جستجو در مقالات منتشر شده


۲۰ نتیجه برای شیخ زاده

حسین خراسانی زاده، قنبرعلی شیخ زاده، امیررضا صابونچی، هادی بت شکن،
دوره ۱۳، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده

یک روش مدرن برای سرمایش ساختمان ها استفاده از سیستم سرمایش تابشی است که در مقایسه با دیگر سیستم ها هم در موضوع صرفه جویی انرژی و هم در مقوله آسایش ساکنین دارای نقاط قوت بسیاری است. در این تحقیق عددی میدان جریان و توزیع دما و انتقال حرارت در یک اتاق در دو وضعیت استفاده از پانل سرمایش تابشی سقفی و دیواری مدلسازی شده است. بررسی ها با فرض دمای طرح خارج دو شهر تهران و سمنان انجام شده و تأثیر حضور فردی ساکن با در نظر گرفتن یک مکعب با شار حرارتی ثابت در مرکز اتاق بررسی شده است. نتایج نشان داده اند توزیع دمای عمودی و افقی در اتاق تقریباً یکنواخت و حداکثر سرعت مطلق هوا در فضای اتاق در محدوده ۲/۰ متر بر ثانیه است. در سرمایش سقفی و دیواری به ترتیب حداقل ۵۸% و ۶۵% از سهم انتقال حرارت به پانل تابشی است و وجود مدل انسانی آن را افزایش می دهد. افزایش دمای پانل سهم تابش را کاهش می دهد ولی افزایش دمای طرح خارج آن را افزایش می دهد. سرمایش دیواری مصرف انرژی کمتری دارد و از نظر توزیع دما و سرعت آسایش حرارتی مطلوب تری تأمین می کند.
قنبرعلی شیخ زاده، حمیدرضا احترام، علیرضا آقایی،
دوره ۱۳، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده- هدف از مطالعه حاضر، بررسی عددی جابجائی طبیعی نانوسیال های مختلف داخل یک محفظه مربعی با منبع حرارتی مرکزی در نسبت های منظری مختلف و بدست آوردن روابطی برای عدد ناسلت بر حسب عدد رایلی و کسرحجمی نانوذرات می باشد. منبع حرارتی در دمای Th و دیواره محفظه در دمای Tc می باشد. نانوسیال ها بر پایه آب با نانوذرات مس، اکسید مس، نقره، اکسید آلومینیم و یا اکسید تیتانیوم در نظر گرفته شده اند. برای تحلیل جابجایی طبیعی از یک برنامه کامپیوتری به زبان فرترن بر اساس روش حجم محدود و الگوریتم سیمپلر استفاده شده است. مطالعه برای نسبت منظری۲/۰ تا ۸/۰، عدد رایلی ۱e۳ تا ۱e۶ و کسر حجمی نانوذرات تا حداکثر کسر حجمی ۰۵/۰ انجام شده است. نتایج عددی نشان می دهد که عدد ناسلت با افزایش کسر حجمی نانوذرات و افزایش نسبت منظری زیاد می شود. با افزایش عدد رایلی در فضای بالایی بین منبع و دیواره محفظه گردابه هایی از نوع رایلی-بنارد ایجاد می شود. براساس نتایج عددی حاصله، روابط همبسته با دقت بسیار خوبی برای ارزیابی عدد ناسلت ارائه شده است.

