جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای عاصم پور
سینا نظری اونلقی، احمد عاصم پور،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
در اکستروژن مقاطع مختلف با استفاده از قالبهای تخت چند سوراخه، جانمایی مناسب حفرهها اهمیت ویژهای در اجتناب از عیوب هندسی دارد. در این مقاله، روشی برای جانمایی شعاعی حفرههای قالب در فرآیند اکستروژن چند سوراخه ارائه شده است. برای این منظور، یک قالب دو حفرهای با حفرههایی به شکل T- نامتقارن به عنوان مثال برای محاسبات انتخاب شده است. ابتدا یک میدان سرعت مجاز به لحاظ سینماتیکی در ناحیه تغییر شکل بدست آمده است. در پیش بینی میدان سرعت اثرات تشکیل منطقه مرده فلزی لحاظ شده است. سپس برای اندازهگیری انحنای پروفیل خروجی تابع انحرافی معرفی شده که ورودی آن میدان سرعت در دهانه خروجی قالب و خروجی آن انحنای پروفیل اکسترود شده میباشد. از خروجی این تابع برای جانمایی حفرهها استفاده شده است. نتایج نشان میدهد که هرچه موقعیت حفرهها به مرکز سطح قالب نزدیکتر باشد جریان فلز متوازنتر است. جهت اعتبارسنجی نتایج از شبیه سازی اجزای محدود استفاده گردیده است. روش ارائه شده قابل تعمیم به قالبهایی با تعداد حفرههای بیشتر و اشکال پیچیدهتر میباشد. این روش به طراح قالب کمک میکند تا فرآیند اکستروژن با کیفیتتری داشته باشیم.
احمد غضنفری، احمد عاصم پور، مصطفی حبیبی، رامین هاشمی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده
استفاده از نمودارهای حد شکل دهی در طراحی فرآیند تولید قطعات، یکی از روشهای مرسوم شکلدهی ورقهای فلزی است. از این رو تاکنون کارهای متعددی در زمینه بررسی منحنیهای حد شکل دهی انجام یافته است. روشهای مختلف به دست آوردن این منحنیها و همچنین عوامل مختلف مؤثر بر آنها، مورد بررسی قرار گرفتهاند. اشکالی که به اکثر کارهای انجام شده قبلی وارد است، حالت تنشی است که در تعیین این نمودارها فرض شده است. در اکثر این فرآیندها مانند شکل دهی تدریجی، تنش برشی ضخامتی، در ورق ایجاد میشود. در این نوع فرآیندهای شکل دهی، نمودار حد شکل دهی بدست آمده با رفتاری متفاوت از نموداری های معمول ظاهر میشود که حاکی از بهبود شکل پذیری است. حال آن که تأثیر وجود تنش برشی ضخامتی و محدوده اثر گذاری آن بررسی نشده است. در این مقاله تنش برشی ضخامتی به صورت تحلیلی در مدل مارشینیاک - کوزینسکی اعمال شده و موررد بررسی قرار گرفته است. از روش نیوتن – رافسون جهت حل معادلات استفاده شده است. محدوده اثر گذاری این تنش شناسایی و آزمون ناکازیما به عنوان مطالعه موردی بررسی شد. نتایج حاکی از این است که تنش برشی ضخامتی کمتر از ۱۰ درصد تنش تسلیم، تأثیری قابل توجهی بر نمودار حد شکلپذیری ندارد.
علی شهیدی، محمد مهدی نکاحی، احمد عاصم پور،
دوره ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
استفاده از ورقهای فلزی در صنایع مختلف ازجمله کشتیسازی بسیار متداول است. در این صنایع ایجاد سطوح موردنظر از ورق تخت اولیه به کمک فرآیند حرارت دهی خطی حائز اهمیت است. در این مقاله ابتدا به شبیه سازی این فرآیند و انتقال حرارت بین گاز خروجی از مشعل و ورق پرداخته شده است. برای مدلسازی اثر مشعل و هوای خنک کننده از مدل جت برخورد کننده در نرم افزار تجاری فلوئنت استفاده شده است. پس از یافتن توزیع دما در ورق، با انتقال این توزیع دما به نرم افزار انسیس و انجام یک تحلیل ترمو الاستو - پلاستیک تغییر شکل ورق بدست آمد و سپس نتایج این کار اعتبارسنجی شد. برای اجرای فرآیند حرارت دهی خطی بایستی مسیرها و شرایط حرارتی مشعل تعیین گردد. به این منظور مسیرهای حرارتی شکل استوانه ای با روش کرنش معیار بدست آمد. به کمک شبیه سازی انجام شده، ۶۳ اجرای مختلف در توان ها و سرعت های مختلف مشعل انجام داده و برای یافتن توان و سرعت حرکت مشعل، به آموزش شبکه ی عصبی با این داده ها پرداخته شد. در انتها ویژگی های حرارتی بدست آمده برای این شکل به کمک شبیه سازی به یک ورق تخت اولیه اعمال شده و از مقایسهی شکل بدست آمده با شکل مطلوب خطای کمتر از ۵ درصد بدست آمد.