۱۵ نتیجه برای صدری
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده
به منظور تنوع خشی به محصولات قابل عرضه از ماهی کپور نقرهای و در نتیجه افزایش مصرف این ماهی پرورشی، برگر بدون پوشش به عنوان فرآوردهای جدید از این ماهی تولید و خصوصیات کیفی تیمارها به مدت ۶ ماه بررسی و مقایسه شد. در مجموع ۳ تیمار مختلف از برگر ماهی: ۱- با بستهبندی معمولی (شاهد) ۲- با بستهبندی وکیوم ۳- با اسید اسکوربیک ppm۵۰۰ تولید و در سردخانه در دمای ºC۱۸- نگهداری گردید. آزمایشهای شیمیایی، میکروبی و ارزیابی حسی در فاز صفر و پس از آن به صورت ماهانه انجام شد و نتایج حاصل مورد مقایسه و تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. طی مدت نگهداری تیمار در سردخانه مقدار TVB-N در همه تیمارها افزایش یافت، اما از حد مجاز تجاوز نکرد. میزان TBAاگرچه روند افزایشی داشت اما تیمار اسید اسکوربیک همواره نسبت به دو تیمار دیگر از میزان TBA پایینتری برخوردار بود. در میزان pH تمام تیمارها روند کاهشی مشابهی دیده شد. تمام شمارشهای میکروبی روند کاهشی را نشان دادند و تیمار فیش برگر وکیومشده روند کاهشی سریعتری را بروز داد. ارزیابی حسی تیمارها ارجحیت برگرهای حاوی اسید اسکوربیک را نشان داد. در جمعبندی نهایی، برگر ماهی با بستهبندی معمولی و وکیوم که فاقد اسید اسکوربیک بودند به مدت ۳ ماه و تیمار برگر ماهی با اسید اسکوربیک حداکثر برای مدت شش ماه قابلیت مصرف دارند. بستهبندی وکیوم نیز در حفظ کیفیت شیمیایی و میکروبی برگرها نسبت به بستهبندی معمولی ارجحیت دارد.
دوره ۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۱ )
چکیده
امروزه دانش یکی از مهمترین سرمایههای سازمانی میباشد، بنابراین مدیریت و بهکارگیری مؤثر این سرمایه، نقش حیاتی در موفقیت سازمان دارد. مقاله حاضر در پی شناسایی موانع تسهیم دانش در شرکت پالایش نفت اصفهان و تجزیه و تحلیل این موانع در جهت ایجاد زمینه مناسب اجرای مدیریت دانش و تسهیل حرکت سازمان به سوی سازمان یادگیرنده بوده است. در این پژوهش موانع بالقوه تسهیم دانش بررسی شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نوع پژوهش کیفی با استفاده از روش پدیدارشناسی میباشد. جامعۀ پژوهش تمام کارکنان رسمی واحد عملیاتی شرکت پالایش نفت اصفهان میباشند که دارای حداقل یک سال سابقۀ کاری هستند. دادههای مورد نیاز از طریق انجام مصاحبه نیمهساختار یافته با ۲۴ نفر از کارکنان که بهصورت نمونهگیری مبتنی بر هدف انتخاب شدهاند، گردآوری شده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات روش هفت مرحلهای کلایزی به کار گرفته شده است. نتایج بهدست آمده نشان میدهد که موانع تسهیم دانش شامل موانع فردی، موانع سازمانی، موانع فرهنگی و موانع فناورانه می باشد. در نهایت راهکارهایی برای رفع این موانع به مدیران سازمان ارائه شده است.
