جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای شمیرانی


دوره ۰، شماره ۳ - ( شماره ۳- ۱۳۸۶ )
چکیده

چکیده بررسی و مقایسه ی چگونگی بازتاب مضمون ی مشترک نزد هنرمندان ی از دو فرهنگ و پ ی شینه متفاوت ، درونما ی ه مقاله حاضر را تشک یل م ی دهد. دو اثر ی که با مضمون مشترک وسوس ه در ا ینجا مورد بررس ی قرار گرفته اند ؛ به ترتیب وسوسه ی آنتون ی قد یس اثر ه یرونیموس بوش نقاش فلاندر ی اواخر قرن پانزده م یلادی و کمال الد ین بهزاد نقاش نامدار ا یرانی اواخر قرن نهم و اوا یل قرن دهم هجر ی م ی باشند. این مقاله به بررس ی و کنکاش در نوع نگاه و رو یکرد ا ین دو هنرمند به مضمون وسوس ه و تلاش آنان برا ی ب یان و روا یت تصو یری آن م ی پردازد و قصد دارد تا از ا ین رهگذر تفاوت ها و اشتراکات فرهنگ ی و هنر ی م یان هنرمند فلاندر ی و نگارگر ا یرانی را مورد نقد و تحل ی ل قرار دهد.

دوره ۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

نگاه محتمل بر نقش اقلیم و شیوه ی ساخت در سکونتگاه های بومی گیلان؛ که براساس اصول همسازگرایی با اقلیم و حفظ آسایش محیطی ساکنین طرح ریزی شده است، می تواند به عنوان یک الگوی متغیر در پهنه ی جغرافیایی گیلان عمل نماید.
این پژوهش به دنبال آن است تا در تحلیل کالبد یکی از سکونتگاه های شاخص و بومی گیلان در جغرافیای مرزی مناطق جلگه ای به صورت منحصر بر دو شیوه ی تحلیل- توصیفی با روش زاکس و شیوه ی تحلیل- مدل سازی با نرم افزار شبیه ساز انرژی دیزاین بیلدر به ارزیابی یک نمونه ی واحد بپردازد. بر همین اساس، استفاده از شیوه ی مطالعات کتابخانه ای بر توصیف مورفولوژی گیلان و ارائه مفاهیم پایه بر تکمیل شدن ادبیات موضوع به عنوان رکن اولیه مبانی نظری قلمداد می گردد. استفاده از شیوه ی مطالعات میدانی بربرداشت از سکونتگاه مورد نظر در مقیاس کلان و خرد با هدف تحلیل اقلیمی و کالبدی نمونه به عنوان پیش زمینه ی مدل سازی نمونه در غالب نرم افزار دیزاین بیلدر و جدول مطالعاتی زاکس کمک شایانی نموده است.
در پایان این مطالعات نشان می دهد، همان گونه که آسایش محیطی در سکونتگاه های بومی گیلان برای ساکنین روستایی در گذر زمان امری بدیهی و ملزوم بوده است، امروزه با تاثیر گذاری تغییرات آب و هوایی در زمینه اقلیم معتدل و مرطوب در مقیاس کلان و خرد بر فضای زیست پذیر و تغییرات کلی در مصالح مصرفی ساختارهای مسکونی در پهنه ی روستایی،استفاده از نقش انرژی های طبیعی در تهویه طبیعی با عدم استفاده از انرژی های مصنوع ( سرمایشی و گرمایشی) امکان پذیر نخواهد بود و ترکیب هر دوسیستم انرژی طبیعی و مصنوع حتی در سکونتگاه های بومی اجتناب ناپذیر نمی باشد.

