۷ نتیجه برای طهانی
محمد حسن شجاعی فرد، ابوالفضل خلخالی، مجتبی طهانی، بهزاد سلیمیان ریزی،
دوره ۱۳، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده
عملکرد پمپ های گریز از مرکز بسیار متأثر از مقدار لزجت سیال عبوری از آنها می باشد. از اینرو بهینه سازی پمپ گریز از مرکز جهت بکارگیری سیال با لزجتهای مختلف از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مقاله بهینه سازی چند هدفی پروانه پمپ گریز از مرکز برای کار در دبی های حجمی و لزجتهای مختلف سیال عبوری از آن انجام شده است. در این فرایند توابع هدف بکارگرفته شده تابع هد تئوری و اتلافات هیدرولیکی پروانه می باشند. زاویه ی خروجی پره و پهنای خروجی پاساژ پره بعنوان متغیرهای طراحی در نظر گرفته می¬شوند. نمودار پارتو و فضای متغیرهای طراحی بهینه حاصل از بهینه سازی چند هدفی برای ویسکوزیته های سینماتیکی و دبی حجمی های مختلف ترسیم شده است و مقادیر نقاط بهینه ی پیشنهادی برای متغیرهای طراحی با استفاده از روش نقطه ی شکست، روش تاپسیس و روش نزدیکترین نقطه به نقطه ی ایده آل بدست آمده است. این نقاط پیشنهادی حاوی نکات قابل توجه برای طراحان پمپ هستند که بدون استفاده از بهینه سازی چند هدفی قابل محاسبه نبودند.
امیر رضا عسکری، مسعود طهانی،
دوره ۱۴، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۳ )
چکیده
میکروحسگرهای تشدیدی صفحهای مستطیلی شکل از فرکانس تشدید میکروصفحات گیردار خیز برداشته در اثر اعمال اختلاف پتانسیل الکتریکی برای حس کردن استفاده میکنند. هدف پژوهش حاضر تحلیل ارتعاشات آزاد این سیستمها بهمنظور بدست آوردن فرکانس تشدید آنهاست. بدین منظور تئوری بهبود یافته تنش کوپل به همراه مدل صفحهی کیرشهف در نظر گرفته میشود و معادله حرکت وابسته به بُعد که اثرات تنشهای پسماند محوری و نیروی گسترده و غیرخطی الکترواستاتیک را در نظر میگیرد، با استفاده از اصل همیلتون استخراج میگردد. کوچکترین فرکانس سیستم نیز بعنوان فرکانس تشدید این میکروصفحات با استفاده از مدل کاهش مرتبه داده شدهی تک مُدی گالرکین استخراج میگردد. نتایج حاکی از آن است که فرکانس پایهی سیستم با افزایش اختلاف پتانسیل اعمال شده به آن کاهش پیدا میکند و هنگامیکه اختلاف پتانسیل ورودی به ولتاژ کشیدگی سیستم برسد، صفر میشود. یافتههای پژوهش پیشرو با نتایج موجود در ادبیات مقایسه و صحهگذاری میشوند و تطابق بسیار خوبی بین آنها مشاهد میشود. همچنین دیده میشود که استفاده از تئوری بهبود یافته تنش کوپل در تحلیل ناپایداری کشیدگی میکروصفحات گیردار مستطیلی، میتواند شکاف موجود بین نتایج تئوری کلاسیک و مشاهدات آزمایشگاهی را حذف نماید. بعلاوه مشاهده میگردد که بهحساب آوردن اثرات اندازه در تحلیل ارتعاشات آزاد میکروصفحات خیز برداشته در اثر اعمال اختلاف پتانسیل الکتریکی از میکروصفحات تخت ضروریتر است.