دوره ۸، شماره ۳۳ - ( مرداد و شهریور ۱۳۹۹ )
چکیده
شباهت ساختار اسطوره و قصه به پیدایی نظریههای منجر شده است که بر مبنای آنها میتوان عناصر تکرارشونده میان اساطیر و قصهها را کشف و تحلیل کرد. این پژوهش به شیوه توصیفی ـ تحلیلی و بر اساس چارچوب نظری تحلیل روانشناختی ـ کهنالگویی کارول. اس. پیرسون و هیو.کیمار در نظریه «بیداری قهرمان درون» و در بستر نظریه «سفر قهرمان» جوزف کمپبل تلاش کرده است روند سفر «قهرمان درون» در قصۀ «بهرام و گلاندام» را واکاود. پژوهشگران تلاش میکنند تا ضمن بررسی روند سفر قهرمان درون، چگونگی تجلی کهنالگوها را در مراحل سفر تحلیل کنند تا نشان دهند قهرمان قصههای عامه نیز همچون شخصیتهای هشیوار با تجلی این کهنالگوها میتوانند در فرایند تفرّد گام نهند و سفر قهرمانی را پیش گیرند. از تحلیل ساختار اسطورهای این قصه چنین برمیآید که قصه با بهره از سه مرحلۀ «عزیمت»، «تشرف» و «بازگشت»، زمینه را برای ظهور کهنالگوها فراهم میسازد. قهرمان نیز سفر خود را با ترک خانه و کهنالگوی «جستوجوگر»آغاز میکند و در روند سفر بنا بر موقعیتهای داستانی، کهنالگوی درون قهرمان با دگردیسی مواجه میشود و سایر کهنالگوها پدیدار میشوند. تغییر کهنالگوی درون قهرمان سبب نمودهایی در کنشهای بیرونی شخصیت میشود. بارزترین کهنالگوهای بهرام، «عاشق»، «جستوجوگر» و «جنگجو» است که درنهایت، با تشکیل خانواده که بهنوعی «بازگشت» به محیط خانه است کهنالگوی «حاکم» بیدار میشود. نتایج این تحقیق نشان میدهد قصۀ «بهرام و گلاندام» ساختاری اسطورهای دارد و بهدلیل رویکرد روانشناختی خود بر پایۀ نظریات کهنالگویی قابل تحلیل و انطباق است.
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۱ )
چکیده
شاعران معاصر مصر به منظور پرهیز از گزارشگری وخطابهگرایی در انتقال مفهوم و در راستای اصالت بخشی به متن و نمادین ساختن آن به الهامگیری از اسطوره روی آوردند و کوشیدند هنرمندانه مفاهیم مورد نظر ذهنی خود را به مخاطب شعری انتقال دهند؛ لذا شعرشان سخت با میراث و از جمله میراث اسطورهای در هم تنیده شد. دو تن از شخصیتهای اسطورهای به کار گرفته در شعر این دسته از شاعران، اسطوره ایزیس و اوزیریس میباشد که عموماً دال بر حاصلخیزی، خیزش و زندگی دوباره دارد. در پرتو حضور چشمگیر این دو چهره اسطورهای و نقش محوری آنها در القای مفاهیم، پژوهش حاضر میکوشد با رویکرد کیفی و روش توصیفی- تحلیلی چگونگی حضور و شیوههای فراخوانی و به کارگیری آندو شخصیت را از سوی سه شاعر برجسته و معاصر مصر یعنی «امل دنقل»، «صلاح عبدالصبور» و «احمد عبدالمعطی حجازی» مورد بررسی و همسنجی قرار دهد؛ از آن روی که آنان کوشیدند از رهگذر این اسطوره بین زمان گذشته و حاضر و تجربه شخصی و جمعی پیوند و یگانگی ایجاد نمایند و رمزگونه از شرایط زمانه سخن گویند. چنین استنباط میشود که شاعران یادشده به رغم تفاوت در گرایشهای شعری، تلاش کردند ضمن ایجاد همسویی بین شخصیت اصلی اسطوره و واقعیتهای سیاسی- اجتماعی کشورهای عربی، شکوه و حاصلخیزی گذشته را به وطن برگردانند و شرایط نابسامان آن را به چالش بکشند.
