جستجو در مقالات منتشر شده
۸ نتیجه برای علوی نیا
علی علوی نیا، حمید امیدوار، سید حسن نوربخش،
دوره ۱۳، شماره ۱۵ - ( ويژهنامه سوم ۱۳۹۲ )
چکیده
فرآیند اصطکاک اغتشاشی، یک فرآیند حالت جامد است که در گروه فرآیندهای دارای تغییر شکل شدید قرار می گیرد و از آن برای تغییر ریز ساختار ماده استفاده می گردد. این تغییر در ریزساختار که به واسطه تبلور مجدد دینامیکی ایجاد می شود، خواص مکانیکی ماده را تغییر می دهد. منیزیم سبک ترین فلز سازه ای است که استفاده گسترده ای در صنایع خودروسازی و هوافضا دارد. در این تحقیق سطح آلیاژ AZ۳۱ با استفاده از همپوشانی پاس ها، تحت فرآیند اصطکاک اغتشاشی قرار گرفته است. همپوشانی ها در دو حالت ۵۰ و صفر درصد انجام گردیدند. به منظور کنترل دما و جلوگیری از افزایش زیاد دما در حین انجام فرآیند، از خنک کاری سریع استفاده شد. فرآیند اصطکاک اغتشاشی باعث گردید که ساختار غیریکنواخت ماده خام با اندازه دانه های متوسط ۱۸ میکرومتر به ساختاری یکنواخت در حالت همپوشانی صفر درصد به اندازه دانه هایی در حدود ۷ میکرومتر کاهش، تنش نهایی ۹/۲۹ و تغییر شکل ۸/۱۹ درصد نسبت به ماده خام افزایش یابد. در حالت همپوشانی ۵۰% یکنواختی اندازه دانه ها کمتر از حالت صفر درصد گردید و تنش نهایی ۹۸/۱۹ و تغییر شکل ۹/۳ درصد نسبت به ماده خام افزایش یافت.
علی علوی نیا، مجتبی ذوالفقاری، حسین خدارحمی، محمود نیلی، امیر حسین قربانخانی،
دوره ۱۳، شماره ۱۵ - ( ويژهنامه سوم ۱۳۹۲ )
چکیده
در این مقاله، رفتار بتن تحت نفوذ یک پرتابه فرسایشی تحلیل شده است. بر این اساس و بر مبنای تشابهات کیفی نفوذ فرسایشی در اهداف فلزی و بتنی، میدان جریان ذرات حول نوک پرتابه فرسایشی در حال نفوذ در یک هدف بتنی مورد بررسی قرار گرفت. بر مبنای مدل ویسکوپلاستیک در بتن، میدان پلاستیک در هدف در مدل والکر-اندرسون تغییر داده شده و مدل بهبود یافته والکر-اندرسون جهت تحلیل نفوذ فرسایشی در بتن ارائه گردیده است. با توجه به عدم وجود مدلی تحلیلی و نیز آزمایش¬های استاندارد در خصوص نفوذ فرسایشی پرتابه¬های میله بلند (۹≤L/d≤۱۱ و جرم ۹gr تا ۱۱gr) در بتن، ۵۲ آزمایش نفوذ سرعت بالا (۶۵۰ m/s تا ۱۱۵۰ m/s) طراحی و صورت پذیرفته است. علاوه بر آن با حل معادلات نهایی مدل فورستال عمق نفوذ برای پرتابه¬های فرسایشی بر مبنای مدل فورستال محاسبه شده است. مقایسه نتایج مربوط به مدل بهبود یافته والکر - اندرسون با نتایج حاصل از مدل فورستال نشان داد که علی رغم جامعیت مدل فورستال در نفوذ صلب، استفاده از این مدل حتی به عنوان یک تخمین مهندسی جهت تحلیل نفوذ فرسایشی در اهداف بتنی اشتباه است. بعلاوه، مدل بهبود یافته والکر-اندرسون به خوبی نفوذ فرسایشی در بتن را تحلیل می¬نماید.