دوره ۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

ﺑﺤﺮانﻫﺎیی ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺗﻐﯿﯿﺮ اﻗﻠﯿﻢ و اﻓﺰایش ﮔﺎزﻫﺎی ﮔﻠﺨﺎﻧﻪای ﺑﻪواﺳﻄﻪ ﻣﺼﺮف ﺑﯽرویه اﻧﺮژی و ﺳﻬﻢ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎنﻫﺎ در آن ﺑﺮ ﮐﺴﯽ ﭘﻮﺷﯿﺪه ﻧﯿﺴﺖ. ﺗﺎﺛﯿﺮ ﺷﺎﺧﺺﻫﺎی ﻫﻨﺪﺳﯽ ﺑﺮ رﻓﺘﺎر ﺣﺮارﺗﯽ در ﻃﻮل دﻫﻪﻫﺎ ﺑﻪ ﺗﺠﺮﺑﻪ در ﻃﺒﯿﻌﺖ ﺟﺎﻧﻮران و ﮔﯿﺎﻫﺎن ﻧﯿﺰ ﺗﺠﺮﺑﻪ ﺷﺪه اﺳﺖ. ﻣﻌﻤﺎران ﻧﯿﺰ در ﻃﻮل ﺗﺎریخ ﺑﺎ اﺗﮑﺎ ﺑﻪ ﻗﻮاﻧﯿﻦ ﻃﺒﯿﻌﺖ ﻫﻤﻮاره ﺳﻌﯽ ﮐﺮدهاﻧﺪ راهﺣﻞﻫﺎی ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای ﺗﺎﻣﯿﻦ ﺷﺮایط آﺳﺎیش اﻧﺴﺎنﻫﺎ در راﺳﺘﺎی ﺗﻄﺎﺑﻖ ﺑﺎ اﻗﻠﯿﻢ ایجاد ﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ اﻧﺘﺨﺎب ﻓﺮم و ﺗﻨﺎﺳﺒﺎت واﺑﺴﺘﻪ، از آن ﺟﻤﻠﻪ اﺳﺖ. ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺣﺎﺿﺮ ﺑﺎ رویکردی ﻧﻮین ﺿﻤﻦ ﺑﻪ ﮐﺎرﮔﯿﺮی از روش ﺷﺒﯿﻪﺳﺎزی ﻧﺮم اﻓﺰاری ﺗﻼش ﻣﯽﮐﻨﺪ ﺗﺎ ﺳﻬﻢ ﻫﺮ یک از ﺷﺎﺧﺺﻫﺎی ﻫﻨﺪﺳﯽ ﻣﻮﺛﺮ را ﺑﺮرﺳﯽ و ﮔﺎﻣﯽ در راﺳﺘﺎی ارایه اﺻﻮل در ﮔﺰینش اﺣﺠﺎم ﺗﻮﺳﻂ ﻣﻌﻤﺎران و ﻃﺮاﺣﺎن ﺑﺮدارد، ﺑﺎ این ﻫﺪف و ﺑﺎ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﭘﮋوﻫﺶﻫﺎی ﭘﯿﺸﯿﻦ، ﻣﻬﻢ ﺗﺮین ﺷﺎﺧﺺﻫﺎ و ﭘﺮﮐﺎرﺑﺮدﺗرین روشﻫﺎ ﺷﻨﺎﺳﺎیی و ﮔﺰینش ﺷﺪﻧﺪ. ۱۰ ﺣﺠﻢ ﺷﺎﻣﻞ ﭘﻨﺞ ﺣﺠﻢ ﺳﺎده و ﭘﻨﺞ ﺣﺠﻢ ﻣﺮﮐﺐ ﮐﻪ ﻓﺮاواﻧﯽ ﺑﯿﺸﺘﺮی را ﻣﯿﺎن ﺳﺎیر ﻓﺮمﻫﺎی ﻣﺴﮑﻮﻧﯽ ﺑﻪویژه در اﻗﻠﯿﻢ ﮔﺮم و ﺧﺸﮏ ﺑﻪ ﺧﻮد اﺧﺘﺼﺎص ﻣﯽ دﻫﻨﺪ، در ﭼﻬﺎر ﻃﺒﻘﻪ و ﺑﺎ ﮐﺎرﺑﺮی ﻣﺴﮑﻮﻧﯽ اﻧﺘﺨﺎب ﺷﺪﻧﺪ. ﺑﺎ ﺷﺒﯿﻪﺳﺎزی رﻓﺘﺎر ﺣﺮارﺗﯽ ﻫﺮ یک در دو ﻧﺮم اﻓﺰار اﮐﻮﺗﮑﺖ و دیزاینﺑﯿﻠﺪر ﺳﻬﻢ ﻫﺮ یک از ﺷﺎﺧﺺﻫﺎی ﻫﻨﺪﺳﯽ ﺑﺮرﺳﯽ ﺷﺪ. ﻧﺘﺎیج ﺷﺒﯿﻪﺳﺎزیﻫﺎ، ﺣﺎﮐﯽ از آن اﺳﺖ ﮐﻪ ﭘﺲ از ﻓﺮم ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن، ﺷﺎﺧﺺ ﻓﺸﺮدﮔﯽ ﻧﺴﺒﯽ ﺑﻪﺟﺎی ﻓﺸﺮدﮔﯽ و ﭘﺲ از آن ﻧﺴﺒﺖ ﺳﻄﺢ ﺟﺒﻬﻪ ﺟﻨﻮﺑﯽ از اﻫﻤﯿﺖ ﺑﯿﺸﺘﺮی ﺑﺮﺧﻮردار ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻋﻼوه ﺑﺮ ﺷﺎﺧﺺ ﻫﺎی ﻫﻨﺪﺳﯽ، ﺟﻬﺖﮔﯿﺮی ﺷﺮﻗﯽ- ﻏﺮﺑﯽ ﺑﻬﯿﻨﻪﺗﺮین ﭘﺎﺳﺦ را در ﻣﺠﻤﻮع ﻣﺼﺮف اﻧﺮژی ﺳﺎﻻﻧﻪ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻓﺮاﻫﻢ ﻣﯽ ﻧﻤﺎید. 


