جستجو در مقالات منتشر شده


۱۳ نتیجه برای علی طاولی

هاشم بابایی، ابوالفضل درویزه، مجید علی طاولی، توحید میرزابابای مستوفی،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۴ )
چکیده

در این مقاله تغییر شکل پلاستیک ورق‌های دایره‌ای گیردار فولادی و آلومینیومی تحت شرایط بارگذاری هیدرودینامیکی مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است. تست‌های تجربی متعددی با به‌کار بردن دستگاه چکش پرتابه‌ای انجام شده است. نتایج بدست‌آمده از آنها برحسب خیز مرکز ورق، توزیع کرنش‌ها و پروفیل یا گستره تغییرشکل ارزیابی و همچنین تاثیر پارامترهایی نظیر خواص مکانیکی ورق ، ضخامت آن و فاصله استقرار چکش یا انرژی انتقالی، بر روی رفتار تغییر شکل ورق، مطالعه شده است. در روش مدلسازی تحلیلی، مدل ارائه شده با استفاده از روش انرژی و با در نظر گرفتن تابع مفروض گسترده تغییر شکل بر اساس شواهد تجربی، تعیین شده است. در این مدل اثرات نرخ کرنش، کرنش شعاعی و محیطی و همچنین اثرات انرژی کرنشی خمشی و غشایی توامان لحاظ شده است. محاسبه مدل ارائه شده بر اساس مفروضات منطقی و پایه ای می باشد. لذا این روش می تواند در مطالعه رفتار تغییر شکل پلاستیک ورقها تحت بارگذاری دینامیکی استفاده شود. نتایج حاصل از این مدل برای خیز مرکز ورق، توافق مطلوبی را با نتایج اندازه‌گیری شده در تست‌های تجربی نشان می دهد. لذا به‌کار بردن این مدل در پیش بینی خیز مرکز ورق تحت شرایط مختلف بارگذاری هیدرودینامیکی مناسب است.
هاشم بابایی، توحید میرزابابای مستوفی، مجید علی طاولی،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

هدف از این مقاله، مطالعه تجربی و تحلیلی تغییر شکل غیر الاستیک ورق‌های مستطیلی کاملاً گیردار تحت بارگذاری هیدرودینامیکی با نرخ پایین توسط سامانه چکش پرتابه-ای است. در بخش تحلیلی، مدل‌هایی برای پیش‌بینی خیز مرکز ورق با استفاده از دو روش لولای پلاستیک و انرژی ارائه می‌شود. درروش لولای پلاستیک فرض می‌شود که ورق استفاده‌شده در بررسی‌های تجربی شامل یک لولای مرکزی و ۴ لولای غیر مرکزی در داخل و همچنین ۴ لولا برای شرایط تکیه‌گاهی کاملاً گیردار باشد؛ اما درروش انرژی، مدل ارائه‌شده با ضمن فرض پروفیل تغییر شکل در سه راستا، اثرات کرنش غشایی و خمشی و همچنین نرخ کرنش همزمان لحاظ شده است. بدین منظور در بخش تجربی، برای اعتبار سنجی نتایج به‌دست‌آمده از مدل‌های تحلیلی ارائه‌شده و همچنین بررسی رفتار مکانیکی مواد مختلف نسبت به بار ضربه‌ای واردشده، آزمایش‌هایی بر روی ورق‌های مستطیلی باضخامت، جنس‌ و همچنین سطوح انرژی متفاوت انجام می‌شود. از مقایسه نتایج تحلیلی و تجربی مشاهده می‌شود که نتایج تحلیلی صحت قابل قبولی را دارا هستند؛ بنابراین، استفاده از مدل‌های تحلیلی ارائه‌شده برای پیش‌بینی خیز مرکز ورق مستطیلی تحت بارگذاری هیدرودینامیکی مطلوب است.
هاشم بابایی، توحید میرزابابای مستوفی، مجید علی طاولی، مجتبی نامداری،
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده

