جستجو در مقالات منتشر شده


۵۵ نتیجه برای صابری


دوره ۰، شماره ۰ - ( آماده انتشار ۱۴۰۲ )
چکیده

جا به جایی در شهر در هر شکل و وسیله ای که به انجام برسد، هزینه های مادی و غیر مادی مختلفی به همراه دارد. به همین دلیل، هر تغییر در این هزینه ها، سریعا در رفتار مسافران خود را نشان می دهد. یکی از عواملی که به راحتی قابل سنجش بوده و اثر آن به سرعت در واکنش مسافران دیده می شود تغییر نرخ کرایه هاست. معمولا در هنگام تغییر نرخ کرایه و یا قیمت سوخت، شهروندان تلاش می کنند، انتخاب های خود را به نحوی انجام دهند که کمترین هزینه را متحمل شوند. چنانچه مدیران شهری از انتخاب های احتمالی شهروندا آگاهی کاملی داشته باشند، می توانند برنامه ریزی های لازم را به انجام برسانند. به همین منظور این بررسی به شیوه توصیفی و تحلیلی به انجام رسید. هدف آن بود تا مشخص شود تغییر کرایه و سایل هزینه ها رفتار مسافران را چگونه جهت دهی نموده و سیستم حمل و نقل عمومی چه واکنشی به این رفتار نشان می دهد. داده های مورد نیاز از سازمان حمل و نقل شهرداری مشهد اخذ شد و با استفاده از روش خود رگرسیون برداری جامع، تجزیه و تحلیل گردید. یافته های مطالعه نشان داد که حذف و یا کاهش هزینه، استفاده از حمل و نقل عمومی را به شکل معناداری تغییر می دهد. البته با این تغییرات انواع روش های حمل و نقل بار یکسانی را پذیرا نمی شوند. علاوه بر آن، چنانچه تغییر کرایه ها همزمان با شوک های بیرون، مثل تغییر قیمت بنزین، هزینه پارکینگ و ... باشد.

دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۳ )
چکیده

معادلات انتشار مانند معادله دارسی که برای اندازه­گیری ضریب نفوذپذیری بتن بکار می­رود دارای محدودیت یک بعدی می­باشد. در صورتیکه آب بصورت چند بعدی به داخل بتن نفوذ می­کند. لذا نیاز به معادلاتی می­باشد که یا بصورت چند بعدی یا بدون در نظر گرفتن مواردی مانند یک بعدی، دو بعدی یا سه بعدی مقدار ضریب نفوذپذیری بتن را اندازه­گیری نماید. همچنین شرایط حاد محیطی مانند چرخه­های مختلف یخ‌زدن و آب شدن دارای تاثیر منفی روی بتن و بخصوص بر سطح بتن می­باشد. در سال‌های اخیر، تئوری فراکتال که توسط بنوایت ماندلبرات ارائه شده است، برای تعریف ساختار منافذ مواد سیمانی استفاده گردیده است. در این مقاله تئوری پیشنهادی جهت اندازه‌گیری نرخ نفوذ و ضریب نفوذپذیری بر اساس قوانین فراکتال ارائه گردیده است. همچنین با استفاده از آزمون­های "کشیدن از سطح" و "محفظه استوانه­ای" رابطه بین مقاومت سطحی بتن با نفوذپذیری آن در شرایط یخ‌زدن و آب شدن مورد بررسی قرار گرفته است که ضریب تعیین این رابطه برابر با ۸۵ درصد به دست آمده است. نفوذپذیری و کاهش مقاومت سطحی بتن تحت ۱۲۰ چرخه حاد یخ‌زدن و آب شدن در سن ۱۲۰ روز به ترتیب ۵/۲ برابر و ۴/۱۳ درصد افزایش داشته است. در کل با توجه به نتایج حاصله، دقت بالای تئوری مذکور جهت اندازه‌گیری نفوذپذیری بتن در سنین مختلف مشاهده گردید. همچنین ضریب همبستگی بالا بین نتایج آزمایشگاهی با نتایج تئوری بدست آمد به گونه­ای که اختلاف نتایج بین نرخ نفوذ و ضریب نفوذپذیری کمتر از۱۰ درصد به دست آمده است.



