جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای صفیخانی
سید علیرضا مصطفوی، حامد صفیخانی، جاوید زمانی،
دوره ۱۹، شماره ۱۲ - ( آذر ۱۳۹۸ )
چکیده
آلودگی هوا یکی از نتایج توسعه صنعتی است که با افزایش جمعیت و گسترش شهرنشینی، توسعه حملونقل و افزایش میزان مصرف سوخت، روز به روز بر شدت آن افزوده میشود. آگاهی از کیفیت هوا و روند تغییرات آلایندهها در موقعیتهای مکانی مختلف در شهر میتواند نقش مهم و موثری در مدیریت سلامت شهری و سیاستگذاری کلان داشته باشد. اولین گام عملی در کاهش سطح آلایندهها داشتن اطلاعات کافی از جزئیات آلایندگی شامل نوع، میزان و فراوانی رخداد در طول سال است تا نوع آلایندگی موجود و منبع تولید آن مشخص شود. در این مقاله با استفاده از دادههای تجربی به دست آمده از ایستگاههای اندازهگیری کیفیت هوای موجود در سطح شهر ساوه، نتایج تحلیلهای ساعتی، روزانه، ماهانه، فصلی و سالانه آلایندههای مختلف مورد مطالعه و بررسی دقیق قرار گرفته است. در پایان علاوه بر راهکارها و پیشنهادهای کلی برای کاهش سطح آلودگی هوای شهر ساوه، مشخصاً دو راهکار دقیق شامل احداث یک زیر گذر و احداث یک کمربندی که هندسه و ویژگی های دقیق هریک در مقاله ذکر شده ارائه شده است.
محمد شهرجردی، حامد صفیخانی،
دوره ۱۹، شماره ۱۲ - ( آذر ۱۳۹۸ )
چکیده
در این مقاله به بررسی فنی- اقتصادی بارهای حرارتی و برودتی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اراک پرداخته شده است. سیستمهای سنتی، مدرن و پرکاربرد تهویه مطبوع مانند سیستمهای CAV، VAV، فن کوئل (بررسی هر سه سیستم ذکرشده با چیلر جذبی شعله مستقیم و چیلر تراکمی اسکرو)، سیستم VRF، کولر گازی و کولر آبی ( مجموعاً ۹ سیستم مختلف) برای دانشکده طراحی و به صورت فنی- اقتصادی با یکدیگر مقایسه میشود. در این بررسی هزینههای مصارف آب، برق و گاز، خرید سیستمها و تجهیزات مربوطه، نصب تجهیزات، تعمیرات و نگهداری سیستمهای مورد بررسی، محاسبه و با یکدیگر مقایسه میشوند و سپس این کار در بارهای برودتی مختلف نیز انجام میشود تا نتایج به دست آمده مختص دانشکده فنی دانشگاه اراک نباشد و قابل استفاده برای تمامی سیستمهای موجود در کل ایران باشد. در پایان نشان داده شده است که کولر آبی کمترین هزینه جاری و اولیه را در میان سیستمهای دیگر دارا میباشند؛ ولی از آنجایی که این سیستم قابلیت تعیین مقدار رطوبت و دمای ایدهآل برای فضا مورد نظر را ندارند، نمیتوان آن را به عنوان یک سیستم ایدهآل و استاندارد در نظر گرفت. همچنین نشان داده شده است که هزینههای اولیه و جاری در چیلرهای تراکمی کمتر از چیلرهای جذبی است و سیستمهای VAV نسبت به سیستمهای CAV و فنکویل عملکرد بهتری دارند و سیستم VRF بعد از سیستم کولر آبی دارای کمترین هزینه جاری و اولیه بین سیستمهای مورد بررسی به خصوص سیستم کولر گازی است و میتوان این سیستم را به علت کنترل هوشمند و بهینه به عنوان یک سیستم ایدهآل انتخاب نمود.
حامد صفیخانی، معصومه لولویی،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( اسفند ۱۳۹۸ )
چکیده
در این مقاله، بهینهسازی چند هدفی سیستمهای سرمایش و گرمایش دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اراک برای افزایش میزان آسایش و کاهش هزینه انرژی انجام میشود. در گام اول، ساختمان دانشکده که دارای چهار طبقه و ۱۱۸۰۰ مترمربع زیربنا و دارای ۱۲۲ کلاس و اتاق است، مدلسازی شده و مقدار آسایش و هزینه ساختمان فعلی دانشکده محاسبه میشود. در مرحله بعد پایگاه دادهای متشکل از ۲۰۰۰ دانشکده با متغیرهای طراحی مختلف، ساخته و تحلیل شد. در بین پایگاه دادههای تشکیلشده، ساختمانهای با بهترین توابع هدف انتخاب و در قالب نمودار پارتو ارایه شد. متغیرهای طراحی، عوامل موثر در میزان آسایش و هزینه دانشکده شامل تغییر در نسبت پنجرهها به دیوار، تنظیم دمای سرمایش و گرمایش آسایش، جنس و نوع پنجرهها، تعداد افراد، جهتگیری ساختمان، ضریب عملکرد بویلر و چیلر (مجموعاً ۱۱ متغیر طراحی) هستند. همچنین توابع هدف شامل میزان آسایش، هزینه و مقدار مصرف انرژی هستند. نتایج بیانگر آن است که هر دو سیستم جذبی و تراکمی، توانایی رسیدن به میزان آسایش قابل قبول را دارد اما میزان مصرف انرژی در چیلر جذبی بیشتر از میزان مصرف انرژی در سیستم تراکمی است که لزوم استفاده از سیستمهای جذبی در شرایط دارابودن حرارت، هدررفت را بیان مینماید. همچنین نتایج بیانگر آن است که سیستم جذبی علیرغم مصرف انرژی بیشتر نسبت به سیستم تراکمی، دارای هزینه انرژی مصرفی کمتری است که به دلیل اختلاف بین تعرفههای برق و گاز در کشورمان است و بایستی اصلاح شود.