دوره ۱۳، شماره ۵۴ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده امروزه به دلیل ارتباط مصرف شکر با برخی بیماری ها نظیر فشار خون، فساد دندان، چاقی و افزایش سطح گلوکز و انسولین خون که به ویژه برای دیابتی­ها مضر است، پژوهش­های مرتبط با  جایگزینی شکر با سایر شیرین‌کننده­ها رو به افزایش است. در این تحقیق پوره خرما در پنج سطح (۰، ۲۵، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰%)  جایگزین شکر در فرمول دونات شد و ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، حسی و  نگهداری محصول نهایی ارزیابی گردید. بررسی نتایج نشان داد که رطوبت و فعالیت آّبی، با افزایش جایگزینی پوره خرما در همه سطوح افزایش یافت. درصد جذب روغن در سطح ۵۰ درصد و بالاتر و حجم مخصوص در سطح جایگزینی ۷۵ درصد و بالاتر کاهش یافت. سفتی بافت دونات در هر سه بازه زمانی(صفر، سه و ده روز بعد از تولید) با افزایش درصد جایگزینی در مقایسه با نمونه شاهد کاهش یافت. مؤلفه‌های*L و *b پوسته دونات در سطح ۵۰ درصد و بالاتر کاهش و مؤلفه *a در سطح ۲۵ درصد و بالاتر در مقایسه با شاهد افزایش یافت. مؤلفه *L مغز دونات در سطح ۲۵ درصد و بالاتر و مؤلفه  *b در سطح ۵۰ درصد و بالاتر کاهش یافت درحالی‌که مؤلفه *a  آن در سطح ۲۵ درصد و بالاتر افزایش یافت. تخلخل دونات در سطح ۷۵ درصد و بالاتر کاهش یافت. نتایج ارزیابی حسی با استفاده از ارزیاب‌های حسی تا سطح جایگزینی ۵۰% اختلاف معنی‌داری با نمونه شاهد نداشت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد جایگزینی شکر تا سطح ۵۰ درصد با پوره خرما ضمن حفظ خصوصیات حسی مطلوب، با اختلاف معنی داری منجر به کاهش جذب روغن در دونات می گردد و حجم مخصوص و تخلخل اختلاف معنی داری با نمونه شاهد پیدا نخواهد کرد. همچنین با افزایش جایگزینی تا سطح ۵۰% پوره خرما ضمن افزایش رطوبت و کاهش سفتی بافت در هر سه بازه زمانی و با توجه به فاکتور فعالیت آبی منجر به افزایش زمان ماندگاری دونات خواهد شد.

دوره ۱۴، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده

نانوتکنولوژی اثر مهاری خود بر روی ریزمحیط تومور را عمدتاً از طریق تعدیل مکانیسم سرکوب ایمنی نشان می دهد. موفقیت در این زمینه تا حد زیادی به خصوصیات فیزیکوشیمیایی واکسن های نانوذرات بستگی دارد. هدف از پژوهش حاضر، تولید واکسن نانوذرات نشان دار شده با آنتی بادی منوکلونال ضد PD-L۱ حاوی دارویlinrodostat mesylate با خصوصیات مطلوب و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آنها می باشد.
نانوذرات با استفاده از روش امولسیون دوگانه-تبخیرحلال تهیه شدند .اندازه و مورفولوژی ذرات با استفاده از روش میکروسکوپ FESEM و شاخص پراکندگی یکنواخت و پتانسیل زتای ذرات با روش DLS و نیز رهایش و بازده کپسولاسیون مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج نشان داد که نانوذرات دارای پراکندگی یکنواخت مناسب می باشند. در گروه نانوذرات حاوی linrodostat mesylate شاخص پراکندگی ذرات برابر با ۰,۰۶ و بعد از اتصال آنتی بادی مونوکلونال ضدPDL۱ برابر با ۰,۲۴ می باشد. تمامی ذرات کروی شکل با سطحی صاف بودند. سایز ذرات ایده آل برای نانوذرات حاوی linrodostat mesylate ، ۲۱۰,۱۴ نانومتر و بعد از اتصال آنتی بادی مونوکلونال ضدPDL۱ حدود ۲۷۰,۳۵ نانومتر تخمین زده شد. اتصال آنتی بادی مونوکلونال ضد PDL۱ باعث کاهش در مقدار linrodostat mesylate انکپسوله شده گردید. رهاسازی linrodostat mesylate دوفازی بود، دارای یک فاز اولیه با شیب تند و مرحله ی بعد یک رهایش آرام و کنترل شده بود.
نتایج حاصل نشان داد که واکسن مبتنی بر نانوذرات تولیدی به روش امولسیون دو گانه-تبخیرحلال حاوی داروی linrodostat mesylate  تزیین شده با آنتی بادی مونوکلونال ضد  PDL-۱دارای خواص فیزیکوشیمیایی بسیار مناسبی جهت استفاده به عنوان واکسن ایمونوتراپی می باشد.
 