 

دوره ۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده

چکیده
کودک­آزاری جنسی یکی از معضلات اجتماعی است که آثار مخرّبی بر ابعاد مختلف شخصیت کودکان برجای می­گذارد. در این مقاله تلاش شده است پیامدهای روان­شناختی ناشی از آزار جنسی در اطفال مورد بررسی قـرار گیرد. هدف اصلی پژوهش حاضر شناخت پیامدهای روانی، رفتاری، شناختی و عاطفی ناشی از بزهدیدگی جنسی کودکان زیر پانزده سال در میان مراجعه کنندگان به چهار مرکز اورژانس اجتماعی واقع در استان تهران است.
     در این پژوهش که از نظر نوع، کمّی وبه لحاظ روش، توصیفی ـ تحلیلی است، ابتدا شاخصهای متفاوتی بهعنوان عوامل مؤثر بر بزه­دیدگی جنسی انتخاب و هـر یـک از دادههای انتخاب شده به روش نمونهگیری در دسترس و بـا اسـتفاده از پرسشنامه پژوهشگر، وارد جداول آماری شدند. سـپس با استفاده از آزمون­های آماری، رابطه میان متغیرها سنجیده شد و میزان همبستگی­ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
     نتـایج حاصل از تجزیه و تحلیل پرونده­های کودک­آزاری جنسیِ ارجاعی به اورژانس اجتماعی مؤید آن است که بین کودک­آزاری جنسی و اختلالات روانی پس از آن رابطه معناداری وجود دارد. آزمون فرضیه­ها حکایت از آن دارد که بزه­دیدگی جنسی، پیامدهای سوء روانی، رفتاری، شناختی و عاطفی بر شخصیت کودکان دارد. با توجه به ضرورت شناسایی این عوامل در جهت پیشگیری از بروز اختلالات روانی ـ رفتاری بعد از آن و افزایش راه­های رفع یا کاهش آن، تشخیص زودرس کودک­آزاری، مداخله، درمان و جلوگیری از بروز عوارض هولناک کودک­آزاری ضروری به نظر می­رسد.
 
واژگان کلیدی: اختلال روانی، سلامت روانی، پیامدهای روانی، بزه­دیدگی جنسی، اورژانس اجتماعی

دوره ۶، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

استعاره‌های مفهومی از جمله نطریات مورد بحث در حوزۀ زبان‌شناسی شناختی است که نحوۀ ادارک و شناخت مفاهیم مختلف در ذهن را مورد بررسی قرار می‌دهد. از آنجا که درک این مفاهیم با روابط تجربی انسان ارتباط مستقیمی دارد، استعاره‌های مفهومی را باید در رفتارهای روزانۀ او، از قبیل گفتار بررسی نمود؛ که البته می‌تواند در شناخت عقاید، فرهنگ و زبان ملت‌های مختلف نیز کارساز باشد. از این رو، بررسی تطبیقی استعاره‌های مفهومی در زبان اقوام و ملل مختلف، آن هم بر اساس گونه‌های زبانی آنها نظیر امثال و کنایات ضروری به نظر می‌رسد. کنایه، بعنوان نمایندۀ گفتاری ملت‌ها می‌تواند نمونۀ خوبی جهت مقایسه و تطبیق زبان دو یا چند ملت از لحاظ شناختی باشد. در پژوهش حاضر، با بهره‌گیری از شیوه تحلیلی- نموداری؛ درصدد بررسی تطبیقی استعاره‌های مفهومی براساس حوزۀ مبدأ آنها هستیم و پس از آن با تحلیل آنها در سه بخش ۱. مطابقت واژگانی و مفهومی کامل، ۲. مطابقت نسبیِ واژگانی و مفهومی کامل و۳. عدم مطابقت واژگانی همراه با مطابقت مفهومی کامل؛ به کشف ارتباطِ تطابق واژگانِ دو زبان در تعیین حوزه‌های مفهومی می پردازیم. شایان ذکر است که جامعۀ آماری در این پژوهش ششصد و شصت و پنج کنایۀ مصری است که به صورت تصادفی گزینش شده‌است و در پایان هر بخش نتایج تحلیل‌ها و بررسی‌های انجام شده، به صورت جدول و نمودار ترسیم می‌شوند. به نظر می‌رسد که بیشترین حوزۀ مفهومی مبدأ در دو زبان به ترتیب شامل حوزۀ «بدن» و «اشیاء» باشد.