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده
چکیده
Lentinula edodes(شیتاکه)، یکی از محبوب ترین گونه های قارچ خوراکی/دارویی به دلیل محتوای بالای پروتئینی، پلی ساکاریدی و عطر منحصر به فرد است که از نظر کشت و مصرف دومین رتبه جهانی را دارد. امروزه ترکیبات مؤثره کاربردی آن به عنوان درمان کمکی در کنار درمان های شیمیایی استفاده می شود. در این مطالعه محیط کشت، اسیدیته و دمای بهینه رشد میسلیوم Lentinula edodes(TMU۳۴۰) تعیین گردید، میسلیوم، جسم بارده و کل قارچ لیوفیلیزه شد و نسبت وزن تر به خشک بدست آمد؛ لنتینان با استفاده از روش آب گرم در ۶۰ درجه سانتی گراد، پروتئین زدایی با روش Sevage و رسوب گیری با اتانول خالص در ۴ درجه سانتی گراد استخراج گردید و به وسیله کروماتوگرافی تعویض یونی تخلیص شد. غلظت لنتینان توسط تست فنول- سولفوریک اسید بدست آمد. نتایج، شرایط بهینه شامل محیط های کشت PDA و PDB ، دمای ۲۵درجه سانتی گراد و pH ،۵/۵ تعیین گردید. نسبت وزن تر به خشک در همه نمونه ها ۱۰ به ۱ بود. غلظت لنتینان بعد از استخراج و خالص سازی به ترتیب ۲۴۳/۰ ، ۱۰۳/ ۰ و ۱۴۸/۰میلی گرم بر میلی لیتر بدست آمد. در نتیجه این قارچ می تواند در تولید انواع متابولیت ها و ترکیبات طبیعی بدون عوارض نظیر پلی ساکارید لنتینان به عنوان عاملی در ارتقاء سیستم ایمنی مفید باشد.
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( بهار ۱۴۰۱ )
چکیده
در میان منابع روغنها (گیاهی، حیوانی، میکروارگانیسمی)، روغن میکروبی توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. میکروارگانیسمهای روغنی قادر به تجمع ۲۰ تا ۸۰درصد لیپید در هر زیست توده خشک هستند. در میان میکروارگانیسمهای مختلف (باکتریها، میکروجلبکها، گونه های قارچی از جمله مخمرها) برخی از مخمرها بعنوان منبع برتر تولید روغن در نظر گرفته شده اند. Yarrowia lipolytica نمونه ای عالی از میکروارگانیسمهای روغنی با بازده بالای تولید چربی است. با استفاده از تفاله های روغن کشی ارزان، بومی و در دسترس، بعنوان بستر تولید، میتوان هزینه روغن تولیدشده توسط مخمرها را کاهش داد. روغن میکروبی تولیدی برای مصارف دارویی، غذایی و آرایشی-بهداشتی کاربرد دارد. در این مطالعه، پلئومورفیسم Yarrowia lipolytica (ATCC ۱۸۹۴۲) در محیط های کشت مختلف به صورت میکروسکوپی بررسی شد. پس از کشت مخمر در محیط های حاوی تفاله های روغن کشی زیتون، کنجد و آفتابگردان، در شرایط کشت نیمه باز اسیدهای چرب تولیدشده، با استفاده از تکنیک GC-MS و FTIR بررسی شدند. محیط حاوی تفاله زیتون پس از بررسی نتایج انتخاب شد و لیپید میکروبی تولیدی در این محیط استخراج شد. سپس وزن خشک زیستتوده و چربی میکروبی اندازه گیری شد. نتایج حاصل نشان داد که اسیدهای چرب استخراج شده از محیط حاوی تفاله زیتون، شامل اولئیک اسید، پالمیتیک اسید، لینولئیک اسید و استئاریک اسید بود که این محیط بهترین میزان تولید اسیدهای چرب را در بین تفاله ها داشت. مقدار چربی میکروبی و وزن خشک به ترتیب ۴/۰۷ و ۷/۸۳ گرم/لیتر و بازده تولید چربی میکروبی ۵۱/۹۷درصد به دست آمد.
