جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای ظفریان


دوره ۱۴، شماره ۶۳ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده در این تحقیق فیلم­های بایو نانوکامپوزیت حاوی نشاسته سیب­زمینی به عنوان پایه فیلم، تقویت شده با اسانس نعناع فلفلی و درصد ثابتی از نانو خاک رس عامل­دار شده با استفاده از روش کاستینگ تهیه شد. ترکیب شامل g ۳ نشاسته سیب­زمینی و ۴% وزنی مخلوط گلیسرول و سوربیتول به نسبت ۳ به ۱ به عنوان پلاستی­سایزر به همراه ۳% وزنی نانو خاک رس و اسانس نعناع فلفلی با غلظت­های ۳۰-۱۰% حجمی بود. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت اسانس نعناع فلفلی ویژگی­های فیزیکی شامل میزان حلالیت در آب، میزان جذب آب و محتوای رطوبت به صورت معنی داری (۰۵/۰<р) کاهش یافتند. نفوذپذیری نسبت به بخارآب از ۰۳/۳ تا ۳۱/۷ (۶-۱۰×(g/m.s.Pa  به صورت معنی­داری (۰۵/۰<р) افزایش و نفوذپذیری به اکسیژن از ۱۰/۶ تا ۸۹/۴           (cc-mil/(m۲ day کاهش معنی­داری (۰۵/۰<р) داشت. آزمون­های مکانیکی بیانگر آن بود که با افزایش غلظت اسانس نعناع فلفلی استحکام کششی از ۰۵/۱۰ تا ۱۱/۷ (MPa) و مدول یانگ از ۰۹/۵۰۰ تا ۷۷/۲۰۰ (MPa) کاهش معنی داری داشت و درصد کشیدگی از ۰/۱۵ تا ۰/۳۶% افزایش یافت. همچنین باعث افزایش میزان جذب و کاهش میزان عبور نور به ویژه در بازه UV    (nm ۴۰۰-۲۰۰) گردید. ‍فیلم­ها خاصیت ضدمیکروبی خوبی علیه باکتری استافیلوکوکوس آرئوس ATCC ۲۵۹۲۳ از طریق روش فلاسک چرخان از خود نشان دادند. بنابراین افزودن اسانس نعناع فلفلی و نانو خاک رس به فیلم­های نشاسته سیب­زمینی منجر به بهبود ویژگی­های فیزیکی، مکانیکی و میزان جذب و عبور نور در ناحیه فرابنفش گردید و این بایو نانوکامپوزیت­ها توانایی بالایی جهت کاربرد در بسته­بندی­های ضدمیکروب دارا می­باشند.

دوره ۱۴، شماره ۶۴ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده
در این تحقیق فیلم­های پلی ساکارید سویا تقویت شده با عصاره اسپند و درصد ثابتی از نانو دی اکسید سیلیسیم عامل­دار با استفاده از روش کاستینگ تهیه شد. ترکیب شامل g ۴ پلی ساکارید سویا و ۴% وزنی مخلوط گلیسرول و سوربیتول به نسبت ۳ به ۱ به عنوان پلاستی­سایزر به همراه ۳% وزنی نانو دی اکسید سیلیسیم و عصاره اسپند با غلظت­های ۱۵-۵% حجمی بود. خواص فیزیکی، ویژگی­های ممانعتی شامل نفوذپذیری نسبت به بخار آب و اکسیژن، میزان جذب و عبور نور UV، ویژگی­های مکانیکی و خواص ضدمیکروبی فیلم­ها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت عصاره اسپند میزان جذب آب از ۷۵/۱ تا ۹۶/۱ (g/g dry film)، محتوای رطوبت از ۶۱/۳ تا ۱۸/۵%، نفوذپذیری نسبت به بخارآب از ۰۳/۷ تا ۳۱/۱۰ (۶-۱۰×(g/m.s.Pa  افزایش معنی­داری (۰۵/۰<р) داشت و بر روی میزان نفوذپذیری نسبت به اکسیژن تاثیر معنی­داری نداشت. آزمون­های مکانیکی بیانگر آن بود که با افزایش غلظت عصاره اسپند استحکام کششی از ۰۸/۲۰ تا ۰۱/۱۶ (MPa) و مدول یانگ از ۸۰۰ تا ۵۰۰ (MPa) کاهش معنی داری (۰۵/۰<р) داشت و درصد کشیدگی از ۱۲/۱۹ تا ۲/۲۳% افزایش یافت. فیلم­ها خاصیت ضدمیکروبی خوبی علیه باکتری اشرشیاکلی ATCC ۲۵۹۲۲ و استافیلوکوکوس آرئوس ATCC ۲۵۹۲۳ از طریق روش فلاسک چرخان از خود نشان دادند. نتایج بیانگر آن بود که از فیلم­های بایو نانوکامپوزیت بر پایه پلی ساکارید سویا می­توان در بسته­بندی مواد غذایی استفاده کرد
صادق ظفریان، سید مسعود حسینی سروری، سید حسین منصوری،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

این مقاله توانایی مدل مجموع وزنی گازهای خاکستری بر پایه خط طیف رابرای حل معادله انتقال تابش در محیط‌هایجذب‌کننده-صادرکننده، غیرپخشی و غیرخاکستری نشان می‌دهد. محیط دارای چشمه‌های حرارتی می‌باشد و در حالت تعادل تابشی قرار دارد که در سیستم‌های با دمای کارکرد بالا اتفاق می‌افتد. در مدل مجموع وزنی گازهای خاکستری بر پایه خط طیف، محیط گازی غیرخاکستری به مجموعه‌ایی از گازهای خاکستری تقسیم می‌شود و معادله انتقال تابش برای هر یک از این گازهای خاکستری توسط روش جهت‌های مجزا حل می‌گردد. شدت‌های تابش از جمع مقادیر متناظر بر روی همه گازهای خاکستری بدست می‌آید و میدان دما از یک روش تکراری به روز رسانی می‌شود. ضریب‌های به روز رسانی شده حاصل از پایگاه داده‌های طیفی دما بالا (نسخه۲۰۱۰ میلادی) در روش مجموع وزنی گازهای خاکستری بر پایه خط طیف به کار گرفته شده است. اعتبار روش عددی حاضر برای حالتی که توزیع دما مشخص باشد و همچنین حالتی که توزیع دما مشخص نباشد (در حالت تعادل تابشی توزیع دما مشخص نیست) مورد بررسی قرار گرفته است. چندین مثال برای نشان دادن توانایی حل پیشنهاد شده برای محاسبات تابشی در محیط‌های دارای چشمه‌های حرارتی و شرایط مرزی مختلف(دماثابت و عایق) ارائه شده‌اند.

صفحه ۱ از ۱