دوره ۶، شماره ۲۲ - ( مهر و آبان ۱۳۹۷ )
چکیده

قصهها بازتاب تفکر، شیوه زندگی و اعتقادات مردم در طول زمان هستند. با وجود تفاوت‌های آشکار قصه‌ها با یکدیگر در فرهنگ‌ها و اقالیم مختلف، دارای ویژگی‌های مشترکی نیز هستند. قصه‌ها به عنوان بخشی از ادب و هنر عامیانه از اسطوره‌ها بهره فراوان برده‌اند. گروهی از اندیشمندان مانند فروید معتقدند اساطیر بر داستان‌های شفاهی عامیانه مؤثر بوده‌اند اما گروهی دیگر از جمله اندرو لانگ بر خلاف این دسته برآنند که قصه پس‌مانده اسطوره نیست و در واقع این اساطیر هستند که بر اساس قصه‌های شفاهی عامیانه شکل‌گرفته‌اند. در هر جامعه‌ای الگوهای رفتاری تربیتی کهنی وجود دارد که ممکن است لزوما تنها به طور غیر مستقیم به افراد جامعه تعلیم داده نشود. یا بالعکس ممکن است در نظام آموزش رسمی ‌بر بعضی از آن کهن الگوها صحه‌گذارده شود. همه آن رفتارهای کهن امروزه جزئی از فرهنگ بوده که از نسلی به نسل دیگر به ارث رسیده و منتقل شده است. این مقاله بر آن است تا پس از بررسی مقوله «مو» در داستان‌های شفاهی عامیانه حتی الامکان سعی در یافتن نمود‌های اسطوره‌ای آن‌ها داشته باشد. نتیجه این تحقیق که داده‌های آن به شیوه کتابخانه‌ای و بر مبنای روش تحقیق توصیفی- تحلیلی جمع‌آوری‌شده‌اند، نشان‌‌می‌دهد که گیسو نشانه زنانگی و قدرت جنسی زن محسوب ‌می‌شود و شخصیت زن قصه‌ها عمدتا دارای ویژگی‌های بارورکنندگی، ارتباط با آب و ایزد بانوان بارورکننده نباتی دارد. هم چنین بسیاری از شیوه‌های زندگی و به ویژه ازدواج در این گونه داستان‌ها، مراسم و آیین‌های دوران مادرسالاری را تداعی ‌می‌کنند.

دوره ۷، شماره ۴ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

یکی از مهم­ترین بیماری‌های خیار، پوسیدگی طوقه و ریشه خیار می­باشد که توسط Fusarium oxysporum ایجاد می‌شود. اگرچه روش‌های زیادی برای این بیماری توصیه شده است، اما کنترل زیستی به­عنوان یک روش سازگار با محیط­زیست مورد توجه قرار گرفته است. در مطالعه حاضر اثرات آنتاگونیستی شش استرین از دو جنس Pseudomonas و Bacillus در برابر قارچ F. oxysporum در شرایط آزمایشگاه و گلخانه تحت شرایط تنش خشکی مورد ارزیابی قرار گرفت. همه استرین‌ها قادر به بازدارندگی از رشد قارچ بودند. نتایج حاصل از تنش خشکی نشان داد که این استرین‌ها قادر به تحمل سطوح خشکی می­باشند. به­طور کلی باکتری Pseudomonas fluorescens استرین VUPF۵ بهترین اثر بازدارندگی را در تمامی آزمایش‌ها در شرایط آزمایشگاه و در شرایط گلخانه نشان داد.

دوره ۷، شماره ۱۳ - ( بهار و تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

چکیده
نقش علوم بلاغی و جایگاه  ویژه آن درفهم عمیق قرآن و درک صحیح معارف بی بدیل آن غیر قابل انکار است. یکی از حوزه های مهمّ علم معانی به عنوان شاخه ای از دانش بلاغت  بررسی أغراض ثانوی در جملات خبری و انشایی است. در این پژوهش پس از نگاهی گذرا به أغراض ثانوی أفعال أمری در قرآن، به بررسی شیوه هایی پرداختیم که  طاهره صفارزاده به عنوان یکی از مترجمان معاصر قرآن در بیان این أغراض در ترجمه ی آیات أمری قرآن به کار گرفته است.  برای دریافت دقیق معانی ثانوی عبارات مورد مطالعه، ضمن کمک گرفتن از تفاسیر قرآن و کتب بلاغت، ترجمه مترجم مورد نظر را با پنج ترجمه دیگر مقایسه کردیم تا از بروز خطا در داوری، تا حدّی، مصون باشیم. نتایج این پژوهش گویای این است که در صفارزاده برای  برگردان جملات امری با أغراض ثانوی سه شیوه گوناگون برگزیده است ،  که عبارتند از: ۱-جایگزینی فعل أمر با قرینه ای معادل مفهوم  ثانوی آن در زبان مقصد، ۲-واگذاری درک مفهوم ثانوی به خواننده به علّت گویا بودن متن آیه در بیان غرض ثانوِی،۳-خودداری از آوردن  قرینه علیرغم گویا نبودن متن  آیه در بیان غرض  ثانوی.

دوره ۸، شماره ۳۱ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ )
چکیده

عجایب‌نامه‌نویسی سنتی نوشتاری است که از قرن پنجم تا قرن دوازدهم هجری آثاری از آن به‌جا مانده است. انگاره بنیادین پژوهش حاضر این است که محتوای عجایب‌نامه‌‌ای با تفکر اسطوره‌ای پیوند دارد. برای ردیابی این مدعا، با کندوکاو به‌شیوه توصیفی ـ تحلیلی در آثار به‌جامانده از این سنت، ارتباط اندیشه عجایب‌نویس با تفکر اسطوره‌ای نشان داده شده است. خیال‌ورزی جمعی در عجایب‌نامه به تولید گزاره‌هایی انجامیده است که با وجود ادعای مؤلفان درباره ارائه روش‌ها و موضوعات عینی و حقیقی، با بن‌مایه‌های شبه‌اساطیری پیوند می‌یابد. این بن‌مایه‌ها، ذیل مباحث تعلیل‌های شبه‌اسطوره‌ای، تبدیل و وحدت اسطوره‌ای، تکرار اسطوره‌ای و تقابل اسطوره‌ای بازنمایی شده است.