هدف از این مقاله، بررسی تجربی و عددی خواص مکانیکی قطعه تولیدشده با فرآیند تراکم پودر تحت بارگذاری ضربه ای با نرخ پایین توسط سامانه چکش پرتابه ای است. در بخش تجربی، به بررسی تأثیرپذیری چگالی، مقاومت خمشی و مدول الاستیسیته قطعه تولیدی از اندازه دانه و سطوح انرژی متفاوت پرداخته می شود. در این راستا از دو نوع پودر آلومینیوم خالص و همچنین ترکیب آن با سرامیک در سه اندازه متفاوت استفاده می شود. در بخش عددی، روش تحلیل ابعادی بکار گرفته می‌شود که در این روش با استفاده از مشخصه و داده‌های تجربی که به‌صورت ورودی و خروجی دسته‌بندی می‌شوند، مدل های بی‌بعدی برای چگالی، مقاومت خمشی و مدول الاستیسیته به شکل توابع ریاضی ارائه می شود. هدف از تعیین این مدل، پیش‌بینی قابل‌اطمینان و رضایت بخشی برای خواص نهایی قطعه تحت شرایط بارگذاری ضربه ای است. برای محاسبه بردار ضرایب خطی از روش تجزیه مقادیر منفرد حاصل از پارامترهای بی‌بعد استفاده می شود. برای اعتبار سنجی نتایج به‌دست‌آمده از توابع ریاضی ارائه‌شده، مقایسه ای بین این نتایج و داده های تجربی انجام می شود. بررسی خطای داده های آموزشی و پیش‌بینی بر اساس مجذور میانگین مربعات خطاها و ضریب تبیین نشان می‌دهد که نتایج به‌دست‌آمده از توابع ریاضی صحت قابل قبولی را دارا هستند؛ بنابراین، استفاده از مدل های ریاضی ارائه‌شده برای خواص نهایی قطعه تحت بارگذاری ضربه ای مطلوب است.
مجید علی طاولی، هاشم بابایی، علی محمودی، علی گلباف، توحید میرزابابای مستوفی،
دوره ۱۵، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

هدف از این مقاله، بررسی تجربی و تحلیلی چگالی نهایی، درصد تخلخل و توزیع چگالی قطعات تولیدشده با فرآیند تراکم پودر، تحت بارگذاری ضربه‌ای با نرخ پایین توسط سامانه چکش پرتابه‌ای است. در بخش تجربی، با استفاده از پودر آلومینیوم خالص، به بررسی تأثیرپذیری چگالی از اندازه دانه و سطوح انرژی متفاوت پرداخته می‌شود. در این راستا با تغییر مقادیر جرم و ارتفاع چکش اثر سطوح مختلف انرژی مورد آزمایش قرار می‌گیرد. در بخش تحلیلی، با در نظر گرفتن یک المان کوچک از قطعه در حال تراکم و استفاده از معادلات تعادل، معادله بقای جرم و معیار لوی میزز، رابطه‌ای برای چگالی نهایی قطعه به دست می‌آید. با استفاده از تحلیل آماری، تأثیر اندازه دانه و ضریب اصطکاک به‌عنوان دو عامل تأثیرگذار، به‌طور همزمان روی چگالی نهایی به‌دست‌آمده از حل تحلیلی، بررسی می‌شود. در گام بعدی، درصد تخلخل و توزیع چگالی در قطعات تولیدی به روش تحلیلی محاسبه و با مقادیر تجربی آن مقایسه می‌شود. تطابق قابل‌قبول بین نتایج تجربی و تحلیلی، صحت نتایج تحلیلی ارائه‌شده را نشان می‌دهد. همچنین با به‌کارگیری دو کمیت ثابت ضریب شکل و کار سختی در روابط تحلیلی، به بررسی اثرات این دو عامل بر درصد تخلخل و توزیع چگالی قطعات تولیدشده، پرداخته می‌شود.
رضا رجبیه فرد، ابوالفضل درویزه، مجید علی طاولی، رضا انصاری، المیرا مقدوری،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده

