جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای طالبی قادیکلایی
مجید الیاسی، حسین طالبی قادیکلایی، مرتضی حسین زاده،
دوره ۱۵، شماره ۱۲ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
صفحات دو قطبی فلزی یکی از بخشهای اصلی تشکیل دهندهی پیل سوختی میباشند. برای تولید این صفحات از روشهای متنوعی استفاده میشود که در این میان می-توان فرایندهای شکلدهیالکترومغناطیسی، هیدروفرمینگ، پرسکاری و شکلدهی لاستیکی را نام برد. در این پژوهش، تاثیر متغیرهای فرایند بر دقت ابعادی صفحات دو قطبی فلزی در فرایند شکلدهی لاستیکی بررسی شد. بدین منظور از نرم افزار آباکوس/استاندارد در شبیه سازی فرایند مورد نظر استفاده گردید و صحت نتایج بدستآمده از شبیهسازی، با استفاده از نتایج تجربی مورد ارزیابی قرار گرفت. در روش تجربی از یک قالب با شیارهای موازی مستقیم برای شکلدهی صفحات دوقطبی از جنس فولاد زنگ نزن ۳۱۶ با ضخامت ۱,۰ میلیمتر استفاده شد. متغیرهای مورد مطالعه شامل نیروی شکلدهی، سختی لایه لاستیکی، ضخامت لایه لاستیکی و لقی بین سنبه و محفظه نگهدانده لایه لاستیکی بر روی دقت ابعادی نمونههای شکلداده شده میباشد. به این منظور از لایه های لاستیکی با سختی ۵۵، ۷۰ ، ۸۵ و ۹۰ شورA و ضخامتهای ۵.۱تا ۵.۵ میلیمتر استفاده شده است. پس از انجام آزمایشهای مورد نظر و بررسی نتایج مشخص گردید که اختلافی بین عمق کنالهای کناری و میانی میباشد که این اختلاف با افزایش نیروی شکلدهی کاهش یافته و در نهایت موجب افزایش دقت ابعادی شده است. مطابق با نتایج این پژوهش افزایش سختی لایه لاستیکی و ضخامت آن موجب افزایش دقت ابعادی میگردد. به علاوه میزان لقی بین سنبه و محفظه نگهدارنده لایه لاستیکی نیز موجب کاهش اختلاف عمق کانالهای کناری و میانی و در نتیجه موجب افزایش دقت ابعادی نمونههای شکلداده شده است.
مجید الیاسی، وحید مدانلو، بهنام آخوندی، حسین طالبی قادیکلایی، فرزاد احمدی خطیر،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( فروردین ۱۴۰۲ )
چکیده
خمکاری لولههای جدار نازک یکی از فرآیندهای مهم برای ساخت قطعات در صنایع خودروسازی و هوافضا می باشد. این مقاله به بررسی تجربی اثر عملیات حرارتی روی خمپذیری لولههای جدار نازک آلومینیومی از جنس آلیاژ ۶۰۶۳AA میپردازد. با استفاده از فرآیند خمکاری کششی دورانی هیدرولیکی، میزان عدم دایروی بودن سطح مقطع لولههای آلومینیومی نمونه اولیه، آنیل شده و پیرسازی مصنوعی شده در فشارهای سیال مختلف مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایشهای تجربی، نسبت قطر به ضخامت لولهها ۸۸/۱۳، نسبت خم بحرانی ۶/۱، قالب فشار ثابت و زاویه خم ۹۰ درجه در نظر گرفته شدند. با بررسی نتایج مشخص شد که عملیات حرارتی و فشار سیال تاثیر بسزایی در کیفیت لولههای خم شده دارند. با افزایش فشار سیال تا ۶/۳ مگاپاسکال، میزان عدم دایروی بودن سطح مقطع بحرانی در همه نمونهها کاهش یافته به طوریکه بیشترین میزان کاهش در نمونه آنیل شده به میزان ۴۹% رخ داده است. همچنین در نمونه پیرسازی شده میزان عدم دایروی بودن سطح مقطع بحرانی حدود ۴۶% کاهش مییابد. همچنین مشاهده شد که در فشار ۶/۳ مگاپاسکال، میزان عدم دایروی بودن سطح مقطع بحرانی نمونه آنیل شده در مقایسه با نمونه پیرسازی شده به میزان ۱۹% بهبود یافته است.
حسین یوسفیان، حسن مسلمی نایینی، یعقوب دادگر اصل، حسین طالبی قادیکلایی، محمد مهدی حیدری،
دوره ۲۳، شماره ۸ - ( مرداد ۱۴۰۲ )
چکیده
شکلدهی مقطع کانالی نامتقارن با عیب پیچش همراه است؛ اما این عیب در مقطع متقارنی که سوراخهای آن به صورت نامتقارن باشد نیز ایجاد میشود. در این مقاله، عیب پیچش در فرایند شکلدهی غلتکی سرد مقطع کانالی متقارن سوراخدار به صورت عددی و تجربی مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، ابتدا یک مدل اجزای محدود جهت بررسی فرایند شکلدهی غلتکی سرد مقطع کانالی متقارن با سوراخهای نامتقارن ارائه گردید. به وسیله طراحی آزمایش به روش فاکتوریل کامل، عوامل موثر بر عیب پیچش و تاثیر هر کدام حین انجام فرایند مورد بررسی قرار گرفت. نتایج عددی نشان داد که ضخامت ورق و قطر سوراخها مهمترین عوامل موثر در عیب پیچش میباشند. هرچه تفاوت قطر سوراخها در دو طرف کانال بیشتر باشد، میزان عیب پیچش بیشتر خواهد بود. همچنین برای زاویه شکلدهی ۴۵ درجه، با افزایش ضخامت ورق از ۲ میلیمتر به ۳ میلیمتر، میزان زاویه پیچش قطعه از ۵/۱ درجه به ۵/۲ درجه افزایش یافت. با توجه به رفتار فلز، یک سری آزمایشهای تجربی طراحی و میزان تاثیر عامل قطر سوراخ ها بر روی این عیب مشخص گردید. تطابق مناسب نتایج تجربی و عددی بیانگر نتایج عددی قابل اعتماد و قابل بررسی است.