جستجو در مقالات منتشر شده


۹ نتیجه برای صلواتی


دوره ۷، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

این مطالعه به‌منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف پروتئین بر عملکرد رشد و ترکیبات بدن ماهی انگشت‌قد (Rutilus caspicus) انجام شد. چهار جیره آزمایشی حاوی سطوح پروتئینی ۳۰، ۳۵، ۴۰ و ۴۵% فرموله شدند. ۳۰۰ عدد ماهی کلمه در گروه‌های سه تکرار با وزن اولیه ۰/۱۳±۲/۶۵گرم در مخازن فایبرگلاس ۱۰۰لیتری (۲۵ ماهی/هر مخزن) ذخیره شده و براساس ۳% وزن توده زنده به‌مدت۵۷ روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که میزان افزایش وزن (WG%)، نرخ رشد ویژه (SGR)، ضریب تبدیل غذا (FCR)، ضریب چاقی (CF) و ماندگاری (SR%) تحت تاثیر سطوح پروتئین جیره قرار نگرفت اما ضریب بازدهی پروتئین (PER) جیره حاوی سطوح پروتئین ۳۰ و ۳۵% نسبت به تیمارهای دیگر افزایش معنی‌داری داشت (۰/۰۵>p). ترکیبات بدن تحت تاثیر سطوح پروتئین جیره قرار گرفت. پروتئین بدن با افزایش سطوح پروتئین جیره به‌صورت معنی‌دار کاهش یافت ولی چربی بدن با افزایش پروتئین جیره تا سطح ۴۰% افزایش یافت. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که با افزایش سطوح پروتئین جیره‌ها از ۳۰ تا ۴۵% میزان افزایش رشد معنی‌دار نبود، اما ماهیان تغذیه‌شده از جیره حاوی ۳۰% پروتئین در مقایسه با آنهایی که از جیره‌های دیگر تغذیه نموده بودند ارزش بازدهی پروتئین بیشتری داشتند.


