جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای صباغی فرشی
امیر راستی، حامد حسن پور، محمدحسین صادقی، سینا صباغی فرشی،
دوره ۱۵، شماره ۱۳ - ( ویژهنامه ۱۳۹۴ )
چکیده
امیر راستی، سینا صباغی فرشی، محمد حسین صادقی، هادی ایمانی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
در این پژوهش، تغییرات میکروسختی لایه زیرسطحی در راهبردهای مختلف ایجاد سوراخ روی قطعهای از جنس فولاد AISI۴۳۴۰ به صورت تجربی مورد بررسی قرار گرفت. به همین منظور، چهار روش فرزکاری مارپیچ، فرزکاری پروفایل و سوراخکاری معمولی با و بدون پیشمته بهکارگرفته شدند. طراحی آزمایشها به روش فاکتوریل کامل صورت گرفت و دو پارامتر اصلی برش شامل؛ سرعت برشی (Vc) و نرخ پیشروی (fz) در سه سطح تغییر داده شدند. ۹ آزمایش برای هر راهبرد انجام گردید و تغییرات میکروسختی لایه زیرسطحی در راستای محوری و شعاعی سوراخ در هر آزمایش بررسی شد (۲۱۶ نقطه سنجش). نتایج نشان داد که فارغ از شرایط برشی، سختی در تمامی آزمایشها بالاتر از سختی اولیه ماده است. بیشترین مقدار آن نیز در سطوح بالای پارامترهای برش روش سوراخکاری معمولی مشاهده گردید (۷۲۹ ویکرز). همچنین در تمامی راهبردها، بهواسطه افزایش دمای قطعه و کارسختی با طولانیتر شدن فرایند، بیشترین مقدار سختی در دهانه خروجی سوراخ بهوجود آمد. کمترین تغییرات میکروسختی میانگین نیز در فرآیند سوراخکاری معمولی با پیشمته مشاهده شد که بیانگر برتری فرایندهای سوراخکاری منقطع، چند مرحلهای یا همراه با پیشمته در تولید سوراخهایی با خواص یکنواختتر است.
سینا صباغی فرشی، امیر راستی، محمد حسین صادقی، جواد هاشمی خسروشاهی،
دوره ۱۷، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده
در این پژوهش فرایند انطباق تداخلی و تاثیر آن بر عمر خستگی قطعات سوراخداری از جنس فولاد AISI۴۳۴۰ سختکاری شده به صورت تجربی مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور، پینهایی از جنس تنگستن کارباید درون قطعات فولادی جازده شده و تحت آزمون خستگی با نسبت بار صفر و فرکانس ۱۰ هرتز قرار گرفتند. این آزمایشها برای نمونههایی با ۵ سطح تداخل و دو بار تکرار صورت گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که نیروی فشاری لازم برای جازنی پین در سوراخ با افزایش اندازه تداخل بیشتر میشود. بیشترین مقدار این نیرو نیز زمانی بود که پین به سطح زیرین نمونه رسیده و بیشترین حجم تغییرشکل انجام گرفت. شبیهسازی سهبعدی المانمحدود فرآیند انطباق تداخلی نشان داد که توزیع تنشهای پسماند ایجاد شده در دیواره سوراخ به صورت فشاری و در فاصله دورتر از آن کششی میباشند. همچنین نتایج آزمونهای تجربی خستگی حکایت از افزایش عمر خستگی نمونهها تا میزان انطباق تداخلی ۱,۵% داشت. در این سطح، عمر خستگی نسبت به نمونه بدون انطباق، حدود ۲.۵ برابر است. ولی با افزایش تداخل تا ۲%، روند صعودی عمر خستگی متوقف میگردد. بررسی سطح مقطع شکست نمونهها حاکی از آن بود که ترکهای خستگی در نمونههای دارای انطباق پرسی از لبه سوراخ شروع به جوانهزنی میکنند. این در حالی است که در نمونههای بدون تداخل، محل آغاز جوانهزنی ترک در صفحه میانی سوراخ میباشد.
