جستجو در مقالات منتشر شده


۱۶ نتیجه برای عباس زاده


دوره ۲، شماره ۱ - ( ۱- )
چکیده

ـ در این مقاله تاثیر موج بازتابی وفاز توری در وجوه انتهای کاواک لیزر نمیرسانایDistributed Feedback) DFB) ، روی توزیع شدت میدان نوری مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است. میزان یکنواختی شدت نور در طول کاواک لیزر با پارامتر یکنواختی (Flatness) سنجیده می شود. در این مقاله وابستگی این پارامتر به ضریب جفت شدگی، ضریب بازتاب و فاز توری در روی وجوه نیز مطالعه شده است. این بررسی نشان می دهد که موج بازتابی از وجوه لیزر DFB باعث می شود که در بعضی ساختارها شدت میدان نوری در طول کاواک توزیع یکنواخت تری نسبت به لیزر DFB با وجوه ضدبازتاب داشته باشد. همچنین مشاهده می شود که حساسیت پارامتر یکنواختی به فاز توری و ضریب جفت شدگی خیلی زیاد است. بنابراین لازم است که اثر موج بازتابی و فاز توری در دو انتهای کاواک، در طراحی لیزر DFB به منظور افزایش پایداری آن در مقابل پدیده Spatial Hole Burning) SHB) در نظر گرفته شود. اثر ضریب بازتاب و فاز توری روی توزیع چگالی فوتونها و حاملهای الکتریکی در داخل کاواک و در محدوده بالای آستانه نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

دوره ۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده

چکیده
موضوع تحقیق: استفاده از مخازن پلی اتلینی چند لایه از جمله اقداماتی است که در سال­های اخیر برای مقابله با مشکل خشکسالی و کمبود منابع آبی به میزان بسیار زیادی مورد توجه قرار گرفته است. شرایط تولید صحیح تا حدود زیادی باعث استحکام بالای این مخازن و کاربری بیشتر آنها خواهد شد.
روش تحقیق:  در این پژوهش به بررسی تأثیر فرایند سرد کردن بر خواص نهایی نمونه­های مخازن پلی­اتیلنی تهیه شده به روش قالبگیری دورانی پرداخته شده است. سه روش متفاوت سرد کردن با آب، سرد کردن با هوا و سرد کردن ساکن انتخاب شد و خواص مکانیکی و حرارتی آنها بررسی شد.
نتایج اصلی: نتایج آزمون کشش نشان می­دهد هرچه مخزن با سرعت بالاتری سرد شود، میزان کشیدگی در نقطه پارگی بالاتری خواهد داشت. همچنین این آزمون نشان داد که روش سردکردن با هوا میزان کشیدگی در نقطه پارگی پایین­تری نسبت به دو روش دیگر دارد. در بخش نتایج خواص حرارتی مشخص شد که سرعت بالاتر سرد کردن باعث ایجاد بلورهای ضخیمتر در قطعه می­گردد که انرژی بالاتری برای غلبه بر این بلورهای ضخیم مورد نیاز است. با توجه به نتایج خواص حرارتی و با استفاده از آزمون دمای نرم­شدگی مشخص گردید که هرچه سرعت سرد کردن بالاتر باشد، دمای نرم­شدگی بالاتری خواهیم داشت که کاربری مخزن در شرایط دمایی بالا را بهتر خواهد کرد. همچنین آزمون­های نرخ جریان مذاب و دانسیته به منظور تأیید نتایج خواص مکانیکی و حرارتی انجام شدند. آزمون ضربه چارپی در دمای محیط برای تأیید رفتار مکانیکی حاصل از ساختار بلوری انجام شد.  نتایج حاکی از آن است که بهترین روش برای سرد کردن، روش سرد کردن بوسیله آب است.

