جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای عظیمیان


دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱۲- )
چکیده

در این مقاله نوعی روش کنترل جستجوگر فازی همراه با جداول جستجو برای بهینه‌سازی کارایی در درایو موتور القایی- پمپ ارائه شده است. برای مدل‌سازی موتور القایی و کانورتر از مدلهای مبتنی بر تلفات حرارتی و برای مدل‌سازی پمپ و سیستم هیدرولیکی- که سیستم غیرخطی و نسبتاً پیچیده‌ای است- از شبکه عصبی استفاده شده است. بهینه‌سازی کارایی پمپ و سیستم هیدرولیکی، از طریق کنترل مقدار دبی خروجی به‌وسیله تنظیم سرعت چرخش پمپ انجام می‌شود. همچنین با انتخاب مناسب فرکانس سویچ‌زنی اینورتر و تعیین مقدار مناسب فرکانس و ولتاژ تغذیه موتور، میزان تلفات مجموعه درایو حداقل می‌شود. نتایج شبیه‌سازی نشان می‌دهد که کنترل‌کننده پیشنهادی توانسته است علاوه بر افزایش کارایی مجموعه درایو در شرایط تغییر دبی، مشکلات موجود در روشهای بهینه‌سازی کارایی مانند کند بودن همگرایی و نوسان حول نقطه بهینه را بهبود بخشد.

دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۸۸ )
چکیده

هدف: استافیلوکوکوس اورئوس از عوامل مهم عفونت‏های شدید در بیمارستان و جامعه است. سویه‏های مقاوم به متی‏سیلین این باکتری شیوع و مرگ و میر بالا دارند. بنابراین برای درمان آنتی‏بیوتیکی و کنترل پخش عفونت لازم است که سویه‏های مقاوم به متی‏سیلین به‏سرعت و دقت شناسایی شوند. در این تحقیق مقاومت به متی‏سیلین با روش انتشار دیسک، آگار دایلوشن و PCR برای ژن mecA بررسی شد. مواد و روش‏ها: ۱۷۴ سویه استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه‏های مختلف بالینی از سه بیمارستان آموزشی جدا شد. حساسیت آنتی‏بیوتیکی با روش انتشار دیسک تعیین شد و حداقل غلظت مهارکنندگی اگزاسیلین با آگار دایلوشن و PCR برای ژن mecA با آغازگرهای اختصاصی انجام شد. نتایج: فراوانی سویه‏های مقاوم به متی‏سیلین با روش انتشار دیسک، آگار دایلوشن و PCR به‏ترتیب ۵۰ درصد، ۷/۴۷ درصد و ۲/۴۸ درصد مشاهده شد و سویه‏های mec مثبت نسبت به آنتی‏بیوتیک‏های آزمایش شده بسیار مقاوم‏تر از سویه‏های mec منفی بودند. نتایج آگار دایلوشن، مقاومت سطح پایین به متی‏سیلین (حداقل غلظت مهارکنندگی کمتر از ۶۴ میلی‏گرم در لیتر) را نشان داد. پراکندگی سویه‏های مقاوم به متی‏سیلین در سه بیمارستان مورد بررسی مشابه بود و اختلاف معنی‏دار بین حضور سویه‏های مقاوم به متی‏سیلین در نمونه‏های مختلف بالینی مشاهده نشد. نتیجه‏گیری: PCR بهترین روش برای شناسایی روتین سویه‏های مقاوم به متی‏سیلین است به‏طوری که می‏تواند ۲۴ ساعت قبل از سایر روش‏های معمول سویه‏های مقاوم به متی‏سیلین را شناسایی کند.
حامد رحمتی پور، احمدرضا عظیمیان،
دوره ۱۵، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

در زمینه فناوری نانو، انتقال سیال در مجاری از اهمیت بالایی برخوردار است و با توجه به محدودیت‌های آزمایشگاهی در تحلیل رفتار جریان در مقیاس نانو از شبیه‌سازی-های عددی استفاده می‌شود. از این رو در این پژوهش با استفاده از شبیه‌سازی دینامیک مولکولی که یک روش دقیق برای سیستم‌های مولکولی بر مبنای قانون دوم نیوتن است برای بررسی رفتار جریان سیال آرگون در جریان کوئت پایدار درون نانوکانال‌های صاف و زبر مورد مطالعه قرار گرفته است. شبیه‌سازی‌های این پژوهش با استفاده از نرم‌افزار لمپس انجام شده است. در تحقیق حاضر، به‌منظور بررسی تغییرات سرعت سیال و لغزش سیال در جریان کوئت پایدار تأثیر عوامل مختلفی چون سرعت دیواره، ارتفاع کانال، چگالی دیواره، تقابل بین ذرات سیال-دیوار و همچنین تغییر هندسه زبری سطح از جمله زبری مستطیلی و مثلثی در ابعاد و اندازه های مختلف بررسی شده است. بر اساس نتایج بدست آمده در این پژوهش افزایش سرعت دیواره، لغزش سرعت سیال را افزایش می‌دهد. به‌ازای مقادیر ثابت سرعت دیواره، افزایش ارتفاع کانال باعث کاهش لغزش سرعت سیال می‌شود. برای جریان کوئت پایدار کاهش چگالی دیوار، باعث کاهش لغزش سرعت سیال می‌شود. با کاهش پارامتر انرژی، لغزش سرعت سیال افزایش و با کاهش پارامتر طولی، لغزش سرعت سیال کاهش پیدا می‌کند. اعمال زبری‌های مستطیلی و مثلثی به دیوار پایین باعث کاهش لغزش سرعت سیال می‌شود، همچنین با افزایش ارتفاع زبری لغزش سرعت سیال بیشتر کاهش می‌یابد.
مهدی صاحبی بهنمیری، احمدرضا عظیمیان،
دوره ۱۵، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

