جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای صبوحی
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( تابستان ۹۴ ۱۳۹۴ )
چکیده
به منظور مطالعه آثار سیاست هدفمندسازی یارانهها در بخش کشاورزی، مدل ناحیهای بخش کشاورزی ایران ساخته شد. بدین منظور، کشور ایران از لحاظ اقلیمشناسی کشاورزی به ۹ ناحیه به نسبت همگن تقسیم شد. سپس بخش کشاورزی در قالب ۱۴ گروه کالایی و ۲۳ رشته فعالیت تولیدی با استفاده از روش برنامهریزی ریاضی مثبت (PMP)[۱] و به کارگیری تکنیک حداکثر بینظمی تعمیمیافته (GME)[۲] مدلسازی شد. نتایج نشان داد، هدفمندسازی یارانهها شامل افزایش قیمت نهادههای تولید (آب، کود، سم و ماشینآلات)، افزایش قیمت حاملهای انرژی در مرغداریها و گاوداریها و افزایش هزینه حمل و نقل، سبب کاهش مازاد اجتماعی بخش کشاورزی (رفاه اجتماعی)، کاهش سطح تعداد زیادی از فعالیتهای سالانه و دامی در نواحی مختلف، افزایش قیمت، کاهش میزان مصرف، کاهش صادرات و افزایش واردات محصولات کشاورزی میشود. نتایج تحقیق نشان داد، چنانچه هدفمندسازی یارانهها با پرداختهای حمایتی به تولیدکنندگان همراه شود، بسته به میزان پرداخت حمایتی، مازاد اجتماعی بخش کشاورزی (رفاه اجتماعی) ممکن است کاهش یا افزایش یابد و یک پرداخت حمایتی معادل ۲۵ درصد هزینههای تولید قادر است، ضرر و زیان تولیدکنندگان در اثر هدفمندسازی یارانهها را جبران کند، کاهش رفاه اجتماعی را به صفر برساند و نوسانات متغیرهایاقتصادی فوق نظیر سطح فعالیتها، قیمت و مقدار مصرف گروههای کالایی را کاهش دهد.
[۱]. Positive Mathematical Programming (PMP) [۲]. Generalized Maximum Entropy (GME)
فتح اله امی، زهیر صبوحی،
دوره ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
طراحی محفظه احتراق همواره به عنوان پرچالشترین بخش طراحی توربین گاز شناخته شده است. در این مقاله بر طراحی مفهومی محفظه احتراق موتورهای هوایی متعارف تمرکز شده است. ضرورت این پژوهش از نیاز مبرم به یک مدل جامع و کارا جهت فراهم کردن سریع دادهها در مراحل اولیه فرایند طراحی (طراحی مفهومی و طراحی مقدماتی) نشأت میگیرد. در راهکار پیشنهادی طراحی و تخمین عملکرد محفظه احتراق یکپارچه شده است. برای این منظور، یک کد رایانهای بر پایه روندهای طراحی توسعه داده شده است. با استفاده از ابزار طراحی توسعه داده شده، هندسه محفظه احتراق و پارامترهای عملکردی آن حاصل میگردد. بر اساس سطح اطلاعات موجود در مراحل اولیه طراحی، روش شبکه رآکتورهای شیمیایی جهت مدلسازی احتراق انتخاب شده است. در این راستا، سه مکانیزم شیمیایی مختلف برای سوخت هوایی Jet-A مطالعه گردیده است. علاوه بر این، تبخیر قطرات سوخت مایع و غیریکنواختی مخلوط سوخت و هوا در ناحیه اولیه محفظه احتراق مدل شده است. نتایج حاصل از ابزار طراحی با دادههای یک محفظه احتراق حلقوی مقایسه شده است که همگرایی قابل قبولی میان ابعاد و آلایندههای خروجی نشان داده شده است.