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( در دست انتشار ۱۴۰۴ )
چکیده
اهداف: شکل زایی چیدمان فضای معماری، یکی از اولین و طولانی ترین مراحل در فرآیند طراحی معماری است، هدف از این پژوهش، ارائه الگوی نوین شکلزایی مدارک معماری و به طور خاص تولید پلان مسکونی، با استفاده از مدل دیفیوژن پنهان است که برخلاف نمونه های موجود قابلیت اعمال محدودیت های ورودی متنوع را فراهم می کند.
روش ها: رویکرد محاسباتی این الگو یک شبکه دیفیوژن پنهان شامل سه شبکه عصبی شبکه پیچشی، کاهشدهنده نویز(UNET) ، شبکه رمزگذار خارجی(VAE) ، شبکه رمزگذار محدودیتها(Clip) است. برای آموزش این مدل، از یک مکانیزم تنظیم دقیق استفاده شده است. روش انجام این پژوهش از منظر اجرا مبتنی الگوریتم نویسی، با استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون است.
یافته ها: ارزیابیهای پژوهشگران، براساس معیارهای پی.سی.ای، اس.وی.ام، خوانش نمونه های تولید شده و مقایسه عملکرد مدل با مدل های مبتنی برداده موجود نشان میدهد که گردش کار و الگوی پیشنهادی این پژوهش پیشرفت قابلتوجهی در زمینه تولید پلانهای طبقه نسبت به روشهای مبتنی برداده فعلی نمایان کرده است. رویکردی که در آن معمار می تواند نقش فعالی در روند تولید ایفا کند.
نتیجه گیری: الگوی ارائه شده در این پژوهش می تواند، فرآیند کاری معماران را تسهیل کند و موجب آزادی عمل معماران و بروز خلاقیت بیشتر در طراحی پلانهای طبقه شود. مسأله مهم، توجه به نقش مهمی است که معمار میتواند برای ارائه فضاهای اجتماعی، منصفانه و محیطی مسئولیتپذیرتر ایفا کند. چنین رویکردهایی میتواند منجر به ایجاد نقشهای جدید و معاصر برای معماران در فرآیند شکل زایی پروژههای معماری شود.
سمن صدری پور، امیر جلالی،
دوره ۱۶، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده
گالوپینگ کابلها یکی از انواع ارتعاشات خود تحریک است که دارای دامنهی بالا و فرکانس پایین میباشد. در این مقاله، بهمنظور بررسی گالوپینگ غیرخطی یک کابل آویخته با درنظر گرفتن سفتیهای خمشی و پیچشی آن، از مدل تیر منحنیشکل استفاده شده است. کابل مورد بررسی تحت نیروهای خارجیِ جریان باد، حرکت پایه سمت راست و در شرایط یخزدگی مقطع آن فرمولبندی شده است. با فرض نسبت شکم به دهانهی کوچک و براساس مقادیر پارامترهای کابل در واقعیت، میتوان به یک مدل کاهشیافته دست یافت که شامل معادلات کلاسیک، مانند آنچه برای کابل انعطافپذیر بهدست میآید، به همراه یک معادلهی اضافه حاکم بر پیچش کابل میباشد. این سیستم دو درجه آزادی با بهکارگیری روش گلرکین با استفاده از یک مُد درون صفحه و یک مُد خارج از صفحه به عنوان توابع ویژه گسسته شده است و شامل عبارات غیرخطی مرتبه دو و مرتبه سه می-باشد. با استفاده از روش مقیاسهای چندگانه با درنظر گرفتن تشدید داخلی ۱:۱ معادلات دامنه-فاز بهدست آمدهاند. سرعت باد و خروج از مرکزی مقطع بهعنوان پارامترهای کنترلی در نظر گرفته شدهاند و تأثیر خروج از مرکزی سطح مقطع برروی دامنهی گالوپینگ مورد بررسی قرار گرفته است. از نتایج چنین برمیآید که دامنهی ارتعاشات در سرعتهای بالا با در نظر گرفتن خروج از مرکزی رفتاری کاملاً متفاوت از خود نشان میدهد. بدون در نظر گرفتن خروج از مرکزی دامنهی ارتعاشات با افزایش سرعت، افزایش مییابد در حالیکه با در نظر گرفتن خروج از مرکزی، دامنه در سرعتهای پایین افزایش ولی در سرعتهای بالا کاهش مییابد.