دوره ۱۳، شماره ۵۶ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده در این پژوهش، دانه های انار بوسیله خشک کن فرو سرخ خشک گردید. به منظور تخمین و انتخاب یک مدل ریاضی مناسب، ضریب  موثر انتشار رطوبت و مقادیر انرژی فعال سازی، آزمایش­های خشک کردن دانه انار در چهار سطح سرعت هوا (۳/۰، ۵/۰، ۷/۰ و ۱ متر بر ثانیه) و شدت تابش (۲۲، ۳۱ و ۴۹ وات بر سانتی­مترمربع) انجام گرفت. داده­های تجربی با انواع مدل­های نیمه نظری و تجربی ارزیابی شد و نهایتاً از میان مدلهای مورد نظر، مدل میدیلی با توجه به معیار­های  ۲R ،۲χ و RMSE  به عنوان بهترین مدل انتخاب شد. ضریب  موثر انتشار رطوبت دانه­های انار بین ۹-۱۰×۴/۰ تا ۹-۱۰×۲۱/۳ متر مربع بر ثانیه بدست آمد. انرژی فعال سازی با استفاده از یک رابطه نمایی بر مبنای رابطه آرینوس محاسبه شد. مقادیر انرژی         فعال­سازی در روش اول بین (۴۳/۰ تا ۱۷/۱) وات بر گرم سانتی­متر مربع  و در روش دوم بین (۷۲/۰ تا ۱/۱) وات برگرم سانتی­مترمربع  بدست آمد.
محمد حسین پور، مسعود عباس زاده، ایرج میرزایی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

فوم‌های فلزی دسته‌ی جدیدی از مواد می‌باشند که در دهه‌ی اخیر به‌دلیل مشخصات مکانیکی و فیزیکی خوب مانند چگالی کم و در عین حال مقاومت فشاری بالا، و همچنین مشخصات حرارتی خوب که آن‌ها را به عایق حرارتی خوب مبدل کرده است، مورد استفاده محققان قرار گرفته است. دلیل عمده خاصیت فوم‌ها، وجود حفره‌ها در درون آن‌ها می‌باشد که بصورت تصادفی در آن‌ها پخش شده‌اند. با توجه به اهمیت این مواد در مهندسی و دیگر کاربرد‌های آن، مدل‌سازی این مواد مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله، روش جدیدی برای مدل کردن فوم‌های سلول بسته ارائه شده و یک برنامه در محیط ماکروی نرم افزار CATIA به زبان ویژوال بیسیک نوشته شده است که مدل کردن فوم‌های فلزی را با اندازه‌ی حفره و چگالی کنترل شده، ممکن ساخته است. درادامه تاثیر اندازه‌ی حفره‌ها و تعداد حفره‌ها بر روی چگالی نسبی این فوم‌ها مورد بررسی قرار گرفته است. مقایسه‌ی خواص فوم‌های مدل شده با استفاده از الگوریتم ارائه شده و فوم‌های واقعی مطابقت خوبی را نشان داده است. همچنین فوم‌های مدل شده قابلیت وارد شدن در نرم افزارهای روش‌های اجزا محدود را دارند.
علی عباس زاده بیدختی، امیررضا شاهانی،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده

عیوب چندگانه اغلب در سازه‌های مهندسی نظیر اجزای نیروگاه‌ها و مخازن تحت فشار اتفاق می‌افتد. این عیوب در برخی موارد، اثرات مخرب بیشتری نسبت به هر کدام از عیوب به صورت جداگانه دارد. ارزیابی برهم‌کنش این ترک‌ها بر اساس تعیین همراستایی و ترکیب آنها صورت می‌پذیرد. در استانداردهای موجود، ترک‌های چندگانه در مجاورت هم با ارضا‌کردن شرایط لازم، همراستا شده و در صورت لزوم ترکیب می‌شوند. در پژوهش حاضر، ابتدا قوانین همراستایی و ترکیب استانداردهای مختلف برای دو ترک راه‌بدر مجاور هم بررسی می‌شود. سپس به منظور بررسی تأثیر و برهم‌کنش ترک‌های مجاور، شکست یک ورق با دو ترک راه‌بدر در مجاورت هم، شبیه‌سازی شده و تأثیر فواصل ترک‌ها و اندازه آنها بر ضرایب شدت تنش بررسی می‌گردد. همچنین چگونگی رشد ترک‌ها در حالت‌های مختلف تحت شرایط شکست الاستیک خطی، شبیه‌سازی می‌گردد. از روش المان محدود توسعه‌یافته برای شبیه‌سازی مسأله استفاده شده است. این روش به این دلیل انتخاب شده که توانایی مناسبی در تحلیل مسائل مکانیک شکست خطی و فرایند رشد ترک، دارد. در این روش، المان‌بندی ثابت بوده و نیاز به فرایند مش‌بندی مجدد جهت شبیه‌سازی رشد ترک وجود ندارد. بر اساس نتایج بدست آمده، قوانین جدیدی جهت تعیین همراستایی و ترکیب ترک‌های مجاور هم ارائه می‌گردد.
مهران محمدی، حسن مسلمی نائینی، محمد مهدی کسائی، مهدی سلمانی تهرانی، بهنام عباس زاده،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

