزآمینوگلیکانهای استخراج شده با روش سنجش ضدانعقادی زمان ترومبوپلاستین نسبی فعال شده (APTT) در سه غلظت۴۱۰ ،۱۲۵۰،۷۶۳ میکروگرم بر میلی لیتر و زمان پروترومبین (PT) در یک غلظت ۱۲۵۰ میکروگرم بر میلی لیتر بر روی پلاسمای خون انسان انجام شد. مقدار کل گلیکوزآمینوگلیکان استخراج شده ۸/۴۲ میلی گرم برگرم بافت خشک بود. نتایج طیف FTIR نیز حضور ترکیبات شبه هپارینی را اثبات کرد. بررسی خاصیت ضد انعقادی نشان داد که زمان انعقاد پلاسمای انسان ۴۳، ۵۰ و ۸۵ ثانیه به ترتیب در غلظتهای ۴۱۰، ۷۶۳ و ۱۲۵۰ میکروگرم بر میلی گرم می باشد که به ترتیب زمان انعقاد را ۳/۱، ۵/۱ و ۵/۲ برابر شاهد که ۳۳ ثانیه بود طولانی کرد.
دوره ۵، شماره ۱۴ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
در استعارههای مبتنی بر نام حیوانات، ویژگیهای مختلف انسان با کارکرد تحقیر یا تحبیب در ساختهای واژی- نحوی مختلف توصیف میشود. هدف این جستار، بررسی کاربرد نام حیوانات در خطاب قرار دادن انسان، هم برای تحقیر و هم تحبیب، در زبان گیلکی (گونۀ اشکورات) و در چارچوب رویکرد شناختی است. برای گردآوری دادهها، پرسشنامۀ
محققساخته بهکار رفته است. صد نفر از گویشوران گیلکی اشکورات، فارغ از جنسیت و سن به روش خوشهای چندمرحلهای، برای حجم نمونه انتخاب شدند. به سبب آنکه نمونههای تحقیق سواد کافی برای تکمیل پرسشنامه نداشتند، روش مصاحبۀ ساختیافته بهکار رفت. در این مصاحبه، پرسشهایی پیرامون کاربرد یا عدم کاربرد نام ۵۸ حیوان به زبان گیلکی در خطاب قرار دادن انسان (زن یا مرد)، به گونۀ تحقیر یا تحبیب و وصف موقعیت با مثال مطرح شد. مقایسۀ نتایج این تحقیق با پژوهشهایی مشابه در زبانهای دیگر، نشاندهندۀ شباهتها و تفاوتهایی است. شباهتها ناشی از انگیزهای جهانی است که در قالب نظریۀ تجسد تبیین میشود. همچنین، آگاهی از بافت فیزیکی و فرهنگی را میتوان از دلایل عمدۀ کاربرد اختصاصی عبارتهای استعاری در این زبان دانست.
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
شقایق دریایی Stichodactyla haddoni در مناطق بین جزر و مدی جزیره هرمز به فراوانی دیده می شود. استرس های محیطی باعث تولید اکسیدان ها و در نهایت آنتی کسیدان ها می شود. نمونه برداری از این شقایق، از ناحیه بین جزر و مدی بخش شرقی اسکله شهری جزیره هرمز، انجام گرفت. عصاره گیری با استفاده از دو حلال بافرفسفات نمکی (PBS) و متانول۴۰% بر روی ۲ گرم از وزن خشک مخاط با دو تکرار و ۱۰ گرم از وزن تر صفحه دهانی با ۶ تکرار از ۶ نمونه مجزا به طور جداگانه انجام شد. غلظتهای متفاوتی از عصاره خام تهیه و خاصیت آنتی اکسیدانی آن ها با استفاده از روش های خنثی کنندگی رادیکال DPPH و قدرت احیاکنندگی آهن III سنجیده شد. وابستگی غلظت با خاصیت آنتی اکسیدانی تمام عصارهها، در هر دو روش مشاهده گردید. در روش DPPH، مقدار IC۵۰ در مخاط عصاره گیری شده با دو حلال PBS و متانول ۴۰% به ترتیب برابر با ۰,۲۰۸±۱/۴۶۹، ۰.۰۱۶±۱/۸۵، و برای صفحه دهانی عصاره گیری شده با حلال PBS و متانول ۴۰% به ترتیب ۰/۰۶±۰/۷۳۳ و ۰.۰۳۶±۰/۴۴۴ میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه شد. نتایج ما نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدانی صفحه دهانی شقایق دریایی به طور معنی داری بیشتر از مخاط میباشد.