قنبرعلی شیخ زاده، سروش صدری پور، علیرضا آقایی، محمدباقر شاهرضایی، محمدرضا بابایی،
دوره ۱۶، شماره ۱۳ - ( ويژهنامه مقالات کنفرانس ۱۳۹۵ )
چکیده
حسین خراسانی زاده، سروش صدری پور، علیرضا آقایی،
دوره ۱۶، شماره ۱۳ - ( ويژهنامه مقالات کنفرانس ۱۳۹۵ )
چکیده
ارسلان قجر، سید آرش سید شمس طالقانی، محمدرضا سلطانی، مهران مصدری،
دوره ۱۷، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
در این پژوهش نتایج آزمون استاتیکی یک مدل هواپیمای بال مثلثی ۶۰ درجه تحت اثر زمین در تونل باد کم سرعت ملی ارائه میگردد. تونل باد مذکور از نوع مدار بسته و دارای مقطع آزمون باز به ابعاد ۲/۲ متر در ۸/۲ متر میباشد. کیفیت جریان در فرآیند کالیبراسیون مورد ارزیابی قرار گرفت. مقدار شدت اغتشاشات جریان مقطع آزمون در مرکز مقطع حدود ۱۳/۰ درصد میباشد. عدد رینولدز آزمونها فراتر از ۵/۱ میلیون میباشد که دستیابی به این عدد رینولدز در سرعتهای پایین در نوع خود در کشور منحصر بفرد است. اثرات زمین با استفاده از یک صفحه ثابت با ارتفاع قابل تغییر اندازهگیری شده است. آزمونها در فواصل مختلف از زمین جهت اندازهگیری نیروها و گشتاورهای آیرودینامیکی با استفاده از بالانس شش مولفه کرنشسنجی انجام گرفتند. نتایج بدست آمده نشان دادند که ضریب برآی حداکثر به خاطر حضور زمین از مقدار ۲۹/۱ به مقدار ۳۸/۱ افزایش یافته است. ضریب برآ در کلیه زوایای حمله با حضور زمین افزایش یافته و ضریب پسای القایی کاهش یافته است و در نتیجه ضریب کیفیت آیرودینامیکی کل (نسبت برآ به پسا) از مقدار ۸ تا مقدار ۵/۱۴ افزایش یافته است. زمانی که فاصله مدل تا صفحه زمین کمتر از نصف طول بال باشد، شیب منحنی برآ با نرخ بالایی از مقدار ۶۶/۲ بر رادیان تا مقدار ۱۱/۳ بر رادیان افزایش مییابد. با کاهش این فاصله مرکز آیرودینامیکی کل به سمت عقب منتقل میگردد. در نتیجه حضور زمین باعث افزایش پایداری استاتیکی طولی شده است.
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( پاییز ۹۸ ۱۳۹۸ )
چکیده
توسعه مالی، یکی از مهترین علل رشد اقتصادی در بلندمدت است. از آنجایی که رشد اقتصادی همواره از اهداف اقتصادی بوده، بنابراین پرداختن به عوامل اثرگذار بر آن، از اهمیت بالایی برخوردار است. در همین راستا، مقاله حاضر به بررسی تأثیرتأثیر توسعه مالی بر رشد اقتصادی کشور طی دوره ۱۳۶۸ تا ۱۳۹۵ پرداخته، و به منظور بررسی و تحلیل روند رشد اقتصادی ایران و افزایش انعطاف پذیری نتایج، این مطالعه از مدل TVP-FAVAR که امکان تغییر در ضرایب و مشارکت متغیرهای مختلف در هر لحظه از زمان میسر میسازد، استفاده کرده است. در این مطالعه، ابتدا متغیر پنهان توسعه مالی در اقتصاد ایران برآورد شده، سپس با استفاده متغیرهای حجم نقدینگی، درآمدهای نفتی، رشد اقتصادی و متغیر توسعه مالی مدل مطالعه تصریح شده است.
