جستجو در مقالات منتشر شده


۹ نتیجه برای عربزاده


دوره ۷، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۷ )
چکیده

دیوارهای برشی دارای بازشو به‌عنوان یکی از اعضای اصلی مقاوم در برابر زلزله در ساختمانهای بتنی مطرح هستند، لذا چگونگی عملکرد و رفتار واقعی این دیوارها مورد توجه مهندسان و طراحان است. از طرفی به‌دلیل پیچیدگیهای تحلیل غیرخطی دینامیکی ـ که مبین رفتار واقعی سازه‌ها در مواجهه با زلزله است ـ و در مقابل سادگی تحلیلهای خطی، سبب شده تا طراحان با استفاده از روشهای خطی موجود، تحلیل و طراحی سازه‌ها را انجام دهند. بنابراین استفاده از ضریب ‌رفتار در آیین‌نامه‌ها برای در‌نظر گرفتن رفتـار غیرخطی سازه در تحلیل خطی آنها ضروری به‌نظر می‌رسد. در این مقاله ضریب رفتار دیوارهای برشی دارای بازشو و به تبع آن ضرایبی نظیر ضریب اضافه مقاومت و ضریب کاهش بر اثر شکل‌پذیری آنها برای تعدادی دیوار برشی ۵ تا ۲۰ طبقه با مشخصات متفاوت، برای دو زلزله ناغان و طبس محاسبه شده است. در حقیقت با تنوع بخشیدن به شرایط دیوارها و زلزله‌ها، تأثیر عوامل مختلف در محاسبه ضریب رفتار در‌نظر گرفته شده است. بنابراین ضریب رفتاری که نهایتاً نتیجه می‌شود، مقدار متوسطی است که وابسته به دیوار یا زلزله خاصی نیست. از تحلیلهای انجام شده می‌توان نتیجه گرفت که ضریب رفتار متوسط دیوارهای دارای بازشو تحت زلزله‌های ناغان و طبس به‌ترتیب حدود ۶/۹ و ۱/۱۰ می‌باشد. همچنین ملاحظه گردید ضریب رفتار دیوارهایی که دارای بیش از یک ردیف بازشو هستند بیشتر از دیوارهای با یک ردیف بازشو ‌می‌باشد. .

دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده

چکیده- تحقیقات انجام شده درباره ی ترمیم و تقویت تیرهای بتنی عمیق [به عنوان اعضای سازه ای] بسیار اندک است. در این مقاله به ارزیابی مقاومت برشی تیرهای عمیق بتن مسلح در دو حالت ترمیم و تقویتشده با الیاف پلیمری مرکب پرداخته شده است. برای رسیدن به اهداف پژوهش ۶ نمونه تیر عمیق بتنی در سه گروه دوتایی با آرماتورگذاری و بتن یکسان و نسبت دهانه برشی به عمق ۲، ساخته شده است. در هر گروه یک نمونه به عنوان شاهد (بدون تقویت) در نظر گرفته شده که پس از بارگذاری ۱ ترمیم یافته و تحت بارگذاری مجدد قرار گرفته است. نمونه دوم (CFRP) و شکست کامل، به وسیله ی الیاف پلیمری مرکب کربن از هر گروه، از ابتدا مطابق با الگوی تیر ترمیم یافته، تقویت و سپس بارگذاری شد. نتایج به دست آمده حاکی از افزایش بار در ۴۵o تک جهته به صورت نواری ۲ و روی وجوه کناری ۳ با زاویه CFRP تیرهای ترمیمیافته و تقویتشده است. به طورکلی ورقهای به دلیل توزیع ۱۰۰ % الیاف، عمود بر راستای ترکهای برشی]، بهترین شیوه تقویت در سه گروه مذکور بوده و تا حدود ] (SS۴۵) %۶۱ باربری تیر را افزایش داده است؛ و در صورتی که برای ترمیم تیرهایی که در اثر بارگذاری اولیه دچار شکست شدهاند استفاده شود، ضمن بازیافت تیر، ظرفیت برشی را نیز نسبت به نمونه شاهد تا حدود ۷% افزایش میدهد.

دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ویژه نامه تابستان- ۱۳۹۳ )
چکیده

 به طور کلی تیر‌های عمیق به عنوان شاه‌تیر‌های حمال و سرپوش شمع‌ها و همچنین در دیوار‌ها­ی ساختمان­های بلند کاربرد دارند. برای اجرای سرویس‌های اساسی مثل کانال‌های هوا، دسترسی به کابل‌های شبکه‌های الکتریکی و کامپیوتری، تاسیسات مکانیکی و یا رفت و آمد از اتاقی به اتاق دیگر، در جان تیر‌های عمیق بتن مسلح بازشو‌ طراحی می‌کنند. در این مقاله به بررسی رفتار تیر‌های عمیق بتن مسلح دو سر ساده دارای بازشو با استفاده از روش اجزاء محدود پرداخته شده است. برای مدل‌سازی نمونه‌ها از نرم افزار Abaqus استفاده شده است. ۲۴ تیر عمیق دارای بازشو مدل و پارامتر‌های اندازه‌ی بازشو، محل بازشو، چیدمان آرماتور جان بررسی شده است. در تمام این تیر‌ها ارتفاع و ضخامت ثابت و به ترتیب mm۷۵۰ و mm۱۰۰ است. بارگذاری تیرها به صورت بار متمرکز دو نقطه­ای و متقارن است. تیرهای دارای بازشوی بزرگتر مقاومت کمتری نشان می­دهند و محل بازشو تأثیر زیادی روی رفتار و مقاومت نهایی تیر­ها ندارد. بیشترین تأثیر روی رفتار و بار نهایی با تغییر چیدمان آرماتور جان ایجاد می‌شود که به ترتیب چیدمان مورب، شبکه‌ای، قائم و افقی منجر به افزایش بیشتر بار نهایی می‌شوند. به­ گونه‌ای که مقاومت چیدمان مورب آرماتور به­طور متوسط ۶۷/۱ برابر چیدمان افقی است. همچنین برای شبیه سازی تیرهای عمیق موجود در سازه­های واقعی ۱۲ تیر عمیق با ارتفاع mm۲۰۰۰ و دهانه­ی خالص mm۳۵۰۰ و ضخامت mm۲۲۰ مدل شدند. بازشو در این تیرها دارای ابعاد mm۲۰۰×۳۵۰ است. نتایج تحلیل نشان می­دهد که برای تیرهای عمیق با این ابعاد نیز به ترتیب چیدمان مورب، شبکه‌ای، قائم و افقی بیشترین تاثیر را در افزایش بار نهایی دارند و محل بازشو در ارتفاع تیر عمیق تاثیر زیادی روی مقاومت نهایی ندارد.

دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۴ )
چکیده

کمانش انتقالی جان حالتی از ناپایداری است که در تیرهای تحت بار متمرکز با بال فشاری مهار شده و بال کششی بدون مهاربندی مشاهده می‌شود. مطالعات قبلی و نتایج آزمایشها کمانش انتقالی جان را ناشی از کمانش موضعی جان در زیر ناحیه بارگذاری و ناپایداری کلی در طول بال کششی تیر می‌دانند. در این مقاله مطالعه جامع و دقیق روی رفتار و مکانیسم رخداد این ناپایداری و همچنین ارزیابی ظرفیت باربری تیر تحت کمانش انتقالی جان با استفاده از آزمایش صورت گرفته و در نتیجه آن یک مدل ساده که اصلاح کننده مدل قبلی است پیشنهاد شده است. همچنین آزمایشها برای بررسی اثر ابعاد بال کششی بر ظرفیت تیر صورت گرفته و طبق نتایج آن می‌توان این ناپایداری را صرفنظر از اثرات موضعی پلاستیک در زیر محل بارگذاری، در قلمرو ارتجاعی در نظر گرفت. از طرفی در این تحقیق مشخص شد که وجود بال کششی عامل افزاینده بار ظرفیت تیر است ولی برای مقادیر عرض کم بال کششی و یا مقاطع بدون بال کششی نیز ظرفیت باربری قابل ملاحظه ای در برابر کمانش انتقالی جان مشاهده شد. همچنین نتایج تخمینی مدل پیشنهادی در ظرفیت کمانش انتقالی جان برای تیرها تطابق خوبی با نتایج آزمایش دارد.

دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ویژه‌نامه تابستان- ۱۳۹۴ )
چکیده

در سالهای اخیر برای افزایش ظرفیت برشی تیرهای عمیق از روش پیش تنیدگی و یا تقویت با CFRP استفاده شده است و اثر همزمان پیش تنیدگی و مقاوم سازی تیر عمیق مورد بررسی قرار نگرفته است. در این مقاله به مطالعه آزمایشگاهی رفتار تیرهای عمیق دو سر ساده در حالات مختلف پرداخته شده و رفتار آنها در مقایسه با تیرهای عمیق معمولی، تیرهای عمیق پیش تنیده و تیرهای عمیق مقاوم شده با CFRP مورد بررسی قرار گرفته است. در این راستا ۱۰ تیر عمیق با نسبت دهانه به ارتفاع ۲ ساخته شده و تا نقطه خرابی تحت بار تک نقطه ای قرار گرفته اند. نتایج حاصل از تحلیل داده های آزمایشگاهی نشان می دهد که اگر تیرهای عمیق ساده و پیش-تنیده با ظرفیت برشی یکسان، با آرایش مناسبی از CFRP تقویت شوند، تیر عمیق پیش تنیده تقویت شده شکل پذیری بیشتری داشته و مقاومت نهایی آن حدود ۷% بیشتر از تیر عمیق ساده تقویت شده خواهد بود. برای تحلیل تیرها از روشهای موجود استفاده شده ولی هیچکدام از روشهای موجود رفتار تیرهای آزمایش شده در این تحقیق را نمی توانند به درستی پیش بینی کنند.

دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله رفتار تیرهای عمیق بتن مسلح با مقاومت بالا به صورت آزمایشگاهی بررسی شد. بدین منظور ۵ نمونه تیر عمیق بتن مسلح با مقاومت فشاری ۶۰ مگاپاسکال تحت اثر بار گسترده مورد آزمایش قرار گرفت. تیرهای آزمایشگاهی در دو انتها دارای تکیه گاه ساده و با آرماتورهای برشی قائم به فواصل مساوی تقویت شده بودند. آرایش آرماتورهای برشی نمونه ها یکسان ولی قطر آنها متفاوت بود. در طول آزمایش رفتار کلی نمونه های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. مشاهدات آزمایشگاهی شامل تغییر شکل وسط دهانه، وضعیت شکست، حالت های گسیختگی و مقاومت فشاری نظیر ترک خوردگی اولیه و شکست نهایی نمونه تیر عمیق بود. گسیختگی هر ۵ نمونه به صورت شکست ترد برشی بود. بر اساس نتایج حاصله، آرماتورهای قائم جان بر ظرفیت برشی تیرهای عمیق تاًثیرگذار بوده و نمونه ها تحت بار گسترده عموماً مقاومت برشی بالاتری در مقایسه موارد مشابه تحت بار متمرکز از خود نشان می دهند. نتایج آزمایشگاهی با نتایج به دست آمده از روش Strut-and-tie (مدل خرپایی) مقایسه گردید. نتایج حاصله از مقایسه حاکی از انطباق رضایت بخش مدل STM ارائه شده برای تیرهای عمیق بتن مسلح تحت بار گسترده با نتایج آزمایشگاهی می باشد .

دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله به بررسی عددی اثر تعداد پانل بتنی و همچنین مقاومت بتن مورد استفاده در این پانل بر رفتار لرزه‌ای دیوار برشی مرکب پرداخته شده است. بدین منظور پس از مدلسازی یک نمونه آزمایشگاهی معتبر در نرم‌افزار اجزاء محدودABAQUS و صحت سنجی آن، اثر پارامترهای فوق با ساخت نمونه‌های جدید مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که هرچند استفاده از پانل بتنی در دو طرف ورق منجر به مقاومت بیشتر در تغییرمکان‌های غیرارتجاعی پایین می‌گردد، ولی در نهایت شکل‌پذیری بسیار ضعیف‌تری نسبت به نمونه با بتن در یک طرف حاصل شده و در عین حال مقاومت نهایی در دو حالت تقریباً یکسان خواهد بود. نتایج همچنین گویای تأثیر بسیار اندک مقاومت بتن بر رفتار کلی دیوار برشی مرکب می‌باشد، اگرچه خسارت وارد بر خود پانل بتنی کاهش می‌یابد. براساس نتایج حاصل از این تحقیق می‌توان استفاده از بتن با مقاومت معمولی و فقط در یک طرف ورق فولادی را جهت حصول رفتار لرزه‌ای مطلوب در دیوار برشی مرکب کافی دانست.
محمدرضا شبگرد، فرزام عربزاده تبریز، احد قلی پور،
دوره ۱۶، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده

ماشین کاری با جریان ساینده(AFM) یک فرآیند نسبتا جدید با نرخ براده برداری کم برای پلیسه‌گیری، برداشت لایه‌های سفید و پرداختکاری قطعات صنعتی با شکل پیچیده در میان فرآیندهای غیر سنتی می‌باشد که عمل پرداختکاری در آن، از طریق جریان یک ترکیب ویسکو الاستیک حامل ذرات ساینده تحت فشار پیستون بر روی سطح مورد نظر صورت می‌گیرد. در این پژوهش فرآیند ماشینکاری جریان ساینده در پرداخت کاری فولاد ابزار گرم کار H۱۳ مورد بررسی قرار گرفته و با اعمال یک میدان مغناطیسی خارجی حول قطعه کار سعی در افزایش نرخ براده برداری و صافی سطح شده است و تاثیر شدت میدان مغناطیسی، مش ذرات ساینده و سختی قطعه کار بعنوان پارامترهای ورودی فرآیند بر روی خروجی‌های فرایند شامل زبری سطح و نرخ براده برداری مطالعه شده است. همچنین مدل رگرسیونی نرخ براده برداری و زبری سطح توسعه داده شده و آنالیز واریانس آنها نیز انجام شد. نتایج این مطالعه نشان داد که افزایش مش ذرات ساینده سبب کاهش زبری سطح و نرخ براده برداری می‌گردد، از طرفی افزایش شدت میدان مغناطیسی موجب زیاد شدن نرخ برداشت ماده و بهبود صافی سطح می‌گردد. همچنین با افزایش سختی قطعه کار نرخ براده برداری شده کاهش یافته و در شرایط یکسان پرداخت، صافی سطح بدست آمده نیز بیشتر می‌شود.
معین طاهری، احمد رضا عربزاده،
دوره ۲۳، شماره ۱۰ - ( مهر ۱۴۰۲ )
چکیده

امروزه ماشین‌کاری و فرزکاری کامپوزیت‌ها، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا کامپوزیت‌ها در بخش‌های گوناگونی استفاده می‌شوند و کارایی زیادی در صنایع مختلف پیدا کرده‌اند. با توجه به این امر، در این مقاله، برای صرفه‌جویی در هزینه‌ی فرزکاری کامپوزیت‌ها به بررسی میزان اثرگذاری پارامترهای مختلفی که بر روی نیروی برشی و فرسایش ابزار تأثیر گذارند، شامل سرعت اسپیندل (rpm)، نرخ پیشروی (mm/rev)، عمق برش(mm) و درصد sic، پرداخته شده است؛ تا با ایجاد شرایط بهینه، فرسایش ابزار و نیروی برشی به حداقل رسانده شود. انجام تحلیل حساسیت با توجه به معادله‌های رگرسیون نیروی برشی و فرسایش ابزار نشان داده است که سرعت اسپیندل با ۶۳% و میزان درصد کاربید سیلیکون کامپوزیت با ۲۲% بیشترین تأثیر را بر روی فرسایش ابزار دارند و عمق برش با ۴۷% و پیشروی با ۲۳% بیشترین تأثیر را بر روی نیروی برشی دارند.

صفحه ۱ از ۱