دوره ۶، شماره ۲ - ( شماره ۲ (پیاپی ۲۳)- ۱۳۹۴ )
چکیده
هدف از انجام این پژوهش، تبیینی مناسب از ساختار ارتقای گره راست در زبان فارسی است. در پیشینۀ تحقیق مرتبط، سه تحلیل متفاوت از این ساختار پیشنهاد شده است که عبارتاند از: «ارتقای گره راست بهمنزلۀ حاصل حرکت متوازی»، «ارتقای گره راست بهمنزلۀ حاصل فرآیند حذف» و «ارتقای گره راست بهمنزلۀ اشراف چندگانه». استدلالهایی مانند ناسازهها بهعنوان هدف ارتقای گره راست، عدم تبعیت از جزیرهها، تخطی از محدودیت سقف راست و عدم امکان حرکت برخی از سازهها، نشان میدهند که ارتقای گره راست زبان فارسی حاصل عملکرد حرکت متوازی نیست. نتایج این پژوهش نشان میدهد که ساختار ارتقای گره راست زبان فارسی همگن نیست و میتوانیم این ساختار زبان فارسی را به دو گروه متفاوت تقسیم کنیم؛ بنابراین، برای تبیین آن به بیش از یک رویکرد نیاز داریم. استدلالهایی ازقبیل مطابقۀ جمعی، خوانش درونی صفات رابطهای و سور «هریک»،نشان میدهند که برخی از نمونههای ارتقای گره راست حاصل اشراف چندگانه هستند و استدلالهایی ازقبیل ناسازهها بهعنوان هدف ارتقای گره راست، نحوۀ مطابقه در برخی نمونهها، برخی نمونه ساختهای نظارت و همسان نبودن همپایهها در قطبیت، نشان میدهند که برخی نمونههای دیگر حاصل عملکرد فرآیند حذف هستند.
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
ترسیب بیولوژیکی CO۲ با استفاده از جلبک ها یکی از روش های امیدوار کننده و سازگار با محیط زیست برای جداسازی CO۲ می باشد .مطالعه حاضر با هدف بررسی توانایی ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس برای رشد در محیط های با شوری متفاوت و ترسیب کربن در غلظت های مختلفCO۲ می باشد. بدین منظور، تجزیه و تحلیل شاخص های رشد شامل تولید و بهره وری زیست توده، نرخ ویژه رشد و نرخ تثبیت کربن در طول دوره های ۸ روزه با حفظ شرایط یکسان در ۳ محیط کشت با شوری های lختلف (µs/cm ۳،۱۵۰۰، ۳۴۰۰۰) و ۴ غلظت متفاوت دی اکسید کربن ( ۰۳/۰%، ۲%، ۵% و ۱۰%) انجام شد. این آزمایش با استفاده از استوک خالص ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس و محیط کشت Zarrouk's Medium در بیوراکتور نوری صفحه مسطح انجام گرفت. در تمامی محیط های کشت در چهار روز اول کشت بالاترین نرخ ویژه رشد مشاهده شده است، بطوریکه این پارامتر در ۴ غلظت کربن مذکور در آب شهری بترتیبd-۱ ۳۵/۰، ۲۳/۰، ۲۴/۰ و ۲۴/۰ بوده است. ریز جلبک اسپیرولینا بالاترین نرخ تثبیت کربن و همینطور تولید زیست توده را در آب طبیعی(شهر بیرجند) تحت غلظت ۱۰% دی اکسید کربن نشان داده است( ۴۹/۰ و ۰۹۸/۰ gL-۱d-۱). پس از آن بترتیب آب مقطر با مقادیر بترتیب gL-۱d-۱ ۴۵/۰ و ۰۹/۰ و در انتها آب دریا ( بدلیل شوری بالا و نامساعد بودن شرایط محیطی) با مقادیربترتیب gL-۱d-۱۴۲/۰ و ۸۴/۰ در غلظت ۱۰% دی اکسید کربن قرار گرفتند.