نتایج حاصل توابع کنش آنی، حاکی از آن است که یک واحد شوک در متغیر پنهان توسعه مالی، با یک وقفه، اثر مثبت بر روی رشد اقتصادی طی سالهای مورد مطالعه داشته است. همچنین نتایج نشان میدهد که شوک ناشی از درآمدهای نفتی، تنها در کوتاهمدت منجر به افزایش رشد اقتصادی خواهد شد و با گذشت چند دوره تعدیل میگردد؛ در حالی که شوکهای ناشی از حجم نقدینگی در اکثر سالها، اثری خنثی بر رشد اقتصادی داشته است.
واقف صدری، هادی سلطانی،
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( اردیبهشت ۱۳۹۸ )
چکیده
در این تحقیق روش ساده و مفید برای پیداکردن مسیر مناسب جریانهای سرد و گرم در داخل مبدلهای حرارتی لوله- پوسته در مسایل طراحی شبکه مبدلهای حرارتی (HENs) با درنظرگرفتن اُفت فشار جریانها ارایه شده است. در حالت کلی، طراحی شبکه مبدلهای حرارتی بهکمک برنامهریزی ریاضی منجر به بروز مشکلاتی میشود که بهوسیله مدلهای برنامهریزی اعداد صحیح مخلوط غیرخطی. (MINLP) پاسخ داده میشود. بهینهسازی چنین فرمولاسیونهایی بهدلیل وجود متغیرهای پیوسته و گسسته باعث ایجاد مشکلاتی در همگرایی میشود. در این تحقیق بهجای حل همزمان متغیرهای گسسته و پیوسته، از الگوریتم ژنتیک برای پیداکردن بهینه ساختار شبکه مبدلهای حرارتی (متغیرهای گسسته) استفاده شده است. برای پیداکردن مقادیر بهینه متغیرهای پیوسته شبکه، با دستهبندی این نوع از متغیرها به دو گروه و استفاده از فرمولاسیون برنامهریزی شبهخطی (QLP) بهجای مدل برنامهریزی غیرخطی (NLP)، از پیچیدگی حل مدل NLP نیز تا حدود زیادی کاسته شده است. مقادیر بهینه متغیرهای پیوسته و گسسته با توجه به یک تابع هدف مشترک که رسیدن به حداقل هزینه سالیانه شبکه مبدلی است، به دست میآیند. مقایسه روش پیشنهادی با مراجع نشان میدهد که این روش توانایی کاهش هزینه پمپاژ جریانها تا حدود ۰/۷۶% را دارد.