مقاله‌ حاضر به بررسی تجربی و عددی فرآیند وارونگی داخلی پوسته‌های استوانه‌ای فلزی تحت بارگذاری محوری دینامیکی می‌پردازد. تست‌های تجربی بر روی پوسته‌هایی از جنس فولاد در دستگاه پرتابگر گازی انجام شده و با استفاده از سیستم اندازه‌گیری بارهای ضربه‌ای، نیروی لازم برای وارونگی داخلی بدست آورده می‌شود. همچنین تحلیل عددی نیز با استفاده از نرم‌افزار المان محدود آباکوس انجام گرفته و دقت این مدل‌ها با نتایج تجربی سنجیده شده است. در این مقاله پارامترهای هندسی قالب و پوسته‌ها ثابت در نظر گرفته شده و تاثیر سرعت و جرم پرتابه بر میزان کوتاه‌شدگی و جذب انرژی پوسته‌هایی که در فرآیند وارونگی داخلی تحت ضربه محوری قرار گرفته-اند، مورد بررسی قرار می‌گیرد. بدین منظور پرتابه با سرعت‌ها و جرم‌های مختلف به سمت نمونه پرتاب می‌شود. مشاهده می‌شود که در صورت ثابت ماندن جرم پرتابه، افزایش سرعت تاثیر چندانی بر نیروی ثابت وارونگی نداشته و تنها میزان جابه‌جایی پوسته را افزایش می‌دهد اما اگر سرعت پرتابه ثابت بماند، افزایش جرم پرتابه علاوه بر افزایش جابه‌جایی پوسته، منجر به افزایش نیروی ثابت وارونگی می‌گردد. مقایسه نتایج بدست آمده از تست‌های آزمایشگاهی و شبیه‌سازی‌های عددی، تطابق خوبی را بین آن‌ها نشان می‌دهد.
مجید علی طاولی، هاشم بابایی، آرمان محسنی، رضا رجبیه فرد،
دوره ۱۶، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله به منظور ساخت لوله‌های T شکل با روش هیدروفرمینگ، از سامانه چکش پرتابه‌ای استفاده شده است که منجر به بارگذاری هیدرودینامیکی می‌گردد. برای شکل دهی قطعه اولیه به فرم داخلی قالب، به دو عامل فشار داخلی هیدرولیکی و تغذیه محوری نیاز است، که در فرآیند مورد بررسی، باید از یک منبع انرژی به دو صورت استفاده شود. برای دریافت انرژی جنشی چکش پرتابه‌ای، قالبی با توجه به مسیر بارگذاری مذکور، طراحی شده است که از طریق سنبه‌های تعبیه شده بر قالب، ضربه حاصل از سقوط آزاد وزنه را دریافت کرده و ایجاد فشار هیدرولیکی می‌نماید و با قرار دادن کفشک‌هایی در طرفین لوله، با دریافت فشار از سیال واسط، تغذیه محوری صورت می-گیرد، همچنین با عبور سیال از سوراخ میانی کفشک‌ها، فشار داخلی برای تغییر شکل تامین می‌گردد. شایان ذکر است که در آزمایش‌ها، لوله‌های مسی و آلومینیومی مورد بررسی قرار گرفته‌اند. برای بررسی عددی قطعات نهایی و بهبود کیفیت شکل دهی، از نرم افزار المان محدود آباکوس استفاده شده است. مدل شبیه‌سازی تشکیل لولهT شکل، با در نظر گرفتن اثر نرخ کرنش و خواص مکانیکی مواد، به صورت دینامیکی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از آزمایش‌ها نشان می‌دهند که برای تغییر شکل مطلوب باید تمام عوامل ورودی مانند ارتفاع سقوط وزنه، مقدار ستون سیال داخل قالب پیش از اعمال ضربه، آب بندی، روانکاری، جنس و ضخامت لوله با هم متناسب باشند. همچنین کیفیت ارتفاع برآمدگی با توجه به توزیع ضخامت، تغییرات محوری و سطح مماس با پانچ مقابل، مورد بررسی قرار گرفت.
رضا رجبیه فرد، ابوالفضل درویزه، مجید علی طاولی، حامد صادقی، مجید مقدم، ناصر نورزاده،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله، رفتار پوسته‌های استوانه‌ای با توزیع‌های ضخامت ثابت و ضخامت متغیر تحت بارگذاری محوری شبه استاتیکی به صورت تجربی و تحت ضربه محوری به صورت تجربی و عددی مورد بررسی قرار گرفته است. پوسته‌های استوانه‌ای با توزیع‌های ضخامت ثابت و ضخامت متغیر مورد بررسی، از جنس فولاد و دارای قطر داخلی، طول و وزن یکسان می‌باشند. پوسته‌های استوانه‌ای به وسیله دستگاه سقوط آزاد جرم تحت ضربه قرار می‌گیرند و منحنی‌های تجربی نیروی محوری بر حسب زمان با استفاده از لودسِل به دست آورده می‌شوند، همچنین، برای شبیه‌سازی فرآیند‌های ضربه از نرم‌اَفزار المان محدود آباکوس استفاده شده است. تاثیر توزیع ضخامت بر میزان کوتاه‌شدگی، انرژی جذب شده، شکل کمانش و منحنی نیروی محوری بر حسب زمان پوسته‌های استوانه‌ای مورد بررسی قرار گرفته است. پی برده می‌شود که در بارگذاری محوری شبه استاتیکی، تغییر در توزیع ضخامت پوسته می‌تواند شکل کمانش را از کمانش ترکیبی (ترکیبی از مودهای متقارن و الماسی) به کمانش متقارن پیشرونده انتقال دهد. همچنین در بارگذاری محوری ضربه‌ای، تغییر در توزیع ضخامت پوسته می‌تواند تعداد چروک‌های کامل شده را تحت تاثیر قرار دهد. بررسی‌ها حاکی از آن است که در شرایط انرژی ضربه یکسان، پوسته ‌استوانه‌ای با توزیع ضخامت متغیر، با کوتاه‌شدگی بیشتر، انرژی تقریباً یکسانی را در مقایسه با پوسته‌ استوانه‌ای با توزیع ضخامت ثابت جذب می‌نماید و نیروهای میانگین و بیشینه کمتری را به سازه تحت حافظت انتقال می‌دهد، لذا پوسته استوانه‌ای با توزیع ضخامت متغیر جاذب انرژی بهتری است. مشخص می‌شود که تطابق خوبی بین نتایج تجربی و عددی برقرار است.
مجید علی طاولی، سینا گوهری راد، اصغر زاجکانی، ابوالفضل درویزه،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مقاله اثر پیش عملیات اغتشاش اصطکاکی بر روند تکامل آسیب در آلومینیوم ۷۰۷۵-T۶ با استفاده از یک مدل پدیدارشناختی آسیب وابسته به حالت تنش بررسی می‌گردد. قطعاتی از ورق‌ این آلیاژ در حالت‌های بدون و با پیش عملیات اغتشاش اصطکاکی استخراج می‌گردند بگونه‌ای که هریک مبین یک حالت تنش در آزمایش کشش تک محوره می‌باشند. با استفاده از نتایج آزمایشگاهی ضرایب مادی برای مدلهای مختلف آغاز شکست ژو و هاسفورد-کلومب تعیین می‌گردند و سطح شکست بر حسب پارامترهای حالت تنش برای شرایط بدون و با پیش عملیات اغتشاش اصطکاکی با استفاده از هرکدام از این دو مدل بدست می‌آیند. به کمک این سطوح می‌توان کرنش شکست را در حالت‌های مختلف تنش و در شرایط بدون و با پیش عملیات اغتشاش اصطکاکی برای این ماده بدست آورد. یک مدل پدیدارشناختی آسیب وابسته به حالت تنش و رشد آن برای شرایط مختلف بدون و با پیش عملیات اغتشاش اصطکاکی برای ماده مذکور مورد بررسی قرار می‌گیرد. نتایج آزمایش‌ها نشان دهنده افزایش کرنش پلاستیک ماده در نتیجه اثرات پیش عملیات اغتشاش اصطکاکی و مدل آسیب نشان دهنده کاهش فرآیند رشد آسیب نرم بر اثر این پیش عملیات است. با مقایسه نتایج مدل آسیب از دو مدل آغاز شکست مختلف ژو و هاسفورد-کلومب نتیجه گرفته می‌شود که مدل ژو نتایج بهتری را در مقایسه با مدل هاسفورد-کلومب نشان می‌دهد و از این مدل می‌توان با قابلیت اعتماد بیشتری در پیش بینی رشد آسیب در این ماده استفاده نمود و سطح شکست بدست آمده از این مدل سازگاری بهتری با نتایج آزمایشگاهی دارد.
سید محمود فرمانی، مجید علی طاولی، ابوالفضل درویزه،
دوره ۱۷، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مقاله نتایج تجربی اثر تغییر منحنی فشار بر تغییر ضخامت ورق، توزیع کرنش‌های شعاعی و محیطی و همچنین منحنی تنش و کرنش مؤثر ارائه شده است. مجموعه‌ای از آزمایش‌ها با استفاده از سامانه هیدروفرمینگ با اعمال منحنی‌های مختلف فشار (ممتد، اره‌ای، نردبانی و نوسانی سینوسی) انجام پذیرفته است و در هر گروه از آزمایش‌ها اثر تغییر منحنی فشار بر توزیع ضخامت به‌ صورت کمی تعیین شده است. سپس با استفاده از نرم‌افزار آباکوس، نتایج عددی اثر تغییر منحنی فشار در فرآیند هیدروفرمینگ نیز مدلسازی و ارائه شده است. هماهنگی مطلوبی بین نتایج تجربی و نتایج عددی مشاهده میشود. نتایج بدست آمده نشان میدهند که با استفاده از منحنی فشار نردبانی می‌توان توزیع ضخامت یکنواخت‌تری را نتیجه گرفت. رفتار مکانیکی ورق در حین تغییر شکل پلاستیک تحت منحنی فشار نردبانی از الگوی مناسب‌تری برخوردار است و با استفاده از این نوع فشار می‌توان تأثیرات اصطکاک بین سطح قالب و ورق را به نحو مطلوب‌تری کنترل نمود. همچنین ثابت بودن مدت زمان پالس‌های اعمال فشار در منحنی‌های نردبانی و نوسانی، حداکثر فشار لازم برای تغییر شکل ورق را کاهش می‌دهد.
هاشم بابایی، مجید علی طاولی، علی محمودی، علی گلباف،
دوره ۱۷، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مقاله به بررسی فرآیند شکل‌دهی ورق‌های مثلثی گیردار از جنس فولاد st۱۲ و در دو ضخامت ۱ و ۲ میلی‌متر به‌وسیله آب پرداخته ‌شده است. کلیه آزمایش‌ها در آزمایشگاه ضربه دانشگاه گیلان و با بهره‌گیری از سامانه چکش پرتابه‌ای انجام‌ شده و شبیه‌سازی عددی مراحل مختلف آن نیز به‌وسیله نرم‌افزار آباکوس صورت گرفته است. همان‌گونه که پیش‌تر اشاره شد، با بهره‌گیری از سامانه چکش پرتابه‌ای به‌عنوان عامل بارگذاری هیدرودینامیکی و با بررسی‌های تجربی متفاوت در راستای این پژوهش، تأثیر عواملی نظیر ضخامت، محل استقرار چکش و وزن آن یا به عبارتی تکانه‌ای که به‌عنوان ورودی به مجموعه اعمال می‌شود، مورد مطالعه قرار گرفته است. در بخش شبیه‌سازی عددی ورق‌های مثلثی، با تأکید بر مدل‌سازی برهم‌کنش بین سیال و سازه با تکیه‌بر شبیه‌سازی فاز سیال با روش هیدرودینامیک ذرات هموار و مدل کردن ورق به‌عنوان سازه با روش المان محدود، کل فرآیند در قالب مسئله کوپل این دو روش، شبیه‌سازی ‌شده است. در این شبیه‌سازی‌ها خیز نهایی ورق، توزیع تنش بر روی آن و پدیده تمرکز تنش بررسی‌شده است. بحث پیرامون محل رخ دادن بیشینه خیز، موضوع دیگری است که به آن پرداخته ‌شده است. وجود همخوانی قابل‌قبول، بین نتایج حاصل از شبیه‌سازی عددی و نتایج آزمایش‌های تجربی، خود دلیلی بر صحت شبیه‌سازی‌های انجام‌شده و نتایج حاصل از آن‌ها است
حامد صادقی، مجید علی طاولی، ابوالفضل درویزه،
دوره ۱۸، شماره ۸ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

