جستجو در مقالات منتشر شده


۸ نتیجه برای طاهری بهروز

علیرضا کشمیری، علی قاهری، فتح اله طاهری بهروز،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده

در این مقاله، خصوصیات ارتعاشات آزاد و کمانش مربوط به صفحات نازک کامپوزیتی چند لایه متقارن بیضوی تحت بار نرمال داخل صفحه‌ای مرزی اولیه و بر روی بستر الاستیک از نوع وینکلر، بر مبنای تئوری کلاسیک صفحات لایه‌ای بررسی گردیده است. معادلات حاکم با استفاده از رویکرد حساب تغییرات نوشته و به وسیله روش ریتز حل شده‌اند. نتایج عددی برای سه فرکانس طبیعی اول به صورت تابعی از بار داخل صفحه‌ای برای شرایط مرزی متداول آزاد، گیردار و ساده ارایه شده است. همچنین اثر جهت‌گیری الیاف بر فرکانس‌های طبیعی و بارهای کمانشی صفحات زاویه‌دار متقارن چند لایه با توالی لایه‌چینی [(β /-β / β /-β)]s، مورد مطالعه قرار گرفته است. در انتها نیز شکل مدهای ارتعاشی دو بعدی صفحات نشان داده شده است. دقت محاسبات با همگرایی بسیار مناسب نتایج بررسی گردیده و همچنین صحت نتایج با مقالات موجود و داده‌های نرم‌افزار المان محدود تصدیق شده است.
فتح اله طاهری بهروز، روزبه نوحی حفظ آباد، علیرضا شماعی کاشانی،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده

در این مقاله رویکردی تحلیلی برای تعیین توزیع نیرو در اتصالات پیچی کامپوزیتی با لحاظ کردن رفتار غیر خطی الاستیک مواد کامپوزیت ارائه شده است. توزیع نیرو در این روش با نوشتن صریح روابط تعادلی قابل محاسبه است. این روش شامل حلی تحلیلی بر اساس مدل جرم- فنر و ترکیب آن با رفتار غیرخطی مواد است که در آن چندلایه کامپوزیتی و اجزای اتصال به عنوان مجموعه‌ای از جرم و فنر درنظر گرفته شده است. با استفاده از این روش و تحلیل معادلات تعادل حاکم بر سیستم، نیروی اعمالی بر هر پیچ و جابجایی آن قابل محاسبه است. در این مقاله پس از معرفی این روش، توزیع نیرو بین پیچ‌ها برای یک اتصال سه پیچ تک ردیفه محاسبه شده است و برای بررسی تاثیر رفتار غیرخطی مواد بر توزیع نیرو در اتصالات، تغییرات نیرو برحسب جابجایی برای این اتصال با مواد خطی و غیرخطی رسم شده است. نتایج بدست آمده بوسیله‌ مدل ارائه شده، افزایش تقریبی ۵/۲ تا ۵ درصدی جابجایی پیچ را برای اتصالات با مواد غیرخطی نشان می‌دهد. علاوه بر این، در این مطالعه با توجه به تلورانس‌های ساخت و امکان وجود لقی، تاثیرات لقی در اتصالات با رفتار خطی و غیرخطی نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
فتح اله طاهری بهروز، هادی بخشان،
دوره ۱۵، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده

تحلیل و بررسی قطعات کامپوزیتی ناچدار در یک سازه به‌دلیل وجود تمرکز تنش بالا با رفتار نامعین، امری ضروری می‌باشد. در این تحقیق از روش خرابی پیش رونده برای پیش بینی واماندگی در قطعات ناچدار کامپوزیتی بافته شده شیشه/ اپوکسی که تحت بارگذاری کششی می‌باشند، استفاده شده است. تحلیل تنش و بررسی اثرات اندازه قطر سوراخ بر آن، با دو روش تحلیلی و عددی انجام شده است. با توسعه یک زیرروال یومت (UMAT) در نرم افزار المان محدود آباکوس، استفاده از روش خرابی پیش رونده سه بعدی امکان‌پذیر شده است. به دلیل عدم وجود معیار واماندگی مشخص برای کامپوزیت‌های بافته شده، از معیارهای واماندگی تنش بیشینه، یامادا- سان و سای- وو برای پیش بینی شروع خرابی استفاده شده است. دو روش کاهش خواص ناگهانی و بازگشتی در بحث گسترش خرابی به‌کار رفته و فاصله مشخصه کششی با روش خرابی پیش رونده و بدون نیاز به آزمایش محاسبه شده است. مقایسه نتایج عددی با نتایج آزمایشگاهی، مطابقت خوبی را نشان می‌دهد. در پایان با استفاده از فاصله مشخصه کششی به-دست آمده از روش خرابی پیش رونده، امکان تعیین ضریب اطمینان در اتصالات کامپوزیتی به‌منظور طراحی بهینه فراهم شده است
فتح اله طاهری بهروز، میلاد امیدی، محمود مهرداد شکریه،
دوره ۱۶، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

