جستجو در مقالات منتشر شده


۱۴ نتیجه برای عارفی


دوره ۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۳ )
چکیده

 بیان مسئله: سوال اصلی که باعث شروع این مطالعه شد، به دو چیز برمی‌گردد: ۱) آیا مدرسان و دانشجویان در برابر عدم قطعیت باید انتظارات خود را به طور معقولی پایین بیاورند؟ ۲) اگر نه، آیا آن‏ها می‌توانند یک برنامه پشتیبانی برای خود ایجاد کنند که گزینه مناسبی را برای آن‏ها فراهم کند
اهداف: به گونه‌ای که هدف یادگیری مطابق با اهداف برنامه درسی تضمین شود؟ این مقاله یک سفر آموزشی جمعی را شروع کرد که در ابتدا با شکوه‌های جدی مواجه بود، اما در نهایت بازخورد مثبتی از دانشجویان دریافت کرد. شیوع ویروس کووید ۱۹ در سطح جهان، مدرسی که از خارج از کشور کارگاه را هدایت می کرد و آموزش همیشگی رو در رو در کارگاه طراحی شهری، باعث نگرانی‌های اولیه شد.
روش­ها: برای رفع این مشکلات، مدرسان بخش اول کارگاه را به آشنایی نظری با پنج اپیزود کشف شهری اختصاص دادند. آشنایی با تئوری، در حالی که در کارگاه‌های عملی کمتر استفاده می‌شود، تردیدهای اولیه دانشجویان را برطرف کرد. افزایش اعتماد به نفس دانشجویان، روحیه آن‏ها را برای اضافه کردن ساعات بیشتر به تولید تفاسیر خود، بهبود بخشید و راه آنها را به سمت تعریف مشکل، سنتز و طراحی باز کرد.
نتیجه ­گیری: این روش در جستجوی کسب تلاش‌های پدیدار شناختی و هستی‏ شناختی ‏ای در آموزش کارگاه طراحی شهری است که به طور یکپارچه‌تر؛ با وارد کردن تئوری به طراحی، از روش‌های همگرا استفاده می‌کند.

دوره ۱۰، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده

اهداف: سیستم‌های کشت سه‌بعدی به‌دلیل شباهت‌های مورفولوژیکی به "محیط زنده" اهمیت بسیاری در حوزه مطالعات داروهای ضدسرطان دارند. در این مقاله سعی بر آن است که میزان سمیت داروی BI-۸۴۷۳۲۵ روی کشت سه‌بعدی دو رده سلولی متفاوت سرطان آناپلاستیک سنجیده شود و پیامد آن به‌عنوان یکی از اهداف یافتن تفاوت در میزان پاسخ‌دهی بر مبنای مشخصات سلول‌ها مورد بررسی قرار گیرد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه پس از آماده‌سازی داربست آلژینات، دو رده سلولی سرطان آناپلاستیک تیروئید C۶۴۳ و SW۱۷۳۶ انکپسوله و به‌مدت یک هفته کشت شدند. پس از گذشت ۲۴ساعت از کشت سلول‌ها روی داربست، ارزیابی توانایی زنده‌ماندن سول‌ها در حضور دوزهای مختلف (۱ تا ۶۴میکرومولار) داروی BI-۸۴۷۳۲۵ توسط تست ۳- (۴ و ۵ دی‌متیل‌تیازول-۲- وای‌ ال)- ۲ و ۵- دی‌فنیل‌تترازولیوم‌بروماید (MTT) به عمل آمد. به‌منظور بررسی و مقایسه تکثیر سلول‌ها در دوز موثر دارو، پس از ۲۴ساعت از اثر دارو در غلظت مربوطه برای هر یک از رده‌های سلولی رنگ‌آمیزی توسط کربوکسی‌فلورسئین ان- هیدروکسی‌سوکسینیمیدیل استر (CFSE) انجام شد.
یافته‌ها: اثر سمیت داروی BI-۸۴۷۳۲۵ در رده‌های مختلف سرطان آناپلاستیک تیروئید متفاوت است. دوز موثر دارو پس از گذشت ۲۴ساعت برای رده C۶۴۳ در ۲۵میکرومولار و در مورد رده SW۱۷۳۶ در ۴۳میکرومولار محاسبه شد. رنگ‌آمیزی توسط CFSE و مقایسه تکثیر سلول‌ها در دوز موثر دارو، یافته فوق را تائید کرد.
نتیجه‌گیری: در مجموع، مطالعه حاضر نشان داد که اثر سمیت دارو در رده‌های مختلف سرطان آناپلاستیک تیروئید متفاوت است. اهمیت این موضوع در کنار توجه به مطالعات کشت سه‌بعدی می‌تواند محققان را در طراحی مطالعات تکمیلی بعدی در جهت دستیابی به مناسب‌ترین دارو با تاثیرگذارترین دوز کمک کند.