علیرضا آقایی، حسین خراسانی زاده، قنبرعلی شیخ زاده،
دوره ۱۴، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده

در این تحقیق اثر میدان مغناطیسی بر میدان جریان، انتقال حرارت و تولید انتروپی جابه‌جایی توام نانوسیال آب–مس با لحاظ اثر حرکت براونی نانوذرات در محفظه‌ی ذوزنقه‌ای مطالعه شده است. دیواره‌های جانبی محفظه عایق، دیواره‌ی بالایی سرد و متحرک به سمت راست یا چپ و دیواره‌ی پایینی گرم است و زوایه‌ی دیواره‌های جانبی با افق ˚۴۵ است. مطالعه در گراشف ۱۰۴، برای اعداد رینولدز ۳۰، ۱۰۰، ۳۰۰ و ۱۰۰۰، اعداد هارتمن ۲۵، ۵۰، ۷۵ و۱۰۰ و کسر حجمی‌های ۰تا ۰۴/۰ از نانوذرات انجام شده است. معادلات حاکم با روش حجم محدود و الگوریتم سیمپلر به‌صورت عددی با استفاده از یک برنامه کامپیوتری حل شده‌اند. نتایج نشان دادند که با اعمال میدان مغناطیسی و افزایش آن، سرعت جابه‌جایی نانوسیال و قدرت جریان کاهش می‌یابد و رفتار از جابه‌جایی توام به آزاد و یا هدایت حرارتی تغییر می‌کند. به‌همین دلیل در همه‌ی اعداد رینولدز و کسر حجمی‌ها با افزایش عدد هارتمن، عدد ناسلت متوسط کاهش می‌یابد. در تمام حالت‌های بررسی شده، انتروپی تولیدی ناشی از اصطکاک بسیار ناچیز می‌باشد و عمده انتروپی تولیدی ناشی از انتقال حرارت برگشت ناپذیر است و همچنین تغییرات انتروپی تولیدی کل با عدد هارتمن مشابه تغییرات عدد ناسلت متوسط می‌باشد. تغییر در جهت حرکت درپوش در رینولدز ۳۰ باعث تغییر ناسلت متوسط و انتروپی تولیدی کل می‌شود ولی در رینولدز ۱۰۰۰ تاثیر آن ناچیز است.

دوره ۱۴، شماره ۶۸ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده
امروزه کاربرد پلیمرهای طبیعی زیست تخریب­پذیر از جمله پروتئین‌ها و پلی­ساکاریدها در تهیه نانو ذرات در صنایع غذایی و دارویی مورد توجه خاصی قرار گرفته­ است. این پژوهش با هدف مدلسازی و بهینه­سازی تولید نانوکمپلکس­های  سه جزئی پروتئین، پلی­ساکارید و امولسیفایر کوچک مولکول و بررسی پایداری آنها با استفاده از طرح Box-Behnken انجام گرفت. برای هر پاسخ با استفاده از آنالیز رگرسیون خطی چندگانه، مدل های چند جمله ای درجه دوم به دست آمد. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که مدلهای همه پاسخ­ها بسیار معنی دار بودند (۰۰۰۱/۰  .(p <همچنین همه مدلهای پیش بینی شده دارای ضرایب تبیین و تبیین اصلاح شده بالایی بودند که تضمین کننده برازش رضایت بخش مدلهای رگرسیون به داده­های آزمایشی است. با استفاده از روش تابع مطلوبیت شرایط فرآوری بهینه بر حسب غلظت سدیم کازئینات (۱۵/۰%)، غلظت صمغ عربی (۵۴/۰%)، غلظت تویین۲۰ (۰۹/۰%) و pH (۹۷/۴) بدست آمد. در این نقطه بهینه،  اندازه ذرات (۷۱/۶۸ نانومتر)، اسپن (۹۰/۰)، کدورت (۲۴/۰)، رشد اندازه ذرات (۰۳۴/۰)، رشد توزیع اندازه ذرات (۰۰۳/۰) و رشد کدورت نانوکمپلکس­ها (۰۱۶/۰) بدست آمد. میزان تابع مطلوبیت بهینه سازی ۸۷/۰ بود که نشان دهنده برآورد شدن مطلوب اهداف می­باشد. در نتیجه نانو ذرات بدست آمده را می­توان به عنوان سیستم حامل مواد مغذی جهت استفاده در غذاهای عملگرا و محصولات نوشیدنی شفاف با pH پایین مورد استفاده قرار داد.