امیرمحمد صدریکوپائی، داود سلیمانزاده، حامد غفاریراد،
دوره ۲۰، شماره ۶ - ( خرداد ۱۳۹۹ )
چکیده
امروزه عملگرهای پیزوالکتریک بهدلیل داشتن ویژگیهای منحصربهفردی همچون دقت بسیار زیاد، پاسخ سریع و فرکانس طبیعی بالا، بهصورت گستردهای در کاربردهای موقعیتدهی میکرونی مورد استفاده قرار میگیرند. علیرغم ویژگیهای مطلوب عملگرهای پیزوالکتریک، وجود رفتار غیرخطی همانند هیسترزیس، میتواند دقت این نوع عملگرها را کاهش دهد. به همین دلیل بهمنظور کاهش اثر رفتار هیسترزیس در کاربردهای کنترلی، از بازخورد موقعیت با استفاده از حسگرهای خارجی استفاده میشود. اما استفاده از این حسگرها در بسیاری از کاربردها بهدلیل محدودیت فضا و همچنین هزینه بالا، امکانپذیر نیست. از این رو، با توجه به وابستگی خواص الکتریکی و مکانیکی در مواد پیزوالکتریک، میتوان از روش خودحسگری بهعنوان راهحلی جایگزین استفاده نمود. در این پژوهش، از روش خودحسگری بهمنظور تخمین موقعیت در عملگرهای پیزوالکتریک استفاده شده است. متداولترین روش برای پیادهسازی سیستم خودحسگری برای عملگرهای پیزوالکتریک، بر مبنای رابطه خطی بار الکتریکی و موقعیتِ عملگرهای پیزو است؛ به این صورت که با اندازهگیری بار الکتریکی عملگر، موقعیت آن تخمین زده میشود. اما این روش، بهعلت نشتی بار الکتریکی به خصوص در فرکانسهای پایین با چالش جدی همراه است که دقت تخمین موقعیت را از بین میبرد. به همین منظور، ابتدا روشی جهت مدلسازی و جبران نشتی بار در خروجی عملگر پیزوالکتریک، پیشنهاد میشود. پس از خطیسازی رابطه بار الکتریکی و موقعیت، سیستم خودحسگری بر مبنای اندازهگیری بار الکتریکی عملگر، پیادهسازی میشود. نتایج نشان میدهد که این روش، با خطای اندک ۱/۵% میتواند موقعیت عملگر را در حضور نشتی بار تخمین بزند.
غزاله صدری پور، روزبه شفقت، بهراد علی زاده خارکشی، سینا صادقی چمازکتی،
دوره ۲۲، شماره ۹ - ( شهریور ۱۴۰۱ )
چکیده
مبدلهای انرژی موج صفحهای در مناطق نزدیک ساحل برای تولید برق و پمپاژ آب استفاده میشوند. عمق آبخور و فرکانس موج برخوردی، پارامترهایی تاثیرگذار بر عملکرد این دسته از مبدلها میباشند. در این مقاله، اثر عمق آبخور و فرکانس موج برخوردی بر عملکرد یک مبدل در مقیاس ۱:۸ بهصورت تجربی بررسی شده است. سامانهی انتقال توان مبدل (PTO) هیدرولیکی میباشد. همچنین دریای مازندران بهعنوان دریای هدف انتخاب شد. پس از کالیبراسیون تجهیزات و آنالیز عدم قطعیت، آزمونهای تجربی در استخر موج دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و تحت اثر امواج منظم انجام شدند. با توجه به پریود غالب امواج دریای مازندران ([۸-۴] ثانیه)، پس از مقیاسبندی فرود، آزمونها در بازهی پریود [۵/۲-۶/۱] ثانیه انجام شدند که معادل بازهی فرکانسی [۶۳/۰-۴/۰] هرتز میباشد. همچنین با توجه به اهمیت عمق آبخور مبدل، عملکرد مبدل از عمق آبخور ۱/۰- (فلپ مغروق) تا ۶/۰ متر بررسی شد. با توجه به نتایج، در همهی عمق آبخورها، بهترین عملکرد مبدل در پایینترین فرکانس بوده، با افزایش فرکانس عملکرد مبدل کاهش یافته است. بهترین عملکرد مبدل در عمق آبخور بیبعد ۴۳/۰ (معادل با عمق آبخور ۴/۰ متر) بهدست آمد و در عمق آبخورهای بزرگتر و کوچکتر توان مبدل کاهش یافت. شایان ذکر است که در عمق آبخور منفی (فلپ مغروق)، مبدل پایینترین عملکرد را دارد. مقادیر بیشینهی دبی، توان و فشار در مقیاس آزمایشگاهی به ترتیب ۱۴/۰ لیتر بر ثانیه، ۳/۲۱ وات و ۸/۱۵۶ کیلوپاسکال بهدست آمد که با استفاده از مقیاسبندی فرود در مقیاس واقعی، بهترتیب ۶/۲۴ لیتر بر ثانیه، ۹/۳۰ کیلووات و ۵/۱۲۵۴ کیلوپاسکال خواهد شد.