جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای طاهری زاده
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
میکروارگانیسم ها و گیاهان دارای ظرفیت بالایی برای احیاء فلزات از طریق مسیرهای متابولیکی خود و به اصطلاح بیوسنتز نانوذرات هستند. صرف نظر از مزایای زیست محیطی سنتز بیولوژیکی نانوذرات، امکان تولید نانوموادی با خصوصیات جدید در این روش وجود دارد. در این مطالعه عصاره آبی میوه گیاه کَوَر (Capparis spinosa L.) جهت سنتز نانوذرات نقره مورد استفاده قرار گرفت. برای سنجش پتانسل احیاءکنندگی گیاه، محتوی فنل کل و فعالیت آنتی اکسیدانی دو عصاره اتانولی و آبی با روش های DPPH و FRAP اندازه گیری شد. عصاره آبی فعالیت آنتی اکسیدانی کمتری نسبت به عصاره اتانولی نشان داد با این وجود، دارای پتانسیل بالایی برای کاهش رادیکال های آزاد و یون های فلزی بوده است. پس از تهیه عصاره، به منظور فیتوسنتز نانوذرات نقره، ۲ میلی لیتر عصاره به ۴ میلی لیتر از محلول نقره نیترات با غلظت ۱ میلی مولار افزوده شد. از عصاره بعنوان عوامل کاهنده و پایدار کننده نانوذرات استفاده شد. تأثیر پارامترهای موثر جهت بهینه نمودن نانوذرات نقره نظیر: pH واکنش، میزان عصاره، غلظت یون فلزی و زمان واکنش بوسیله تکنیک اسپکتروسکوپی فرابنفش-مرئی (UV-Vis) و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) مورد ارزیابی قرار گرفت. طیف اسپکتروفتومتری فرابنفش-مرئی مربوط به رزونانس پلاسمون سطحی (SPR) برای نانوذرات نقره، بیشترین جذب را در ۴۱۵ نانومتر نشان داد. از طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FT-IR) برای شناسایی گروه های عاملی احتمالی دخیل در سنتز نانوذرات نقره استفاده شد. نتایج نشان دادند که، نانوذرات حاصل دارای شکل کروی یکنواخت با اندازه ۱۲-۸ نانومتر هستند.
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱۱-۱۴۰۲ )
چکیده
خانواده گاوماهیان در اکوسیستمهای ساحلی دارای بسترهای گلی لجنی و اکوسیستم حرا نقش قابل ملاحظهای بازی میکنند و همچنین در زنجیره غذایی در این مناطق دارای نقش کلیدی میباشند. آنها را به عنوان یک پایشگر فلزات سنگین می شناسند. این پژوهش با هدف بررسی فلزات کادمیم، سرب و نیکل در عضله دو گونه از خانواده گاو ماهیان شاملCryptocentrus cyanotaenia در جزیره هرمز وBoleophthalmus dussumieri در بندر خمیر انجام شد. در مجموع از هر گونه ۳۰ عدد از ماهیان در هر منطقه جمع آوری و پس از زیست سنجی و مراحل آماده سازی و هضم جهت تعیین میزان غلظت فلزات نیکل، کادمیوم و سرب توسط دستگاه جذب اتمی آنالیز شدند. در این پژوهش مقایسه هایی بین غلظت فلزات با حداکثر۸۸/۱± ۱۰/۱۳ و حداقل ۲۰/۱ ±۸۵/۲ میکروگرم بر گرم بترتیب سرب و کادمیوم در عضله B. dussumieri بدست آمد. بیشترین وکمترین ۹۶/۱± ۱۳/۱۲ و۸۳/۰± ۸۶/۲بترتیب برای سرب و کادمیوم در عضله C.cyanotaenia ثبت شد. با بررسی همبستگی بین غلظت فلزات در عضله گونهها مشخص شد ارتباط مثبت و معنی داری بین غلظت فلزات در عضله و زیست سنجی (طول کل و وزن کل) آنها وجود دارد. نتایج نشان داد که خانواده گاو ماهیان مورد مطالعه پایشگرهای زیستی مناسبی برای فلزات نیکل، کادمیوم و سرب هستند.