دوره ۱۵، شماره ۸۵ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

پوشش های خوراکی با هدف بهبود ظاهر و بافت، کاهش میزان از دست رفتن رطوبت و اکسیداسیون، تأثیر بر تبادل گازها در میوه‌ها و سبزی‌های تازه، تأخیر در رسیدن و تغییرات نامطلوب رنگ و طعم، کاهش آلودگی محیطی، بهبود ارزش تغذیه‌ای، افزایش ماندگاری محصول، حفظ کیفیت ماده غذایی و در نتیجه جلوگیری از تخریب ماده غذایی استفاده می شوند. در این تحقیق برش های میوه سیب با صمغ های کیتوزان، آلژینات و کاراگینان در مقادیر(۵/۰، ۱، ۵/۱ درصد وزنی/وزنی) به روش غوطه وری پوشش دهی شد. تیمارهای تهیه شده در روزهای ۵، ۱۰ و ۱۵ از نظر خواص فیزیکوشیمیایی (pH، بریکس، اندیس قهوه ای شدن آنزیمی و آزمون سنجش بافت) و خواص حسی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با افزایش زمان و غلظت صمغ ها در اغلب موارد pH و بریکس محصول کاهش و بلعکس اندیس قهوه ای شدن آنزیمی و سفتی بافت افزایش یافت. از نظر مزه بالاترین امتیاز مربوط آلژینات ۱% بود.

دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۵- )
چکیده

در جهت رویارویی با نیازها و تقاضاهای روزافزون تبادل داده، علاوه بر توجه به فن‌آوری واسط هوایی، لازم است معماری شبکه به صورت نوآورانه و کارآمدی طراحی شود. مقاله جاری فناوری‌های نوظهوری را مدنظر قرار داده است که می‌توانند به عنوان کاندیدهای شایسته‌ای در جهت بهبود معماری ارتباطات بی‌سیم به خصوص در نسل پنجم شبکه تلفن همراه مورد توجه قرار گیرند. این مقاله بیشتر بر روی معماری شبکه‌های سلولی شامل ارتباطات دوطرفه کامل، ارتباطات دستگاه به دستگاه، فمتوسل‌های متحرک، ارتباطات نور مرئی و مجازی‌سازی در نسل پنجم تمرکز کرده است. 

دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۵- )
چکیده

امروزه اینترنت و خدمات تلفن همراه به صورت فراگیر زندگی روزه ما را تحت  تأثیر قرار داده است؛ لذا در جهت پاسخ به این نیازهای روزافزون لازم است شبکه‌های بی‌سیم نسل آینده بتوانند انواع مختلف تقاضاها را پاسخ درخور و شایسته‌ای دهند. از این رو بسیار مهم است که نسل جدید شبکه‌های تلفن همراه به صورتی طراحی شود تا بتوانند با حفظ کیفیت تجربه[۱] (QoE) کاربران، مشترکان و بازار خود را حفظ نمایند. به نظر می‌رسد در جهت برآورده کردن این نیازها باید تغییرات قابل توجه‌ای در شبکه‌های قبلی در نظر گرفته شود. این مقاله برخی از تکنولوژی‌های مهمی که برای بهبود معماری شبکه‌های نسل آینده (به خصوص شبکه سلولی نسل پنجم) طراحی شده است را مورد مطالعه قرار داده است. مقاله جاری به صورت اختصاصی بر روی واسط‌های هوایی[۲] ۵G شامل ارتباطات میلی‌متری[۳]، تکنولوژی‌های دسترسی چندگانه[۴]، تجمیع حامل‌ها[۵] و مای‌موی حجیم[۶] تمرکز دارد.
[۱] Quality of experience [۲] Air interface [۳] millimeter wave communication [۴] Multiple access technologies [۵] Carrier aggregation [۶] Massive Multiple-Input Multiple-Output (MIMO).
سعید اسفنده، علی خراسانی صفار، علی اکبر دهقان، قنبرعلی شیخ زاده، مهدی جمالی،
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر پارمترهایی مانند نصب زبری‌پیش‌انداز، سرعت جریان آزاد، هندسه دماغه‌ی مدل (دماغه سابوف و دماغه استاندارد) و قرار گرفتن مدل در زوایای پیچ و یاو بر روی مقدار ضریب پسا صورت گرفته است. همچنین اثر هندسه پایه‌ی نگهدارنده‌ی مدل متقارن محوری در تونل باد بر ساختار جریان دنباله‌ی مدل و ضریب پسا در زوایای حمله صفر و ۱۰ درجه مورد بررسی قرار گرفت. انتخاب فاصله‌ی داده برداری مناسب برای محاسبه ضریب پسا با در نظر گرفتن اثرات آشفتگی در یک بعد از دیگر مواردی است که در پژوهش حاضر مورد بررسی قرار گرفته است. داده ‌برداری‌ها به وسیله یک جریان سنج سیم داغ یک بعدی و در تونل باد دانشگاه یزد صورت گرفته است. مطابق محاسبات صورت گرفته نصب زبری‌پیش‌انداز در تمامی موارد باعث افزایش ضریب پسا گردید. همچنین با افزایش سرعت جریان آزاد ضریب پسا کاهش یافت. قرار گرفتن مدل در زوایای حمله پیچ و یاو باعث افزایش ضریب پسا گردید. از میان دو دماغه مورد بررسی با هندسه‌های متفاوت، دماغه SUBBOF به عنوان دماغه‌ی مناسب انتخاب گردید.پایه‌ نگهدارنده نوع NACA ۰۰۱۲-۶۴ به عنوان مناسب ترین پایه‌ نگهدارنده برای نصب مدل در زاویه حمله صفر درجه و پایه‌ نگهدارنده نوع میله‌ای، به عنوان بهترین پایه‌ نگهدارنده برای نصب مدل در زاویه حمله ۱۰ درجه انتخاب گردید.
سعید امینی، علیرضا عباسی، قنبرعلی شیخ زاده،
دوره ۱۶، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