در مقاله حاضر، مدلی معادل با ابعاد متفاوت و همچنین با ابعاد و ماد‌ه متفاوت‌ در مقایسه با جسم اصلی برای سازه‌های حساس به نرخ کرنش تحت ضربه نرخ بالا با استفاده از روش بدیع تشابه محدود ارائه شده است. روش تشابه محدود این امکان را فراهم می‌سازد که آزمایش روی مدل انجام گیرد. در این روش با استفاده از اصول موضوعی (قانون بقای جرم، قانون بقای مومنتوم، قانون بقای انرژی و قانون بقای آنتروپی) که همواره برای هر سیستمی صادق است، مشخصات مدل تعیین می‌شود و تعمیم نتایج مدل به جسم اصلی امکان‌پذیر می‌گردد. روابط برای هر دو مورد اسکِیلینگ ابعادی و اسکِیلینگ همزمان ابعادی/ماده‌ای سازه‌های حساس به نرخ کرنش ارائه گردیده است. به منظور بررسی کارآیی روابط ارائه شده، نتایج عددی برای ورق‌های دایروی تحت ضربه تعیین شده‌اند. لازم به ذکر است که نتایج عددی با استفاده از نرم‌افزار المان محدود اِل‌اِس-داینا به دست آورده شده‌اند که در طی آن، اثرات نرخ کرنش با استفاده از روابط ساختاری کوپر-سیموندز و جانسون-کوک در نظر گرفته شده است. نتایج حاکی از آن است که ورق اسکِیل شده با ابعاد ده برابر کوچکتر و همچنین ساخته شده از ماده متفاوت نسبت به ورق اصلی، پاسخ‌های ورق اصلی را با دقت بسیار مطلوبی پیش‌بینی می‌نماید.
سید محمود فرمانی، مجید علی طاولی، هاشم بابایی، مجتبی حقگو،
دوره ۲۳، شماره ۱۲ - ( آذر ۱۴۰۲ )
چکیده