محمدعلی رسولی، ابوذر طاهری زاده، محمود فرزین، امیر عبداله، محمدرضا نیرومند،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
فرایند شکلدهی چرخشی لوله که گونهای از فرایندهای شکلدهی چرخشی است، یکی از روشهای ساخت لولههای مدور بدون درز در صنایع پیشرفته میباشد. در این فرایند موادی که به زیر غلتک وارد میشوند باید در جهت محوری به صورت اکسترود شده جریان پیدا کنند. ماهیت اصلی فرایند، موضعی بودن ناحیه تغییر شکل و مقید بودن این ناحیه به ابزار و مواد اطراف آن است. لذا این فرایند پتانسیل بالایی برای شکلگیری و توسعه عیوب به دلیل جریانهای ناخواسته دارد. انتخاب نامناسب پارامترهای فرایند موجب شکلگیری و توسعه عیوب هندسی و ابعادی در قطعه میگردد. در این تحقیق بر اساس اصول طراحی آزمایش، چگونگی تاثیر پارامترهای فرایند بر شکلگیری و توسعه عیوب و ارتباط آن با جریان مواد و نیروهای فرایند در شکلدهی آلیاژهای آلومینیم آنیل شده ۶۰۶۱ بررسی شدند. نتایج آزمونهای تجربی نشان میدهد با استفاده از نسبت کاهش ضخامت و میزان پیشروی در دور بهینه میتوان از توسعه عیوب هندسی و ابعادی جلوگیری کرد. همچنین ارزیابی نحوه تغییرات نیروهای اندازهگیری شده نسبت به نیروهای محاسبه شده با استفاده از روابط معیار نشان میدهد که میزان انحراف نیروهای اندازهگیری شده نسبت به نیروهای محاسبه شده با استفاده از روابط معیار ناشی از جریان ناخواسته مواد است که عامل اصلی توسعه عیوب هندسی و ابعادی و تغییر ماهیت فرایند نیز میباشد.
علیرضا باقری، محمدرضا طرقی نژاد، ابوذر طاهری زاده،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده
در این پژوهش، کامپوزیت سه لایه برنج- فولاد IF- برنج به روش فرایند نورد سرد پیوندی ساخته شد و خواص شکلپذیری آن مورد بررسی قرار گرفت. بدلیل کارسختی بالای کامپوزیت حین فرایند نورد ، نمونهها در دماهای آنیل ۵۰۰ تا ℃۷۰۰ و زمان ثابت ۱۰ دقیقه تحت عملیات حرارتی قرار گرفتند. خواص شکلپذیری کامپوزیت به وسیله آزمونهای کشش، ناهمسانگردی و اریکسن ارزیابی شد. نتایج نشان داد عملیات حرارتی بعد از نورد باعث رخ دادن پدیده تبلور مجدد در کامپوزیت و در نتیجه کاهش استحکام کششی و افزایش توان کرنش سختی میشود. ارتفاع گنبد ایجاد شده در آزمون اریکسن قبل از عملیات حرارتی، ۱۰/۵۳mm میباشد. با آنیل کردن کامپوزیت در دمای ℃۵۰۰، ارتفاع گنبد به ۱۴/۶۲mm میرسد. با بیشتر شدن دمای آنیل تا دمای ℃۶۰۰ به دلیل انرژی نقص در چیدن نسبتا بالای فولاد IF، تبلور مجدد تنها در لایه برنج رخ میدهد. اما با افزایش دمای آنیل به ℃۶۵۰ و محیا شدن نیروی محرکه، تبلور مجدد در همه لایهها اتفاق افتاده و شیب تغییرات خواص شکلپذیری بیشتر میشود. به طوری که در دمای ℃۷۰۰ پدیده تبلور مجدد در کامپوزیت کامل شده و ارتفاع گنبد به بیشترین میزان خود یعنی۱۷/۲۹mm میرسد. همچنین با بیشتر شدن دمای آنیل، ناهمسانگردی قائم و صفحهای به ترتیب افزایش و کاهش مییابد. با مقایسه خواص ناهمسانگردی کامپوزیت با ورقهای برنج و فولاد IF در حالت تبلور مجددکامل، مشاهده شدکه تولیدکامپوزیت برنج- فولاد IF- برنج باعث بهبود ناهمسانگردی قائم در برنج و کاهش اثر منفی ناهمسانگردی صفحه ای در فولاد IF میگردد.