شکل‌دهی غلتکی انعطاف‌پذیر، فرآیندی جدید و پیشرفته برای تولید پروفیل‌های با سطح مقطع متغیر است. یکی از عیوب مهم این فرآیند، تابیدگی کف محصول تولید شده است که منجر به عدم دستیابی به تلرانس‏های ابعادی و هندسی مطلوب می‌گردد. در این مقاله، چگونگی ایجاد تابیدگی کف با انجام شبیه‏سازی اجزای محدود در نرم‌افزار آباکوس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج شبیه‏سازی نشان داد که علت تابیدگی کف پروفیل، اعمال نشدن مقدار کافی کرنش طولی در لبه بال پروفیل در ناحیه انتقال می‏باشد. در ادامه نیز اثر پارامترهای هندسی محصول نظیر اندازه بال پروفیل، زاویه خم، شعاع ناحیه انتقال و ضخامت ورق بر میزان تابیدگی کف مشخص گردید. با تحلیل واریانس نتایج، اندازه بال، زاویه خم به عنوان موثرترین عوامل بر روی تابیدگی پروفیلی با ضخامت مشخص شناخته شد و رابطه‏ای جهت پیش‏بینی مقدار تابیدگی بر حسب پارامترهای هندسی محصول پیشنهاد شد. برای صحت سنجی مدل اجزای محدود، کرنش طولی لبه ورق تغییرشکل یافته از شبیه‏سازی‏ها بدست آمد و با نتایج تجربی محققین دیگرمقایسه گردید. انطباق آن‌ها، صحت مدل اجزای محدود را تائید کرد.
بهروز زارع دثاری، محمد عباس زاده یخفروزانی، بهنام داودی،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده

روانکاری در فرآیندهای شکل دهی ورق از جمله کشش عمیق به منظور کاهش اصطکاک در سطوح تماسی، کاهش سایش قالب، کاهش نیروی شکل دهی و افزایش شکل پذیری ورق امری ضروری می باشد. نانو ذرات اکسید فلزات مختلف بدلیل خواص منحصر به فردی همچون مساحت سطح ویژه می‌توانند به عنوان افزودنی به روانکار پایه اضافه شده و خواص تریبولوژیکی مطلوبی را در آن ایجاد نمایند. در پژوهش حاضر، به منظور بهبود شرایط اصطکاکی در فرآیند کشش عمیق استفاده از روانکار معمولی غنی شده با نانو ذرات آلومینا (Al۲O۳) مورد مطالعه قرار گرفته است. برای بررسی عملکرد نانو روانکار در مقایسه با روانکار معمولی، نیروی شکل دهی، مقادیر زبری سطح (Ra) و توزیع ضخامت قطعات شکل داده شده مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج بدست آمده از آزمایشات تجربی نشان می دهند که افزودن ۰/۵ درصد وزنی نانو ذرات Al۲O۳ به روانکار معمولی سبب بهبود قابل ملاحظه خاصیت روانکاری می شود بطوریکه در مقایسه با روانکار معمولی نیروی شکل دهی و زبری سطح به ترتیب به میزان ۱۶/۳۹% و ۱۹/۳۳% کاهش می یابد. همچنین مشاهده شد که استفاده از روانکار حاوی افزودنی نانو ذرات سبب ۲۳/۹۴% بهبود در ماکزیمم کاهش ضخامت در نقطه بحرانی می شود.
مهرداد نصرالله زاده، حسن مسلمی نایینی، سید جلال هاشمی، بهنام عباس زاده، جواد شهبازی کرمی،
دوره ۱۵، شماره ۱۲ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده

در سال‌های اخیر استفاده از آلیاژهای آلومینیوم، منیزیم به دلیل داشتن نسبت استحکام به وزن و مقاومت بالا در برابر خوردگی در صنایع هوا فضا و خودروسازی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. مشکل اصلی در کاربرد این آلیاژها شکل‌پذیری کم در دمای اتاق می‌باشد. برای رفع این مشکل از شکل‌دهی در دماهای بالا استفاده می‌شود. از آنجاکه دمای مقاومت حرارتی روغن بیشتر از ۳۰۰°c نمی‌باشد، برای شکل‌دهی در دماهای بالا باید از سیالات دیگر مانند هوا و گاز نیتروژن استفاده کرد. در این پژوهش، تجهیزات شکل‌دهی دمشی در دماهای بالا ساخته شده و تغییر مقطع لوله‌های آلومینیومی AA۶۰۶۳ از دایره به مربع به صورت تجربی مورد بررسی قرار گرفت و با نتایج حاصله در دمای محیط مقایسه شده است. پس از تولید قطعات مربعی توزیع ضخامت، شعاع گوشه، فشار شکل‌دهی و اثر زمان اعمال فشار بر شکل‌گیری گوشه‌های نمونه‌های تولید شده در دما‌های مختلف باهم مقایسه شد و محل وقوع پارگی نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می‌دهد با افزایش دما، کاهش محسوسی در شعاع شکل گرفته شده و فشار شکل دهی خواهیم داشت، به طوری که شعاع از مقدار ۱۹,۵mm در دمای محیط با فشار شکل‌دهی ۱۵۴bar به شعاع ۵.۸mm در دمای ۵۰۰°c با فشار شکل‌دهی ۱۱bar می‌رسد. نتایج نشان می‌دهد با افزایش زمان اعمال فشار و در واقع کاهش سرعت فرآیند، گوشه‌های شکل گرفته شده تیزتر خواهد شد. با بررسی پارگی مشاهده شده است که اکثر پارگی‌ها در ناحیه تبدیل مقطع دایره به مربع که دارای بیشترین تغییر شکل و کرنش کششی است اتفاق می‌افتد.
سعید امینی، سجاد عباس زاده،
دوره ۱۵، شماره ۱۳ - ( ویژه‌نامه ۱۳۹۴ )
چکیده



دوره ۱۵، شماره ۸۲ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

هدف از این پژوهش بررسی اثر پلاسمای سرد اتمسفری در چرخه کاری (۸، ۱۲ و ۱۶ درصد) و زمان‌ (۵/۲، ۵ و ۱۰ دقیقه) مختلف بر محتوای آنتوسیانین، رنگ و کیفیت میکروبی آب زرشک بود. به‌منظور بررسی کارایی روش استریلیزاسیون پلاسما، نمونه‏های آب زرشک پاستوریزه به روش حرارتی (در دمای ۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲ دقیقه) و نمونه‏های کنترل (بدون اعمال هیچ فرآیندی) نیز در این پژوهش، مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از آنالیز آماری نشان داد که تمامی نمونه‌های تیمار شده با پلاسما محتوای آنتوسیانین، شاخص روشنایی و قرمزی بیشتری نسبت به نمونه آب زرشک پاستوریزه شده (در دمای ۸۰ درجه سانتی‌گراد) داشتند (p<۰,۰۵). همچنین افزایش زمان تیمار پلاسما در چرخه‌های کاری مختلف موجب افزایش بیشتر پارامترهای مذکور شد (p<۰.۰۵). بر اساس نتایج حاصل از آزمون میکروبی، شمارش کلی میکروبی، کپک و مخمر آب زرشک تازه با افزایش زمان تیمار پلاسما کاهش پیدا کرد (p<۰.۰۵) که این اثر در چرخه‌های کاری پایین مشهودتر بود. کیفیت میکروبی نمونه‌های آب زرشک تیمار شده با پلاسما به مراتب پایین‌تر از نمونه آب زرشک پاستوریزه بود. به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از تیمار پلاسما در آب زرشک موجب حفظ یا حتی بهبود ارزش تغذیه‌ای آن بدون اثر نامطلوب بر ویژگی‌های رنگ شد اما علیرغم کاهش آلودگی نتوانست بار میکروبی این محصول را تا حدود مورد تایید اداره استاندارد ملی ایران کاهش دهد.
مهدی کریمی فیروزجایی، حسن مسلمی نایینی، حمیدرضا فرهمند، بهنام عباس زاده، محمدمهدی کسائی،
دوره ۱۷، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مقاله، فرآیند شکل‌دهی غلتکی سرد لوله فولادی با استحکام بالا با استفاده از چهار نوع الگوی گل دایره‌ای، لبه‌ای، دو شعاعی و خمش معکوس به روش اجزای محدود در نرم‌افزار مارک منتات شبیه‌سازی شده است. با توجه به اهمیت کیفیت لوله نهایی و به منظور دست‌یابی به هندسه مطلوب در لوله‌های فولادی با استحکام بالا، انتخاب الگوی گل مناسب جهت طراحی خط تولید شکل‌دهی غلتکی لوله مد نظر قرار گرفته است. با استفاده از نتایج شبیه‌سازی اجزای محدود، تغییر شکل ورق در این فرآیند مورد مطالعه قرار گرفته و تاثیر نوع الگوی گل روی هندسه محصول نهایی که شامل توزیع انحنا، برگشت فنری و توزیع ضخامت لوله می‌باشد، بررسی شده است. نتایج نشان می‌دهد که استفاده از الگوی گل خمش معکوس منجر به کاهش انحراف از انحنای میانگین در ناحیه لبه ورق تا حدود ۶۵ درصد می‌گردد. بررسی توزیع ضخامت نشان می‌دهد که الگوی گل دایره‌ای و لبه‌ای به ترتیب موجب له‌شدگی و نازک‌شدگی لبه ورق تا میزان ۰,۲ میلی‌متر می‌شوند. اما استفاده از الگوهای دو شعاعی و خمش معکوس موجب می‌شوند تا میانگین ضخامت ناحیه لبه به خوبی اصلاح شده و به ۲.۸ میلی‌متر برسد. هم‌چنین الگوی گل دایره‌ای، کم‌ترین مقدار برگشت فنری از لحاظ تغییر میانگین انحنای نسبی به میزان ۰.۶۹ درصد و انحراف لبه به میزان ۰.۱۵ میلی‌متر را دارد. به منظور صحت‌سنجی شبیه‌سازی اجزای محدود، آزمایش‌های تجربی برای یک ایستگاه شکل‌دهی طراحی و انجام شد. با مقایسه داده‌های حاصل از آزمایش‌های تجربی با نتایج شبیه‌سازی، صحت شبیه‌سازی اجزای محدود تایید شد.
حسین یوسفیان، حسن مسلمی نایینی، روح الله عزیزی تفتی، بهنام عباس زاده،
دوره ۱۸، شماره ۹ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