علی علوی نیا، مهدی کاظمی،
دوره ۱۵، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
پانلهای ساندویچی معمولاً به دلیل نسبت استحکام به وزن و جذب انرژی بالا، کاربرد وسیعی در صنایع مختلف از جمله صنایع هوا-فضا، صنایع دریایی و صنایع خودروسازی دارند. بررسی و تحلیل نفوذ بالستیک پرتابهها در پانلهای ساندویچی عمدتا به صورت تجربی و عددی بوده و به دلیل پیچیدگیهای معادلات ریاضی حاکم بر این پدیده، مطالعات تحلیلی بسیار اندکی در این زمینه صورت گرفته است. هوفت و همکارانش در مقالهای به بررسی تحلیلی ضربه سرعت بالا بر روی پانلهای ساندویچی با رویههای کامپوزیتی و هسته فومی پرداختهاند. به دلیل کاربرد وسیعتر پانلهای ساندویچی متشکل از رویههای فلزی و هسته فومی در صنایع هوا- فضا در این مقاله، با انجام اصلاحاتی بر روی روش تحلیلی ارائه شده توسط هوفت و همکارانش به بررسی ضربه سرعت بالا بر روی پانلهای ساندویچی با رویههای فلزی و هسته فومی در برخورد قائم با یک پرتابه استوانهای پرداخته شده است. جهت ارزیابی صحت روش تحلیلی مورد نظر از آزمایشهای تجربی صورت گرفته بر روی دو نوع پانل با هستههای فوم پلیمری و فلزی و رویه-های آلومینیومی بهره گرفته شده است. نتایج این تحقیق نشان میدهد که روش تحلیلی ارائه شده دقت قابل قبولی در تعیین سرعت باقیمانده پرتابه در برخورد با پانلهایی با هسته فوم پلیمری و فلزی و با نسبت چگالیهای مختلف دارا میباشد.
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
روشهای بهینهسازی توپولوژی قادرند طرحهایی را با بهترین طرح سازه برای عملکردهای سازهای مورد نیاز پیدا کنند. یکی از این روشها، بهینهسازی تکاملی سازههاست. بهینهسازی ﺗﮑﺎﻣﻠﻲ سازهها ﺑه معنای ﺣﺬﻑ ﻣﻮﺍﺩ ناﮐﺎﺭﺁﻣﺪ ﺍﺯ ﺳﺎﺯﻩ است به طوری که ﻧﺘﺎﻳﺞ به دست آمده ﺩﺭ ﻫﺮ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﻃﺮﺡ ﺑﻬﻴﻦ ﭘﻴﺶ میروند. بهینهسازی ﺗﮑﺎﻣﻠﯽ سازهها ﺑﺎ ﺭﺍﻫﺒﺮﺩ دو جهتی ﺷﮑﻞ بهبودیافتهی ﺭﻭﺵ بهینهسازی تکاملی سازهها ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻋﻼﻭﻩ ﺑﺮ ﺣﺬﻑ ﺍﻟﻤﺎﻥ، قابلیت ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﺮﺩﻥ ﺍﻟﻤﺎﻥ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺩﺍﺭﺩ. تاکنون ﻓﺮﺍﻳﻨﺪ ﺣﺬﻑ ﻭ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﺮﺩﻥ ﺍﻟﻤﺎﻥ ﺑﺎ روشهای ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻭ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻣﻌﻴﺎﺭﻫﺎﻱ بهینهسازی انجامشده ﺍﺳﺖ. در این پژوهش مسئله بهینهسازی با معیار سفتی برای سازههای غیرخطی هندسی، غیرخطی وابسته به ماده و ترکیب غیرخطی هندسی و مادی انجامشده است. برای اثبات صحت و کارایی الگوریتم، عمل بهینهسازی روی چند سازه در دو حالت خطی و غیرخطی انجامشده و نتیجههای به دست آمده با طرحهای بهین پیشنهادشده با استفاده از روشهای دیگر مقایسه شده است. شکل بهین در دو حالت خطی و غیرخطی به طور محسوسی متفاوت و برای تحلیل غیرخطی نامتقارن به دست میآید. زمان اجرای برنامه در حالات غیرخطی بیشتر از حالت خطی است ولی با تحلیل غیرخطی سازهها یک طرح بهین با سفتی بیشتر به دست میآید. در ادامه به تحلیل خطی و غیرخطی در بهینهسازی شکل سازهها پرداختهشده است. هدف پیدا کردن بهترین شکل فیلت و حفره است به گونهای که تنش بیشینه به کمترین مقدار خود برسد. نتیجهها نشان میدهد که بهینهسازی تکاملی سازهها توانایی خوبی در بهینهسازی شکل فیلتها در سازههای غیرخطی دارد.