دوره ۱۱، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده

اهداف: مدل سازی داده­ای ساخت یک فرآیند مبتنی بر مدل سه بعدی است که بینش و ابزارهایی را جهت تغییر رویکرد آموزشی مهیا نموده است. هدف از این تحقیق، آزمونِ یک ساختار آموزشی فعال و سازنده گرا با محوریت رویکرد مدل سازی داده ای ساخت و کاربرد این شیوه در ارتقای خلاقیت دانشجویان معماری در دروس فن ساختمان است.
روش ها: آزمون تحقیق به شیوه شبه آزمایشی با گروه های آزمایشی و کنترل، و با استفاده از پیش آزمون و پس آزمون انجام گرفت. پیش آزمون با انجام آزمون خلاقیت تورنس و انجام دو تکلیف طراحی، و برای پس آزمون از آزمون آماری یو من-ویتنی استفاده شد.
یافته ها: یافته ها تفاوت معناداری بین دو گروه نشان نداد و این دو گروه از نظر خلاقیت و عملکرد با هم مشابهت داشتند. اما با انجام پس آزمون، گروه آزمایشی در شاخص های فنی بودن کانسپت، هماهنگی عملکردها و مسائل اجرایی، طرح فنی سایت، کمیت و کیفیت و صحت نقشه های فاز دو، مصالح و جزییات اجرایی، ارائه نقشه ها و نمره کلی، برتری معناداری نسبت به گروه کنترل داشت.
نتیجه ­گیری: به کارگیری روش آموزشی پیشنهادی با محوریت مدل سازی داده ای ساخت، در ارتقای عملکرد کلی دانشجویان گروه آزمایشی تاثیرگذار بوده و برتری معناداری داشت. در خصوص ارتقای خلاقیت دانشجویان تفاوت و برتری معناداری بین دو گروه مشاهده نشد، اما میانگین رتبه های دانشجویان گروه آزمایشی به شکل محسوسی بهتر از گروه کنترل بود. لذا نتایج تحقیق موید افزایش میزان یادگیری دانشجویان با استفاده از این رویکرد آموزشی می باشد.

دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲- )
چکیده

این مقاله با هدف جایابی بهینه خازنهای شنت در در شبکه توزیع با در نظر گرفتن ویژگی های احتمالی بارها ارائه شده است. تابع هدف اصلی در این روش مقاله، کاهش تلفات و بهبود پروفیل ولتاژ می باشد.در این مقاله از روش پیشرو و پسرو به منظور انجام محاسبات پخش بار در سیستم توزیع و روش الگوریتم جستجوی هماهنگ برای بهینه سازی استفاده شده است. جنبه های احتمالی و توابع احتمالی مسئله با استفاده از روش تخمین نقطه ای حل شده است. در این مقاله شاخصی جهت قابلیت اطمینان ارائه شده است. این شاخص میزان محدودیت ها و ریسک سیستم را در هنگامی که بارها به صورت احتمالی و تصادفی در نظر گرفته شوند را نشان می­دهد. با استفاده از این شاخص می توان بهینه ترین مکان و مقدار خازن های شنت را با در نظر گرفتن کمترین ریسک در شبکه توزیع بدست آورد. روش پیشنهادی بر روی یک سیستم شعاعی ۳۳ شینه آزمایش و نتایج آن ارائه شده است. نتایج شیه سازی نشان دهنده کارایی روش پیشنهادی می باشد

دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۰ )
چکیده

هدف: ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک پس از آلوده کردن میزبان به‏صورت طبیعی در گانگلیون نورون تریژمینال به‏صورت خفته در می‏آید. در این وضعیت تنها رونوشتی که از ویروس در سلول قابل تشخیص است رونوشت وابسته به نهفتگی (LAT) است که این رونوشت microRNAهایی را تولید می‏کند که قادر است مسیرهای پیام‏رسانی در سلول را دستخوش تغییر نماید. یکی از مسیرهای کلیدی پیام‏رسانی سلول مسیر فاکتور رشد تومور (TGF-β) است. در این مسیر ژن Smad۴ به‏عنوان یک پروتئین مهم رابط بین گیرنده‏های غشایی کینازهای سیتوپلاسمی و فاکتورهای رونویسی هسته‏ای است. این تحقیق با بررسی بیان microRNAهای ویروسی در سلول میزبان هدف‏گیری ژن Smad۴ با این microRNAها را بررسی نموده است. مواد و روش‏ها: پس از ترانسفکت ژن LAT به داخل سلول‏های BE-۲(c)، بیان microRNAهای وابسته به LAT در این سلول‏ها به کمک واکنش زنجیره‏ای پلیمراز کمّی (Real-Time PCR) ارزیابی شد و به کمک روش‏های مبتنی بر بیوانفورماتیک امکان هدف‏گیری ژن Smad۴ با این microRNAها نیز بررسی و در ادامه بیان ژن Smad۴ و ژن‏های پایین‏دست آن به کمک واکنش زنجیره‏ای پلیمراز کمّی مطالعه شد. نتایج: شواهد و نتایج نشان می‏دهد که رونوشت LAT در سلول میزبان تولید microRNAهایی می‏کند که تجزیه و تحلیل‏های بیوانفورماتیکی دو الگوریتم متفاوت گواهی بر هدف‏گیری ژن Smad۴ توسط این microRNAها می‏دهد این در حالی است که نتایج واکنش زنجیره‏ای پلیمراز کمّی نیز تأییدی بر این ادعاست. نتیجه‏گیری: نتایج مبتنی بر تجزیه و تحلیل‏های بیوانفورماتیک و بررسی بیان رونوشت Smad۴ و پروتئین‏های پایین‏دستش همانند CyclinD، CDK۲ و Myc نشان دهنده کنترل بیان این ژن توسط microRNAهای ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک است.