دوره ۱۷، شماره ۹۹ - ( اردیبهشت ۱۳۹۹ )
چکیده
شکلات علاوه بر اثرات مفید تغذیهای بدلیل کالری زیاد مشکلاتی را برای مصرفکنندگان ایجاد میکند، یکی راههای کاهش این خطرات استفاده از جایگزینهای قند در شکلات میباشد. در این پژوهش اثرات جایگزینی شیرینکنندههای استویا و ایزومالت بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی و حسی شکلات شیری کم کالری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد افزایش میزان ایزومالت و استویا بر شاخصهای اسیدیته و شاخصهای رنگی L*, a*, b* نمونههای شکلاتها تأثیر معناداری (۰۵/۰p≥) نداشتند. درحالیکه بر شاخصهای رطوبت، بافت، خاکستر و کالری نمونهها تأثیر معناداری (۰۵/۰p≤) داشتند. به عبارت دیگر با افزایش میزان ایزومالت و استویا شاخصهای سختی بافت و کالری کاهش و رطوبت، فعالیت آبی و خاکستر نمونهها افزایش یافت. از بین ۲ مدل ریاضی ارزیابی شده جهت پیشبینی ویژگیهای رئولوژیکی شکلات، مدل هرشل بالکلی مناسبترین مدل برای این منظور تشخیص داده شد. پذیرش کلی نمونهها با افزایش میزان جایگزینی استویا و ایزومالت کاهش یافت. همچنین با توجه به نتایج حاصل از از این پژوهش بهترین امتیازات فیزیکوشیمیایی و ارزیابی حسی متعلق به تیمار T۳ (۶۰ % ایزومالت و استویا + ۴۰ % شکر) بود و به عنوان تیمار برتر انتخاب گردید.
مرتضی حبیبی، فتح اله امی، زهیر صبوحی،
دوره ۱۸، شماره ۶ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده
امروزه موتورهای توربینی کاربرد بسیاری در صنعت حملونقل و تولید انرژی دارند. با توجه به استفاده از سوختهای فسیلی در این نوع موتورها که منجر به تولید اکسیدهای نیتروژن و کربن مونوکسید میشود، نگرانیهای زیست محیطی در این حوزه افزایش یافته است. روشهای مختلفی جهت کاهش انتشار آلایندهها پیشنهاد شده است. یکی از این روشها افزودن بخارآب یا آب به محفظه احتراق جهت کاهش دمای شعله است. افزودن بخار به روشهای گوناگونی انجام میگیرد. در این پژوهش فرض شده است که بخار در دیفیوزر به جریان اضافه میشود و بهصورت پیش آمیخته با هوا وارد محفظه احتراق میشود. افزودن بخار فرآیند احتراق در داخل محفظه احتراق را تحت تاثیر قرار میدهد. لذا، بایستی بخار افزوده شده در فرآیند طراحی محفظه احتراق در نظر گرفته شود. از همین رو مدلی برای طراحی مفهومی هندسه محفظه و مطالعه تاثیر افزودن بخار روی آن ارائه خواهد شد. به همین منظور از دادههای یک محفظه احتراق موتور واقعی برای مقایسه نتایج حاصل از طراحی هندسه به کمک مدل و بررسی تاثیر افزون بخار روی هندسه محفظه استفاده خواهد شد. برای بررسی عملکرد محفظه احتراق از روش شبکه راکتورهای شیمیایی جهت مدلسازی احتراق استفاده خواهد شد. ابتدا به کمک این روش مدلسازی احتراق بدون افزون بخار برای یک محفظه احتراق متداول حلقوی صورت میگیرد و نتایج حاصل از این روش با دادههای این محفظه حلقوی مقایسه، سپس تاثیر افزودن بخار بر عملکرد مورد بررسی قرار میگیرد. در این پژوهش نشان داده شد که افزودن بخار راه موثری برای کاهش دما شعله و انتشار آلاینده است.