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
انتقال رسوب ناشی از بارندگی یکی از اصلیترین بخشهای فرسایش بینشیاری خاک در طبیعت است. در طی رگبارهای طبیعی شدت بارندگی در نوسان است. نوسانات شدت بارندگی در طی رگبار را میتوان پروفیل رگبار نامید. در این تحقیق با شبیه سازی چهار رگبار با پروفیلهای متفاوت و انرژی جنبشی یکسان بر روی دو نوع خاک متفاوت، اثر پروفیل رگبار بر رواناب و رسوب ناشی از فرسایش بین شیاری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد اگرچه در هر دو نوع خاک حجم رواناب ناشی از رگبارهایی با پروفیلهای مختلف تفاوت معنیداری ندارند اما اثر پذیری حداکثر نرخ رواناب از پروفیل رگبار به نوع خاک بستگی دارد. نتایج مربوط به رسوب نیز نشان داد معنی دار بودن اثر پروفیل رگبار بر تولید رسوب به نوع خاک بستگی دارد. علاوه بر این یافتههای این تحقیق نشان میدهد در رگبارهای شدّت متغیّر استفاده از مدلهایی که فرسایش بین شیاری را با استفاده از شدت بارندگی برآورد میکنند کارایی ندارد. از این رو توسعه استفاده از شبیهسازی رگبارهای شدت متغیّر در مطالعات فرسایش خاک و انتقال رسوب میتواند باعث شناخت دقیق مکانیسمهای موثر حاکم بر تولید رواناب و رسوب در فرسایش بین شیاری گردد.
سامان جعفری، علی علوی نیا،
دوره ۲۲، شماره ۹ - ( شهریور ۱۴۰۱ )
چکیده
هدف این پژوهش، بررسی عوامل موثر بر افزایش سرعت خروجی پرتابه در دستگاه تفنگ گازی میباشد. در بخش اول، اثر عوامل مختلف مانند شکل سابوت، ابعاد سابوت، عمق شیار دیسک و هندسه قطعه نگهدارنده دیسک فداشونده، مسیر حرکت پرتابه از لحظه شروع حرکت تا خروج از دهانه لوله و نوع گاز مورد استفاده برای شلیک، بر سرعت خروجی پرتابه مورد بررسی قرار گرفتهاست. در هر مرحله از آزمایشها یک عامل مورد توجه بوده و تاثیر آن در بهبود عملکرد دستگاه تفنگ گازی بررسی شده است. بر اساس نتایج حاصل از بررسی عوامل موثر بر سرعت خروجی پرتابه، هندسه جدید سابوت و صاف و بدون انحنا بودن لوله دستگاه (مسیر حرکت پرتابه) به ترتیب، با ۱۲/۲۴ و ۸۱/۲۰ درصد افزایش در سرعت پرتابه بیشترین و نوع گاز مورد استفاده برای شلیک با ۹۹/۲ درصد افزایش در سرعت پرتابه کمترین اثر را در عملکرد دستگاه تفنگ گازی داشتند. در بخش دوم پژوهش حاضر با استفاده از نرم افزار LS-Dyna فشار مورد نیاز و نحوه پارگی دیسک فداشونده در عمق شیارهای مختلف بررسی و با نتایج تجربی مقایسه شدند. شکل پارگی و فشار لازم برای پارگی دیسک فداشونده حاصل از روش عددی با نتایج آزمایشگاهی مطابقت خوبی دارد.