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
دستیابی به عملکرد بالا یکی از دغدغه های مدیران شرکت ها است. شرکت های تولیدی با سرمایه گذاری در بخش تحقیق و توسعه، همواره درصدد به کارگیری نوآوری های حاصل از پژوهش ها و تأثیر آنها بر موفقیت شرکت ها در بازار هستند. توازن میان بازارگرایی و به کارگیری آن( بازارگرایی انفعالی و فعال) و تأثیر آن بر عملکرد شرکت، پرسش بسیاری از مدیران این گونه شرکت هاست. آنچه در بین بسیاری از پژوهش های مربوط به بازارگرایی، و عملکرد شرکت مغفول مانده، نقش مؤلفه های دوسوتوانی نوآوری در این رابطه است که این پژوهش در پی پرکردن این شکاف است. در این پژوهش، تأثیر بازارگرایی بر عملکرد شرکت با در نظر گرفتن متغیر میانجی دوسوتوانی نوآوری، با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری مورد بررسی قرار گرفته است. ابزار مورد استفاده به منظور گردآوری داده های این پژوهش، پرسش نامه می باشد که توسط مدیران ارشد ۷۹ شرکت تولیدی شهر صنعتی در رشت تکمیل شده است. یافته های این پژوهش نشان دادند که بازارگرایی بر دوسوتوانی نوآوری تأثیر مثبت دارد و همچنین دوسوتوانی نوآوری بر عملکرد تأثیر مثبتی دارد. همچنین نقش مستقیم بازارگرایی بر عملکرد شرکت مورد تأیید قرار نگرفت اما نقش دوسوتوانی نوآوری به عنوان متغیر میانجی تایید شد.
دوره ۷، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: هدف از این مطالعه تعیین غلظت کشنده میانی (LC۵۰) در مدت ۹۶ساعت و برآورد میزان حداقل غلظت موثر (LOEC) و بالاترین غلظت بدون تاثیر (NOEC) آلاینده دیان- بوتیلفتالات (DnBP) روی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) بود.
مواد و روشها: آزمایش روش سمیت حاد به روش ساکن و براساس رهنمود استاندارد O.E.C.D بهمدت ۹۶ساعت روی بچهماهیان قزلآلای رنگینکمان (با میانگین وزن ۱/۲۵±۷/۳گرم) انجام شد. محاسبات آماری با نرمافزار SPSS ۲۱ و روش رگرسیون پروبیت و ANOVA صورت گرفت.
یافتهها: طی زمان ۲۴ الی ۹۶ساعت با افزایش غلظت دیان- بوتیلفتالات مرگ بچهماهیان قزلآلای رنگینکمان افزایش یافت. میزان غلظت کشنده میانی در زمانهای ۲۴، ۴۸، ۷۲ و ۹۶ساعت بهترتیب ۱۵/۴۶، ۱۲/۹۶، ۱۱/۲۱ و ۹/۹۳میلیگرم در لیتر بود. همچنین میزان حداقل غلظت موثر در مدتزمانهای ۲۴، ۴۸، ۷۲ و ۹۶ساعت بهترتیب ۳/۴، ۳/۸، ۷/۲ و ۹/۹۵میلیگرم در لیتر بود. بالاترین غلظت بدون تاثیر این آلاینده در زمانهای ۲۴، ۴۸، ۷۲ و ۹۶ساعت بهترتیب ۰/۷۸، ۰/۹۵، ۱/۴۵ و ۱/۶۸میلیگرم در لیتر بود.