در این مقاله، باتوجه به نیاز روز افزون به لوله های استحکام بالا و نازک در صنایع نفت و گاز، اثر استحکام، ضخامت اولیه لوله و اصطکاک بین لوله و غلتک، روی توزیع ضخامت و دوپهنی سطح مقطع لوله در فرآیند اندازه کردن به صورت عددی و تجربی مورد بررسی قرار گرفته است. شبیه سازی عددی با استفاده از نرم افزار تجاری مارک منتات انجام گرفته است. نتایج این شبیه سازی نشان می دهد که با افزایش استحکام تسلیم و کاهش ضخامت، دوپهنی سطح مقطع لوله کاهش مییابد. نشان داده شده است که با ۲.۷۷ برابر شدن استحکام تسلیم لولهای به ضخامت ۲.۸ میلیمتر، دوپهنی ۲۷ درصد کاهش یافته است. با کاهش ضخامت از ۲.۸ به ۱.۸ میلی متر لوله ای با جنس فولاد St۳۷ دوپهنی ۲ درصد کاهش مییابد. این تغییرات با افزایش استحکام تسلیم بیشتر میشود به طوری که در لوله ای با جنس آلفورم ۷۰۰ با کاهش ضخامت از ۲.۸ به ۱.۸ میلیمتر، دوپهنی ۴۵ درصد کاهش می یابد. همچنین اصطکاک تاثیر ناچیزی بر دوپهنی و توزیع ضخامت لوله دارد. اعتبار شبیه سازی اجزای محدود با مقایسه نتایج تجربی تأیید شده است.


