جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای عرب ملکی

موسی رضایی، وحید عرب ملکی،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۱ )
چکیده

در مقاله حاضر تأثیر ترک بر رفتار ارتعاشی و سرعت بحرانی سیال در لوله‌های جدار ضخیم ترک‌دار مورد بررسی قرار گرفته است. ترک در لوله به صورت کاهش سفتی موضعی مدل شده است که دو قسمت سالم را در محل ترک به یکدیگر متصل می‌سازد. روش انرژی پاریس در محاسبه انعطاف‌پذیری باریکه‌ ترک‌دار برای محاسبه انعطاف‌پذیری موضعی در لوله ترک‌دار تعمیم داده شده است. ضمن صحه‌سنجی مدل ارائه شده با نتایج تجربی موجود در ادبیات فن، از مدل مزبور در تحلیل ارتعاشی لوله جدار ضخیم ترک‌دار حامل سیال استفاده شده است. برای حل معادله حاکم بر سیستم، روش تحلیلی جدیدی ارائه و با اعمال شرایط مرزی و بین مرزی، معادله فرکانسی استخراج شده است. نتایج نشان می‌‌دهد که جریان سیال باعث افت فرکانس‌های طبیعی لوله ترک‌دار حامل سیال می‌شود و در سرعت بحرانی سیال، فرکانس طبیعی اول برابر صفر شده و سیستم ناپایدار می‌شود. همچنین وجود ترک باعث کاهش سرعت بحرانی و فرکانس‌های طبیعی لوله ترک‌دار می‌شود. صحت مدل ارائه شده با استفاده از نتایج تجربی موجود در ادبیات فن به اثبات رسیده است.
موسی رضائی، وحید عرب ملکی،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

در مقاله حاضر با استفاده از روش تحلیلی مشخصه‌های ارتعاشی لوله ویسکوالاستیک حامل سیال واقع بر بستر الاستیک وینکلر غیریکنواخت مورد مطالعه قرار گرفته است. برای مدل‌سازی رفتار ویسکوالاستیک لوله از مدل کلوین- وویت استفاده شده است. با استفاده از روش گالرکین معادله مشخصه حاکم بر ارتعاشات لوله حامل سیال با تکیه‌گاه‌های ساده در دو انتها استخراج شده است. سپس تأثیر سرعت سیال، مشخصه‌های ویسکوالاستیک لوله و مشخصه‌های بستر بر بخش‌های حقیقی و موهومی مقادیر ویژه و همچنین ناپایداری دیورژانس و فلاتر مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که در نظر گرفتن رفتار ویسکوالاستیک در ماده لوله باعث تغییر روند ناپایداری لوله‌های حامل سیال از دیورژانس مود اول، دیورژانس مود دوم و فلاتر مود ترکیبی برای لوله الاستیک به ترتیب به ناپایداری دیورژانس مود اول، فلاتر مود اول و دیورژانس مود دوم برای لوله ویسکوالاستیک می‌گردد. وجود میرایی سازه‌ای باعث می‌شود تا اولاً سرعت ناپایداری دیورژانس در مودهای بالاتر به شدت افزایش یابد و ثانیاً به علت عدم تأثیر یکسان رفتار ویسکوالاستیک بر تمام مودهای ارتعاشی، ناپایداری فلاتر در مودهای ترکیبی ظاهر نشود. همچنین توزیع سفتی بستر تأثیر قابل ملاحظه‌ای بر سرعت بحرانی دیورژانس اول داشته و بستر غیریکنواخت می‌تواند باعث افزایش یا کاهش سرعت بحرانی دیورژانس اول نسبت به بستر یکنواخت شود. صحت نتایج ارائه شده با استفاده از نتایج تئوری موجود در تحقیقات پیشین به اثبات رسیده است.
موسی رضائی، وحید عرب ملکی،
دوره ۱۷، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

ارتعاشات ناشی از سیال در لوله‌های حامل سیال می‌تواند باعث خستگی و شکست در این سیستم‌ها شود، از این رو کنترل ارتعاشات ناخواسته و کاهش دامنه نوسانات در لوله‌‌های حامل سیال حائز اهمیت می‌باشد. بدین منظور، در تحقیق حاضر با ارائه جاذب ارتعاشی غیر فعال برای لوله‌های حامل سیال، تأثیر پارامترهای جاذب بر مشخصه‌های ارتعاشی سیستم بررسی شده است. معادلات حاکم بر حرکت با استفاده مستقیم از قانون دوم نیوتن استخراج و با حل تحلیلی معادلات بر مبنای سری‌های توانی، معادله مشخصه و شکل مودهای ارتعاشی سیستم استخراج شده است. پس از صحه‌سنجی نتایج، تأثیر پارامترهای جاذب ارتعاشی و سرعت سیال بر مشخصه‌های ارتعاشی لوله حامل سیال بررسی شده است. نتایج نشان می‌دهد که تأثیر جاذب بر کاهش حداکثر دامنه نوسانات با افزایش جرم جاذب کمتر شده و در سرعت‌‌های مختلف سیال، با تعیین مقدار مناسب پارامترهای جاذب، می‌توان دامنه نوسانات سیستم را به صورت قابل ملاحظه‌ای کاهش داد. استفاده از جاذب ارتعاشی مناسب باعث می‌شود تا در سرعت‌های سیال نزدیک به سرعت بحرانی سیال که دامنه نوسانات سیستم به بیشترین مقدار خود می‌رسد، حداکثر دامنه نوسانات سیستم به ازای جاذب واقع در موقعیت ۰,۰۷ از انتهای لوله در حدود ۹۸ درصد کاهش یابد. روش ارائه شده در تحقیق حاضر به سهولت می‌تواند جهت طراحی جاذب ارتعاشی غیر فعال برای لوله‌های حامل سیال با انواع مختلف شرایط مرزی مورد استفاده قرار گیرد.

صفحه ۱ از ۱