در این تحقیق به استفاده از فنآوری کوبش التراسونیک بر فولاد گرافیتی (GSH۴۸) غلتک های نورد جهت بهبود برخی خواص مکانیکی سطح پرداخته شد. فنآوری کوبش التراسونیک، یکی از فنآوری های جدید تغییر شکل پلاستیک شدید است که در آن ابزار ارتعاشی با حرکات رفت و برگشتی مداوم خود به سطح قطعه کار ضربه می زند و موجب تغییر شکل پلاستیک شدید در سطح می‌گردد. این روش خواص مکانیکی از جمله سختی، صافی سطح، طول عمر خستگی، استحکام کششی را بهبود می‌دهد. با شبیه سازی و ساخت ابزار ارتعاشی التراسونیک، آماده سازی فرآیند شامل نصب ابزار ارتعاشی التراسونیک بر روی دستگاه تراش انجام گرفت. بررسی آزمایش های سختی، صافی سطح، خستگی و استحکام کششی بر روی قطعات در حالت های مختلف بدون عملیات کوبش التراسونیک و بعد از عملیات کوبش التراسونیک با یک، دو و سه پاس انجام گرفت. نتایج حاکی از افزایش سختی به میزان ۳۶ درصد تا عمق mm ۲/۰ از سطح و افزایش صافی سطح از µm ۳۷۶/۱ به µm۵۴۵/۰ بر روی سطح می باشد. بیشترین افزایش صافی سطح و عمر خستگی در قطعات با سه پاس کوبش التراسونیک مشاهده شد.
امیر سلیمانی، قنبرعلی شیخ زاده، رضا مداحیان،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

یکی از چالش‌های موجود در استفاده از روش‌های تمام کوپل در حل معادلات ناویر-استوکس، هزینه محاسباتی بالای این روش‌ها در تشکیل ماتریس ضرایب و حل دستگاه معادلات خطی است. یکی از راه حل‌های موجود برای کاهش هزینه محاسبات اینگونه روش‌ها، افزایش سرعت همگرایی است. از این رو عملکرد الگوریتم مورد استفاده در مدل-سازی جریان، می‌تواند تاثیر به سزایی در کاهش هزینه محاسباتی داشته باشد. در این مقاله به ارائه یک رهیافت برای بهبود عملکرد روش تاثیر فیزیکی در حل جریان تراکم-ناپذیر، در شبکه مرکز سلولی پرداخته می‌شود. گسسته‌سازی بهینه شده برای سرعت جابجا کننده بر روی سطح کنترل، توضیح داده و با روش‌های قبل مقایسه شده است. مزیت‌های روش جدید در مقایسه با مدل‌های مشابه به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته است. الگوریتم بهینه شده، با حل جریان پایا در یک حفره مربعی با درپوش متحرک در عددهای رینولدز ۱۰۰ تا ۱۰۰۰۰ و جریان گذرنده از پله در عدد رینولدز ۸۰۰مستندسازی شده است. مقایسه روند همگرایی روش جدید در حل مسائل نمونه در شبکه یکسان با روش‌های پیشین و بررسی تغییرات باقی‌مانده در هر تکرار نشان دهنده عملکرد مناسب روش بهبودیافته است. با توجه به اینکه روش بهبود یافته مشابه روش‌های قبلی از تعداد ۹ سلول برای گسسته‌سازی معادلات استفاده می‌کند، ظرفیت حافظه و هزینه محاسباتی یکسانی دارد. لذا افزایش سرعت همگرایی در روش بهبودیافته نشان دهنده عملکرد بهتر روش جدید می‌باشد. روش بهبودیافته می‌تواند به عنوان پایه‌ای برای توسعه کدهای دینامیک سیالات محاسباتی برای شبکه مرکز سلولی مورد استفاده قرار گیرد.
علیرضا آقایی، حسین خراسانی زاده، قنبرعلی شیخ زاده،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