دوره ۹، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۷ )
چکیده

پژوهش حاضر به بررسی گفتار زنان فارسی‌زبان کرمانشاهی، بر اساس رویکرد تسلط لیکاف (۱۹۷۵) پرداخته ‌است. هدف از این پژوهش بررسی، توصیف و دسته‌بندی ویژگی‌های خاص گفتار زنان مورد مطالعه و نیز بررسی تأثیر متغیر سن بر بسامد استفاده از ویژگی‌های زبانی مذکور است. داده‌های پژوهش حاضر به روش میدانی با استفاده از پرسش­نامه و مصاحبه از میان ۹۰ زن فارسی‌زبان ‌‌کرمانشاهی در سه رده سنی مختلف، متعلق به طبقه متوسط شهری و دارای سطح تحصیلات دیپلم و پایین‌تر گردآوری شد. نگارندگان در روند پژوهش به چند ویژگی زبانی جدید افزون بر ویژگی‌های زبانی رویکرد لیکاف دست یافتند که عبارت­ا­ند از: «گفتار و لحن کودکانه»، «کشش اصوات»، «زبان نمایشی»، «زبان دوری‌گزین» و «جاندارانگاری». یافته‌های پژوهش به شیوه کمّی با استفاده از آزمون مربع‌ خی و نیز شیوۀ کیفی با گریزی بر دانش روان‌شناسی (نظریه سازوکار دفاعی فروید) تحلیل و تبیین شد. نتایج پژوهش نشان می‌دهد که متغیر سن تفاوت معناداری در بسامد استفاده از این ویژگی‌ها ایجاد کرده ‌است. به غیر از دو ویژگی «آهنگ خیزان در جملات خبری» و «سؤالات ضمیمه»، تمامی ویژگی‌های رویکرد لیکاف و ویژگی‌های کشف­شده از سوی نگارندگان با بسامدهای مختلف در گفتار زنان مورد مطالعه موجود‌ند و قابلیت تعمیم به جامعه بزرگ­تر و مشابه با جامعه مورد مطالعه در این پژوهش را دارند.
 

دوره ۹، شماره ۴۲ - ( بهمن و اسفند ۱۴۰۰ )
چکیده

گنجینۀ فرهنگ مردم کهگیلویه‌و‌بویراحمد سرشار از بن‌مایه‌هایی است که در فرهنگ کهن مردم ایران ریشه دارد. از دیرباز به‌دلیل ارتباط عمیق مردم این منطقه با شاهنامه، اندیشه‌ها، آیین‌ها و باورهای آنان ضمن تأثیرپذیری از حماسۀ ملی در روایت‌های آنان از طریق داستان‌های پهلوانی راه ‌یافته است. کیخسرو یکی از شخصیت‌های مهم اوستا و شاهنامه است که در فرهنگ عامۀ کهگیلویه‌و‌بویراحمد حضوری پررنگ داشته و حتی ارزش قدسی پیدا کرده است. در این مقاله، ضمن بازخوانی روایت مردم کهگیلویه‌و‌بویراحمد از حوادث پایان زندگی کیخسرو و تحلیل بن‌مایه‌هایی حماسی و اسطوره‌ای مربوط به آن، به بازنمایی سیمای قدسی کیخسرو در باورهای این مردم می‌پردازیم. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد تغییراتی که داستان کیخسرو در روایت مردم کهگیلویه‌و‌بویراحمد پیدا کرده، ضمن تأثیرپذیری از روحیۀ حماسی و پهلوانی آنان، حاوی بن‌مایه‌هایی است که با اسطوره‌های باستانی ارتباط دارد. ازجملۀ این بن‌مایه‌ها می‌توان به ارتباط جام کیخسرو با فرمانروایی او، ارتباط جام با چشمۀ آب، غیب‌آموزی از طریق فرشتۀ آب، ارتباط چشمه با جاودانگی، و تقدس گیاه اشاره کرد.