دوره ۱۴، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۴۰۲ )
چکیده

«که» از پر‏‏‏‏‏‏‏کاربردترین تکواژها در نظام گفتاری و نوشتاری زبان فارسی است که علاوه بر کاربردهای گسترده‏ای چون ضمیر مبهم، متمم‏نما، نشانۀ تأکید و... به ‌عنوان موصول‏نما در ابتدای بندهای موصولی بدون تغییر شکل حضور یافته و نقش‏های متفاوتی را پذیرا است. هدف اصلی این جستار مطالعۀ نقش‏‏‏‏‏‏‏‏های دستوری، معنایی و کاربردشناختی تکواژ «که» در بندهای موصولی زبان فارسی است. لذا برای ارائۀ توصیفی تا حد امکان کامل از تکواژ «که» بررسی دقیق مجموعه‏ای از شواهد طبیعیِ کاربردِ این پدیده در زبان فارسی ضروری است.‏ ازاین‏رو برای کارآمدی این تحقیق، داده‏ها از جملات طبیعی گفتاری و نوشتاری گویشوران زبان فارسی جمع‏آوری شده‏اند. سپس تکواژ «که» در بند‏های موصولی بر‏اساس نقش‏های دستوری و معنایی و نیز کاربرد‏شناختی مورد بررسی قرار گرفتند. در این پژوهش که مبتنی بر تحقیق توصیفی و تحلیلی است تلاش بر این است تا در چارچوب نظریۀ رده‏شناختی با تکیه بر تعمیم‏های رده‏شناختی کمری ‏(۱۹۸۹) به این پرسش‏‏ها پاسخ داده شود که در بندهای موصولی زبان فارسی تکواژ «که» کدام نقش‏های دستوری، معنایی و کاربردشناختی را به عهده دارد؟ در فرض اصلی تمام نقش های دستوری یک گروه اسمی برای «که» در نظر گرفته شده‏اند. یافته‏های این پژوهش حاکی از آن است که تکواژ «که» تمام نقش‏های دستوری یک گروه اسمی مانند: فاعل، مفعول ... را دریافت می‏نماید. این تکواژ نقش‏های معنایی متنوعی را چون کنشگر، کنشپذیر، هدف... پذیر است. همچنین «که» به‌عنوان نشانگر تأکید پس از هر سازه‏ای که هم دارای اطلاع کهنه و هم اطلاع نو باشد قرار گرفته و آن را مورد تأکید قرار می‏دهد.
 
اعظم عارفی، حسن نحوی،
دوره ۱۵، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

با گسترش سریع میکرو و نانوتکنولوژی، کاربرد نانوسازه‌ها با توجه به خصوصیات ویژه فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و الکترونیکی آنها هر چه بیشتر توسعه می‌یابد؛ از آن جمله می‌توان به استفاده نانوسازه‌ها در حسگرهای کرنش، جرم و دستگاه‌های میکرو و نانوالکترومکانیک اشاره نمود. تأثیر اندازه در رفتار مکانیکی این ساختارها که ابعادشان بسیار کوچک و قابل قیاس با فواصل مولکولی است، حائز اهمیت است. با توجه به این که تئوری‌های کلاسیک توانایی پذیرش تأثیر اندازه کوچک را ندارند، از تئوری الاستیسیته غیر محلی برای منظور نمودن آثار اندازه کوچک استفاده شده است. در این تئوری با فرض این که تنش در یک نقطه تابعی از کرنش همه نقاط محیط است، محدوده وسیعی از نیروهای بین اتمی و ابعاد طولی داخلی در روابط ساختاری مواد همسانگرد و همگن، به‌عنوان پارامترهای ماده مطرح می‌شوند. در این تئوری علاوه بر اجتناب از حل معادلات پیچیده، توانایی پیش‌بینی رفتار نانوسازه‌ها در ابعاد بزرگ نیز وجود دارد. در این تحقیق، کمانش نانوحلقه با درنظر گرفتن اثر برش مورد مطالعه قرار می‌گیرد. معادلات حاکم بر پایه تئوری الاستیسیته غیرمحلی و به کمک کار مجازی و اصل هامیلتون استخراج گردیده است، همچنین از فرضیات تیموشنکو برای اعمال اثر برش استفاده شده و حل تحلیلی برای معادلات ارائه شده است. تأثیرپارامتر غیرمحلی، شعاع، نسبت شعاع به ضخامت و شماره مودهای کمانش بر روی بارهای کمانش نانوحلقه بررسی شده است.

دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

هدف: سرطان پروستات دومین سرطان شایع و پنجمین عامل مرگ ناشی از سرطان مردان در سال ۲۰۱۲ در جهان است. مسیر PI۳K/AKT نقش اساسی در بیماری‏زایی سرطان پروستات دارد و به­دلیل نقش کلیدی این مسیر در پیشروی سرطان آن را به هدف جذابی برای استراتژی‌های جدید درمانی تبدیل می‌کند. یکی از روند‌های تنظیمی ژن‌ها، میکرو‌RNAها است که توانایی ویژه‌ای برای کنترل چندین ژن و مسیر به‌طور هم‌زمان، آن‌ها را کاندید قابل توجهی برای اهداف درمانی می‌کند. این مطالعه با هدف به دست آوردن میکروRNA مؤثر بر مسیر PI۳K/AKT با روش‌های بیوانفورماتیکی و بررسی نتایج حاصل در سلول‌های رده پروستات انجام شد. مواد و روش‌ها: برای پیدا‌ کردن میکروRNA مؤثر بر مسیر PI۳K/AKT، شش ژن این مسیر که به‌عنوان هدف‌های دارویی مطرح هستند را در ده الگوریتم متفاوت پیش‌بینی بررسی شد. سپس به‌صورت بیوانفورماتیکی میکروRNA حاصل از نظر میزان بیان در بافت پروستات سالم و رده‌های سلولی سرطان پروستات و همچنین از لحاظ هدف‌گیری در نرم‌افزارهای تجزیه و تحلیل چرخه ارزیابی شد. به‌صورت عملی بیان میکروRNA‌های کاندید در نمونه کنترل و رده‌های سلولی سرطان پروستات ارزیابی شد. نتایج: خانواده miR-۲۹ بیشترین شناسایی را از مجموعه ۶ ژنی داشتند و سایر بررسی‌های بیوانفورماتیک نیز مؤید نتیجه حاصل بودند. بررسی‌ها نشان دهنده کاهش بیان معنی‌دار خانواده miR-۲۹ در رده‌های سلولی سرطان پروستات LNCAP، PC۳ و DU-۱۴۵ نسبت به نمونه کنترل سالم است. نتیجه‌گیری: ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻣﺒﺘﻨﻲ ﺑﺮ ﺗﺠﺰﻳﻪ و ﺗﺤﻠﻴﻞﻫﺎی ﺑﻴﻮاﻧﻔﻮرﻣﺎﺗﻴﻚ و ﺑﺮرﺳﻲ ﺑﻴﺎن خانواده miR-۲۹، نشان دهنده امکان استفاده از خانواده miR-۲۹ برای مهار مسیر PI۳K/AKT در سرطان پروستات است.

دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

هدف: سرطان سلول سنگفرشی حدود ۹۳% از سرطان های حفره ی دهانی را تشکیل می دهد. یکی از عوامل ایجاد کننده ی این سرطان ، ویروس پاپیلومای انسانی است که تنوع ژنوتایپی گوناگونی دارد. تعیین ژنوتیپ های شایع پاپیلوما در ایجاد سرطان دهان می تواند در کنترل و جلوگیری از انتقال آن نقش داشته باشد.
مواد و روشها: ۷۰ نمونه بافت پارافینه از بخش کنسر بیمارستان امام خمینی تهران تهیه شده و پارافین زدایی گردید، برای شناسایی ژنوتیپ های ۶-۱۶-۱۸-۳۳-۳۴ با کمک نرم افزار AlleleID ۷، ۱ پرایمر سنس و ۳ پرایمر آنتی‌سنس دژنره طراحی گردید . نمونه ها PCR شده و سپس محصول واکنش بر روی ژل آگارز، الکتروفورز شد. نمونه های HPV مثبت تعیین سکانس شده و نتایج توالی یابی توسط Blast تعین هویت شدند.
نتایج: ۸ نمونه ی HPV مثبت به دست آمد که ۳ نمونه HPV تایپ ۶ و ۵ نمونه HPV-۱۶ بودند. HPV-۶ عامل مولد زگیل تناسلی است که از طریق تماس پوست با پوست یا روابط دهانی تناسلی انتشار می یابد. از بین نمونه ها، ۳ نمونه مربوط به زنان و ۵ نمونه مربوط به مردان است. انتشار ویروس در مردان ۲% بیشتر از زنان است. بالاترین استعداد ابتلا به بیماری در سنین بین ۳۰ تا ۴۵ سال و پس از آن بالای ۶۰ سال است. همچنین بالاترین نمونه های HPV مثبت مربوط به شهر تهران و پس از آن اسلام شهر است.

دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

ویروس هپاتیت C، یکی از علل اصلی سیروز و سرطان کبد در سراسر جهان است. قابل قبول‌ترین رژیم دارویی در درمان بیماران مبتلا به عفونت ویروس هپاتیت C استفاده از درمان ترکیبی پلی‏اتیلن گلیکول- اینترفرون به‌همراه ریباورین است. مطالعات متعددی نشان داده‌است که به‌دنبال استفاده از رژیم دارویی فوق به‌عنوان رژیم دارویی استاندارد، درصد نسبتاً کمی از مبتلایان به ژنوتیپ‌های ۱ و ۴ ویروس به حالت پاسخ‌های ویروسی پایدار (SVR) (حذف دائم ویروس) می‌رسند (۴۲-۴۶ درصد) این در حالیست که میزان پاسخ‌های ویروسی پایدار در مورد ژنوتیپ‌های ۲ و ۳ ویروس به مراتب بهتر است (۷۶-۸۲ درصد). در مجموع، زمان مناسب برای رسیدن به پاسخ‌های ویروسی پایدار در مورد ژنوتیپ‌های ۱ و ۴ یک سال است در حالی که طول این مدت در ژنوتیپ‌های ۲ و ۳ حدود ۶ ماه است. از سال ۲۰۱۱ استفاده از داروهای ضد ویروسی با عملکرد مستقیم علیه ویروس هپاتیت C برای درمان بالینی آغاز شد که به‌طور مستقیم پروتین‌های کد شده توسط ویروس را مورد هدف قرار می‌دهند. نسل اول مهارکننده‌های "پروتئازHCV NS۳/۴A " مانند تلاپریویر (Telaprevir) سبب افزایش پاسخ ویروسی پایدار در بیماران مبتلا به ویروس هپاتیت C شد. با وجود پتانسیل بالقوه این داروها، رژیم درمانی مذکور با عوارض جانبی شدید همراه است. برای بیماران مبتلا به ویروس هپاتیت C که به درمان سخت جواب می‌دهند، گزینه‌های درمانی بیشتری مورد نیاز است. مطالعات بیشتر برای اثر بخشی و کاهش آثارجانبی داروها نگاه‌ها را به سمت دنیای مولکولی و میکروRNAها سوق داد. میکروRNAها، نقش مهمی در استقرار عفونت ویروس هپاتیت C که در تکثیر ویروس مؤثر است. در مطالعه مروری حاضر تلاش شده است که از یک طرف عفونت ویروس هپاتیت C، میکروRNAها، بیوژنز آن‌ها و سایر موارد بررسی شود و از طرف دیگر نقش میکروRNAها در چرخه تکثیر HCV ونیز ژنوتیپ‌های مختلف ویروس مورد بحث قرار می‌گیرد.

دوره ۲۰، شماره ۱۳۹ - ( شهریور ۱۴۰۲ )
چکیده

روغن زیتون به عنوان یک روغن خوراکی منحصر به فرد به دلیل داشتن مقادیر زیادی اسیدچرب غیر اشباع تک زنجیره­ای، طعم دلپذیر، پایداری خوب و اثرات ویژه سلامت بخش مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش، روغن های زیتون بکر ارقام آربیکینا، ماری، شنگه و زرد در منطقه طارم به لحاظ کیفی مورد بررسی قرار گرفت و پارامترهای استرول ها، اسیدیته، اندیس پراکسید و اندیس یدی ارزیابی گردید. کروماتوگرافی گازی برای تعیین و شناسایی استرول ها استفاده شد. نتایج نشان داد، میزان استرول در روغن های بکر ارقام آربکینا،شنگه، زرد و ماری با یکدیگر در سطح ۵درصد دارای اختلاف معنادار آماری بودند. فراوانترین استرول های موجود در تمام تیمارهای مورد بررسی شامل بتا سیتوسترول، دلتا۵اوناسترول و کمپسترول می باشد. میزان اسیدیته آزاد در نمونه روغن رقم ماری دارای بیشترین مقدار بود و در رقم آربکینا کمترین میزان را نشان داد. بیشترین میزان اندیس پراکسید در روغن رقم زرد و کمترین میزان، در رقم ماری مشاهده گردید. در نهایت میتوان گفت، پارامترهای مورد ارزیابی ارقام آربکینا، شنگه، زرد و ماری در محدوده مجاز استاندارد قرار داشتند و به لحاظ کیفی تفاوت قابل ملاحظه ای در بین این ارقام مشاهده نگردید.
 