در این تحقیق لزجت دینامیکی نانوسیال هیبریدی روغن روانکار موتور (روغن ۵w-۵۰)- نانولوله کربنی چند جداره- اکسیدمس در کسر حجمی‌های ۰,۰۵، ۰.۱، ۰.۲۵، ۰.۵، ۰.۷۵ و ۱ درصد از نانوذرات و در دما‌های ۵، ۱۵، ۲۵، ۳۵، ۴۵ و ۵۵ درجه سلسیوس اندازه‌گیری شده است. این نانوسیال هیبریدی با روش دو مرحله‌ای ساخت شده و برای اندازه‌گیری‌های لزجت از دستگاه ویسکومتر بروکفیلد ساخت کشور امریکا استفاده شده است. مقادیر آزمایشگاهی به‌دست آمده نشان می‌دهد که با افزایش کسر حجمی نانوذرات لزجت افزایش یافته و همچنین با زیاد شدن دما لزجت کاهش می‌یابد. بر اساس داده‌های آزمایشگاهی بیشترین و کمترین افزایش در لزجت نانوسیال در یک دمای ثابت با افزایش کسرحجمی نانوذرات از ۰.۰۵ تا ۱ به‌ترتیب ۳۵.۵۲ و ۱۲.۹۲ درصد است که به ترتیب در دماهای ۵۵ و ۱۵ درجه سلسیوس رخ می‌دهد. با توجه به اهمیت وجود لزجت بالاتر روغن موتور در دماهای بالاتر این نتیجه بسیار مهم است. مقادیر اندازه‌گیری شده لزجت این نانوسیال درنرخ برش‌ها و دماهای مختلف، نشان می‌دهد که رفتار آن نیوتنی است. با استفاده از نتایج به‌دستآمده و به‌منظور محاسبه و تخمین لزجت نانوسیال در شبیه‌سازی‌ها یک رابطه کاربردی وابسته به دما و کسر حجمی توسعه داده شده است، که تطبیق بسیار خوبی با نتایج آزمایشگاهی دارد.
قنبرعلی شیخ زاده، سروش صدری پور، علیرضا آقایی، محمدباقر شاهرضایی، محمدرضا بابایی،
دوره ۱۶، شماره ۱۳ - ( ويژه‌نامه مقالات کنفرانس ۱۳۹۵ )
چکیده


قنبرعلی شیخ زاده، علیرضا آقایی، نرگس احمدی،
دوره ۱۶، شماره ۱۳ - ( ويژه‌نامه مقالات کنفرانس ۱۳۹۵ )
چکیده


علیرضا عباسی، سعید امینی، قنبرعلی شیخ زاده،
دوره ۱۷، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