مسعود طهانی، علی محمد ناصریان نیک،
دوره ۱۴، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
این پژوهش قصد دارد اطلاعات جدیدی درباره رفتار مکانیکی مولکول دو رشته¬ای دی¬اِن¬اِی ارائه دهد. به این منظور، مجموعه¬ای از شبیه¬سازی¬های دینامیک مولکولی توسعهیافته با جزئیات اتمی بر روی دی¬ان¬ای دوازده- پاره¬ای انجام می¬شود. محاسبات دینامیک مولکولی با استفاده از روش حلال بُرن تعمیم یافته- مساحت سطح قابل دسترس و دینامیک لانگوینی صورت می¬گیرد. منحنی¬های تنش- کرنش دی¬ان¬ای که تحت زاویه¬ها و سرعت¬های مختلف کشش به دست می¬آید مورد تحلیل قرار گرفته و نقش سرعت کشش و زاویه کشش در تعیین خواص بیومکانیکی دی¬ان¬ای دو رشته¬ای طول کوتاه بررسی می¬شود. نتایج به دست آمده نشان می¬دهد چقدر رفتار مولکول دی-ان¬ای تحت تأثیر نیروهای کششی می¬تواند پیچیده باشد. از طریق تحلیل در سطح جفت بازهای تغییر شکل مولکول، طی فرآیندهای کشش، پایداری سازه¬ای مولکول دی¬ان-ای-ای که در معرض کشش زاویه¬دار با سرعت¬های کشش مختلف قرار می¬گیرد و نیز مسیرهای متفاوت برای جدایش دی¬ان¬ای دو رشته¬ای مطالعه می¬گردد. پایداری سازه¬ای دی¬ان¬ای دو رشته¬ای می¬تواند وابسته به سرعت و زاویه کشش باشد. در حالی که پایداری سازه¬ای با کاهش سرعت کشش می¬تواند به طور قابل ملاحظه¬ای کاهش یابد، کشش دی¬ان¬ای تحت زوایای مختلف اثرات متفاوت و غیرقابل پیش¬بینی بر پایداری ساختار آن خواهد داشت.
علی رستگار، دانیال قهرمانی مقدم، خلیل فرهنگدوست، مسعود طهانی،
دوره ۱۶، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
فرآیند جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی بر روی ورق های آلیاژ آلومینیوم ۲۰۲۴-T۳۵۱ در سرعت های دورانی ۴۰۰، ۶۳۰ و ۸۰۰ دور بر دقیقه و سرعت های پیشروی ۸، ۱۶ و ۲۵ میلی متر بر دقیقه انجام شده است. پس از آن با استفاده از روش تست استاندارد ASTM-E۶۴۷ نرخ رشد ترک خستگی در نمونه های CT مورد بررسی قرار گرفته است. پس از مدل سازی فرآیند جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی، رشد ترک خستگی بر مبنای روش XFEM، در نمونه ها شبیه سازی شده است. در این تحلیل جهت بررسی آسیب در نمونه، از معیار آسیب تنش بیشینه استفاده شده است و معیار شکست بیشترین تنش اصلی در المان است. مقایسه نتایج تجربی و عددی رشد ترک خستگی نشان دهنده قابل اعتماد بودن روش شبیه سازی میباشد. بررسی تجربی و عددی تاثیر سرعت جوشکاری بر نرخ رشد ترک خستگی در نمونه ها نشان میدهد، نرخ رشد ترک در تمامی نمونه های جوشکاری به ازای مقادیر پایین تغییرات ضریب شدت تنش (K≤۱۳ Mpa∆) کمتر از فلز پایه بوده و با افزایش تغییرات ضریب شدت تنش نرخ رشد ترک بسیار افزایش می یابد. همچنین نتایج نشان میدهند، نمونه های جوشکاری شده با سرعتهای پایینتر خواص خستگی بهتری نسبت به فلز پایه دارند و افزایش سرعت دورانی و پیشروی ابزار نرخ رشد ترک خستگی را در نمونه ها افزایش میدهد.
مینا کمالی مقدم، مسعود طهانی،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
هدف از این مقاله بررسی رفتار شکست نانولوله ی کربنی به وسیله ی مدل اصلاح شده مکانیک مولکولی ساختاری و شبیه سازی آن به کمک روش المان محدود می باشد. مدل اصلاح شده مکانیک مولکولی ساختاری، یک المان تیر سه بعدی با مقطع عمومی است که در آن سفتی های خمشی داخل و خارج از صفحه به صورت مستقل تعریف می شود. در تحلیل های انجام شده، نانولوله ی کربنی به صورت دوسرگیردار در نظر گرفته شده و با نرخ کرنش ثابت تحت تنش کششی قرار داده می شود تا شکست در نانولوله ایجاد گردد. رفتار پیوندهای کربن-کربن به صورت غیر خطی در نظر گرفته شده که در کرنش ۱۹% دچار گسیختگی می شود. همچنین بسته به تغییر رفتار مکانیکی پیوندها در دماهای مختلف پیش بینی می شود رفتار شکست در نانولوله ها وابسته به دمای محیط باشد. بنا به تحقیقات انجام شده، با افزایش دما، مدول یانگ نانولوله کاهش و ضریب پواسون افزایش می یابد. همچنین با افزایش دما، تنش و کرنش نهایی شکست کاهش پیدا می کند. در نهایت نتایج نشان می دهد که می توان رابطه ای غیرخطی (چندجمله ای) بین دما و مدول یانگ تعریف کرد که ثوابت آن وابسته به کایرالیتی نانولوله ها تغییر می کند.