دوره ۱۸، شماره ۱۲۱ - ( اسفند ۱۴۰۰ )
چکیده

هدف از مطالعه حاضر تولید سیلاژ بیولوژیک از ضایعات مرغ بر پایه تخمیر باکتری­های اتوژن و بررسی خصوصیات کیفی محصول است. جهت تولید این محصول از کشتارگاه­های منتحب استان مازندران نمونه­برداری انجام و بیوسیلاژ در قالب فرمانتور یک تنی با استفاده از باکتری­های اتوژن جداشده از منطقه تولید شد (تخمیر). محصول نهایی (پودر خشک­شده بیوسیلاژ) از نظر کیفی با استفاده از روش­های استاندارد، مورد ارزیابی قرار گرفت و با منابع دیگر شامل پودر گوشت، پودر خون و پودر ماهی کیلکا (تولید شده به روش بچ) مقایسه گردید. نتایج نشان داد که میزان پروتئین، چربی و قابلیت هضم پروتئین در بیوسیلاژ تولیدشده به ترتیب ۰۹/۵۹، ۳۰/۲۱ و ۴۱/۸۷ درصد است. محصول تولیدشده از نظر شاخص­های مذکور نسبت به پودر گوشت و پودر ماهی کیلکا وضعیت بهتری داشت. بیوسیلاژ تولیدشده از نظر مقادیر کلسیم و فسفر با پودر خون اختلاف معنی­داری ارائه نکرد و در سطح پائین­تری نسبت به پودر ماهی کیلکا و پودر گوشت قرار داشت. میزان TVN، PV و TBA در بیوسیلاژ به ترتیب ۵۶/۴۶، ۴۶/۴ و ۲۱/۲ اندازه­گیری شد که این شاخص­ها در محصول تولیدشده در مقایسه با پودر گوشت و پودر ماهی کیلکا در وضعیت بسیار مطلوب­تری قرار دارند. در ادامه مشخص شد پارامترهای میکروبی (کپک، مخمر، باکتری­های کلیفرم­، کلیفرم مدفوعی، اشرشیاکلی) در نمونه­های پودر گوشت، پودر خون و پودر ماهی کیلکا در مقایسه با بیوسیلاژ ضایعات مرغ، نسبتاً بالاتر بوده است. بنابر نتایج تحقیق حاضر ضایعات مرغ قابلیت تبدیل به بیوسیلاژ با ویژگی­های مطلوب را داراست که از آن می­توان در صنایع کشاورزی، آبزی پروری و طیور استفاده نمود.

دوره ۲۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف: فعالیت ورزشی و مصرف مکمل‌های گیاهی از طریق تاثیر بر فاکتورهای رگزایی، در تنظیم انقباض عروقی موثرند. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر مصرف مکمل کافئین و جنیستئین بر سطوح نیتریک‌اکساید و فاکتور رشد اندوتلیال عروقی بافت قلب موش‌های صحرایی، متعاقب یک جلسه تمرین حاد شنا بود.
مواد و روش‌ها: در پژوهش تجربی حاضر، ۴۹ سرموش صحرایی نر ۱۰-۸هفته‌ای از نژاد ویستار به‌صورت تصادفی به۷ گروه کنترل، سالین، تمرین حاد شنا، کافئین، جنیستئین، تمرین حاد شنا به‌علاوه کافئین و تمرین حاد شنا به‌علاوه جنیستئین تقسیم شدند (۷ سر در هر گروه). تمرین به‌صورت یک جلسه تمرین حاد شنا به‌مدت ۹۰ دقیقه بود. گروه‌های دریافت‌کننده مکمل، کافئین را به‌میزان ۵میلی‌گرم به‌ازای هر کیلوگرم وزن بدن به‌صورت گاواژ و جنیستئین به‌میزان ۱۰۰میلی‌گرم به‌ازای هر کیلوگرم وزن بدن به‌صورت تزریق زیرصفاقی دریافت کردند. ۲ ساعت پس از اتمام جلسه تمرین، سطوح قلبی نیتریک‌اکساید و فاکتور رشد اندوتلیال عروقی به‌روش الایزا اندازه‌گیری شد. تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS ۲۰ از طریق تحلیل واریانس یک‌طرفه صورت گرفت.
یافته‌ها: اجرای ۹۰ دقیقه تمرین شنا سبب افزایش معنی‌دار سطوح قلبی نیتریک‌اکساید و فاکتور رشد اندوتلیال عروقی در گروه‌های تمرین حاد شنا، تمرین به‌علاوه کافئین و تمرین به‌علاوه جنیستئین نسبت به گروه کنترل و سالین شد (۰۱/۰=p)، در حالی که دریافت مکمل کافئین یا جنیستئین به‌تنهایی سبب افزایش معنی‌دار سطوح بافت قلبی این فاکتورها نسبت به گروه‌های کنترل و سالین نشد.
نتیجهگیری: مصرف مکمل کافئین وجنیستئین باعث افزایش سطوح نیتریک‌اکساید و فاکتور رشد اندوتلیال عروقی بافت قلب موش‌های صحرایی متعاقب یک جلسه تمرین حاد شنا می‌شود
حسن بادپروا، حسن مسلمی نائینی، محمدمهدی کسائی، یعقوب دادگر اصل، بهنام عباس زاده،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( دی ۱۴۰۰ )
چکیده

