جستجو در مقالات منتشر شده


۱۱ نتیجه برای شیرزادی

محمد رضا شیرزادی، علی بهبهانی نیا، مجید قاسمی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۸۹ )
چکیده

- در این مقاله حل عددی جابه‌جایی مختلط با هدایت حرارتی و تشعشع سطحی در کانال شیبدار تشکیل شده از یک برد مدار چاپی همراه با سه تراشه به‌عنوان مولد گرما بررسی شده‌است. جریان هوا بعنوان سیال خنک کننده به‌صورت حالت دائم، لایه‌ای، تراکم ناپذیر و در حال توسعه حرارتی و هیدرودینامیکی فرض شده است. معادلات حاکم با استفاده از روش حجم محدود در شبکه جابه‌جا گسسته سازی شده و برای تزویج سرعت و فشار روش سیمپل به‌کار رفته است. مقایسه نتایج عددی با کارهای تجربی و عددی موجود صحت و دقت نتایج را تأیید می‌کند. نتایج عددی برای توزیع دما و سرعت وبیشینه دمای تولید شده در تراشه به‌ازای زاویه نصب و سرعتهای مختلف فن، بر پایه عدد رینولدز در محدوده و شار حرارت تولیدی در تراشه‌ها بر پایه عدد گراشف در محدوده ارائه شده است. بیشترین تأکید بر مقایسه دو حالت مختلف طراحی برد به‌صورت افقی و عمودی به‌ازای پارامترهای مختلف است. نتایج نشان می‌دهند که دمای بیشینه، به‌عنوان مهمترین پارامتر طراحی تجهیزات الکترونیکی، در محدوده جابه‌جایی طبیعی با افزایش زاویه نصب برد از حالت افقی به حالت عمودی، تا سانتی‌گراد کاهش می‌یابد اما در محدوده جابه‌جایی اجباری، تا درجه سانتی‌‌گراد افزایش می‌یابد.

دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده

چکیده- جمع شدگی خمیری، در زمانی که بتن حالت خمیری دارد رخ می دهد. در این زمان اگر بتن آزادانه جمع شود ، ه یچ ترکی در آن به وجود نمی آید اما در تعمیر سازه های بتنی، سطح بتن پایه زبر است و به علت این زبری، بتن تعمی ری، تحت شر ایط مقید قرار دارد و به دلیل توسعه تنش کششی در بتن تعمیری، احتمال ترک خوردگی بتن بسیار زیاد است. در این تحقیق ۴ نوع بتن حاوی میکروسیلیس و ،SS حاوی میکروسیلیس که ،S تعمیری ارزیابی می شود که عبارتند از بتن خودمتراکم ساده، که در این تحقیق نامیده شده اند. برای بررس ی زبری های متفاوت SSLF و حاوی میکروسیلیس، لاتکس و الیاف که SSL لاتکس استایرن بوتادین که روی سطح بتن پایه، شیارهایی با مقطع نیم دایره با درجات قید (شاخص قید) مختلف در هر دو جهت سطح ایجاد شده است . بتن تعمیری پس از ریخته شدن روی بتن پای ه درون اتاقک باد و گرما قرار گرفته است و جمع شدگی و نشست و پارامتر های ترک خوردگی اندازه گیری شده است. نتایج نشان می دهد. بتن حاوی الیاف و لاتکس، کم ترین مقدار نشست و جمع شدگی خمی ری را نشان می دهد. کم ترین مساحت ترک و بیش ترین زمان مشاهده اولین ترک مربوط به بتن نوع لاتکس است . هم چنین کرنش جمع شدگی و نشست بتن خودمتراکم ساده و بتن حاوی میکروسیلیس حدوداً دو برابر بتن حاوی لاتکس و الیاف است

دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۳ )
چکیده

استفاده از بتن خود تراکم در پروژه های عمرانی بدلیل مزایای آن شامل کیفیت بالا و جاری شدن تحت وزن خود بدون نیاز به لرزش ، در حال افزایش است. رئولوژی این بتن یکی از خواص بسیار مهم آن است که بر روی خصوصیات مکانیکی و دوام آن تاثیر چشمگیری دارد. در این تحقیق با استفاده از دستگاه رئومتر ویژه بتن که برای اولین بار در ایران ساخته شده ، پارامتر های رئولوژی بتن خود تراکم تعیین شده است. برای اعتبار سنجی عملکرد دستگاه و کالیبراسیون آن از روغن با ویسکوزیته مشخص استفاده شده است. مقدار ویسکوزیته پلاستیک بدست آمده توسط دستگاه برابر ۲۰۸/۲ پاسکال ثانیه و مقدار ارائه شده ویسکوزیته روغن توسط کارخانه برابر ۲۱۹/۲ شده است. بنابراین نتایج نشان می دهد که دستگاه رئومتر ساخته شده بخوبی منطبق با طرح بوده و پارامتر های رئولوژی توسط دستگاه با دقت مناسبی قابل تعیین است. همچنین چند مخلوط آزمایشی بتن خود تراکم حاوی دو نوع پودر سنگ به عنوان پر کننده ساخته شده است. مقادیر محاسبه شده ویسکوزیته پلاستیک و تنش تسلیم این مخلوط ها نشان می دهد نمونه حاوی پودرسنگ آهک تا ۲۰۰ کیلوگرم در متر مکعب بهترین عملکرد را نشان می دهد و با افزایش این مقدار به ۳۰۰ کیلوگرم در متر مکعب مقدار تنش جاری شدن بتن افزایش می یابد.

دوره ۱۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۰ )
چکیده

در این مقاله با استفاده از بلوک های آماری شهر تهران به مدل سازی تقاضای سفر در سیستم های اطلاعات مکانی پرداخته شده است. برای نیل به این هدف از ۳۱۹۱ بلوک آماری شهر تهران به عنوان نواحی ترافیکی جهت نمایش مبدأ- مقصدهای سفر استفاده شد. پس از آماده سازی اطلاعات مکانی و توصیفی مورد نیاز در محیط GIS، به براورد تولید و جذب سفر برای هر یک از نواحی ترافیکی پرداخته شد. برای این منظور، مدل هایی به تفکیک اهداف سفر با استفاده از روش رگرسیون چند متغیره توسعه داده شدند. سپس با توجه به میزان تولید و جذب سفر تخمین زده شده برای هر یک از نواحی و فاصله مکانی بین آن ها، با استفاده از مدل جاذبه به توزیع سفر میان آن ها پرداخته شد. برای بهبود مدل سازی توزیع سفر از طول کوتاه ترین مسیر موجود بر روی شبکه معابر به عنوان فاصله میان نواحی استفاده شد. در نهایت ماتریس مبدأ- مقصد که خروجی نهایی توزیع سفر است، به دست آمد. این ماتریس حجم تقاضای سفر روزانه میان مکان های مختلف را نشان می دهد و می تواند کمک شایان توجه ای به تصمیم گیران و برنامه ریزان حمل و نقل برای توسعه و مدیریت بهینه حمل و نقل شهری کند.

دوره ۱۷، شماره ۱۰۵ - ( آبان ۱۳۹۹ )
چکیده

میان وعده‌ها به بخش قابل‌توجهی از رژیم غذایی بسیاری از افراد به‌ویژه کودکان تبدیل‌شده‌اند. همچنین اسنک ها به دلیل تنوع و رنگ‌های جذاب، ماندگاری بالا و هزینه نسبتاً کم طرفداران بسیاری دارند. عمده آن ها از غلات تولید می شوند و مشکل اصلی این میان وعده ها، مواد مغذی ناکافی بوده که  اثر منفی بر سلامتی داشته و باعث افزایش میزان چاقی در افراد، به ویژه کودکان می گردد. با بهره گیری از شبه غله کینوا در محصولات اسنک، باعث ایجاد تنوع در محصولات فعلی شده و همچنین موجب افزایش ارزش غذایی اسنک می گردد. از طرفی امروزه توجه به کاربرد مجدد فراورده های جنبی صنایع غذایی و فرعی نهاده های کشاورزی بیشتر شده است و برگرداندن این محصولات به چرخه تولید باعث افرایش ارزش افزوده می گردد. یکی از این فراورده های جنبی، گندم سن زده می باشد که به دلیل اسیب شبکه گلوتنی مورد استفاده در صنایع پخت نمی باشد و به مصرف خوراک دام می رسد. در این پژوهش اثر متغیرهای مستقل شامل میزان سطوح افزودن کینوا (۰،۲۵،۵۰%)، میزان رطوبت (۱۲،۱۵،۱۸ درصد)، سرعت چرخش مارپیچ (۲۰۰، ۱۲۰،۱۶۰ دور در دقیقه) در قالب طرح مرکب مرکزی بود. تأثیر متغیرهای مستقل بر برخی خصوصیات فیزیکی و عملکردی فراورده شامل نسبت انبساط، سختی بافت، شاخص جذب آب، شاخص حلالیت آب، ارزیابی حسی موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش کینوا تا ۵۰ درصد، سختی بافت (۱۱/۵۷-۴/۷۲ نیوتن)، شاخص حلالیت در آب (۲۸/۴-۲۱) و پذیرش کلی محصول اکسترود شده، افزایش پیدا کرد و همچنین باعث کاهش نسبت انبساط (۲/۸۶-۳/۷۷)، شاخص جذب آب (۵/۰۵-۵/۳۹) و پذیرش حسی بافت، گردید. نتایج ارزیابی حسی مشخص کرد که شرایط رطوبت ۱۲% و سرعت چرخش ۱۷۵rpm و سطوح افزودن کینوا (۱۹%)، برای تولید میان وعده مناسب بوده و بیشترین پذیرش کلی را دارد.

دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

بطور کلی وظیفه حفاظت سطحی در بتن جلوگیری از آسیب های ناشی از عوامل مهاجم از جمله جلوگیری یا تاخیر در خوردگی آرماتور یا ایجاد حفاظت در برابر نفوذ یون می باشد. در این تحقیق عملکرد سه ماده حفاظت سطحی بتن بر روی دو نوع بتن خودتراکم با نسبتهای آب به سیمان متفاوت و یک نوع بتن معمولی، مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش های نفوذپذیری بخار آب، اختلاف پتانسیل نیم پیل، شدت خوردگی و زاویه تماس آب و تصاویر SEM برای ارزیابی عملکرد این مواد انجام شد. نتایج نشان داد که استفاده از مواد حفاظت سطحی تاثیر بسزایی در کاهش نفوذپذیری، اختلاف پتانسیل نیم پیل و شدت خوردگی و در مجموع افزایش دوام بتن خواهد داشت به طوری که نمونه های حفاظت شده به غیر از یک مورد تا هفته ۴۹ وارد فاز فعال خوردگی نشدند. افزایش نسبت آب به سیمان بتن پایه موجب تضعیف عملکرد مواد حفاظت سطحی خواهد شد. همچنین نتایج گویای این مطلب بوده است که مواد حفاظتی که اجازه تبخیر آب محبوس را به اندازه کافی نمی دهند نسبت به موادی که اجازه عبور بخارآب می دهند تاثیر کمتری در کاهش خوردگی دارند. نمونه حفاظت شده با سیلان- سیلوکسان و نمونه حفاظت شده با اپوکسی به ترتیب ۹۲% و ۳۵% نسبت به بتن شاهد اجازه عبور بخار آب را می دهند و نمونه EP-SCC۲ در همان هفته های ابتدایی وارد فاز فعال خوردگی شده است و اختلاف پتانسیل بیش از ۲۷۰- نشان داده است.

دوره ۱۸، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده


تا کنون مطالعات متعددی بر روی خواص رئولوژی و زمان گیرش در مخلوط های با پایه سیمانی انجام پذیرفته است، لیکن ارتباط بین این دو مشخصه مهم تا کنون بررسی نگردیده است. لذا هدف از انجام این پژوهش بررسی ارتباط بین خواص رئولوژی و زمان گیرش در مخلوط های بتن خودتراکم می باشد. در این پژوهش شش طرح مخلوط بتن خودتراکم در نظر گرفته شد که در آنها اثر تغییر نسبت آب به سیمان، افزودنی دوده سیلیس و سرباره کوره آهن گدازی در نظر گرفته شد. در تعیین زمان گیرش از روش مقاومت الکتریکی استفاده گردیده و همچنین عملکرد این روش در تعیین خصوصیات رئولوژی مورد ارزیابی قرار گرفته است. از آنجایی که روش مقاومت الکتریکی در تعیین زمان گیرش فاقد استانداردی مدون می باشد، لذا به منظور راستی آزمایی نتایج از روش استاندارد مقاومت در برابر نفوذ بر اساس استاندارد  ASTM-C۴۰۳ نیز استفاده شده است. در بخش بررسی خواص رئولوژی نیز بررسی ها در دو بخش کارایی و بررسی رئومتریک انجام گرفته است. از نتایج بدست آمده مشخص گردید که مخلوط هایی که دارای جریان پذیری بالاتری هستند، زمان گیرش کمتری را ثبت کرده اند. همچنین مشخص شد که مخلوط های بتنی که تنش جاری (استاتیکی و دینامیکی) بالاتری دارند، زمان گیرش کوتاه تری را ثبت نموده اند.  بدین ترتیب با روابط بدست آمده ارتباط این دو متغیر مهم( خواص رئولوژی و زمان گیرش )ارزیابی گردید.
صبا شیرزادی، احسان بدری‌کوهی، سعید ادیب‌نظری،
دوره ۱۹، شماره ۱۰ - ( مهر ۱۳۹۸ )
چکیده