دوره ۱۰، شماره ۴۵ - ( مرداد و شهریور ۱۴۰۱ )
چکیده

در سروده‏های حماسی بویراحمدی، علاوه بر ستایش قهرمانان قومی، الگوهای قهرمانی به ابزارهای جنگی آنان، رجزخوانی قهرمان و... به شیوۀ حماسی اشاره ‌شده است. در این پژوهش، به بررسی و تحلیل سیمای قهرمانان قومی بویراحمدی در سروده‏های حماسی بویراحمدی می‏پردازیم. همچنین برآنیم تا پیشینۀ برخی از بن‏مایه‏های حماسی و جنبه‏های اساطیری آن‌ها را نیز تحلیل و بررسی کنیم. این پژوهش به‌شکل بنیادی، برپایۀ مطالعات کتابخانه‏ای ـ میدانی و به‌روش تحلیل محتوای کیفی انجام ‌شده است. پس از بررسی و تحلیل سروده‏های حماسی بویراحمدی می‌توان گفت مردم بویراحمدی برای حفظ روحیۀ جنگاوری و قهرمانی، به ستایش قهرمانان قومی خود ازجمله کی‏لهراسب، میرغلام‏شاه قاسمی، عبدالله‏خان ضرغام‏پور، خان‏قزی و... پرداخته‏ که در نبردها از خود رشادت‏ها نشان داده‏اند. در اشعار عامیانه بیشتر به رجزخوانی، سلاح‏های قهرمان و الگوهای قهرمانی و در سوگ‏چکامه‏های بویراحمدی به توصیف نبردها، شخصیت آنان و سوگواری برای آنان پرداخته ‌شده است که نمونه‏های مشابهی با شاهنامه دارند.  
 
امیر سرورالدین آبادی، علی صابری مهر، سید محمد سیدمحمودی،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۱ )
چکیده

در این مقاله، عملکرد یک چرخه تبرید اجکتوری بطور تجربی و تئوری مورد مطالعه ترمودینامیکی قرار گرفته است. با استفاده از معادلات بقای جرم، مومنتوم و انرژی در کنار معادلات مربوط به موازنه اگزرژی، یک مدل ترمودینامیکی جدید جهت تحلیل عملکرد چرخه تبرید اجکتوری ارائه شده است. همچنین با فرض کردن جریان ثانویه به صورت دوبعدی در نزدیکی دیواره درونی اجکتور، تاثیر ویسکوزیته جریان روی عملکرد اجکتور در نظر گرفته شده است. نتایج مطالعه پارامتریک نشان می دهد که با افزایش فشار (دما) مولد بخار، ضریب عملکرد سیستم کاهش می یابد و با افزایش دمای اواپراتور و یا کاهش دمای مولد بخار بازده قانون دوم افزایش می یابد. نتایج همچنین این مطلب را آشکار می کند که در هر دمای مولد بخار، دمای مشخصی برای اواپراتور می توان یافت که در دماهای بالاتر از آن، نابودی اگزرژی در کندانسور بیشتر از اجکتور است. در مقایسه با نتایج تجربی کار حاضر بیشنه خطای نسبی و جذر متوسط خطا در تخمین نسبت مکش توسط مدل برای سه دمای مولد بخار ۷۷، ۸۳ وoC ۹۰ به ترتیب برابر ۶۷/۷% و ۱۳/۵% هستند. با مقایسه میزان برگشت ناپذیری ها در اجزای مختلف چرخه در دمای اواپراتور oC۱۳ نتیجه گیری می شود که بیشترین میزان نابودی اگزرژی در اواپراتور رخ می دهد.
علیرضا صابری، سید محسن صفوی، محمود کدخدایی، فرهاد ربیعی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده

به منظور تولید قطعات پوسته ای شکل با کاربردهای گوناگون، لزوم استفاده از فرآیندی نوین در فرم دهی ورق های فلزی امری اجتناب ناپذیر به شمار می آید. از جمله ی این روش ها، تکنیکی است که در آن حرکت ابزار فرم دهنده کاملا تدریجی و کنترل شده می باشد. این نوع خاص از عملیات شکل دهی اصطلاحا فرآیند فرم دهی تدریجی ورق های فلزی نامیده می شود. این تکنیک به دو روش قابل انجام است که روش اول با نام فرم دهی تدریجی دونقطه ای و روش دوم فرم دهی تدریجی تک نقطه ای است. در فرآیند فرم دهی تدریجی دو نقطه ای، ورق فلزی بر روی سنبه ای با شکل خاص قرار می گیرد و با حرکت تدریجی و برنامه ریزی شده ی ابزار به دور سنبه، تغییر فرم مورد نظر (متناسب با شکل سنبه) در ورق ایجاد می گردد. به این ترتیب، می توان تغییر فرم های پیچیده را در ورق های فلزی ایجاد نمود. همچنین به منظور ایجاد حرکت کنترل شده ی ابزار فرم دهنده از ماشین کنترل عددی استفاده می شود. در این مقاله، بر اساس آزمایش های تجربی و تحلیل تئوری (آنالیز قاچی)، رفتار ورق در فرآیند فرم دهی تدریجی دو نقطه ای بررسی شده است.