محمدعلی امیرمجدی، مسعود طهانی،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف پژوهش پیشرو، بررسی رفتار وابسته به اندازهی ژیروسکوپهای با ساختار میکرو-تیر دوسرگیردار با جرم متمرکز در وسط تحت تأثیر همزمان ولتاژ DC ناگهانی و تحریک از پایهی هارمونیک میباشد. بدین منظور، جهت مدلسازی اثرات اندازه از تئوری تئوری تنش کوپل اصلاح شده بهره گرفته میشود. همچنین برای جلوگیری از وقوع پدیدهی تشدید میرایی ویسکوز در مدلسازی لحاظ میگردد. در ادامه با بکارگیری اصل همیلتون معادلههای حاکم بر مسئله بدست آورده میشوند. سپس با استفاده از تقریب تک مدی گالرکین، معادلههای دیفرانسیل با مشتقات جزئی به معادلههای دیفرانسیل معمولی تبدیل میگردند. جهت حل معادلههای بدست آمده از روش رانج-کوتای مرتبهی چهار استفاده میشود. جهت کسب اطمینان از صحت نتایج بدست آمده، نتایج بدست آمده با مقدارهای گزارش شدهی موجود در ادبیات صحهگذاری شده و تطابق خوبی مشاهده میگردد. به علاوه، نتایج بدست آمده با دادههای حاصل از شبیهسازی در نرمافزار کامسول مقایسه و صحهگذاری میشوند. در نهایت، اثر پارمترهای متفاوت موجود در مسئله بر روی ناپایداری کشیدگی میکرو-ژیروسکوپ و همچنین دامنهی نوسانهای آن بررسی میشود. همچنین مشاهده میشود که در اثر قرار گرفتن سیستم در معرض تحریک از پایهی هارمونیک، میکرو-ژیروسکوپ توسط دو فرکانس متفاوت تحریک میگردد.
مسعود میر، مسعود طهانی،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله، ارتعاشات غیرخطی یک نانوتیر اویلر برنولی واقع بر بستر ویسکوالاستیک غیرخطی مورد بررسی قرار میگیرد. فرض میشود که نانو تیر در معرض یک نیروی هارمونیک قرار دارد که می تواند تخمینی از یک میدان الکتروستاتیک باشد. بستر ویسکوالاستیک غیرخطی برای دو حالت دارای سخت شوندگی و نرم شوندگی درنظر گرفته میشود. با توجه به مدلسازی در مقیاس نانو، معادلات دینامیک غیرخطی نانوتیر مورد نظر از روش تئوری الاستیسیته غیرموضعی ارینگن و با صرفنظر از اینرسی درون صفحهای بهدست میآید. با استفاده از روش گالرکین و شکل مود اول، معادله دیفرانسیل مشتقات پارهای بهدست آمده به معادله دیفرانسیل معمولی تبدیل میشود. پس از محاسبه نقاط تعادل سیستم و مشاهده دوشاخگی هیتروکلنیک، مدارهای هیتروکلنیک تعیین میشوند. سپس با استفاده از روش انتگرال ملنیکوف حرکت آشوبناک سیستم بهصورت تحلیلی بررسی شده و محدوده امن رفتار سیستم با توجه به فضای پارامتری مساله مشخص میشود. نتایج نشان میدهد که وقتی بستر ویسکوالاستیک دارای خاصیت سخت شوندگی باشد، بروز رفتار آشوبناک در سیستم نمیتواند مورد انتظار باشد. مشاهده میشود که استفاده از تئوری الاستیسیته غیرموضعی برای بررسی رفتار آشوبناک نانوتیرها ضروری بوده و عدم استفاده از این تئوری نتایج متفاوتی میدهد و ممکن است سیستم را در ناحیه غیرامن قرار دهد.