در مقاله حاضر امکان ایجاد و علت پدیده خزش گرمایی، که عبارت است از به حرکت در آوردن سیال بر اثر اعمال گرادیان دما در غیاب نیروهای ثقلی، برای مایعات به روش شبیه‌سازی دینامیک مولکولی مورد بررسی قرار گرفته‌است. این پدیده تاکنون بیشتر در مورد گازهای رقیق اثبات و بررسی شده بود. اخیرا تلاش‌هایی برای اثبات وجود این پدیده برای سیالاتِ چگال محدود در نانومجراها نیز صورت گرفته است. علت و مکانیزم حاکم بر پدیده خزش گرمایی در سیالات چگالِ محدود شده در هندسه-های نانومقیاس هنوز به درستی درک نشده است. مقاله حاضر به بررسی علت و مکانیزم حاکم بر این پدیده برای مایعِ محدود شده در نانولوله‌ای که به دو سر آن یک گرادیان دمایی اعمال شده است می‌پردازد. نتایج نشان می‌دهد که جریان خزش گرمایی در مورد مایعات درون نانولوله‌ها امکان پذیر است. همچنین هر چه قطر نانولوله کوچکتر باشد اثرهای مربوط به خزش گرمایی قوی‌تر است. جزئیات مولکولی شبیه‌سازی نشان می‌دهد که توزیع چگالی سیال، تحت تاثیر دیواره مجرا و در نزدیکی آن، به صورت لایه لایه در می‌آید. این لایه لایه شدن به همراه گرادیان دمایی اعمال شده در طول نانولوله، سبب ایجاد عدم تعادل فشار در نزدیکی دیواره و در راستای محور نانولوله می‌شود. این عدم تعادل فشار به صورت یک نیروی سطحی عمل کرده و موجب رانش سیال از سمت سرد به گرم (در محدوده مورد بررسی در این مقاله) و ایجاد جریان خزش گرمایی می‌شود. برای اثبات این موضوع شکل‌های مربوط به توزیع دما، چگالی و فشار ترسیم شده‌اند.
محمود چرمیان، احمدرضا عظیمیان، ابراهیم شیرانی، فتحی علوی،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مقاله، نتایج حاصل از اندازه‌گیری آزمایشگاهی کمیت‌های متوسط و نوسانی جریان برخورد جت آشفته مستطیلی به یک دیواره ثابت توسط روش سرعت سنجی لیزری داپلر گزارش شده است. هدف از انجام این تحقیق، بررسی و مقایسه جریان در اعداد رینولدز مختلف و همچنین تعیین تاثیر دو خطای تاثیرگذار آزمایشگاهی یعنی تعداد داده‌های جمع‌آوری شده و زمان اقامت ذرات درون حجم اندازه‌گیری بر سرعت متوسط محاسبه شده است. فاصله نازل تا دیواره، ۱۰ برابر عرض نازل در نظر گرفته شده و آزمایش‌ها برای سه عدد رینولدز ۳۰۰۰، ۶۰۰۰ و ۹۰۰۰ تکرار شده است. نتایج نشان می‌دهد که تنها رابطه بیان شده برای پیش‌بینی تعداد داده‌های مورد نیاز برای اطمینان از استقلال متغیرهای متوسط جریان از تعداد داده‌های جمع‌آوری شده کامل نیست و بسته به شدت آشفتگی جریان می‌تواند کاملا ناکارآمد باشد. همچنین از زمان اقامت وزنی برای محاسبه سرعت‌های متوسط استفاده شده و با نتایج حاصل از روش سرعت‌ سنجی تصویری ذرات مقایسه شده است. نتایج حاکی از تطابق خوب نتایج روش سرعت سنجی لیزری داپلر و سرعت‌ سنجی تصویری ذرات با لحاظ کردن اثر زمان اقامت در معادلات برای جریان برخورد جت آشفته به دیواره است. در نهایت، سرعت‌های متوسط و تنش‌های رینولدز برای مقاطع مختلف جریان و در اعداد رینولدز متفاوت گزارش شده است. نتایج نشان می‌دهد که رفتار و مقدار سرعت‌های بی‌بعد متوسط برای اعداد رینولدز مختلف در اکثر مقاطع مشابه است حال آن‌که تنش‌های اغتشاشی بی‌بعد دارای مقادیر متفاوت در اعداد رینولدز مختلف است.

صفحه ۱ از ۱