دوره ۱۳، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۱ )
چکیده


پژوهش حاضر با هدف تحلیل گفتمان شیوه‏های اقناع قاضی توسط وکلا در دادگاه‏های کیفری و حقوقی ایران براساس رویکرد تحلیل گفتمان انتقادی انجام ‌شده است. ماهیت روش‏شناسی انجام این پژوهش به‌صورت توصیفی ـ ‏تحلیلی بوده و نگارندگان برای گردآوری داده‏ها با مراجعه به دادسراها، دادگاه‏های شهر تهران و دفاتر وکلا با مطالعۀ صدها پرونده و مشاهدۀ ده‏ها بازجویی در سال‏های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ به روش فیش‏برداری متن پنجاه پاره‏گفت از مکالمات مشارکان گفتمان (۱۰ پرونده) را در چارچوب رویکرد لاکلا و موفه (۱۹۸۵, ۲۰۰۱, ۲۰۰۲) موردبررسی قرار داده‏اند. مؤلفه‏های اصلی این رویکرد عبارت‌اند از: دال و مدلول، ضدیت و غیریت، هژمونی و تثبیت معنا، قدرت، اسطوره، تصور اجتماعی، موقعیت سوژه‏ای و سوژگی سیاسی. با توجه به گفتمان وکلا می‏توان گفت که وکلا از تثبیت نظام معنایی گفتمان شامل واژه‏هایی چون آزادی موکل، تخفیف در مجازات، اثبات جرم متهم و تقاضای مجازات برای متهم که هر کدام از این نظام‏های معنایی با مفاهیمی خاص به تثبیت دال‏های خود می‏پردازند، به‏مثابۀ عوامل شناختی و رفتاری اثرگذار برای اقناع‏سازی استفاده می‏کنند. پرسش اساسی پژوهش حاضر آن است که مفهوم اقناع چگونه در گفت‌وگوهای وکلا در گفتمان دادگاه نمود پیدا می‏کند. نتایج نشان داد که وکلا با استفاده از  برجسته‏سازی و حاشیه‌رانی به بیانِ نقاط قوت موکل خود و نقاط ضعف رقیب می‏پردازند. یافته‌ها حاکی از آن است که وکلا به‌منظور اقناع‏سازی قضات جهت دفاع از موکل خود، با سوگیری منفی از حاشیه‏رانی و بیان نقاط ضعف رقیب و با سوگیری مثبت از برجسته‏سازی و ارائۀ نقاط قوت موکل خود استفاده می‏کنند.
 

دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده

هدف: هدف تولید یک سازه بیان کننده توالی یک ناحیه همپوشان از ژن NS۳ از ویروس ایزوله ایرانی است. مواد و روش‏ها: ابتدا بخش میانی ژن NS۳ با روش Nested-RT-PCR و با استفاده از سرم بیمار مبتلا به ژنوتیپ ۱a ویروس هپاتیت C تکثیر شد. بعد از کلون آن درون ناقل کلونینگ TA و غربالگری کلون‏ها براساس روش سفید- آبی و Colony-PCR این کلون‏های منتخب با روش تعیین توالی و هضم آنزیمی با BglII ارزیابی شد. توالی جدید با استفاده از نرم‏افزار با توالی‏های دیگر مرجع مقایسه و درخت تکاملی ترسیم شد. بخش میانی ژن NS۳ تأیید شده و سپس به درون سازه بیانی، کلون شد و کلون‏های مناسب با استفاده از دو نوع Colony-PCR شناسایی شد. ارزیابی نهایی بیان ژن با مشاهده GFP توسط میکروسکوپ فلورسانس، روش RT-PCR و وسترن بلات روی سلول‏های ترانسفکت شده با سازه بیانی تأیید شد. نتایج: توالی میانی NS۳ از روی سرم بیمار تکثیر و نتایج توالی‏یابی و مقایسه ژنی نشان داد که این توالی به توالی‏های مرجع شباهت داشته و در شاخه ژنوتیپ ۱ ویروس هپاتیت C قرار دارد. با روش Colony-PCR وجود و نیز جهت ژن درون پلاسمید بیانی تأیید شد. مشاهده GFP توسط میکروسکوپ فلورسانس، روش RT-PCR و وسترن بلات به‏ترتیب نمایانگر انتقال موفق سازه، بیان ژن و نیز تولید پروتئین در سلول‏های ۲۹۳ بود. نتیجه‏گیری: سازه بیانی حاوی بخش میانی ژن NS۳ که بایستی فاقد فعالیت پروتئازی باشد، نسبت به طول کامل ژن NS۳ می‏تواند در القای بهتر ایمنی توسط سلول‏های عرضه کننده آنتی ژنی در موارد واکسن ویروس هپاتیت C مفیدتر واقع شود.