در این مقاله با استفاده از شبیه‏ سازی اجزای محدود و نتایج آزمایش‏ های تجربی، تغییرات طول تغییرشکل و کرنش طولی در شکل‏ دهی غلتکی انعطاف‏ پذیر مورد بررسی قرار می ‏گیرد و ارتباط بین آن‏ها مشخص می‏ گردد. شکل ‏دهی غلتکی انعطاف پذیر، یک فرایند ساخت نوین برای تولید پروفیل‏ های با سطح مقطع متغیر است. یکی از پارامتر‏های مهم این فرایند، فاصله نقطه‏ ی شروع تغییرشکل پیش از ایستگاه شکل‏ دهی تا مقطع مرکزی غلتک ­ها در آن ایستگاه است که به آن طول تغییرشکل گفته می ‏شود. این پارامتر در تعیین فاصله بین ایستگا‏ه­ های شکل­ دهی و رفتار تغییرشکل ورق نقش اساسی دارد. همچنین اثر قطر غلتک و خواص مکانیکی ورق بر طول تغییرشکل مشخص می‏ گردد. نتایج نشان داد بیشینه طول تغییرشکل به هنگام شکل‏ دهی بخش کششی پروفیل کانالی با سطح مقطع متغیر روی می‏ دهد که علت آن کشش مضاعفی است که به علت هندسه مقعر بال در این بخش به لبه آن اعمال می ‏شود. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش قطر غلتک و تنش تسلیم، طول تغییرشکل در هر چهار بخش باریک، کششی، فشاری و عریض پروفیل کانالی با سطح مقطع متغیر افرایش می­ یابد در حالی که با افزایش ضخامت ورق، طول تغییرشکل در این بخش‏ها کاهش می یابد.


دوره ۲۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۳ )
چکیده

مداخله در بازار ارز ابزاری است که توسط مقامات پولی کشورها به‏ منظور مدیریت نوسانات، تأثیرگذاری بر سطوح نرخ ارز یا تعیین سطح مطلوب ذخایر خارجی بانک‏های مرکزی استفاده می‏شود. بر ‏این ‏اساس، در بسیاری از کشورها به‌ویژه اقتصادهای در‏حال‏ ظهور و درحال‏ توسعه، بانک ‏های مرکزی به‌دقت تحولات بازار ارز را رصد نموده و در مواقع لزوم، به طور مستقیم و با خرید و فروش ارز خارجی در بازار ارز مداخله می‏ کنند. با این‏ حال، ملاحظات مربوط به مداخلات ارزی در کشورهای مختلف یکسان نبوده و مداخلات در مواردی از‏قبیل میزان شفافیت، قاعده ‏مندی، اشکال، حوزه اختیارات قانونی و ابزارهای مورد استفاده، تفاوت دارند. هدف از انجام این مطالعه، مقایسۀ تطبیقی مداخلۀ ارزی در ایران، ترکیه و مکزیک است. بر این‏ اساس، اصلی‏ ترین مفاهیم مربوط به مداخلات ارزی شامل اهداف، روش‌ها و تاکتیک‌های مداخلات ارزی بانک‌های مرکزی ایران، ترکیه و مکزیک مقایسه می‏ شود. علاوه ‏بر‏این، در این مطالعه برای بررسی و مقایسه رفتار مقامات پولی کشورهای مورد مطالعه، در مواجهه با افزایش نوسانات نرخ ارز با استفاده از روش حداقل مربعات معمولی، تابع واکنش بانک مرکزی برای سه کشور برآورد شده است. نتایج این پژوهش، نشان می‏ دهد که مداخلات ارزی در ایران از حیث ویژگی‏ های کلیدی مورد بررسی، با مداخلات ارزی در کشورهای ترکیه و مکزیک متفاوت هستند. همچنین، با توجه به نتیجه برآورد تابع واکنش؛ علاوه ‏بر عملکرد مشابه بانک مرکزی هر سه کشور در رابطه با واکنش سریع به افزایش نوسانات نرخ ارز و نامتقارن بودن رفتار، در هرسه‏ کشور، افزایش نرخ ارز نسبت به کاهش آن، حساسیت بیشتر مقامات پولی را در پی دارد.
 


صفحه ۱ از ۱