نتیجهگیری: مطالعات سمشناسی روی قزلآلای رنگینکمان بهعلت اهمیت آنها ضروری است و نتایج این پژوهش میتواند در ارزیابی خطرات بومشناختی و غذایی این گروه از آلایندهها کاربردی باشد. با توجه به غلظت کشندگی میانی DnBP (۹/۹۳میلیگرم در لیتر) که جزو آلایندههای با سمیت متوسط قرار دارد، توصیه میشود راهکار مناسب برای کنترل ورود DnBP به بومسازگانهای آبی ضروری است.
دوره ۷، شماره ۵ - ( شماره ۵ (پیاپی ۳۴)، ویژه نامه پاییز- ۱۳۹۵ )
چکیده
هدف از نگارش مقالۀ حاضر، بررسی حذف گروه فعلی و حذف متمم فعلهای وجهی و فعلهای اصلی (فعلهایی که بند را به عنوان متمم میپذیرند) در زبان فارسی است. بدین منظور، پس از مرور و نقد مطالعات انجام شده در رابطه با این ساخت در زبان فارسی، به بررسی حذف متممِ فعل وجهی و فعل اصلی پرداخته میشود. از آنجا که در زبان فارسی نمیتوان گروه فعلی را حذف، و زمان جمله را ابقا کرد، باید گفت که در زبان فارسی، برخلاف زبان انگلیسی، ساخت حذف گروه فعلی (طبق تعریفی که در زبانشناسی زایشی به آن استناد میشود) وجود ندارد. اما در یک ساخت مشابه، امکان حذف متمم فعلهای وجهی جز «باید» و فعلهای اصلی در صورت احراز شرایط حاکم بر حذف وجود دارد. فعلهای وجهی به لحاظ واژ- نحوی فعل اصلی به حساب میآیند و جایگاه نحوی این دو یکسان است، از اینرو، حذف متمم هر دوی آنها یک ساخت واحد تلقی میشود. خروج سازهای مانند مفعول از جایگاه حذف، وجود پدیدۀ مرجع ناپیدا و امکان خوانش دقیق و نادقیق از ویژگیهای نحوی مهم این ساخت به حساب میآیند.نتایج این تحقیق نشان میدهد که در این ساخت، مشخصۀ حذف روی فعل کوچک مینشیند و پس از ارتقای فعل به جایگاه فعل کوچک و بازبینی مشخصههای تعبیرناپذیر از طریق رابطۀ تطابق، متمم فعل حذف میشود اما فعل کوچک ابقا میشود. طبق شواهد مطرح شده، گروه فعلی واقع در بالای گروه متممنما حذف میشود؛ از اینرو، این ساخت، حذف گروه فعلی با ابقای فعل کوچک به حساب میآید.