دوره ۱۵، شماره ۳ - ( آبان- ۱۳۹۰ ۱۳۹۰ )
چکیده

شناسایی شعبه های ناکارای بانک ملت و استفاده از راهبرد ادغام به منظور افزایش کارایی آن ناصر حمیدی۱، رضا اکبری شمیرانی۲، صفر فضلی۳ ۱- استادیار دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، قزوین ، ایران ۲- کارشناس ارشد مدیدیت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین ، قزوین، ایران ۳- استادیار دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین الملل قزوین امام خمینی ، قزوین، ایران دریافت: ۵/۸/۸۹ پذیرش: ۱۸/۱۲/۸۹ چکیده در میان سازمان های مختلف مالی و اقتصادی ،بانک ها به عنوان یکی از مهم ترین ارکان هر نظام اقتصادی مطرح اند. بنابراین با توجه به نقش مهم بانک ها در توسعه کشور و هم چنین تعدد شعبه های آن ها، اندازه گیری کارایی شعبه های بانک حایز اهمیت است. هدف اصلی این مقاله سنجش کارایی شعبه های بانک و استفاده از راهبرد ادغام به منظور به دست آوردن شعبه های کارا می باشد. بر این اساس نخست سیستم مفهومی ارزیابی کارایی شعبه های بانک تعریف شد ، سپس ورودی ها و خروجی با استفاده از برنــامه عملیــاتی بــانک تعیین شدند. در مرحله بعدی کارایی شعبه های بانک ملت استان تهران در قالب الگوی تحلیل پوششی داده ها به صورت غیرشعاعی (SBM) محاسبه شد تا شعبه های ناکارا مشخص شوند. سپس براساس سیاست های ادغام شعبه های بانک ،خوشه های ادغام تعیین شدند که در هر خوشه به صورت دودویی در هم ادغام می شوند. در پایان دوباره از طریق الگوی غیرشعاعی(SBM)؛ ارزیابی مطابق با روش خوشه بندی انجام گرفت تا کارایی آن ها سنجش شده و با کارایی اولیه مقایسه شود.

دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده

امروزه با توجه به شرایط رقابتی و لزوم تمرکز بر فعالیتهای اصلی سازمان ،شرکتها فرایندهای غیر اصلی خود را به تامین کنندگان میسپارند،لذا یکی از مشکلات مدیران،ارزیابی وکنترل فعالیتهایی است که به تامین کنندگان سپرده شده است و انتخاب تامین کننده مناسب نقش مهمی در موفقیت سازمانها دارد. مساله انتخاب و ارزیابی تامین کنندگان یک مساله تصمیم گیری با معیار چندگانه است.با توجه به اینکه در پژوهشهای گذشته روابط بین معیارها و زیر معیارها کمتر مورد توجه قرار گرفته است،در ابن تحقیق مدلی ارایه شده است که این روابط را در نظر میگیرد.بدین ترتیب که ابتدا از طریق مدل بندی ساختاری توصیفی(ISM) ارتباط بین معیارها مشخص شده وسپس با استفاده ازفرایند تحلیل شبکه ای فازی(FANP) و در نظر گرفتن روابط متقابل بین زیر معیارها وزن نسبی هر زیر معیار بدست می آید. در انتها با استفاده از وزنها نسبی بدست آمده، نمره عملکرد هر تامین کننده برای هر زیر معیار و استفاده از انتگرال چاکوئت(انتگرال فازی غیر جمعی) جهت از بین بردن اثرات ارتباط بین زیر معیارها بر روی نمره عملکرد، تامین کننده مطلوب انتخاب می گردد.
سهیل امیددزیانی، ایمان خزایی، سمیرا قره خانی، مهدی اشجعی، فرزانه شمیرانی، وحید زندیان،
دوره ۱۹، شماره ۸ - ( مرداد ۱۳۹۸ )
چکیده

امروزه نانوسیالات با توجه به پتانسیل خود در افزایش نرخ انتقال حرات و خنک‌کاری سیستم‌های مختلف، توجهات زیادی را در تحقیقات به خود جلب کرده‌اند. از طرف دیگر، تحقیقات جدید نشان می‌دهند که نانوسیالات گرافن‌دار، حتی در غلظت‌های پایین هم توانایی بیشتری در افزایش ضریب انتقال حرارت جابه‌جایی نسبت به نانوسیالات متداول دارند. با درنظرگرفتن این موضوع در مطالعه حاضر از نانوسیال حاوی نانوذرات فریت کبالت/گرافن به‌عنوان سیال عامل برای بررسی تجربی تاثیر آن بر انتقال حرارت جابه‌جایی اجباری سیال عبوری از یک کانال دایروی از جنس مس که تحت شار حرارتی ثابت و در رژیم جریان آرام قرار دارد، استفاده شده است. گفتنی است اثر میدان مغناطیسی بر نانوذرات به‌عنوان یکی از روش‌های فعال در بهبود نرخ انتقال حرارت مطرح است. برای نیل به این هدف، تاثیر قدرت میدان مغناطیسی خارجی و همچنین تاثیر اعمال فرکانس‌های مختلف بر میزان بهبود انتقال حرارت در اعداد رینولدز و غلظت‌‌های مختلف بررسی و فرکانس بهینه به دست آورده شده است. نتایج نشان می‌دهند که نرخ انتقال حرارت نانوسیال هیبریدی مورد آزمایش در حضور میدان مغناطیسی ثابت و متناوب بهبود یافته، به‌طوری که این افزایش تحت میدان متناوب چشمگیرتر از میدان ثابت است. همچنین نتایج نشان می‌دهند که در غیاب میدان مغناطیسی و عدد رینولدز ۵۷۱، میانگین افزایش انتقال حرارت جابه‌جایی فروفلوید با غلظت ۰/۶ به ۱۵/۲% در مقایسه با آب خالص رسیده است، در حالی‌که این مقدار با اعمال میدان مغناطیسی ثابت و متناوب به ترتیب به ۱۹/۷ و ۳۱% می‌رسد.
 


صفحه ۱ از ۱