دوره ۲۲، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف: گلیوبلاستوما مولتی‌فرم یکی از انواع سرطان‌های مغزی است که پاسخ مناسبی به درمان نشان نمی‌دهد. پیش‌آگهی بد این بیماری به‌دلیل وجود حالت مقاومت به پرتو و شیمی‌درمانی است. هدف مطالعه حاضر تولید ویروس لنتی حامل پیش‌ساز miR-۵۷۹ و بررسی تاثیر افزایش بیان miR-۵۷۹ بر بیان ژن‌های BAX و CDKN۱A در رده سلولی گلیوبلاستوما بود.
مواد و روش‌ها: در مطالعه تجربی حاضر برای تولید ویروس لنتی نوترکیب قطعه ژنی حاوی توالی پیش‌ساز miR-۵۷۹ در پلاسمید pCDH همسانه‌سازی شد. سازه نوترکیب به‌همراه پلاسمیدهای psPAX و pMD۲ به سلول‌های HEK۲۹۳T انتقال داده شد. ذرات ویروسی با روش اولتراسانتریفیوژ تغلیظ شدند. تیتر ویروسی با روش فلوسایتومتری محاسبه شد. ذرات ویروسی تولیدشده به دومان سلولی A-۱۷۲ انتقال داده شدند. در نهایت با بهره‌گیری از روش PCR در زمان واقعی تغییرات، سطوح بیانی miR-۵۷۹ و ژن‌های BAX و CDKN۱A بررسی شدند.
یافته‌ها: حضور پیش‌ساز ژن miR-۵۷۹ در پلاسمید با کمک روش‌های کلونی PCR و توالی‌یابی مورد تایید قرار گرفت. بررسی‌ها نشان دادند که سطح بیان miR-۵۷۹ در سلول‌های آلوده‌شده با ویروس نوترکیب در مقایسه با گروه کنترل افزایش هفت‌برابری یافت. افزایش بیان miR-۵۷۹ منجر به افزایش بیان ژن BAX تا سه‌برابر شد اما در مقابل تغییر معنی‌داری در بیان ژن CDKN۱A مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: افزایش بیان miR-۵۷۹ در رده سلولی A-۱۷۲ می‌تواند بیان ژن BAX را افزایش دهد؛ اما در بیان ژن CDKN۱A تغییر معنی‌داری ایجاد نمی‌کند.