دوره ۸، شماره ۳۶ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۹ )
چکیده
یکی از مشخصترین مرزهای اجتماعی مرزی است که بین زنان و مردان در استفاده از زبان وجود دارد و این مرز بیشتر در گفتار تجلی مییابد. از دیدگاه «هنجار اجتماعی» ادب زبانشناختی۱، عملی کاملاً استاندارد در جامعه است. هر فرهنگی هنجارهای رفتاری خاص خود را دارد و رفتاری که با قوانین مطابقت دارد، ادب است. بخشی از هنجارهای اجتماعی را میتوان در ادبیات عامه و شفاهی ازجمله ضربالمثلها جستوجو کرد. بنابراین، محقق با انتخاب زبان تالشی که در منطقۀ میناآباد شهرستان اردبیل بدان صحبت میشود و با بررسی ادب زبانشناختی و انواع تهدید وجهه در صدد پاسخ به این سؤال برآمد که آیا ارتباطی بین جنسیت گویشور و استفاده از انواع ادب و خشونت کلامی۲ در ضربالمثلهای زبان تالشی وجود دارد یا خیر. به همین منظور، ابتدا پژوهشگر بهصورت میدانی و مصاحبه با زنان و مردان سالخورده و میانسال، تعداد ۱۸۰ ضربالمثل را جمعآوری و سپس آنها را بر اساس وجود ادب و خشونت بر اساس جنسیت بررسی کرد. بر مبنای تحلیلی که در ۱۸۰ ضربالمثل جمعآوریشده بر اساس نرمافزار اس.پی.اس.اس. نسخۀ ۲۵ انجام شد، نتیجۀ بهدست آمده نشان میدهد که رابطۀ معناداری بین جنسیت گویشوران و وجود انواع ادب و خشونت در ضربالمثلهای زبان تالشی وجود دارد که با توجه به انتظارات جامعه، این امر سبب بروز تفاوت در رفتار اجتماعی آنها نیز شده است.
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۹ )
چکیده
در این مطالعه، موجودی سرمایه در بخش کشاورزی ایران به تفکیک برای هر زیربخش با استفاده از روش موجودی پیوسته، برآورد شده است. در نبود داده های آماری مربوط به متغیر تشکیل سرمایه ثابت در زیربخشها و نبود اتفاق نظر بر روی نرخ استهلاک کالاهای، روش غیرمستقیم برای برآورد موجودی سرمایه در زیربخش های کشاورزی ایران به کار گرفته شده است. در این روش از اطلاعات مصرف سرمایه در زیربخشهای کشاورزی در جداول داده – ستانده برای تعیین نرخ واقعی استهلاک و به دست آوردن موجودی سرمایه در هر زیربخش استفاده شده است.
بر اساس نتایج به دست آمده، موجودی سرمایه در سال ۱۳۸۵ در زیر بخش زراعت و باغبانی، ۹/۵۳۳۷۴ میلیار ریال به قیمت ثابت سال ۱۳۷۶، در زیر بخش دامپروری، ۶/۲۴۳۳۴ میلیارد ریال، در زیربخش جنگل و مرتع، ۴۹۸۲ میلیارد ریال و در زیربخش شیلات، ۲/۱۶۳۷۴ میلیارد ریال می باشد. همچنین، نتایج نشان می دهد که بیشترین مقدار رشد سالانه موجودی سرمایه، هم، در گروه ماشین آلات کشاورزی و هم، در ساختمان کشاورزی طی سالهای برنامه سوم توسعه اتفاق افتاده است. کمترین رشد سالانه موجودی سرمایه در بخش ماشین آلات طی سالهای برنامه دوم، در بخش ساختمان طی سالهای برنامه اول و در کل نیز طی سالهای انقلاب و جنگ صورت گرفته است.
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۲۵ )
چکیده
-
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده
عواملهای مختلفی در پیادهسازی موفق سیستم هوش تجاری نقش بازی میکنند. این در حالی است که اغلب عواملهای فناورانه و ابزارگونه هوش تجاری موردتوجه پژوهشگران، مدیران و سرمایهگذاران بوده است. در پژوهش حاضر با بهرهگیری از رویکرد مدیریتی هوش تجاری، عواملهای حیاتی موفقیت پیادهسازی هوش تجاری مرتبط به عوامل انسانی با استفاده از ادبیات و نظرات خبرگان شناسایی و رتبهبندی شدند. به این منظور برای گردآوری دادهها از رویکرد مرور ادبیات تممحور کرسول استفاده شد که از تعداد ۱۲۱ منبع بهعنوان جامعه آماری، تعداد ۳۳ منبع با استفاده از معیارهایی خروج معالعه انتخاب گردید. به این ترتیب خوشهها و عوامل انسانی اثرگذار بر موفقیت هوش تجاری استخراج شدند و مبنایی برای تدوین پرسشنامه مبتنی بر مقایسههای زوجی قرار گرفت. با بهرهگیری از نظرات ده خبره حوزه هوش تجاری برای تجریه و تحلیل دادهها از فن دیمتل که به بهترین وجه روابط تأثیرگذاری و تأثیرپذیری را نشان میدهد، استفاده شد. روایی محتوا پرسشنامه از راه خبرگان حوزه کسبوکار هوش تجاری و قابلیت اعتماد پرسشنامه نیز به کمک روش آلفای کرونباخ مورد تأیید قرار گرفت. نتایج نشان داد که از بین چهار خوشه عوامل مرتبط با اعضای گروه، عوامل مرتبط با مدیر پروژه، عوامل مرتبط با پذیرش و همکاری کاربران و عوامل مرتبط به سازمان بهتریتب عوامل مرتبط به سازمان و عوامل مرتبط به مدیر طرح از عوامل علی اثرگذار بر دیگر عوامل هستند.