دوره ۱۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

هدف: علیرغم اهمیت پیش‌نیازهای نوآوری استراتژیک، تحقیقات این حوزه در ابتدای راه است و اکثر مطالعات صرفاً به توصیف یک یا چند وجه از این عوامل تأثیرگذار بر آن پرداخته‌اند. هدف از مطالعه حاضر شناسایی و مفهوم‌پردازی پیش‌نیازهای نوآوری استراتژیک است.
روش‌شناسی: این پژوهش از نظر هدف توسعه‌­ای-کاربردی و از نظر رویکرد کیفی-کمی است. در بخش کیفی از دو رویکرد فراترکیب و مطالعه‌موردی و در بخش کمی از مدل­‌سازی نرم دیمتل استفاده
گردید. گردآوری داده­‌ها در مرحله فراترکیب براساس تحلیل داده­‌های حاصل از مرور نظامند مطالعات در بازه زمانی ۲۴ سال اخیر (۱۹۹۸ لغایت ۲۰۲۲)، مرحله مطالعه‌موردی مصاحبه با ۲۱ نفر از خبرگان دانشگاهی و اجرایی و در مرحله پیمایشی از طریق پرسشنامه بوده است. برای تحلیل داده­ها در بخش کیفی تحلیل مفهوم، تحلیل محتوا و تحلیل تم و در بخش کمی از تکنیک دیمتل استفاده شده است.
یافته‌های پژوهش: نتیجه پژوهش نشان می‌دهد که پیش‌­نیازهای نوآوری استراتژیک در قالب پنج مقوله عوامل ساختاری، عوامل سرمایه انسانی، عوامل سازمانی، عوامل فرهنگی و کارآفرینانه و حمایت‌های مدیریتی قابل‌دسته­‌بندی هستند و براساس تحلیل کمی انجام شده با استفاده از روش دیمتل مشخص گردید که عوامل ساختاری دارای بیشترین تعامل و حمایت‌های مدیریتی کمترین تعامل را دارا هستند و همچنین عوامل سرمایه انسانی، عوامل ساختاری و حمایت‌های مدیریتی اثرگذار و عوامل فرهنگی و کارآفرینانه و عوامل سازمانی اثرپذیر هستند.
نوآوری پژوهش: مدیران صنعت فوتبال می‌توانند با به‌کارگیری پیش­نیازهای نوآوری استراتژیک، بسترهای لازم برای نوآوری استراتژیک را فراهم کنند.

علی صابری مهر، امیر سرورالدین آبادی، سید محمد سیدمحمودی،
دوره ۱۳، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده

در این مقاله یک چرخه تبرید گکس اجکتوری پیشنهاد و عملکرد ترمودینامیکی آن با چرخههای تبرید تک اثره اجکتوری، گکس ساده، و تک اثره ساده مقایسه شد. برای اجکتور، بر اساس تئوری کینان و بهرهگیری از مدلهای ارائه شده در ادبیات فن، مدل جدیدی ارائه و اعتباردهی شد و سپس با مدلهای توسعه داده شده در نرم افزار ای ای اس (جهت شبیهسازی فرایندها در چرخهها) ترکیب شد. با بدست آوردن نسبت سطح مقطع بحرانی بهینه برای اجکتور، سه اجکتور با مشخصات فوق، برای بکارگیری در چرخه تبرید گکس اجکتوری و تبرید تک اثره اجکتوری انتخاب شدند. با تغییر دماهای اواپراتور و ژنراتور عملکرد این چرخهها از نقطه نظر قوانین اول و دوم ترمودینامیک مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان میدهد که بازده قانون اول و دوم چرخه گکس اجکتوری به ترتیب در حدود ۲۵ و ۱۶ درصد نسبت به چرخه تبرید جذبی تک اثره اجکتوری، در شرایط یکسان، افزایش مییابد. همچنین مشاهده میشود که برای چرخه ترکیبی گکس- اجکتوری، افزایش دمای ژنراتور ابتدا باعث افزایش و سپس باعث کاهش قانون اول و دوم میشود در حالی که در شرایط مشابه افزایش دمای ژنراتور منجر به کاهش بازده قانون اول و دوم چرخه تبرید تک اثره اجکتوری میشود.

دوره ۱۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۹ )
چکیده

چکیده در این تحقیق با استفاده از مدل های مختلف(از جمله تحلیل پوششی داده ها) اقدام به مقایسه صنعت گردشگری در شهرهای استان خراسان جنوبی شد. برای آن که وضعیت شهر فردوس در این استان بررسی شود، جایگاه و موقعیت این شهرستان مورد تاکید بیش تری بوده است. به این ترتیب، ضمن تبیین مشکلات و تنگناهای این صنعت در استان خراسان جنوبی، از موفقیت ها و شکست های احتمالی شهرستان های مختلف برای اعتلای این صنعت در این استان بهره برداری شده است. نتایج بررسی نشان می دهد که پس از اجرای مدل های CCR و BCC ورودی محور و خروجی محور و نیز مدل جمعی، فردوس در مقایسه با سایر شهرها جزء شهرهای کارا قرار نگرفت و نیز در روش تعداد دفعات و روش مجموع وزنی تعداد دفعات، حایز رتبه هفتم بوده است و در مجموع، چهار شهر از یازده شهر بررسی شده، در رتبه های پایین تر از فردوس قرار داشتند، بنابراین می توان گفت که رتبه فردوس در میان سایر شهرها نامناسب بوده است. در نهایت با توجه به نتایج حاصل می توان چنین استنباط کرد که ناکارایی موجود در فردوس ناشی از ناکارایی مدیریتی و ناکارایی مقیاس است؛ به عبارت دیگر و با توجه به مدل های معرفی شده، چنان چه میزان سرمایه گذاری های انجام شده در فردوس و قاین یکسان فرض شود، در سال مورد بررسی فردوس تقریباً ۳۳ درصد عدم کارایی داشته است که به معنای هدر رفتن حدود یک سوم منابع است. به این ترتیب که در صورت کارا عمل کردن می توانسته است تعداد گردشگران ورودی و درامد حاصل از آن را حدود ۳/۱ برابر افزایش دهد.
محمد حسین صابری مقدم، کیومرث مظاهری، علیرضا علی‌پور،
دوره ۱۴، شماره ۱۳ - ( ويژه‌نامه اول ۱۳۹۳ )
چکیده