استوانه‌های جدارنازک به علت وجود نواقصی که به طور ناخواسته و البته اجتناب ناپذیر در حین ساخت قطعه، جابجایی یا در هنگام نصب بوجود می‌آید و یا در طبیعت مواد سازنده قطعه وجود دارد تحت بار‌های فشاری محوری در باری کمتر از بار شکست بحرانی دچار کمانش می‌شوند. امروزه برای طراحی استوانه‌های جدار نازک از گزارش NASA SP-۸۰۰۷ استفاده می‌شود که استخراج آن حاصل از آزمون‌های کمانش استوانه‌های فلزی است و برای استوانه‌های کامپوزیتی طراحی نشده گرچه در زمینه استوانه-های کامپوزیتی نیز از آن استفاده می‌شود و علاوه بر آن نتایجی بسیار محتاطانه را پیش‌بینی می‌کند. روش‌های اعمال نواقص هندسی شامل روش اصلاح شده استفاده از شکل-مود‌های حاصل از حل خطی کمانش (M-LBMI) و اعمال بار تحریک کننده عرضی (SPLI) برای استوانه‌های بدون سوراخ و با سوراخ‌ دایروی در این مقاله انجام شده است. برای تایید نتایج عددی استوانه های کاپوزیتی جدار نازک با لایه چینی [۹۰/+۲۳/-۲۳/۹۰] ساخته شده و تحت بار فشاری محوی آزمون کمانش شدند. نتایج تجربی بدست آمده دقت نتایج عددی را تایید می نماید. همچنین نشان داده شد در استوانه‌ بدون سوراخ اعمال نواقص هندسی باعث افت زیاد بار کمانش در مقایسه با حالت بدون اعمال نواقص هندسی است ولی در استوانه‌های با وجود سوراخ، اعمال نواقص هندسی تاثیری کمتر از ۱۰% در کاهش بار کمانش دارند که این پدیده نشان دهنده اهمیت تاثیر وجود سوراخ بر روی کمانش در مقایسه با وجود نواقص هندسی است.
فتح اله طاهری بهروز، محسن منصوری نیک،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مقاله رفتار خمشی تیرهای ساندویچی کامپوزیتی تحت بارگذاری خمش چهار نقطه به‌صورت تجربی و عددی مورد بررسی قرارگرفته است. پوسته‌ها و هسته‌ی تیر ساندویچی به ترتیب از الیاف شیشه بافته‌شده با رزین اپوکسی و فوم پلی وینیل کلرید با چگالی ۷۰ کیلوگرم بر مترمکعب ساخته‌شده است. آزمون خمش چهار نقطه بر روی تیرهایی با طول‌های مختلف با در نظر گرفتن دو نوع لایه چینی ۰/۹۰ و۴۵ ± برای پوسته ها انجام شده است. مکانیزم تخریب در تیرهای آزمایش‌شده، ناشی از فرو رفتگی فوم و در ادامه شکست پوسته در زیر محل بارگذاری بوده است. به‌ منظور بررسی صحت نتایج تجربی شبیه‌سازی عددی تیر ساندویچی با استفاده از نرم‌افزار تجاری آباکوس انجام‌گرفته است. در تحلیل‌های عددی از مدل‌های مادی غیر خطی برای شبیه‌سازی رفتار برشی فوم و پوسته‌ها استفاده شده است. علاوه بر آن بدلیل بروز تغییر شکل‌‌های بزرگ در تیرهای ساندویچی تحت خمش، از فرض غیرخطی هندسی در تحلیل المان محدود استفاده شده است. پیش‌بینی شروع تخریب در المان‌های پوسته به‌وسیله‌ی معیار هشین اصلاح‌شده انجام شده است. با استفاده از زیرروال USDFLD تحلیل غیرخطی تنش و تخریب پوسته‌ها در نرم‌افزار ABAQUS وارد شده است. همچنین مدل لهیدگی فوم برای شبیه‌سازی رفتار پلاستیک هسته‌ی فومی استفاده شده است. منحنی‌های نیرو- جابه‌جایی و مکانیسم‌های تخریب پیش‌بینی شده با روش عددی تطابق خوبی را با نتایج آزمایشگاهی نشان دادند.
وحید غلامی، فتح اله طاهری بهروز، بهنام معمار ماهر،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( فروردین ۱۴۰۰ )
چکیده