احمد امینی، علی علوی نیا،
دوره ۲۳، شماره ۶ - ( خرداد ۱۴۰۲ )
چکیده
با توجه به گسترش روزافزون استفاده از پرسهای پرسرعت مثل سروو پرسهای سرعت بالا در صنعت خودروسازی، بررسی شکلپذیری ورقهای فلزی در این محدوده سرعت شکلدهی ضروری بهنظر میرسد. بنابراین، این تحقیق با هدف بررسی اثر شکلدهی در نرخ کرنش متوسط بر شکلپذیری ورق فولادی St۱۴ انجام شدهاست. آزمایش کشش در نرخهای کرنش مختلف انجام شد و آزمایشهای شکلپذیری برای ایجاد منحنیهای حد شکلدهی، در شکلدهی شبهاستاتیک و شکلدهی ضربهای صورت گرفت. جهت استخراج منحنی حد شکلدهی عددی، از شبیهسازی اجزای محدود استفاده شد. مدل مادی با در نظر گرفتن اثر نرخ کرنش توسط زیربرنامه ویوهارد وارد شبیهسازی شد. نتایج آزمایش کشش نشان داد که با افزایش نرخ کرنش، چند شاخص مهم کرنش سختی کاهش مییابد. همچنین، رفتار کششی در نرخهای کرنش مختلف توسط مدل مادی با دقت خوبی پیشبینی شد. در شکلدهی ضربهای، بهدلیل تغییر شرایط اصطکاکی، شکست و تمرکز کرنش به مرکز گنبد منتقل شد و ارتفاع گنبد در حالت کشش دومحوره ۱۷/۱% نسبت به شکلدهی شبهاستاتیکی کاهش یافت. منحنی حد شکلدهی در شکلدهی ضربهای در مقایسه با شکلدهی شبهاستاتیک بهطرف پایین و سمت راست نمودار حد شکلدهی جابجا شد. در شکلدهی ضربهای، حد شکلدهی در حالت کرنش صفحهای در مقایسه با شکلدهی شبهاستاتیکی، ۸/۱% کاهش یافت. همچنین، نتایج شبیهسازی شامل موقعیت شکست، منحنی حد شکلدهی و ارتفاع گنبد در هر دو روش شکلدهی انطباق خوبی با نتایج تجربی داشت.
فرشید خلوصی، علی علوی نیا،
دوره ۲۳، شماره ۹ - ( شهریور ۱۴۰۲ )
چکیده
پلیمرها در طیف وسیعی از صنایع کاربرد دارند. در این پژوهش، بهبررسی رفتار مکانیکی پلیمرهای مورد استفاده در صنایع شیشهسازی پرداخته شدهاست. پلیمرهای مورد بررسی شامل پلییورتان ترموپلاستیک (TPU)، پلیوینیل بوتیرال (PVB) و سنتری گلس (SG) بودند. این پلیمرها در نرخ کرنشهای مختلف از s-۱ ۰۰۱/۰ تا ۲۵/۰ تحت آزمایشهای کشش و فشار قرار گرفتند. همچنین، خواص دینامیکی مکانیکی پلیمرها با استفاده از آزمون آنالیز دینامیکی مکانیکی در فرکانس ثابت انجام شد. نتایج آزمون کشش نشان داد که رفتار مکانیکی پلییورتان به نرخ کرنش وابسته نبوده ولی SG بهشدت به نرخ کرنش حساس بوده است. همچنین، با افزایش نرخ کرنش، تنش شکست SG بهشدت کاهش یافت. نتایج آزمون فشار نشان داد که TPU تنش بیشتری را میتواند تحمل کند. دمای شیشهای شدن TPU نسبت به پلیمرهای دیگر پایینتر بود. در مجموع میتوان نتیجه گرفت که در میان پلیمرهای مورد بررسی در این پژوهش، TPU رفتار مکانیکی بهتری داشتهاست.