در این مطالعه به بررسی عددی تاثیر جسم مانع بر دمای خارجی دیوار محفظه‌ی احتراق در مقیاس میکرو پرداخته شده است. به منظور شبیه سازی پدیده احتراق رقیق هیدروژن و هوا در مقیاس میکرو، از سینتیک شیمیایی جزیی لی و همکاران ( شامل ۱۳ گونه و ۱۹ واکنش شیمیایی) و ضرایب نفوذ مولکولی مختلف برای گونه‌ها استفاده شده است. تاثیر جسم مانع از دو دیدگاه شامل شکل جسم مانع و تعداد جسم مانع در کانال بررسی می شود. دو جسم مانع مثلثی و مربعی درون محفظه احتراق در نظر گرفته می شود. نتایج نشان می دهد که تفاوت اندکی برای دمای خارجی دیوار در دو جسم مانع مشاهده می شود. بطوریکه مقدار بیشینه دمای خارجی دیوار برای کانال با جسم مانع مثلثی اندکی بیشتر از کانال با جسم مانع مربعی می‌باشد. در حالیکه بازده تشعشعی برای جسم مانع مربعی بیشتر از جسم مانع مثلثی می باشد. در بخش دوم، تعداد اجسام مانع بر روی پدیده احتراق در محفظه های در مقیاس میکرو بررسی شده است. با مقایسه دمای خارجی دیوار برای محفظه های احتراقی شامل یک، دو و چهار جسم مانع مشاهده می شود که با افزایش تعداد جسم مانع، دمای خارجی دیوار افزایش می یابد. که این امر ناشی از ایجاد یک میدان حرارتی نسبتا یکنواخت در محفظه احتراقی می باشد.

دوره ۱۴، شماره ۶۴ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده
بدون شک آلودگی های زیست محیطی یکی از مهم ترین دغدغه های جوامع امروزی در سراسر جهان است. هدف از انجام این پژوهش بررسی امکان تهیه ظروف خوراکی مناسب برای بسته بندی موادغذایی و بررسی اثر غلظت ایزوله پروتئین سویا، نشاسته ذرت و موم عسل بر برخی ویژگی های شیمیایی و مکانیکی آنها شامل حلالیت در آب، حلالیت در اسید، نفوذپذیری به روغن، سفتی بافت و ارزیابی حسی بود که به کمک طرح مرکب مرکزی، بهینه یابی فرمولاسیون انجام شد. بدین منظور سطوح ایزوله پروتئین سویا ( ۹-۳ گرم )، نشاسته ذرت ( ۶-۲ گرم ) و موم عسل ( ۱۰-۳ گرم ) مورد بررسی قرار گرفتند. طبق نتایج بدست آمده افزایش در مقدار ایزوله پروتئین سویا سبب کاهش حلالیت در آب، نفوذپذیری به روغن، پذیرش کلی و افزایش سفتی بافت شد ( p< ۰/۰۱ ). افزایش مقدار موم عسل حلالیت در آب، نفوذپذیری به روغن، سفتی بافت و پذیرش کلی را کاهش و حلالیت در اسید را افزایش داد ( p<۰/۰۱ ) و در مورد نشاسته ذرت با افزایش مقدار آن حلالیت در آب، حلالیت در اسید و نفوذپذیری به روغن کاهش و پذیرش کلی افزایش یافتند ( p<۰/۰۱ ). نتایج حاصل از بهینه یابی فرمولاسیون نشان داد که مطلوبیت در مقادیر بالای ایزوله پروتئین سویا ، نشاسته ذرت و موم عسل بیشتر بوده و بهترین فرمولاسیون حاوی ۲۸/۷ گرم ایزوله پروتئین سویا ، ۶ گرم نشاسته ذرت و ۸۵/۶ گرم موم عسل بود.

صفحه ۱ از ۳    
اولین
قبلی
۱