جواد هاشمی خسروشاهی، محمد حسین صادقی، امیر راستی، سینا صباغی فرشی،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده
در این پژوهش، شبیهسازی المان محدود فرایند جوشکاری اصطکاکی دورانی دو لوله غیر همجنس ASTM A۱۰۶-B و AISI ۴۱۴۰ ارائه شد. با استفاده از طرح آزمایش کسری، تأثیر پارامترهای اصلی جوشکاری شامل سرعت دورانی، فشار اصطکاکی، زمان اصطکاکی، فشار آهنگری و زمان آهنگری بر میزان کوتاهشدگی نمونههای بعد از جوشکاری مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به وجود تغییرشکل شدید در این فرایند و جلوگیری از ایجاد المانهای اعوجاج یافته از تکنیک مشریزی مجدد ابتکاری و اسکریپتنویسی در نرمافزار آباکوس استفاده گردید. در مجموع ۲۷ مدلسازی المان محدود و ۳ آزمون تجربی جهت اعتبارسنجی انجام گرفت. نتایج نشان داد که افزایش تمامی پارامترهای فرایند، کوتاهشدگی بیشتر اتصال را در پی دارد. پارامتر فشار اصطکاکی نیز با ۳۳,۹% بیشترین تأثیر را بر میزان کوتاهشدگی نمونهها دارا بود. علاوه بر این، افزایش فشار و زمان آهنگری تا مقدار محدودی کوتاهشدگی قطعات را افزایش داده و پس از آن بیتأثیر بودند. از سوی دیگر، میزان دمای تعادلی در سطح اتصال در حدود ۱۲۵۰ درجه سانتیگراد بود که بعد از حدود ۲ ثانیه از شروع فرایند ایجاد میشد. نتایج آزمونهای اعتبارسنجی نیز بیانگر وجود خطای شبیهسازی در حدود ۵.۶% بود که نشان از مطابقت بالای مدل المان محدود با شرایط تجربی فرایند دارد.
امیر راستی، محمد حسین صادقی، سینا صباغی فرشی،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده
در این پژوهش، اثر زبری سطح بر عمر خستگی در فرایند سوراخکاری فولاد AISI۴۳۴۰ مورد بررسی قرار گرفت. سه روش ایجاد سوراخ شامل سوراخکاری سنتی با و بدون پیشمته و فرزکاری مارپیچ بهکارگرفته شدند. به منظور مطالعه اثر زبری سطح و پارامترهای فرایند روی استحکام خستگی، دو پارامتر اصلی برش شامل؛ سرعت برشی (Vc) و نرخ پیشروی (fz) با استفاده از طرح آزمایش رویه پاسخ در ۵ سطح تغییر داده شدند. در هر آزمایش ۵ پارامتر اصلی پروفیل زبری سطح شامل Rz، Rt، Ra، Rq و Rsm اندازهگیری شدند. سپس عمر هر نمونه با استفاده از آزمونهای خستگی بدست آمد. با درنظرگرفتن آزمایشهای اعتبارسنجی، ۱۳ آزمون خستگی برای هر راهبرد سوراخکاری انجام گرفت (مجموع ۳۹ آزمون خستگی). نتایج نشان داد که روی سطح سوراخ ایجاد شده توسط فرایند سوراخکاری سنتی، اثراتی از مسیر ابزار، خراشهای ناشی از برخورد برادهها و اثر شخمزنی بوجود میآید. این اثرات در سایر فرایندها ناچیز بود. بر همین اساس نیز، بیشترین زبری سطح بهترتیب در فرایندهای سوراخکاری سنتی، سوراخکاری با پیشمته و فرایند فرزکاری مارپیچ مشاهده گردید. همچنین، مدل تخمین عمر بر اساس معیار زبری Rz با خطای میانگین ۴,۴% بهترین تخمین عمر خستگی را دارا بود. در واقع، عمر خستگی وابستگی بیشتری به اختلاف ارتفاع پستی و بلندی ماکزیممی دارد که در مجاور هم هستند. همچنین مشاهده شد که در توسعه مدل تخمین عمر خستگی قطعات سوراخدار، استفاده از مدل بر پایه پارامتر زبری سطح در مقایسه با پارامترهای برش، عمر خستگی را بهتر و با خطای کمتری محاسبه میکند.