جستجو در مقالات منتشر شده


۸ نتیجه برای صدوقی


دوره ۷، شماره ۰ - ( شماره - )
چکیده

در این مقاله مدلی تعاملی برای بررسی رفتار عادی انفرادی رانندگان ارائه می‌شود که تأثیر متقابل وسایل نقلیه در آن به‌کار رفته است. از ویژگیهای زمانی حاصل از ردگیری هر یک از وسایل نقلیه و تاریخچه حرکت آن وسایل، در ایجاد مدلی از رفتار عادی استفاده می‌شود. به‌دلیل غیرایستان بودن رفتار، از مدل مخفی مارکف برای ساخت مدل تعاملی استفاده شده است. مدل مورد استفاده دارای سه بخش اصلی است. بخش اول تاریخچه مسیر حرکت پیشینیان، که به این‌منظور یک ماتریس گذر مراکز (CTM) پیشنهاد شده که نوعی پایگاهِ داده اطلاعات مکانی- زمانی از حرکات دیده شده در فریمهای پیشین است. بخش دوم ویژگیهای زبانی یا شناسایی نوع حرکت وسایل نقلیه است، این حرکات عبارت است از مستقیم، گردش به‌راست و به چپ، انحراف به‌راست و به چپ، تغییر باند به‌راست و به چپ. بخش سوم ویژگیهای سطح پایین شامل سرعت و فاصله تا شیء مجاور است. همچنین CTM در جستجوی تکه‌های مشابه، کارامد است و می‌تواند شعاع و موقعیت جستجو را تعیین ‌کند. این فیدبک بالا به پایین، باعث افزایش کارایی ردیاب RLS و جستجوی شیء شد. در سیستم ارائه شده، مقدار متوسط تعلق درست به مدل مخفی مارکف ۲/۸۱% برای رفتار عادی به‌دست آمد. همچنین نوع حرکت با مدل مخفی مارکف با نرخ ۷/۸۲% روی داده‌های آزمون شناسایی شد و با استفاده از فیدبک CTM خطای پیش‌‌بینی روی تعداد زیادی از وسایل نقلیه حداقل۸۰% کاهش یافت.

دوره ۷، شماره ۰ - ( شماره - )
چکیده

- روشهای مختلفی برای تشخیص شکستگی میلههای رتور در موتور القایی به‌کمک تحلیل سیگنالهای مختلف ماشین در مقالات منتشر شده است. در بسیاری از این روشها، تغییرات دامنه مؤلفههای فرکانسی معین در یک سیگنال خاص، مبنای قضاوت درباره وضعیت موتور قرار می‌گیرد .در بین سیگنالهای مورد استفاده می‌توان به جریان، توان و شار اشاره کرد. مؤلفه‌های فرکانسی مربوط به عیب، تابع لغزش یا سرعت موتور هستند و در محیطهای صنعتی، به‌علت عوامل متعددی مانند نوسان بار یا سایر اختلالات، مؤلفه‌های فرکانسی زائدی در کنار مؤلفه‌های اصلی ایجاد می‌شود و لذا تشخیص صحیحی از وضعیت موتور– اگر لغزش موتور به‌درستی تعیین نشود - امکان‌پذیر نیست. بنابراین در روشهای معرفی شده، به‌دلیل نیاز به تعیین سرعت، به بیش از یک سنسور نیاز است. در این مقاله پیشنهاد شده که برای تشخیص عدم تعادل رتور، به طیف ارتعاش موتور رجوع شود. فرکانس چرخش موتور و هماهنگهای آن و همچنین دو برابر فرکانس شبکه را میتوان به‌سهولت و با دقت در طیف ارتعاش پیدا کرد و به‌کمک آن لغزش را محاسبه کرد. عدم تعادل رتور نیز مؤلفه‌هایی را با اختلاف فرکانس دو برابر فرکانس لغزش (sf۲) در دو سوی فرکانس متناظر با سرعت چرخش در طیف ارتعاش ایجاد می‌کند که ارزیابی دامنه آن می‌تواند مبنایی برای تشخیص عیب باشد.

دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱- )
چکیده

در این مقاله طرحواره جدیدی برای سیستم محرک ارائه می‌شود که باعث افزایش توان و بهبود بازدهی شناورهای زیرسطحی می‌شود. با استفاده از این روش بدون آنکه حجم و وزن سیستم محرک افزایش یابد توان و بازده آن افزایش می‌یابد. این طرح در سرعت گشت‌زنی شناور نسبت به روش استفاده از موتور دو آرمیچره -که یکی از روشهای متداول در زیردریایی‌ها است- بازدهی را به‌میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد و نسبت به سایر آرایشهای متداولی که تاکنون گزارش شده برتری دارد. به دلیل اختلاف مشخصات دو موتور، این طرحواره به سیستم کنترل پیچیده‌ای نیاز دارد. در این مقاله ابتدا نوعی کنترل‌کننده پیچیده پیشنهاد شده و کنترل پذیری و پایداری آن اثبات می‌شود. سپس با تفکیک دینامیک‌های کند و تند، سیستم کنترل به دو سیستم کنترل ساده تبدیل می‌شود. به این ترتیب سیستم چند ورودی چند خروجی غیرخطی همراه با اغتشاش به دو زیر سیستم تک وروردی تک خروجی تفکیک شده و طراحی کنترل‌کننده ساده‌تر شده و می‌توان از کنترل‌کننده‌های کلاسیک نیز استفاده کرد. نتایج حاصل از شبیه‌سازی دو طرح مختلف کنترل‌کننده کلاسیک و کنترل‌کننده فازی ارائه شده است. آزمونهای انجام شده بر روی نمونه آزمایشگاهی و صنعتی، نتایج مقاله را تأیید می‌کند.

دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۴- )
چکیده

تجمیع توان دو موتور الکتریکی با توان متفاوت از طریق تزویج مکانیکی محور آنها در تجهیزاتی که سرعت و توان بار آنها متغیر بوده و کارایی دارای اهمیت است کاربرد دارد. استفاده از این روش در سیستم محرک زیردریایی باعث کاهش مصرف انرژی و لذا افزایش برد زیردریایی می‌شود. این صرفه‌جویی در سرعت‌هایزیاد، اندک است و در سرعت‌های‌ کم، بیشتر بوده و تا ۴۰% می‌رسد. به‌کارگیری این روش در محورهای آبگیری و خشک‌کن در خطوط کاغذ‌سازی، انرژی زیادی را صرفه‌جویی می‌کند. اما استفاده از قابلیت‌های این روش به کنترل‌کننده‌های پیچیده‌ای برای تنظیم و تطبیق هم‌زمان دو موتور تزویج شده با توان متفاوت نیاز دارد. هدف اصلی کنترل‌کننده‌ها، تنظیم سرعت دلخواه برای محور بار و تقسیم توان بار بین دو موتور تزویج شده است. کنترل‌کننده‌های قبلی، توان بار را به‌صورت غیر‌بهینه بین دو موتور تقسیم می‌کنند. در این مقاله کنترل‌کننده جدیدی ارائه می‌شود که ضمن تحقق اهداف یاد شده، می‌تواند توان بار را در تمامی سرعتها به‌صورت بهینه بین دو موتور تقسیم کند. راهکار این مقاله کارایی مجموعه را برای تمامی سرعتها افزایش می‌دهد و باعث افزایش برد زیردریایی یا صرفه جویی در انرژی در صنایع کاغذ‌سازی و موارد مشابه می‌شود. نتایج شبیه‌سازی، امتیاز کنترل‌کننده‌جدید را نسبت به انواع پیشین مشخص می‌کند و در یک نمونه، کارایی علاوه بر افزایش قبلی، تا ۱۳% نیز افزایش مجدد داشته است.
محمود سعادت فومنی، محمد صالح صدوقی،
دوره ۱۳، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده

در این مقاله تحلیل حساسیت یک نمونه شیر سروُ هیدرولیک کنترل دبی ارائه شده است. در این تحلیل، حساسیت منحنی دبی- جریان نسبت به تغییرات پارامترهای هندسی و عملکردی اجزای آن ارزیابی شده است. این تحلیل به کمک مدلی که رفتار شیر را بر حسب پارامترهای هندسی و مشخصات اجزای آن شبیه سازی می¬کند انجام گرفته است. با توجه به تعدد پارامترهای اجزای شیر و پیچیدگی¬های مجموعه، کمیتهای تاثیرگذارتر در عملکرد شیر مورد بررسی دقیقتر قرار گرفته¬اند. میزان انحراف "بهره دبی " و "دبی اشباع " که مشخصه های اصلی رفتار شیر می باشند از مقادیر نامی آنها در منحنی دبی- جریان به عنوان معیاری برای سنجش حساسیت شیر انتخاب شده است. منحنی تغییرات مشخصه های فوق بر حسب تغییرات پارامترهای مورد نظر به دست آمده است. بررسی¬ها نشان می¬دهد که کلیه منحنیهای حساسیت به دست آمده در بازه¬های محدود خطی¬اند. همچنین از بین پارامترهای بررسی شده "فاصله تعادلی نازل – فلپر "، "قطر اریفیس " و "ضریب سختی فنر اسپول " به ترتیب از حساسیت بیشتری در عملکرد شیر برخوردار بودند.
محمدصالح صدوقی، سیامک اسماعیل زاده خادم، سعید باب،
دوره ۱۶، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله به بررسی رفتار دینامیکی یک سیستم دوار ایستا شامل روتور، بلبرینگ و دیسک در دورهای مختلف به دو روش المان محدود و مدلسازی غیر خطی پرداخته شده است. وجود مشخصه‌های غیر خطی در این نوع سیستمها باعث می‌شود که مدلسازی‌ و تحلیل‌های خطی از دقت کافی برخوردار نباشد، لذا در این مقاله به استخراج و حل معادلات دینامیکی غیرخطی سیستم مورد نظر پرداخته شده است. به منظور استخراج معادلات از روش همیلتون استفاده شده و برای کاهش تعداد معادلات، تبدیل مختصات مختلط بکار گرفته می‌شود. پس از حل معادلات، جهت بررسی خواص ارتعاشی سیستم، نمودارهای پاسخ زمانی، مدار دینامیکی، پاسخ فرکانسی و شکل مود ارتعاشات روتور ترسیم می‌شود.به منظور صحت سنجی نتایج تحلیلی، از روش المان محدود در نرم افزار انسیس استفاده شده است.مقایسه نتایج حاصل از مدلسازی غیر خطی با نتایج حاصل از حل المان محدود انطباق خوبی در فرکانس‌های رزونانس سیستم در سه مود اول مشاهده می‌شود که نشان از دقت کافی در مدلسازی غیر خطی دارد. از مدلسازی غیر خطی می‌توان به این نتیجه رسید که نرخکاهشبرایتمامیمودها منفی است کهنشانهپایداریکلیهمودهااست همچنین بیشینه دامنه ارتعاشات در یاتاقان و روتور، به ترتیب در مود سوم و دوم رخ می‏دهد. اختلاف فاز نابالانسی ۹۰ درجه در دو دیسک، باعث تحریک هر سه مودفرکانسی سیستم می‌شود در حالی که به ازای اختلاف فاز ۰ و ۱۸۰ درجه به ترتیب فقط مود‏های فرد (اول و سوم) و زوج (دوم) تحریک می‌شوند.
محمد صادق حسین‌زاده، سیامک اسماعیل زاده خادم، محمدصالح صدوقی،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده

هدف اصلی این مقاله، ارتقاتبدیل هیلبرت-هوانگ با استفاده از مزایای ویژگی های غیرخطی مبتنی بر آنتروپی، جهت حذف اثرات نویز اضافه شونده می‌باشد. به علاوه استفاده از ویژگی های غیر خطی مناسب، منجر به محدود شدن اطلاعات اضافی و رفع نیاز به روش های مختلف کاهش بعد در شناسایی عیب های یک سیستم دوار شده است. جهت ارتقاءتبدیل هیلبرت – هوآنگ تاثیر نویزهای اضافه شونده بر انواع مختلف ویژگی‌های مبتنی بر آنتروپی برای هر کدام از توابع مود ذاتی حاصل از الگوریتم تجزیه تجربی مود انباشته، مورد بررسی قرار می‌گیرد. با توجه به حساسیت آنتروپی تقریبی به نویز، یک شاخص ارزیابی برای انتخاب دامنه نویز اضافه شونده، براساس آنتروپی تقریبی و ضریب اطلاعات متقابل توابع مود ذاتی ارائه گردیده است. سپس با استفاده از مزایای آنتروپی جایگشت و آنتروپی طیف حاشیه‌ای هیلبرت در توصیف مشخصات سیگنال،آستانه‌ای برای شروع پیدایش عیب با توجه به مقادیر آنتروپی مهمترین تابع مود ذاتی-که دارای بیشترین ضریب اطلاعات متقابل می باشد-تعیین می گردد. نتایج نشان می‌دهد که این رویکرد می‌تواند برای تشخیص انحراف از حالت کارکرد سالم سیستم بدون توجه به نوع عیب، به کارگرفته شود. در مرحله بعد برای شناخت نوع عیب، از طیف درجات بالاتر استفاده شده است به نحوی که بای اسپکتروم پوش به دست آمده از اعمال تبدیل هیلبرت به مهمترین تابع مود ذاتی،محاسبه شده و با درنظرگرفتن کوپلینگ میان فرکانس‌های مشخصه عیب و فرکانس دور، عیوب ناهم‌محوری و نابالانسی روتور یک سیستم شبیه ساز ارتعاشات تجهیزات دوارشناسایی گردیده است.
علی صدوقی، غلامحسن پایگانه، مهدی تاجداری،
دوره ۱۸، شماره ۵ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

روش متالورژی پودر یکی از روش‌های ساخت نانوکامپوزیت می‌باشد که در آن خواص نانوکامپوزیت‌ها بستگی به درصد تقویت‌کننده و پراکندگی آنها در ماتریس دارد. در این مقاله نانوکامپوزیت زمینه فلزی به روش متالورژی پودر با ماده پایه فولاد زنگ‌نزن ۳۱۶L، که ماده‌ای پرکاربرد در صنعت می‌باشد، و ذرات تقویت‌کننده مخلوطی از کربیدتینانیوم به عنوان تقویت کننده پایه کربنی و هگزاگونال نیترید بور به عنوان ماده خود روانکار، تهیه شده‌است. پودرهای تقویت‌کننده در سایز میکرو انتخاب گردیدند و در آسیاب سیاره‌ای پودرهای مخلوط شدند تا به سایز نانو تبدیل برسند. پودرهای تقویت‌کننده پس از ۳۰ ساعت آسیاب به سایز نانو رسیدند. سپس پودر فولاد زنگ‌نزن ۳۱۶L و تقویت کننده‌ها با تسبت ۲و ۱۰ درصد وزنی به مدت ۵ ساعت آسیاب شدند و تحت فشار۴۰۰ مگاپاسکال فشرده و در دمای ۱۴۰۰ درجه سلسیوس و به مدت ۳ ساعت در کوره‌ی خلا پخته شدند. نمونه‌ها تحت بررسی عکسبرداری الکترونی و آنالیز طیف سنجی الکترونی و آنالیز اشعه ایکس برای شناسایی میکروساختاری ماده قرارگرفتند و در ادامه خواص مکانیکی ماده از جمله سختی و سایش و خمش مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج با نمونه‌ی فولاد زنگ‌نزن ۳۱۶L بدون تقویت‌کننده مقایسه گردید. سختی و مقاومت سایشی ماده نانوکامپوزیت بهبود یافته است و استحکام خمشی در نمونه‌ی با ۲ درصد وزنی تقویت‌کننده بهبود و در نمونه‌ی با ۱۰ درصد وزنی تقویت‌کننده کاهش یافت.

صفحه ۱ از ۱