دوره ۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

ﭘﮋوﻫﺶ ﺣﺎﺿﺮ ﺑﻪ ﺑﺮرﺳﯽ ﭼﮕﻮﻧﮕﯽ ﺑﻬﯿﻨﻪﺳﺎزی ﻣﺼﺮف اﻧﺮژی در ﻣﺴﮑﻦ اﺻﻔﻬﺎن و ﭼﮕﻮﻧﮕﯽ ﺗﺎﻣﯿﻦ آﺳﺎیش، ﺳﻼﻣﺖ و رﺿﺎیتﻣﻨﺪی ﺑﺮای ﺳﺎﮐﻨﺎن از ﻃﺮیق ﻣﻌﻤﺎری ﺳﺒﺰ ﭘﺮداﺧﺘﻪ اﺳﺖ. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻣﺼﺮف زیاد اﻧﺮژی در ایران و ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﻗﻠﯿﻢ ﮔﺮم و ﺧﺸﮏ اﺻﻔﻬﺎن، ﻫﺪف از این ﭘﮋوﻫﺶ، ﻣﺎﻧﺪﮔﺎری ﻣﻨﺎﺑﻊ اﻧﺮژی ﺑﺮای ﻧﺴﻞﻫﺎی آینده و ﻧﯿﺰ ارﺗﻘﺎ ﮐﯿﻔﯿﺖ زﻧﺪﮔﯽ ﺗﻮﺳﻂ ﻣﻌﻤﺎری ﺳﺒﺰ ﺑﻮد. این ﻧﻮﺷﺘﺎر ﺑﺎ روﺷﻦﻧﻤﻮدن ﻣﻔﻬﻮم آﺳﺎیش، ﻧﺸﺎن داد ﮐﻪ ﻣﻌﻤﺎری اﮐﻮﻟﻮژیک، از ﻃﺮیق ﺣﺪاﮐﺜﺮ اﺳﺘﻔﺎده از ﺷﺮایط ﻣﻄﻠﻮب ﻃﺒﯿﻌﯽ و ﻣﺤﺎﻓﻈﺖ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن در ﺑﺮاﺑﺮ ﻋﻮاﻣﻞ ﻧﺎﻣﺴﺎﻋﺪ اﻗﻠﯿﻤﯽ، اﻧﺮژی ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز را ﺑﻪ ﺣﺪاﻗﻞ رﺳﺎﻧﺪه، ﺑﺨﺸﯽ از آن را از ﻃﺮیق ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﻣﯽﮐﻨﺪ. ﺑﻪ این ﺗﺮﺗﯿﺐ آﺳﺎیش ﺑﻪ ﻧﺤﻮ ﻣﻄﻠﻮبﺗﺮی در ﻓﻀﺎ ایجاد ﻣﯽﺷﻮد. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ رویکرد ﻣﻌﻤﺎری ﭘﺎیدار، ﺑﺮرﺳﯽﻫﺎی اﻧﺠﺎمﺷﺪه روی ﺧﺎﻧﻪﻫﺎی ﺗﺎریخی اﺻﻔﻬﺎن ﻧﺸﺎن‌دﻫﻨﺪه ﻣﻄﻠﻮبﺑﻮدن ﻛﯿﻔﯿﺖ زﻧﺪﮔﯽ ﺗﻮﺳﻂ ﺑﻬﺒﻮد آﺳﺎیش از ﻃﺮیق ﻣﺼﺮف ﺑﻬﯿﻨﻪ اﻧﺮژی در این ﺧﺎﻧﻪﻫﺎ اﺳﺖ. اﻣﺮوزه ﺿﺮورت ﮔﺴﺘﺮش رﻓﺘﺎرﻫﺎی ﭘﺎیدار از ﺟﻤﻠﻪ ﻣدیریت ﻣﻨﺎﺑﻊ اﻧﺮژی، ﻣﺤﺴﻮس اﺳﺖ. این ﻧﻮﺷﺘﺎر ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﻫﻤﯿﺖ رﻓﺘﺎر ﮐﺎرﺑﺮان در ﺗﺤﻘﻖ اﻫﺪاف ﻣﻌﻤﺎری ﭘﺎیدار، این ﻧﻮﺷﺘﺎر ﺑﺎ ﻣﺒﻨﺎ ﻗﺮاردادن ﻫﺮم ﻣﺎزﻟﻮ، دو راﻫﮑﺎر "آﻣﻮزش" و "ﻣﺪیریت ﻣﻨﺎﺑﻊ" را ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر ﺗﺮویج رﻓﺘﺎرﻫﺎی ﭘﺎیدار ﭘﯿﺸﻨﻬﺎد ﻧﻤﻮده اﺳﺖ. این ﭘﮋوﻫﺶ ﺑﺮ ﻣﺒﻨﺎی روش ﺗﺤﻘﯿﻖ ﮐﺎرﺑﺮدی، ﺑﺎ اﺳﺘﻨﺎد ﺑﻪ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت ﮐﺘﺎﺑﺨﺎﻧﻪای و ﻣﻨﺎﺑﻊ اﻟﮑﺘﺮوﻧﯿﮑﯽ ﺑﻮده و در ﭘﺎیان، ﻧﺤﻮه اﻧﺘﺨﺎب ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺳﺒﺰ را ﻣﻄﺮح ﻧﻤﻮده، ﮐﺎرﺑﺮد ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺑﺎزیاﻓﺘﯽ و اﺳﺘﻔﺎده ﻣﺠﺪد از زﺑﺎﻟﻪ را ﺑﺮای ﻃﺮاﺣﯽ ﺳﺒﺰ ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻧﻤﻮده اﺳﺖ. 

احمد قاسمی قلعه بهمن، سعید صلواتی،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۴ )
چکیده

در مطالعه حاضر، به منظور ارزیابی میدان جابجایی الاستیک و پس از آن پارامترهای شکست در مواد جامد الاستیک همگن ایزوتروپیک با وجود ترک های لبه ای و یا داخلی، از روش اجزاء محدود توسعه یافته و با تکنیک مجموعه تراز استفاده شد تا از معایب روش استاندارد اجزاء محدود جلوگیری شود. به منظور تعیین ضرایب شدت تنش و همچنین ضرایب ترم های مرتبه بالای ترک در حل سری مجانبی ویلیامز برای سازه های حاوی ترک در حالت های مختلف مود شکست از یک روش حداقل مربعات فرامعین و از طریق انطباق حل سری میدان جابجایی در اطراف نوک ترک بر تعداد زیادی از جابجایی های گره ای به دست آمده از روش اجزاء محدود توسعه یافته، استفاده شد. برای تأیید و احراز صحت نتایج، چندین نمونه ترک دار در حالت های مختلف بارگذاری مود خالص اول، مود خالص دوم، و مود ترکیبی مورد بررسی قرار گرفت. مقایسه ای که با نتایج موجود در مراجع بر اساس فرمول بندی های دیگر صورت گرفته، میزان کارآیی و سادگی این روش را نشان داده و قابلیت آن را در شناسایی دقیق ضرایب شدت تنش و ضرایب ترم های مرتبه بالاتر ترک به اثبات می رساند.
وحید اصفهانیان، صابر آزاد، علی صلواتی زاده، احمد جواهری،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