پره‌های توربین به علت کارکرد در شرایط بحرانی در معرض تنش‌های مکانیکی و حرارتی بوده و دچار آسیب‌های مختلفی از قبیل خستگی و سایش می‌شوند که منجر به کاهش عمر پره‌ها از طریق تسریع روند جوانه‌زنی و رشد ترک خواهد شد. در این مقاله با استفاده از مدل المان محدود دوبعدی، اثر سه پارامتر هندسی طول ناحیه تماس، زاویه ناحیه تماس و ضریب اصطکاک بر دامنه‌ لغزشی و فشار تماسی در ریشه‎‌ پره توربین مورد بررسی قرار گرفته است. مقایسه نتایج تحلیل با خرابی‌های مشاهده شده روی پره توربین با استفاده از میکروسکوپ الکترونی، انطباق آسیب‌های پیش‌بینی شده با آسیب‌های به وقوع پیوسته را نشان می‌دهد. نتایج حاصل از تحلیل پره نشان می‌دهد که با حرکت از لبه بالایی تماس به سمت لبه پایینی، مقدار فشار تماسی به تدریج افزایش می‌یابد و ماکزیمم فشار تماسی در نزدیکی لبه پایینی تماس اتفاق می‌افتد. براساس نتایج به‌دست آمده، در هر مرحله افزایش ضریب اصطکاک، افزایش زاویه تماس و افزایش طول ناحیه‌ تماس، مقادیر دامنه لغزش به ترتیب در حدود ۲۶%، ۱۹% و ۱۰% و فشار تماسی به ترتیب در حدود ۳۵%، ۱۵% و ۵% کاهش پیدا می‌کند. همچنین افزایش زاویه ناحیه تماس و ضریب اصطکاک به ترتیب محدوده‌ جدایش در لبه‌های تماس بالایی در دو سمت نمونه را افزایش می‌دهد. این در حالی‌ است که افزایش طول ناحیه‌ تماس تغییر قابل توجه‌ای در محدوده‌ ناحیه‌ جدایش در نزدیکی لبه‌ بالایی تماس نمونه ایجاد نمی‎‌کند.


دوره ۱۹، شماره ۱۳۳ - ( اسفند ۱۴۰۱ )
چکیده

با توجه به نقش تکنولوژی­های نوین و فناوری اطلاعات و ارتباطات یکپارچه در بهبود زنجیره تأمین و همچنین اهمیت بررسی ترجیحات بازیگران جهت پذیرش تکنولوژی، مطالعه حاضر با هدف شناسایی و رتبه­بندی شاخص­های تکنولوژی بلاکچین برای پیکربندی زنجیره تأمین روغن نباتی و مدیریت بهینه آن انجام گرفت. به این منظور از روش تحلیل متقارن استفاده شد و اهمیت نسبی ویژگی­ها و مطلوبیت ارزیدن بخشی سطوح، محاسبه گردید. این روش برای شناسایی و درک اثرات توأم صفات بر ترجیح یک محصول یا خدمت مورد استفاده قرار می­گیرد. برای جمع­آوری اطلاعات لازم، ابتدا با استفاده از نرم­افزار XLSTAT، ۹ کارت طراحی و سپس به­صورت آنلاین در اختیار ۴۲ کارگزار زنجیره تأمین روغن نباتی شامل کشاورزان، واردکنندگان، کارخانه­های روغن­سازی و روغن­کشی و سایر بخش­های تأمین و توزیع، در سال ۱۴۰۱  قرار گرفت. براساس نتایج به­دست آمده، ویژگی­های "انجام به­موقع سفارش و ارتباط نزدیک با تأمین­کنندگان"، " شفافیت در کلیه تراکنش­های فیزیکی، مالی و محصول"، "کاهش زمان بازپرسازی"، "سازگاری و برنامه­ریزی"، و "تغییرناپذیری داده­ها" به­ترتیب بالاترین مطلوبیت را داشتند. این پژوهش نشان داد که با بهره­گیری از چه ویژگی­هایی از تکنولوژی بلاکچین می­توان همکاری و یکپارچگی زنجیره تأمین روغن نباتی را تسهیل و بالاترین مطلوبیت را برای بازیگران زنجیره ایجاد کرد. در ادامه با طراحی ساختار این تکنولوژی متناسب با ترجیحات بازیگران زنجیره تأمین روغن نباتی و همچنین با همکاری سیاست­گذاران در جهت برنامه­ریزی و آماده­سازی زیرساخت­های لازم به­منظور پیاده­سازی فناوری بلاکچین در کشور، می­توان شرایط این زنجیره را بهبود بخشید.
 

دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

تغییر در دمای بتن سبب ایجاد کرنش‌های انبساطی در بتن شده که تبدیل به تنش کششی می‌شود. باکاهش ضریب انبساط حرارتی بتن، خطر ترک‌خوردگی آن تحت تغییرات دما کمتر می‌شود. در این پژوهش به‌منظور بررسی اثر افزودنی­های معدنی بر ضریب انبساط حرارتی ، نمونه‌های بتن و خمیر سیمان حاوی افزودنی‌های معدنی دوده سیلیس، متاکائولن و سرباره با نسبت آب به مواد سیمانی و مقدار مواد سیمانی ثابت ساخته شده و آزمایش های مقاومت فشاری، تخلخل کل، توزیع اندازه منافذ و تعیین ضریب انبساط حرارتی بر روی نمونه ها انجام شده است. همچنین ضریب انبساط حرارتی تا سن ۱۲۰ روز به فاصله هر ۷ روز بررسی شده است و اثر روند هیدراسیون و واکنش پوزولانی بر آن بررسی شده است. طبق نتایج به دست آمده، ضریب انبساط حرارتی بتن‌های حاوی دوده سیلیس و متاکائولن ۱۴% کمتر از بتن بدون افزودنی معدنی بوده است درحالی‌که بتن حاوی سرباره، کمی بیشتر از بتن بدون افزودنی معدنی بوده است. با افزایش سن نمونه تا سن ۶۰ روز ، ضریب انبساط حرارتی بتن بدون افزودنی معدنی ۱۲% کاهش و پس‌ازآن تا سن ۱۲۰ روز ثابت شده است. در بتن‌های حاوی دوده سیلیس و متاکائولن، این مقدار کاهش برابر با ۸% بوده است و مانند بتن بدون افزودنی معدنی پس از ۶۰ روز ثابت شده است. در بتن حاوی سرباره، تا سن ۶۰ روز تغییر چشمگیری مشاهده نشده است و از سن ۶۰ تا ۱۲۰ روز ، ۱۰% کاهش مشاهده شده است. با استفاده از داده‌های آزمایشگاهی، مدلی جهت پیش‌بینی ضریب انبساط حرارتی بتن در سنین مختلف با استفاده از ضریب انبساط حرارتی بتن در سن ۷ روز ارائه شده است. در ادامه، ارتباط بین ضریب انبساط حرارتی با مقاومت فشاری، تخلخل کل و قطر میانه منافذ بررسی شده است که بیشترین ارتباط بین ضریب انبساط حرارتی با قطر میانه منافذ بوده است.

دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

سالهاست که دریای خلیج فارس بدلایلی همچون رطوبت، دما، کلراید زیاد و جغرافیای بسته آن محیط بسیار مخرب برای دوام سازه های بتنی بوده و یافتن طرح های با دوام مهم است. در این پژوهش به ‌منظور بررسی اثر استفاده از افزودنی های زئولیت و دوده ی سیلیسی بصورت مخلوط های سه و چهارجزئی، بر دوام بتن های خودتراکم حاوی پودر سنگ آهک در شرایط مختلف رویاروئی آب دریای خلیج فارس (مغروق، جزر و مد و پاشش)، نمونه ‌های بتن و ملات خودتراکم با نسبت آب به مواد سیمانی ثابت ۴۵/۰ و مواد سیمانی۳۸۰ کیلوگرم بر مترمکعب حاوی ۸% دوده ی سیلیسی یا ۱۵% زئولیت ساخته شد. پس از ۷ روز عمل آوری در محلول کلسیم هیدروکساید، تمامی طرح مخلوط ها در معرض هر سه شرایط رویاروئی (مغروق، جزر و مد و پاشش) در دستگاه تعبیه شده قرار گرفتند. پس از انجام آزمایش های کارآیی بتن و ملات تازه، از نمونه های بتن آزمایش های مقاومت فشاری و الکتریکی، مقدار یون کلراید آزاد و همچنین آزمایش های تخلخل کل، جذب آب موئینه، انبساط طولی و مقاومت فشاری بر روی نمونه های ملات انجام شد. طبق نتایج حاصله، نمونه های چهارجزئی زئولیت-دوده ی سیلیسی بیشترین مقاومت را در برابر آب دریای خلیج فارس در تمام شرایط رویاروئی داشتند. همچنین، نمونه های بتن و ملات خودتراکم عملکرد بهتری نسبت به نمونه های معمولی از خود نشان دادند.

صفحه ۱ از ۱