در این تحقیق، تغییر شکل ساندویچ پانل‌های فلزی دایروی با هسته لوله‌ عمودی تحت بار انفجار به صورت عددی و تجربی مورد بررسی قرار گرفته است. رابطه توازن انرژی در اجزاء مختلف سازه دیده شده است. لوله‌های هسته با چیدمان متقاطع و به صورت عمودی با ارتفاع یکسان بین ورق‌های فوقانی و تحتانی سازه ساندویچی تعبیه شده‌اند. میزان انرژی جذب شده توسط هسته‌ها بر حسب موقعیت قرارگیری در سازه، تعداد، و قطرشان تعیین شده است. گروه‌بندی آزمایش‌ها برای انجام این تحقیق بر حسب ضخامت ورق ۲/۱ و ۲ میلیمتر و با هسته­های آلومینیومی  به قطرهای ۱۲ و ۱۶ میلیمتر صورت گرفته است. شبیه­سازی عددی به صورت انفجار آزاد و با تعریف تابع فشار به روش کانوپ در نرم­افزار آباکوس انجام شده است. به منظور صحت­سنجی نتایج عددی، آزمایش تجربی با ساخت سازه ساندویچی انجام شده است. در هر دو روش، حداکثر جابجایی عرضی سازه در مرکز آن و جابجایی بر حسب فاصله از مرکز سازه، در محل‌های قرارگیری هسته‌ها اندازه‌گیری شده است. افزایش تعداد لوله‌های هسته سازه، حداکثر خیز در رویه فوقانی را کاهش داد و جابجایی عرضی ورق تحتانی را کمتر کرد. سازه‌هایی با تعداد هسته و ضخامت ورق کمتر، جذب انرژی بیشتری از خود نشان دادند. میانگین اختلاف بین نتایج روش‌های عددی و تجربی تقریباً ۱۱ درصد بود.