با توجه به اهمیت آلایندگی موتور و به‌ علت هزینه‌بر بودن تستهای آزمایشگاهی، شبیه‌سازی عددی و پیش‌بینی آلایندگی موتور، امری ضروری بنظر می‌رسد. در این پژوهش، یک مدل از موتور تک‌سیلندر گازسوز آزمایشگاهی با نرم‌افزار ای.وی.ال.بوست شبیه‌سازی شده و پارامترهای آلایندگی آن بررسی شده‌اند. کالیبراسیون موتور مذکور در دور ثابت ۲۰۰۰ دور بر دقیقه و در سه بار مختلف ترمزی (کم، متوسط و دریچه‌ی کاملا باز ) و همچنین در سه نسبت تراکم مختلف (۱۲،۱۴،۱۶ ) و نسبت هوابه-سوخت استوکیومتری انجام شده‌است. پس از اطمینان از کالیبراسیون موتور در نسبت هوابه‌سوخت استوکیومتری، مقادیر عدد لاندا در بازه‌ی ۰,۸ تا ۱.۲۵ تغییر کرده و مقادیر آلایندگی‌های اکسید نیتروژن و مونوکسیدکربن محاسبه شده ‌است. نتایج نشان داد که آلایندگی اکسید نیتروژن به شدت به بار موتور بستگی دارد اما چندان به نسبت تراکم وابسته نیست.
هومن صلواتی، مجید سلطانی، حسین بزم آرا،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده

در طی چندین دهه اخیر، نیاز روزافزون انسان برای جایگزینی اعضا و بافت‌ها در بدن موجب شده است تا مهندسی بافت به‌عنوان یکی از حوزه‌های پیشرو در تحقیقات علمی مطرح شود. علی‌رغم دستاوردهای بی‌شمار در این حوزه، تاکنون تأثیر مهندسی بافت در کاربردهای بالینی محدود بوده است. یکی از اصلی‌ترین دلایل این محدودیت، عدم تأمین خون کافی برای بافت در مراحل اولیه پس از کاشت است. زمان‌بر بودن فرآیند رگ‌زایی موجب ناکافی بودن تشکیل عروق خونی و درنهایت مرگ سلول‌ها و از بین رفتن بافت می‌شود. در طی سال‌های اخیر، با اجرای رویکردی با نام آمیختگی، سعی شده است تا با جایگذاری یک شبکه عروقی پیش‌ساخته در سازه بافت، تشکیل شبکه خون‌رسانی در درون بافت تسهیل شود. در تحقیق پیش رو با توجه به طبیعت سلولی فرآیند رگ‌زایی، بر اساس یک مدل ریاضی مبتنی بر سلول، دینامیک فرآیند رگ‌زایی در سه مقیاس فراسلولی، سلولی و درون‌سلولی شبیه‌سازی‌شده است تا عملکرد رویکرد آمیختگی مورد آزمون قرار بگیرد. نتایج به‌دست‌آمده برتری استفاده از رویکرد آمیختگی نسبت به رویکرد رگ‌زایی برای تشکیل شبکه عروقی در مهندسی بافت را نشان می‌دهد. این مدل افزایش احتمال بازپیوند جوانه مویرگ‌ها از طریق رویکرد آمیختگی را به اثبات می‌رساند که درنتیجه آن مقدمات جاری شدن خون در شبکه عروقی سریع‌تر طی می‌شود. علاوه بر این، مدل سلولی به‌گونه‌ای توسعه‌یافته است که اثرات ماتریس فراسلولی بر الگوی رگ‌زایی از طریق پدیده دوشاخه شدن نشان داده شود.
فرشاد اکبری پناه، محمد امین صلواتی، رضا محمودی،
دوره ۱۶، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

