جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای عزیزی تفتی

یعقوب دادگراصل، مهدی تاجداری، حسن مسلمی نائینی، بهنام داودی، روح اله عزیزی تفتی، ولی اله پناهی زاده رحیملو،
دوره ۱۵، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

یکی از مسائل بسیار مهم در بررسی فرآیند شکل‌دهی غلتکی سرد فلزات، برآورد گشتاور مورد نیاز شکل دهی می‌باشد. با دانستن عوامل تأثیرگذار روی گشتاور، می‌توان بهینه‌ترین خط تولید را طراحی نمود. از پارامترهای اساسی تأثیرگذار بر گشتاور مورد نیاز در شکل‌دهی غلتکی سرد می‌توان به جنس، ضخامت ورق، زاویه شکل‌دهی، شرایط روانکاری، سرعت دورانی غلتک و فاصله ایستگاهها اشاره نمود. هدف از این مطالعه پیش بینی مقدار گشتاور مورد نیاز شکل دهی با در نظر گرفتن عوامل تاثیرگذار روی گشتاور شامل، استحکام تسلیم، ضخامت و عرض ورق و زاویه شکل‌دهی، با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی می‌باشد. بدین منظور فرآیند شکل‌دهی به صورت سه‌بعدی در نرم‌افزار اجزای محدود مارک‌منتات شبیه‌سازی شد. نتایج شبیه‌سازی‌ها نشان داد که با افزایش استحکام تسلیم، زاویه شکل‌دهی و ضخامت، گشتاور وارد شده به غلتک‌ها زیاد می‌شود. همچنین افزایش عرض ورق با فرض ثابت بودن طول ناحیه کف، باعث کاهش گشتاور مورد نیاز برای شکل‌دهی می‌شود. طی یک سری آزمایش‌های تجربی تأثیر ضخامت و عرض ورق مورد بررسی قرار گرفت که داده‌های حاصل، نتایج شبیه‌سازی‌های اجزای محدود را به خوبی تأیید نمود. شبکه عصبی پس انتشار خطا با یک لایه مخفی برای پیش بینی گشتاور موردنیاز شکل دهی ایجاد شد، مقایسه بین نتایج شبیه سازی و شبکه عصبی نشان داد که شبکه آموزش داده شده می تواند مقدار گشتاور مورد نیاز شکل دهی را بخوبی پیش بینی نماید.
حسین یوسفیان، حسن مسلمی نایینی، روح الله عزیزی تفتی، بهنام عباس زاده،
دوره ۱۸، شماره ۹ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

در این مقاله، باتوجه به نیاز روز افزون به لوله های استحکام بالا و نازک در صنایع نفت و گاز، اثر استحکام، ضخامت اولیه لوله و اصطکاک بین لوله و غلتک، روی توزیع ضخامت و دوپهنی سطح مقطع لوله در فرآیند اندازه کردن به صورت عددی و تجربی مورد بررسی قرار گرفته است. شبیه سازی عددی با استفاده از نرم افزار تجاری مارک منتات انجام گرفته است. نتایج این شبیه سازی نشان می دهد که با افزایش استحکام تسلیم و کاهش ضخامت، دوپهنی سطح مقطع لوله کاهش مییابد. نشان داده شده است که با ۲.۷۷ برابر شدن استحکام تسلیم لولهای به ضخامت ۲.۸ میلیمتر، دوپهنی ۲۷ درصد کاهش یافته است. با کاهش ضخامت از ۲.۸ به ۱.۸ میلی متر لوله ای با جنس فولاد St۳۷ دوپهنی ۲ درصد کاهش مییابد. این تغییرات با افزایش استحکام تسلیم بیشتر میشود به طوری که در لوله ای با جنس آلفورم ۷۰۰ با کاهش ضخامت از ۲.۸ به ۱.۸ میلیمتر، دوپهنی ۴۵ درصد کاهش می یابد. همچنین اصطکاک تاثیر ناچیزی بر دوپهنی و توزیع ضخامت لوله دارد. اعتبار شبیه سازی اجزای محدود با مقایسه نتایج تجربی تأیید شده است.

محمد عباسی خاتون‌آبادی، روح اله عزیزی تفتی،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( بهمن ۱۴۰۱ )
چکیده

در حین انجام درمان ریشه دندان (عصب‌کشی) ممکن است همه یا بخشی از تاج دندان از بین برود. پست‌وکور یکی از روش‌های ترمیم تاج آسیب‌دیده است که در آن، از یک پین‌جت آغشته‌ به رزین آکریلیک جهت قالب‌گیری از کانال دندان و ساخت پست‌وکور ریختگی استفاده می‌شود. هدف اصلی در این مقاله تولید پین‌جتی ارزان‌قیمت با استحکام مورد نیاز و چسبندگی مناسب به رزین آکریلیک است. در این راستا، تعیین جنس مناسب برای پین‌جت اهمیت بالایی دارد که در نتیجه، آزمون‌های برشی لب‌روی‌هم و کشش بر روی هشت ماده پلیمری انجام شد تا به‌ترتیب، چسبندگی پین‌جت به رزین آکریلیک و استحکام تسلیم آن بررسی شود. برای ساخت پین‌جت، یک قالب تزریق پلاستیک ساخته شد و برای تعیین پارامتر‌های فرآیند تزریق، از نرم‌افزار مولدفلو اینسایت برای شبیه‌سازی استفاده گردید. نتایج نشان داد که ماده پلی‌استایرن مقاوم به ضربه (HIPS ۷۲۴۰) با کم‌ترین قیمت در بین مواد بررسی‌شده و چسبندگی کافی به رزین آکریلیک برای جنس پین‌جت مناسب است. هم‌چنین، این ماده با استحکام تسلیم ۹۱/۱۰ مگاپاسکال، از استحکام مناسب به‌منظور جلوگیری از تغییرشکل پلاستیک حین فرآیند قالب‌گیری پست‌وکور برخوردار بود. در حالی که زمان تزریق، دمای مذاب و دمای قالب در دو روش شبیه‌سازی و تجربی برابر و به‌ترتیب ۱ ثانیه، ۲۳۰ و ۲۵ درجه سانتی‌گراد در نظر گرفته شد، فشار تزریق در روش شبیه‌سازی و تجربی به‌ترتیب ۱۹ و ۱۸ مگاپاسکال و سرعت تزریق به‌ترتیب ۳/۰ و ۲۷/۰ سانتی‌متر بر ثانیه به دست آمد. تولید بدون‌عیب پین‌جت نشان از دقت شبیه‌سازی در پیشنهاد پارامترهای فرآیندی تزریق پلاستیک است.
 

صفحه ۱ از ۱