جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای عزیززاده


دوره ۲، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده

به قول فردوسی: ((توانا بود هر که دانا بود)) دانایی، واقعا توانایی است. علم، اقتصاد و قدرت بر یکدیگر تاثیر دارند. قدرت علم، بافت های اجتماعی، بازار اقتصادی، اندیشه سیاسی و توان نظامی را متحول کرده است و از مرزهای طبیعی عبور کرده و وزن ژئوپلیتیکی کشور ها را متحول ساخته است.
شناسایی رابطه میان دانش، وضعیت اقتصادی و قدرت همواره از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است. مطالعات نشان می دهد که به لحاظ اقتصادی، قدرت و علم و فن اوری هر یک از کشورها  در جایگاه متفاوتی قرار می گیرند و با توجه به این جایگاه  اهداف و سیاست ها آنها  متغیر است. در این راستا، این پژوهش با هدف تحلیل پیوندهای میان علم و فن اوری، اقتصاد و قدرت کشورها به انجام رسیده و سعی دارد با تحلیل این شاخص ها رابطه میان مقوله های علم و فناوری، اقتصاد و قدرت را تبیین کند.
روش تحقیق این مقاله، توصیفی- تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات شامل: بهره گیری از منابع آماری می باشد و جامعه مورد مطالعه آن شامل ۳۷ کشوری است که در یک دوره ۹ ساله ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۸ در قالب سه موئلفه با یکدیگر مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفته اند.
نتایج از ان است که بین شاخص های علم و فن اوری کشورها و قدرت اقتصادی هم بستگی مثبتی وجود دارد و همچنین بین قدرت اقتصادی و قدرت سیاسی کشورها ارتباط مستقیمی برقرار است. به علاوه کشورهایی که از نظر علم و فن اوری جایگاه مناسبی برخوردارند از نظر قدرت نیز جایگاه مطلوبی دارند.

دوره ۱۱، شماره ۰ - ( ویژه نامه ۱۳۸۶ )
چکیده

بسیاری از ذخایر هیدروکربوری شناخته شده ایران در نفتگیرهای تاقدیسی سازند آسماری متمرکز شده‌اند. تأثیر شکستگیها در آنیزوتروپی و ناهمگنی مخازن کربناته آسماری موجب شده تا این عناصر ساختاری در فرایند شبیه‌سازی جریان سیالات هیدروکربوری از اهمیت زیادی برخوردار شوند. مدل‌سازی شبکه شکستگیها در مخازن آسماری، نیازمند پارامترهای زیادی است که اغلب آنها را نمی‌توان از روی داده‌های چاهها به دست آورد. از این رو، اطلاعات حاصل از مطالعات سنجش از دور رُخنمونهای آسماری می‌تواند به عنوان مبنایی برای تعیین این پارامترها قرار گیرد. تصاویر ماهواره‌ای یکی از مهمترین تکنیکهای زمین‌شناسی برای شناسایی و استخراج سیستمهای شکستگی محسوب می‌شوند. به منظور مطالعات سنجش از دور سیستمهای گسلش / شکستگی در برونزدهای سازند آسماری، ناحیه تاقدیس کوه آسماری در حاشیه کمربند چین- راندگی زاگرس مورد توجه قرار گرفت. در این پژوهش، از تصاویر ماهواره‌ای‏ ETM+ لندست، تصاویر ASTER (با توان تفکیک طیفی بالا) و تصاویرIRS-PAN (با توان تفکیک مکانی بالا) و مدل رقومی ارتفاع (با مقیاس ۲۵۰۰۰ :‌۱ ) ناحیه تاقدیس کوه آسماری استفاده شده ‌‌است. تصحیح هندسی، پردازش داده‌های رقومی، و بارِزسازی آثار شکستگی در تصاویر ماهواره‌ای با استفاده از نرم‌افزار ER ۴/۶ Mappeانجام گردید. علاوه بر این، به منظور بهبود فرایند مطالعه شکستگیها، ضمن همپوشانی DEM با نقشه زمین‌شناسی و تصاویر ماهواره‌ای، انواع مدلهای سه بُعدی ایجاد شد. در این مطالعات، برداشتهای متعددی بر روی آثار شکستگی صورت گرفت که نتایج آن در قالب انواع تصاویر، نقشه‌ها، مدلهای سه‌بُعدی، و نمودارهای آماری ارائه گردیده ‌‌است. مطالعات آماری و آنالیزهای ساختاری در تاقدیس کوه آسماری، نشانگر سیستمهای گسلش / شکستگی متعددی است که توسط سازوکارهای مختلف و بعضاً در زمانهای متفاوت تشکیل شده‌اند. نتایج این مطالعات می‌تواند به‌عنوان مبنایی برای مدل‌سازی الگوی شکستگی، و پیش‌بینی جریان سیالات هیدروکربوری در مخازن آسماری قرار گیرد.