در پژوهش حاضر، ابتدا آلیاژ منیزیم AM۶۰ ریخته‌گری شده و سپس تحت فرآیند اکستروژن داغ قرار گرفته است. در مرحله بعد، نمونه‌های اکسترود شده طی شش پاس تحت فرآیند فورج چندمحوری (MDF) قرار گرفته و سپس تأثیر این فرآیند بر ریزساختار، استحکام برشی و سختی سطح آن‌ها بررسی شده است. برای ارزیابی استحکام برشی و سختی سطح نمونه‌های اکسترود و MDF شده، آزمایش‌های سنبه برشی و توزیع میکروسختی در دمای اتاق انجام شده است. با بررسی نتایج آزمون‌ سنبه برشی، مشخص گردید که هم تنش تسلیم برشی و هم استحکام نهایی برشی پس از پاس دوم MDF افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است به‌گونه‌ای که استحکام برشی نهایی از MPa ۱۲۱,۵۸ به MPa ۱۴۲.۴۲ رسیده است. سپس با افزایش تعداد عبورها هر دو پارامتر کاهش پیدا کرده‌اند ولیکن در همه پاس‌ها مقدار هر دو پارامتر نسبت به حالت اکسترود شده با افزایش همراه است. نتایج حاصل از آزمون توزیع میکروسختی نیز همین روند افزایشی و کاهشی را مورد تأیید قرار می‌دهد که علت آن، تحولات بافت کریستالی می‌باشد. در این آزمون که به روش ویکرز صورت پذیرفته است، میانگین سختی سطح برای نمونه‌های اکسترود و MDF شده در پاس‌های ۲، ۴ و ۶ به ترتیب ۷۳.۵۰، ۸۵.۹۳، ۸۲.۲۶ و ۷۷.۸۳ ویکرز می‌باشد که تطابق بسیار خوبی با نتایج آزمون سنبه برشی دارد. پس از فرآیند ساختار دانه‌بندی آلیاژ بسیار ریز شده به‌گونه‌ای میانگین اندازه دانه از ۱۱.۲۲ میکرومتر در حالت اکسترود شده به ۱.۹۱ میکرومتر بعد از پاس ششم MDF کاهش پیدا کرده است.
محمدرضا مصدقی، هادی صلواتی، یونس علیزاده، امیر عبدالله،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مقاله اندازه‌گیری بار بحرانی شکست در نمونه‌های مرتبه‌ای ساخته‌شده از مس و فولاد ابزار به دو روش حل عددی و تجربی مورد بررسی قرار گرفته است. ابتدا نمونه‌های مرتبه‌ای دارای شیار U-شکل در حالت توقف‌گر شیار با استفاده روش ذوب دوباره سرباره‌ای ساخته‌شدند. سپس جهت مشخص کردن محل لایه‌های مرتبه‌ای، نمونه‌ها مورد آزمون سختی راکول A قرار گرفتند. در این نمونه‌ها خواص مکانیکی ازجمله مدول الاستیسیته و ضریب پواسون در عرض نمونه با توجه به مرتبه‌ای بودن آنها، متغیر می‌باشند. در ادامه نمونه‌ها تحت آزمون خمش سه‌نقطه در مود اول بارگذاری قرار گرفته و بار بحرانی شکست آنها از طریق نمودار نیرو جابجایی به دست آمد. همچنین با شبیه‌سازی این آزمون در نرم‌افزار المان‌محدود، ابتدا مقدار بحرانی انتگرال J برای هر یک از نمونه‌ها به دست آمده و با استفاده از آن، مقدار بار بحرانی شکست نیز ارزیابی شد. در این تحقیق به ازای عمق‌های مختلف نوک شیار، اثر تغییر شعاع شیار بر روی مقدار بحرانی انتگرال J و بار بحرانی شکست نمونه مرتبه‌ای و نمونه همگن متناظر آن اندازه‌گیری شده و مورد مقایسه قرارگرفته‌اند. میانگین اختلاف بار شکست پیش‌بینی‌شده توسط معیار انتگرال J با نتایج تجربی برابر با ۸۴/۱۷ درصد است. در پایان تأثیر تعداد لایه‌های ناحیه مرتبه‌ای بر روی انتگرال J بحرانی و بار شکست بررسی شده و نشان داده شد که اگر تعداد لایه‌ها بیشتر از ۲۰ باشد، تعداد لایه‌ها تاثیری بر روی نتایج ندارد.

دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

هدف: آنتی‌ژن رأسی غشا-۱ یکی از آنتی‌ژن‌های امید بخش کاندید مرحله خونی برای توسعه واکسن مالاریا علیه انگل پلاسمودیوم است. تنوع ژنتیکی در آنتی‌ژن‌های حفاظتی که پدیده‌ای معمول در یک انگل پیچیده مانند انگل پلاسمودیوم است، باعث ایجاد چالش در توسعه واکسنی مؤثر علیه مالاریا شده که این پدیده، توانایی انگل برای فرار از پاسخ‌های ایمنی را افزایش خواهد داد. از این رو توسعه واکسن مالاریا، نیازمند ارزیابی پاسخ‌های ایمنی به فرم‌های مختلف آللی آنتی‌ژن‌های کاندید واکسن است. مواد و روش‌ها: در این تحقیق، دو فرم آللی آنتی‌ژن رأسی غشا- A۱ و B۱ پلاسمودیوم ویواکس و در سیستم اشریشیا کلی M۱۵-pQE۳۰ با استفاده از DNA ژنومی ‌جدا شده از افراد ایرانی با عفونت آشکار پلاسمودیوم ویواکس، بیان شد. پاسخ‌های IgG نسبت به هر دو آنتی‌ژن، در موش‌های BALB/c با پروتئین خالص امولسیون شده در ادجوانت فروند بررسی شد. علاوه بر این؛ تاخوردگی صحیح پروتئین‌های نوترکیب توسط آزمون IFA ارزیابی شد. نتایج: ارزیابی پاسخ‌های ایمنی نسبت به دو فرم آللی پروتئین نوترکیب آنتی‌ژن رأسی غشا-۱ پلاسمودیوم ویواکس، نشان داد که پاسخ‌های IgG پس از سه بار ایمن‌سازی در موش‌ها برانگیخته شده و واکنش متقاطع، مشاهده شد. پایش پاسخ‌ها نشان داد که IgG حداقل تا یک سال پس از آخرین تزریق پایدار باقی مانده است. همچنین آنتی‌بادی‌های برانگیخته شده علیه هر دو فرم آللی پروتئین نوترکیب آنتی‌ژن سطحی اپیکال-۱ پلاسمودیوم ویواکس تزریق شده به موش‌ها، قادر به شناسایی فرم طبیعی آنتی‌ژن رأسی غشا-۱ پلاسمودیوم ویواکس روی سطح مروزوئیت پلاسمودیوم ویواکس بودند. نتیجه‌ گیری: نتایج حاضر نشان دادند که پروتئین‌های نوترکیب آنتی‌ژن رأسی غشا-۱ پلاسمودیوم ویواکس دارای اپی‏توپ‌های مشترکی با پروتئین طبیعی در سطح انگل است. همچنین این دو پروتئین به همراه ادجوانت فروند در موش‌های Balb/c ایمنی‏زا هستند و پاسخ‌های IgG پایداری را برانگیخته کردند که این پاسخ‌ها علیه دو فرم آللی آنتی‌ژن رأسی غشا-۱ پلاسمودیوم ویواکس، تفاوت معنی‌داری نداشت. بنابراین واکنش متقاطع نشان داد که حضور چند ریختی در این آنتی‏ژن کاندید واکسن، چالشی برای توسعه واکسن مرحله خونی بر اساس آنتی‏ژن رأسی غشا-۱ در پلاسمودیوم ویواکس نیست.
مهرداد صلواتی، یوسف مظاهری، محسن شیخی،
دوره ۱۹، شماره ۱۰ - ( مهر ۱۳۹۸ )
چکیده

فرایند جوشکاری لیزر تپی ND: YAG با سرعت و گازهای محافظ مختلف بر روی فولاد زنگ نزن دوفازی ۲۲۰۵ اعمال شد. تأثیر پارامترهای مختلف بر تحولات ریزساختاری و خواص مکانیکی مورد بررسی قرار گرفت. چهار منطقه مختلف با محتوای آستنیت ثانویه متفاوت در ریزساختار جوش مشاهده شد. با تغییر گاز محافظ از آرگون به نیتروژن، درصد آستنیت ثانویه به‌طور چشمگیری تغییر نکرد. کسر آستنیت ثانویه با افزایش سرعت جوشکاری حدود ۳۸ درصد کاهش نشان داد. عمق نفوذ جوش با تغییر گاز محافظ از آرگون به نیتروژن (حدود ۲۶ و ۱۴ درصد به ترتیب در سرعت ۳/۸ و ۸/۳ میلی‌متر بر ثانیه) و با افزایش سرعت جوشکاری (حدود ۴۳ و ۳۴ درصد به ترتیب تحت گاز محافظ آرگون و نیتروژن) کاهش یافت. تغییرات در مقادیر ریزسختی در امتداد خط جوش با مشخصه‌های ریزساختاری ارتباط داده شد. تغییر سرعت جوشکاری تأثیر چشمگیری بر تغییرات سختی نداشت. اما تغییر گاز محافظ از آرگون به نیتروژن سبب افزایش قابل توجه سختی شد.


صفحه ۱ از ۱