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۴۰۰ )
چکیده
سخنرانی رؤسای جمهور کشورها در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بهلحاظ ایدئولوژی اهمیت بسیاری دارد. هدف مقالۀ حاضر، مقایسۀ ایدئولوژی موجود در سخنرانیهای محمد خاتمی، محمود احمدینژاد و حسن روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد است. این تحقیق توصیفی بوده و دادههای آن از متن سخنرانی رؤسای جمهور نامبرده در سالهای ۱۳۸۰، ۱۳۸۴، ۱۳۸۶، ۱۳۹۲ و ۱۳۹۷ گردآوری شده است. سپس دادهها در چارچوب رویکرد تحلیل گفتمان انتقادی فرکلاف که شامل سه مرحلۀ توصیف، تفسیر و تبیین است، بررسی شدهاند. در مرحلۀ اول، راهبردهای زبانی مورد استفاده در سخنرانیها نشان داده شدهاند. در مرحلۀ تفسیر، بافت موقعیتی، بینامتنیتی و کاربردشناختی بررسی شدهاند. در مرحلۀ تبیین، دو سطح قبل در سطح جامعه گسترش یافته است و بررسی میشود. نتایج تحلیل و مقایسۀ دادهها حاکی از آنند که سخنرانیها دارای شباهتها و تفاوتهایی هستند. شباهت آنها در ایدئولوژی دفاع از حقوق مردم ایران و کشورهای ستمدیده است، اما در این میان، محمد خاتمی در سخنرانی خود سعی در یکپارچهسازی جهان و قرار دادن همۀ کشورها در یک سمت و سو دارد، اما محمود احمدینژاد و حسن روحانی بهدلیل بافت موقعیتی و شرایط سیاسی، اقتصادی و منطقهای زمان ریاست جمهوری آنها سعی در دعوت کشورها به مقابله با کشورهای زورگو دارند.
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( پاییز و زمستان ۱۳۸۸ )
چکیده
محوطه باستانی ولیران در حومه شهر دماوند و در شرق تهران قرار گرفته است. براساس منابع باستانشناسی در این محوطه، استقرارهایی در دورههای اشکانی و ساسانی وجود داشته است. کشف قبوری از دوره اشکانی در ولیران، و به دست آمدن بقایای دانههای گیاهی و نیز بقایای جانوری در منطقه مذکور، آن را محلی مناسب برای بررسی پوشش گیاهی کهن با تکیه بر مطالعات دیرینهتغذیهشناسی نموده است. ما در این پژوهش برآنیم تا با تجزیه عناصر غیرایزوتوپی اسکلتهای انسانی به دست آمده با استفاده از دستگاه طول موج اشعه مجهول فلورسنس، به بررسی وضعیت غذایی ساکنان محوطه باستانی ولیران در دوره اشکانی که نشاندهنده وضعیت جغرافیایی منطقه در دوره مزبور است، بپردازیم.