دوره ۱۶، شماره ۸۸ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

انواع مختلف سودوموناس در آب ، خاک و در محیط پراکنده­اند . سودوموناس آئروژینوزا مهم­ترین بیماری­زا فرصت طلب  در این گروه می­باشد.  در این پژوهش اثر اشعه مایکرویوو ، اسید خوراکی و نمک  بر سودوموناس آئروژینوزا که به قطعات گوشت گوساله تلقیح شده  مورد بررسی قرارگرفت . تعداد ۱۰۸ نمونه در ۹ گروه قرار داده شد . پس از تلقیح به وسیله سوسپانسیون باکتری ، دو گروه توسط اسید­لاکتیک (۵/۲ و ۵ درصد) و اشعه مایکروویو (زمان­های ۹،۷،۵،۳ ثانیه) ، دو گروه توسط نمک با غلظت (۴ و ۶ درصد ) و اشعه مایکروویو (زمان­های ۹،۷،۵،۳ ثانیه) و چهار گروه توسط اسید لاکتیک ( ۵/۲ و ۵ درصد) همراه با نمک (۴و۶ درصد) و اشعه مایکروویو (زمان­های ۹،۷،۵،۳ ثانیه) و گروه کنترل با آب مقطر تیمار شد . پس از تابش دمای سطح قطعه گوشت اندازه­گیری گردید. نمونه­ها در دمای یخچال قرار داده شد و در روزهای ۱۵،۱۲،۹،۶،۳،۰ شمارش باکتری در محیط انجام شد.  نتایج نشان داد که اثر غلظت­های مختلف نمک و زمان­های مایکروویو گذاری و نیز غلظت­های  اسید لاکتیک ۲,۵% و ۵% به صورت معنی داری سبب کاهش لگاریتم تعداد باکتری در طول دوره یخچال گذاری نسبت به نمونه های بدون اسید شدند (p<۰,۰۰۱) . همچنین اثر متقابل فاکتور­های مورد بررسی نیز به صورت معناداری سبب کاهش لگاریتم تعداد باکتری در طول دوره یخچال­ گذاری گردید  (p<۰,۰۰۱) .



دوره ۱۷، شماره ۱۰۱ - ( تیر ۱۳۹۹ )
چکیده

باکتری اشریشیاکلی O۱۵۷:H۷ یکی از پاتوژن­های مهم در ایجاد مسمومیت­های غذایی در محصولات گوشتی است. در این پژوهش اثر ضد میکروبی اسانس اسطوخودوس (Lavandula Angustifolia) و نمک (NaCl) بر رشد باکتری اشریشیاکلی O۱۵۷:H۷ تلقیح شده به گوشت چرخ شده گوساله طی زمان نگهداری انجام گرفت. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و کشندگی (MBC) اسانس اسطوخودوس در مورد باکتری اشریشیاکلی O۱۵۷:H۷ با استفاده از روش ماکرو دایلوشن براث به ترتیب ۶۲۵/۰ % و ۲۵/۱ % تعیین گردید.  اسانس اسطوخودوس در سه غلظت (صفر، ۵/۰ و ۱ درصد) و نمک در سه غلظت (صفر، ۲ و ۴ درصد) به گوشت چرخ شده اضافه گردید. در مرحله بعد باکتری اشریشیاکلی O۱۵۷:H۷ به میزان  CFU/gr۱۰۵ به تمیارهای مختلف گوشت چرخ شده تلقیح شد. گوشت های چرخ شده و تلقیح شده با باکتری اشریشیاکلی O۱۵۷:H۷ در روزهای (صفر، ۳، ۶ و ۹) نگه داری شده در دمای یخچال (۴ درجه سانتی گراد) مورد شمارش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثر تمام تیمارها بر جلوگیری از رشد باکتری اشریشیاکلی O۱۵۷:H۷  معنی دار (P< ۰,۰۵) بود و میانگین لگاریتم تعداد باکتری در دوره ۹ روزه، در همه گروه­ها کمتر از گروه کنترل بود. به طور مقایسه ای اثر نمک به تنهایی نسبت به اثر اسانس به تنهایی بیشتر بود. بیشترین اثر مهارکنندگی مربوط به استفاده همزمان اسانس و نمک بود.
 
تورج عزیززاده، میرسعید صفی‌زاده،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( دی ۱۳۹۷ )
چکیده

روش پالس ادی‌کارنت به‌طور متداول برای تشخیص عیوب زیرسطحی در فلزات رسانا به کار می‌رود. با این حال به‌دلیل عمق نفوذ محدود ادی‌کارنت، کاربرد پالس ادی‌کارنت برای تشخیص عیوب زیرسطحی در فلزات فرومغناطیس محدود است. به‌منظور تعمیم کاربرد پالس ادی‌کارنت برای تشخیص عیوب زیرسطحی در فلزات فرومغناطیس، عمق نفوذ ادی‌کارنت باید افزایش یابد. برای دست‌یابی به عمق نفوذ بالا اشباع مغناطیسی قطعه تحت آزمون راه حل مفیدی است. در حالت اشباع مغناطیسی، پرمابلیته مغناطیسی فلز فرومغناطیس کاهش یافته و یکنواخت می‌شود و در نتیجه عمق نفوذ ادی‌کارنت در ماده افزایش می‌یابد. در این مقاله از طریق مدل‌سازی المان محدود و آزمون‌های آزمایشگاهی، عملکرد روش پالس ادی‌کارنت برای تشخیص عیوب پیتینگ زیرسطحی در قطعه مغناطیس‌شده بررسی می‌شود. قطعه تحت آزمون، یک صفحه فولادی با ضخامت ۱۰میلی‌متر است و در آن عیوب پیتینگ زیرسطحی با عمق‌های متفاوت ایجاد شده‌اند. پروب پالس ادی‌کارنت شامل کویل تحریک، کویل تشخیص و هسته فریتی بوده و برای به‌دست‌آوردن سیگنال‌های زمانی استفاده می‌شود. سپس ویژگی‌های زمانی از سیگنال‌های تفاضلی پالس ادی‌کارنت استخراج شده و برای تشخیص پیتینگ‌های زیرسطحی استفاده می‌شوند. نتایج نشان می‌دهد که روش پالس ادی‌کارنت همراه با اشباع مغناطیسی می‌تواند به‌طور موثری عیوب پیتینگ زیرسطحی را تشخیص دهد.


صفحه ۱ از ۱