 
سید محمود فرمانی، مجتبی ضیا شمامی، مجید علی طاولی،
دوره ۲۴، شماره ۸ - ( مرداد ۱۴۰۳ )
چکیده

در این مطالعه، خیز رویه‌های ساندویچ پنل دایروی تحت بارگذاری انفجاری به روش تجربی بررسی شده و سپس با استفاده از تابع شکل بسل و کسر کار پلاستیک اجزای هسته و دیگر تغییر شکل‌ها از انرژی جنبشی کل داده شده به سازه ، رابطه پیش بینی مقدار خیز رویه ها ارائه شده است. آزمایش‌های تجربی با ساخت سازه ساندویچی که بر حسب ضخامت ورق فولادی ۲/۱ و ۲ میلیمتر و با هسته‌های لوله آلومینیومی به قطرهای خارجی ۱۲ و۱۶ میلیمتر با چیدمان متقاطع و به صورت عمودی با ارتفاع یکسان بین رویه‌های فوقانی و تحتانی سازه قرار می‌گیرند، گروه‌بندی شده‌اند. نتایج حاصل از روش‌های این تحقیق با ارائه بیشینه مقدار جابجایی عرضی و بر حسب فاصله از مرکز سازه و میزان تغییر طول برای هر یک از هسته‌های سازه بیان شده است. اثر نسبت جابجایی به ضخامت رویه و نسبت لهیدگی هسته‌ها به حجم آنها در تغییر شکل سازه بررسی شده است. مشخص شد که لزوما با افزایش حجم هسته‌ها در سازه ساندویچی، صلبیت سازه در برابر بار اعمالی معین افزایش نمی‌یابد. افزایش جرم سازه، میزان تغییر شکل و جذب انرژی را کاهش می‌دهد. در بررسی برخی سازه‌ها، اثر مقدار لهیدگی هسته‌ها بر جابجایی عرضی تقریبا برابر با اثر ضخامت رویه است. میانگین اختلاف بین نتایج روش‌ها کمتر از ۱۲ درصد است


صفحه ۱ از ۱