۱۴/۶/۸۶ پذیرش: ۲۵/۲/۸۷
عزیز عظیمی، فاضل خلیجی، محسن شعبانی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۲ )
چکیده
در مقاله حاضر، دبی و مکان نشتی در خط لوله گاز طبیعی با استفاده از روش آنالیز معکوس تخمین زده شده است. برای این منظور، در ابتدا جریان ناپایای گاز طبیعی درون خط لوله به عنوان مسئله مستقیم شبیه سازی عددی شده است. در مسئله مستقیم فرض شده است که دبی جرمی و مکان نشتی معلوم است. معادلات حاکم بر این مسئله معادلات اویلر ناهمگن می باشند که اثر نشتی به صورت یک جمله چشمه در آن اعمال شده است. برای حل عددی این معادلات، روش تجزیه شار استیگر-وارمینگ به کار رفته است. سپس مکان و نرخ گاز نشت یافته از خط لوله با استفاده از روش تخمین پارامتر لونبرگ-مارکوارت تخمین زده شده است. این روش یک الگوریتم تکرار و بر اساس کمینه کردن مجموع مربعات خطاها می باشد که در این مقاله اختلاف بین فشارهای تخمینی و فشارهای اندازه گیری شده توسط فشارسنج (بطور عددی شبیه سازی شده است) به عنوان خطا در نظر گرفته شده است. نتایج مسئله مستقیم سازگاری خوبی با نتایج روش های مک-کورمک و مشخصه ها در بازه های زمانی مشخص دارد. نتایج آنالیز معکوس نشان می دهد که الگوریتم لونبرگ-مارکوارت روشی کارا و نسبتاً پایدار برای تخمین دبی جرمی و مکان نشتی در خط لوله انتقال گاز است.
دوره ۱۳، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۴۰۱ )
چکیده
یکی از موضوعات قابلتوجه در زمینۀ آموزش زبان دوم، نقش ساختار مشارکت کلاسی در شکلگیری توجه به فرم غیرمستقیم در آموزش نکات گرامری است (; Lehrer & Palincsar, ۲۰۰۴ (Nassaji, ۲۰۱۰ & ۲۰۱۳. هدف مطالعۀ حاضر بررسی میزان کاربرد توجه به فرم غیرمستقیم در ساختارهای مشارکت کلاسی معلم ـ دانشآموز و اثربخشی آن در فراگیری زمان گذشته افعال باقاعده و بیقاعده از طریق فعالیت املاء ـ انشاء بود. بدین منظور، پس از برگزاری آزمون تعیین سطح برای یک گروه هفتاد نفری از شرکتکنندگان، ۳۲ نفر از زبانآموزهای سطح پیشمتوسط انتخاب شدند و سپس بهطور تصادفی در سه ساختار مشارکتی (ده نفر در گروه انفرادی، دوازده نفر در گروههای کوچک و ده نفر در گروه کلاسی) قرار گرفتند. آموزش توجه به فرم غیرمستقیم در ده جلسه و به مدت دو ماه و نیم به طول انجامید. تعاملات بین معلمان و دانشآموزان در هر سه گروه بهصورت صوتی ضبط، بازنویسی و کدگذاری شدند. بخشهای زبانی بهعنوان واحد تجزیه و تحلیل فراوانی توجه به فرم غیرمستقیم قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که اکثر بخشهای زبانی در تعاملات انفرادی رخ دادند و عمدتاً از نوع واکنشی بودند. نتایج آزمون تحلیل کی دو (توان دوم کا) نشان داد که ارتباط معناداری بین نوع ساختار مشارکت کلاسی و استفاده از رویکرد توجه به فرم غیرمستقیم وجود دارد. همچنین مشخص شد باوجودی که بخشهای زبانی اکثراً در ساختار تعاملات انفرادی رخ دادند، اما اثربخشی آنها بیشتر در ساختار گروههای کوچک صورت گرفت.