دانیال ژاله، فتحاله امی، زهیر صبوحی،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( دی ۱۳۹۸ )
چکیده
ایده طراحی هندسی بستر متخلخل کاتالیستی برای محفظه تجزیه سوخت در پیشرانهای تکسوخت با به کارگیری شبیهسازی عددی جریان توربولنت در مقیاس حفره در این مقاله ارائه شده است. روش عددی شبیهسازی گردابههای بزرگ (ال. ای. اس.) به منظور شبیهسازی ساختارهای جریان توربولنت در میدان جریان به کار رفته است. کارآیی و قابلیت اطمینان نتایج به دست آمده از روش شبیهسازی عددی با حل یک مسأله نمونه مشخص شده است. نتایج در مقایسه با دادههای تجربی همخوانی بسیار مناسبی را نشان میدهند که بیانگر صحت روند حل عددی و مدلهای استفاده شده است. ویژگیهای جریان توربولنت در دو هندسه مختلف با روش عددی بررسی شده است. نتایج با هدف سنجش اثربخشی تغییرات هندسی بر پارامترهای مرتبط با واکنش کاتالیستی ارائه و تحلیل شده است. تمام شبیهسازیها بدون در نظر گرفتن واکنش شیمیایی و به شکل جریان سرد انجام گرفته است و میزان دقیق اثربخشی بهبود هندسه بر ویژگیهای جریان واکنشی در قالب مقادیر عددی ارائه نشده است. با توجه به شناخته شده بودن اثرگذاری اتلاف و مقیاسهای طولی بر نرخ واکنش و اختلاط، این کمیتها به عنوان پارامترهای اصلی مورد بررسی قرار گرفته است. تفاوت مقیاسهای طولی و نرخ اتلاف در جریانهای بررسی شده در دو هندسه مختلف به طور آشکار نشانگر اثربخشی تغییرات هندسی بستر متخلخل بر ویژگیهای جریان است. علاوه بر ایجاد ساختارهای منظم و قابل کنترل در هندسه ارائه شده، تنش برشی روی دیواره به طور چشمگیری کاهش مییابد که باعث افزایش عمر لایه کاتالیستی روی سطح بستر متخلخل خواهد شد.
علیرضا مرادی، فتحاله اُمی، زهیر صبوحی، محسن بهرامی،
دوره ۲۱، شماره ۱۱ - ( آبان ۱۴۰۰ )
چکیده
موتور گرماصوتی یک ابزار جهت بازیابی انرژی است که با استفاده از ویژگی حمل انرژی به کمک امواج صوتی، امکان تولید توان صوتی از انرژی حرارتی را فراهم میکند. هرچند ساخت موتورهای گرماصوتی به جهت نداشتن قطعات متحرک، کار چندان دشواری نیست، اما محققان بسیاری همواره تلاش نمودهاند تا اختلاف دمای مورد نیاز جهت راه اندازی موتورهای گرماصوتی را کاهش دهند تا این دستگاه در اکثر صنایع مورداستفاده قرارگیرد. جهت بررسی شرایط شروع سیستم، تغییرات دما در بخش استک یک موتور گرماصوتی موج ایستا مورد بررسی قرار گرفت. بررسی عددی تغییرات دما در طول استک، به کمک معادلات گرماصوتی رات صورت گرفت. محاسبه دما در طول استک به صورت لحظهای صورت میگرفت که این روند تا لحظه برقراری تعادل حرارتی در سیستم ادامه مییافت. جهت اعتبار سنجی منحنیهای دمای بهدست آمده در زمانهای مختلف، موتور گرماصوتی موج ایستا با یک انتهای باز طراحی و ساخته شد. این موتور گرماصوتی قادر به نمایش دما به صورت لحظهای در طول استک با آرایش صفحات موازی بود. دادههای حاصل از تستهای تجربی و نمودارهای تغییرات دمای منتجه از روش حل عددی، مطابقت خوبی را برای فرآیند شروع عملکرد سیستم با یکدیگر نشان دادند.