در این تحقیق برای تعیین تنش پسماند غلتک های نورد از جنس فولاد گرافیتی (GSH۴۸) ، روش غیر مخرب پراش اشعه ایکس استفاده شد.در این روش، برای تعیین تنش پسماند از تغییرات فاصله بین صفحات کریستالی به عنوان کرنش استفاده می کند. تعیین تنش پسماند بر روی نمونه ها قبل و بعد از فناوری کوبش التراسونیک (UPT) در عمق های مختلف انجام شد. در فنآوری کوبش التراسونیک با ایجاد کار سختی و فشردگی در لایه های سطحی قطعه کار باعث بهبود برخی خواص مکانیکی از جمله تنش پسماند می‌شود. با شبیه سازی و ساخت ابزار ارتعاشی التراسونیک و نصب آن بر روی دستگاه تراش، عملیات UPT بر روی نمونه های آماده شده از غلتک های نورد انجام گرفت. اندازه گیری تنش پسماند از سطح تا عمق ۰,۵ میلیمتر، قبل و بعد از فرایند کوبش التراسونیک انجام شد. با شبیه سازی عددی فنآوری کوبش التراسونیک، توزیع تنش پسماند تجربی و شبیه سازی عددی مقایسه گردید. نتایج مبین افزایش تنش پسماند فشاری در حدود ۰.۴ میلیمتر از سطح بعد از عملیات UPT می‌باشد. افزایش تنش پسماند فشاری باعث اقزایش استحکام و عمر خستگی آنها می شود و راندمان کاری آنها اقزایش می‌یابد. محاسبه اندازه دانه سطح بعد از عملیات کوبش التراسونیک از روی الگوی پراش پرتو X با استفاده از رابطه ویلیامسون – هال انجام گرفت که اندازه دانه ۶۰.۲ نانومتر حاصل شد. این ریز دانه شدن ساختار سطح به دلیل چینش مجدد نابجایی ها در اثر ارتعاش با فرکانس بالا و تغییر شکل شدید پلاستیک بعد از عملیات UPT رخ می‌دهد.
محمد پورجعفرقلی، قنبرعلی شیخ زاده، رضا مداحیان،
دوره ۱۷، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

در کار حاضر، شبیه‌سازی عددی جریان مافوق صوت، پایدار و تراکم‌پذیر هوا در یک ژنراتور هیدرودینامیک مغناطیسی (ام.اچ.دی) مورد مطالعه قرار گرفته است. این جریان بصورت ایده‌آل با عدد رینولدز مغناطیسی پائین در نظر گرفته شده است. یک کانال دو بعدی با چهار جفت الکترود و هندسه‌ها و شرایط مرزی مختلف به عنوان مدل ژنراتور ام.اچ.دی فارادی مورد بررسی قرار گرفته است. مدل محاسباتی متشکل از معادلات ناویر استوکس کوپل شده با جملات چشمه الکترومغناطیسی، معادلات ماکسول و قانون اهم می‌باشد. برای حل معادلات ناویر استوکس از حل کننده بر پایه چگالی به صورت ضمنی و برای حل معادله پواسون، از روش پتانسیل الکتریکی استفاده شده است. ابتدا شرایط مرزی دما ثابت و شار حرارتی ثابت با هم مقایسه شده و با توجه به گرمایش ژول کمتر و تولید توان الکتریکی بالاتر، شرط مرزی شار حرارتی ثابت برای ادامه کار انتخاب شده است. سپس اثر شکل هندسی کانال‌های ام.اچ.دی با سطح مقطع ثابت، واگرا، همگرا و ترکیبی واگرا-ثابت بر راندمان و توان الکتریکی خروجی بررسی شده است. نتایج نشان می‌دهد که توان و راندمان الکتریکی در کانال ترکیبی واگرا-ثابت نسبت به سایر هندسه‌ها بالاتر بوده و گرمایش ژول کمتری دارد. با توجه به گرمایش ژول ناشی از اعمال میدان مغناطیسی و اهمیت خنک کاری موتور، استفاده از گاز عامل دیگری مانند کریپتون نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

دوره ۱۸، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

درگذشته تحلیل لرزه‏ای سدهای بتنی اغلب به‏صورت ایده آل با استفاده از مونولیت‏های دوبعدی در سازوکار تحلیل و طراحی در نظر گرفته‏شده و اثرات زلزله معمولاً با تعریف یک ضریب زلزله اعمال می‏شده است. اما در سال‏های اخیر تأکید بیشتر بر تحلیل‏های تاریخچه زمانی غیرخطی و نیز آنالیز شکست سدهای بتنی در فضای سه‏بعدی شده است. همچنین با پیشرفت دانش درزمینه‌ی مهندسی زلزله و توسعه روش‏های دقیق‏تر برای برآورد شدت زلزله‏های محتمل ازجمله روش تحلیل دینامیکی افزایشی، فرآیند تحلیل و ارزیابی لرزه‏ای سازه‏ها کامل‏تر گردیده و تأثیر پارامترهای بیشتری را می‏توان در ارزیابی ریسک هر سازه لحاظ کرد. در تحقیق پیش رو، پاسخ لرزه‏ای سدهای بتنی وزنی-قوسی تحت اثر تحریکات زلزله در یک تحلیل المان محدود سه‏بعدی بررسی می‏شود. اثرات ناشی از در نظرگیری اندرکنش سد-مخزن-پی، رفتار غیرخطی بتن و همچنین الگوهای متفاوت شعاع قوس سد مطالعه شده و درنهایت سهم پاسخ هریک از عوامل پایداری در برابر تحریکات لرزه‏ای مورد ارزیابی قرار می‏گیرد.
قنبرعلی شیخ زاده، محمد نظیفی فرد، رضا مداحیان، خدیجه کاظمی،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( دی ۱۳۹۷ )
چکیده