پنل ساندویچی ترکیبی از یک هسته نرم و دو پوسته با سفتی و استحکام بالا می‌باشد. در بسیاری از موارد پیوند بین پوسته و هسته به‌عنوان نقطه بحرانی آسیب‌رسان به یکپارچگی سازه ساندویچی محسوب می‌شود. در این تحقیق چقرمگی جدایش پوسته از هسته در تیرهای ساندویچی با هسته شیاردار متشکل از پوسته با جنس کولار ۴۹/پلی‌استر و هسته از جنس فوم پلی‌اورتان به‌صورت تجربی اندازه‌گیری شده است. مقادیر نرخ رهایی انرژی کرنشی به‌دست‌آمده در شروع رشد ترک برای نمونه‌های مورد آزمایش در محدوده ۳۴۰ ژول بر مترمربع بوده و با رشد ترک تا محدوده ۵۰۰ ژول بر مترمربع نیز افزایش می‌یابد. از جمله نوآوری‌های تحقیق حاضر می‌توان به بررسی تاثیر شیاردار کردن هسته ساندویچ پنل، بر مقاومت سازه در برابر رشد ترک اتصالی اشاره کرد. نتایج نشان می‌دهد که با قرار گرفتن شیار درون هسته ساندویچ پنل، ترک اتصالی در هنگام رشد با برخورد به هر شیار متوقف شده و برای شروع مجدد رشد خود به نیروی بالاتری نیاز دارد. همین پدیده باعث افزایش مقاومت این نوع از سازه در مقابل رشد ترک در ناحیه پوسته/هسته می‌گردد. در این تحقیق همچنین از مدلی برمبنای تئوری ناحیه چسبناک برای شبیه‌سازی رشد ترک در نمونه‌های مورد آزمایش استفاده شده است. مقایسه منحنی‌های بار-جابجایی به‌دست‌آمده از تحلیل نشان می‌دهد مدل ارائه‌شده توانایی مناسبی در پیش‌بینی رفتار سازه در شرایط بارگذاری مشابه را داراست.
فتح اله طاهری بهروز، مهدی ترابی،
دوره ۲۲، شماره ۵ - ( اردیبهشت ۱۴۰۱ )
چکیده

در این پژوهش استحکام باقی مانده صفحات کامپوزیتی از جنس کربن / اپوکسی در برابر ضربه کم سرعت و تحت تاثیر چرخه حرارتی با استفاده از روش تجربی بررسی شده­است. صفحات کامپوزیتی با لایه چینی [۴۵/۰۲/-۴۵/۹۰۲]s و ضخامت حدود ۹/۲ میلیمتر در سه سطح انرژی ۱۰، ۱۵ و ۲۰ ژول و تحت ۲۰۰  چرخه حرارتی در بازه دمایی ۳۰- تا ۶۵ درجه سانتیگراد تحت ضربه کم سرعت و آزمون استحکام فشاری قرار گرفته­اند. در انجام آزمون­های ضربه از دستگاه آزمون وزنه افتان استفاده شده­است. برای بررسی رفتار کامپوزیت­های آسیب دیده، منحنی­های نیرو-زمان، نیرو-جابجایی و انرژی –زمان مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته­اند. ارزیابی اثر چرخه حرارتی و آسیب­های بوجود آمده در سطوح مختلف انرژی ضربه، با انجام تحلیل­های رادیوگرافی و میکروسکوپ نوری تکمیل شده­است. نتایج نشان دادند اعمال ۲۰۰ چرخه حرارتی در بازه دمایی ۳۰- تا ۶۵ درجه سانتیگراد باعث ایجاد ترک­های ریز در ماتریس شده و جذب انرژی در نمونه­ها کاهش یافته ­است. بیشترین افت استحکام فشاری به میزان ۱۲/۳۱ درصد و مربوط به انرژی ضربه ۲۰‌ ژول است. چرخه حرارتی در سطوح مختلف انرژی ضربه ۱۰، ۱۵ و ۲۰ ژول با تکمیل فرآیند پخت کامپوزیت­ها باعث افزایش سفتی و استحکام باقی مانده فشاری نمونه­های کامپوزیتی شده­است. نهایتا پارمترهای مادی مدل نیمه تجربی کاپرینو، برای تخمین استحکام باقی مانده فشاری نمونه­های کامپوزیتی تحت چرخه حرارتی و ضربه کم سرعت استخراج شده است.
محمدحسین کریمی دونا، بیژن محمدی، فتح اله طاهری بهروز،
دوره ۲۳، شماره ۸ - ( مرداد ۱۴۰۲ )
چکیده

هدف از این تحقیق توسعه روش های میکرومکانیک کلاسیک و استفاده از آنها در ارائه مدل ساختاری نانوکامپوزیت های الاستومری با استفاده از تئوری افزایشی می باشد. برای این منظور با استفاده از مفهوم کرنش ویژه، مدل بهبود یافته خود سازگار جهت پیش بینی خواص الاستیک نانوکامپوزیت ها ارائه می شود. همچنین با  استفاده از این مدل روابط مربوط به مدل ساختاری متکی بر تئوری افزایشی جهت پیش بینی رفتار تنش-کرنش نانوکامپوزیت های الاستومری ارائه می شود. در ادامه نتایج حاصل از حل مدل های تئوریک با نتایج حاصل از آزمون های تجربی و نتایج منتشر شده در متون علمی مقایسه می شود. بررسی نتایج نشان داده است مدل ساختاری توسعه یافته متکی بر روش میکرومکانیک خودسازگار بهبودیافته می تواند رفتار تنش کرنش نانوکاموزیت های الاستومری را در درصدهای بالا از نانوذرات تقویت کننده با دقت خوبی پیش بینی نماید.
 

صفحه ۱ از ۱