دوره ۲۳، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده

اهداف: توسعه عوامل ضدویروسی جدید رویکردی مناسب برای ریشه‌کن‌شدن عفونت هپاتیت C است. به‌دلیل عدم وجود مدل‌های حیوانی مناسب همواره سدی برای ارزیابی مناسب ترکیبات ضدویروسی در محیط زنده وجود دارد. توجه روزافزون به microRNAها نقطه قوت جدیدی در درمان‌های ضدویروسی محسوب می‌شود. هدف از مطالعه حاضر، استفاده از سنجش لوسیفراز برای تایید میان‌کنش بین miRNA و RNA ژنومی ویروس هپاتیت C (HCV) ژنوتیپ ۱b به‌منظور سرکوب تکثیر این ویروس است.
مواد و روش‌ها: قطعات ژنومی NS۵B از ژنوم ویروس هپاتیت C به‌عنوان ناحیه MRE درون وکتور psiCHECK-۲-TM ساب‌کلون شد. بیان نسبی وکتورهای لنتی‌ویروس بیان‌کننده miRNA در سلول Huh۷,۵ از طریق میکروسکوپ فلورسانس و real-time PCR ارزیابی شد. لنتی‌ویروس بیان‌کننده let-۷b به سلول‌های Huh۷,۵ ترانسداکت شد. NS۵B-psiCHECK-۲-TM (MRE) به سلول Huh۷,۵ مورد نظر ترانسفکت شد. به کمک کیت سنجش دوگانه لوسیفراز بیان نسبی لوسیفراز اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: با استفاده از لنتی‌ویروس‌های بیان‌کننده let-۷b شرایط بیان بالا و دایمی از let-۷b در سلول مورد نظر ایجاد شد. از سوی دیگر اتصال اختصاصی توالی پاسخ دهنده (NS۵B) به میکروRNA let-۷b با کاهش نور لوسیفراز نشان داده شد.
نتیجه‌گیری: برای حفظ بیان بالا و پایدار میکروRNAها در سلول از وکتورهای لنتی‌ویروس استفاده می‌شود. استفاده از سنجش لوسیفراز یکی از مناسب‌ترین روش‌های تایید میان‌کنش بین miRNA-mRNA است که می‌تواند برای ژن‌های ویروسی دیگر با میکروRNAهای متفاوت استفاده شود.


دوره ۳۱، شماره ۴ - ( الشتاء ۱۴۴۶ )
چکیده

یعتقد فوکو أن السلطه مجموعه من شبکه العلاقات التی لا یجریهما فرد علی أحد، بل تُجرَیان بواسطه شبکه العلاقات، وأن علاقه السلطه ضروریه للحیاه، فتتلاشی دونها. وانتشرت السلطه فی جمیع أرجاء المجتمع، حیث اقتضی المجتمع وجودها بین العلاقات البشریه، فلیست السلطه سلبیه عند السیاسیین علی البشر دائما، بل لها جوانب إیجابیه تسوق إلی النّموّ والازدهار. وبما أن الحقیقه تنتج السلطهَ، یحاول السیاسیون تزییف الحقیقه وإبعادها عن الناس لإجراء السلطه علیهم بواسطه التکنولوجیا ووسائل الإعلام. وروایه «شیفا» روایه أدب الخیال العلمی التی یطرحها الروائی فیها مسأله الوسائل الإعلامیه واختراعات العصر الحدیث فی تزییف الحقیقیه والسلطه المرتبطه بالآلیات الأخری، لیقوموا ببساطه بالتحکم علی البشریه والعالم. تدرس المقاله روایه «شیفا» لطواهریه حسب المنهج الوصفی التحلیلی مستعینا بنظریه فوکو جنبا إلی العناصر الروائیه والأسالیب اللغویه المرتبطتین بالسلطه لتشیر إلی أن السیاسیین فی روایه «شیفا» بوسیله التکنولوجیا ووسائل الإعلام یزیفون الحقیقه وینشأون الواقع الفائق الذی یبدو أکثر واقعیه للواقعیه الأصلیه لخداع الناس من خلال التلاعب بعقولهم بواسطه التکنولوجیا والإعلام، ومن خلالها یتحکمون سرا وجهرا علی البشر بواسطه إنشاء الفیروسات والأمراض وشنّ الحروب لشراء أدویتهم وأسلحتهم المنتجتین والسلطه علی البشر بعد جعلهم منفعلین مستهلکین بحته من خلال أخذ تفکیرهم النقدی وممتلکاتهم المؤدیه إلی إنتاج القدره للناس. والتکنولوجیا ووسائل الإعلام والمعرفه واللغه والخطاب والطب والسجن والتجسّس والجنسیّه والرأسمالیه والعمله والحکومه والدین والجامعه آلیات السلطه التی تسبب تدمیر العالم والبشر علی أیدی السیاسیین مع استخدامها الأداتی فی تحقیق مصالحهم الخاصه. تتناسب السلطه فی هذه الروایه، مع کثره استخدام السرد وأسالیب الأمر والنهی، دون الحوار الاستدلالی الدیمقراطی للإجماع والوفاق. 

صفحه ۱ از ۱