امروزه افزایش کارآیی و بهینه‌سازی سیستم‌های انرژی از نظر اقتصادی و زیست‌محیطی دارای اهمیتی ویژه‌ است. تاکنون روش‌های مختلفی برای افزایش انتقال حرارت در سیستم‌های حرارتی پیشنهاد شده است که از آن جمله می‌توان به استفاده از نانوسیالات و به‌کارگیری انواع مغشوش‌کننده‌های جریان سیال اشاره نمود. در مقاله حاضر، به‌کارگیری توأمان نانوسیال و نوارهای پیچشی به‌منظور ارتقای ضریب انتقال حرارت به‌صورت عددی بررسی شده است. در شبیه‌سازی عددی از یک مدل دوفازی اویلری- لاگرانژی استفاده شده است. همچنین، مدل‌های مختلف آشفتگی برای شبیه‌سازی آشفتگی سیال مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش کسر حجمی نانوذرات، کاهش نسبت پیچش و افزایش عدد رینولدز منجر به افزایش انتقال حرارت می‌شود. با کاهش نسبت پیچش از ۱۵ به ۵، مقدار انتقال حرارت از ۸ تا ۱۶% افزایش می‌یابد. با افزایش عدد رینولدز از ۱۰۰۰۰ به ۲۰۰۰۰، اختلاف دمای حداکثر مقاطع تا ۴/۵% کاهش را نشان می‌دهد. همچنین، مشاهده شد که با حرکت به سمت پایین‌دست جریان، مقدار اختلاف دمای حداکثر مقاطع کاهش می‌یابد. افزایش انتقال حرارت با حرکت بیشتر سیال و افزایش اثرات بیشتر نوار پیچشی به ‌سمت پایین‌دست از دلایل این کاهش هستند.

امید مجنونی، قنبرعلی شیخ زاده، مهران شکیبائی،
دوره ۲۴، شماره ۷ - ( تیر ۱۴۰۳ )
چکیده

آلایندگی کم و جابجایی آسان برخی از سوخت‌ها مانند گاز نفتی مایع (ال‌پی‌جی:LPG) برای استفاده در خودروها همواره مورد توجه مصرف کنندگان بوده است. به‌علت ذخیره این سوخت با فشار ۸ تا ۱۰ بار در مخازن غیر استاندارد احتمال بروز خطراتی چون انفجار و آتش‌سوزی وجود دارد. در این مقاله به بررسی سناریوی آتش‌سوزی در یک خودرو که باعث ایجاد پدیده انفجار بخارات مایع در حال جوش (BLEVE) و تشکیل گوی آتش (Fireball) با قطر ۱۴/۱۹متر شد، پرداخته می‌شود. اثر فشار در مخزن ۶۰ لیتری و سپس اثر تشعشع در حادثه رخ داده شده مدل‌سازی شده است. نتایج نشان می‌دهد تا فاصله ۲ متری از محل انفجار مخزن گاز مایع، فشار تا ۸ بار ادامه دارد و اثر تشعشع تا فاصله ۴۸ متری از مرکز حادثه تا ۴ کیلووات بر متر مربع پیش می‌رود و تا فاصله ۶۰/۱۴ متری مقدار تشعشع حرارتی به ۵/۳۷ کیلووات بر متر مربع می‌رسد که بسیار نگران‌کننده است. با درنظرگرفتن تأثیرات فشار و تشعشع حرارتی فاصله ایمن و میزان خسارت نیز پیش‌بینی شده است. نتایج می‌تواند در جهت بهبود ایمنی و بازنگری در ساخت مخازن ال‌پی‌جی جهت کاهش تلفات استفاده شود.

صفحه ۱ از ۱