جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای عیسوند


دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۱ )
چکیده

هدف: لیشمانیازیس جلدی یک بیماری عفونی آندمیک و از معضلات مهم بهداشتی در بسیاری از کشورها از جمله ایران است بنابراین نیاز به داروهای جدید، قابل دسترس و با عوارض کم کاملاً احساس می‏شود. به همین منظور در پژوهش حاضر تأثیر داروی آرتمیزینین بر رشد انگل لیشمانیا ماژور و مکانیسم مرگ برنامه‏ریزی شده سلولی ناشی از آن بر پروماستیگوت‏ها و آماستیگوت‏های لیشمانیا ماژور در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. مواد و روش‏ها: محلول استوک آرتمیزینین به‏صورت تازه با غلظت‏های مختلف دارو تهیه شد و IC۵۰ دارو به‏دست آمد. برای به‏دست آوردن اثر سمیت سلولی داروی آرتمیزینین روی انگل از روش MTT استفاده شد. از غلظت‏های مختلف داروی آرتمیزینین برای بررسی القای مرگ برنامه‏ریزی شده سلولی به روش فلوسایتومری روی پروماستیگوت‏های لیشمانیا ماژور استفاده شد. نتایج: IC۵۰ داروی آرتمیزینین ۲۵ میکروگرم در میلی‏لیتر به‏دست آمد. در غلظت ۱۰۰ میکروگرم در میلی‏لیتر بیشترین درصد سلول‏ها (۱۶/۶۸) و در غلظت ۱۰ میکروگرم در میلی‏لیتر کمترین درصد سلول‏ها دچار مرگ برنامه‏ریزی شده (۷۸/۱۲) شدند و در گروه کنترل تغییری مشاهده نشد. میزان سمیت دارو روی پروماستیگوت‏های لیشمانیا ماژور با افزایش غلظت دارو افزایش یافت. نتیجه‏گیری: در این بررسی مشخص شد داروی آرتمیزینین اثر سمیت کمی بر ماکروفاژ دارد. با توجه به نتایج بررسی فلوسایتومتری و روش MTT، می‏توان داروی آرتمیزینین را به‏عنوان یک داروی مناسب ضد لیشمانیایی برای انجام مطالعه در شرایط درون تنی پیشنهاد کرد.
حسن عیسوند، علی سلمانی نژاد، احمد شرفی،
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

در این تحقیق به بررسی تجربی و تحلیلی جریان ناپایا حول یک مدل استوانه با درجه آزادی چرخشی پرداخته شده است. بررسی‌های تجربی در سرعت‌ها و زوایای حمله مختلف برای دو مدل استوانه با نسبت‌های طولی مختلف انجام شده است همچنین در بررسی تحلیلی از روش عددی موسوم به گردابه گسسته استفاده شده است. نتایج تحلیل و تجربی نشان می‌دهد که رفتارهای حرکتی دورانی و نوسانی و ترکیبی از آنها رخ می‌دهد. این نوع رفتارها به مشخصات هندسی از جمله نسبت طول صفحات به شعاع استوانه، زاویه حمله اولیه جسم و سرعت جریان آزاد بستگی دارد. در سرعت‌های مختلف و در تمامی زوایای حمله اولیه برای نسبت طولی کمتر از ۱، مدل دارای حرکت نوسانی حول زاویه‌ای خاص می‌باشد. این زاویه برای استوانه بهمراه دو صفحه، ۹۰ درجه است. عموماً در زوایای حمله اولیه پایین، حرکت دورانی با افزایش نسبت طولی و سرعت جریان آزاد اتفاق می‌افتد و با افزایش در زاویه حمله اولیه، مدل تمایل به حرکت نوسانی حول زاویه‌ای خاص دارد. همچنین در تمامی سرعت‌های جریان آزاد ۱۰ متر بر ثانیه و بالاتر، برای نسبت طولی ۴، مدل دارای حرکت دورانی پایا بوده است. در ضمن، سرعت زاویه‌ای مدل‌ها و عدد استروهال در حرکت دورانی محاسبه گردیده است. نتایج نشان می‌دهد که با افزایش عدد رینولدز جریان، عدد استروهال دارای مقدار ثابتی می‌باشد.
شهروز یوسف زاده، محمد رضا عیسوند زیبائی، مجید قیصری،
دوره ۱۷، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

در این تحقیق به بررسی کمانش مکانیکی پوسته‌ی استوانه‌ای جدار ضخیم از جنس مواد مدرج تابعی با رینگ‌ تقویتی تحت بارهای مجوری و جانبی یکنواخت پرداخته شده است. خواص مکانیکی پوسته در راستای ضخامت متغییر فرض شده است. ابتدا معادلات حاکم بر کمانش پوسته استوانه ای تابعی تقویت شده با رینگ، بر اساس تئوری مرتبه سوم تغییر شکل برشی بدست آمده است. سپس، معادلات مشخصه حاکم به روش انرژی و بکار بردن تکنیک ریتز استخراج شده اند. در ادامه، با حل معادلات مشخصه، نیروی بحرانی کمانش پوسته استوانه‌ای جدار ضخیم از جنس مدرج تابعی تقویت شده تحت بارهای مجوری و جانبی محاسبه گردیده است. شرایط مرزی در لبه های دو انتهای پوسته استوانه ای تابعی به صورت گیردار-گیردار و آزاد-آزاد در نظر گرفته شده است. به منظور حصول اطمینان از روش حل تحلیلی ارائه شده، نتایج این تحقیق با نتایج به دست آمده از نرم‌افزار المان محدود مقایسه قرار گرفته که سازگاری مناسبی را نشان داده‌اند. در پایان، تاثیر عوامل مختلفی از جمله تغییرات ضخامت، شرایط مرزی، شرایط بارگذاری و پارامترهای هندسی پوسته و رینگ روی رفتار کمانشی پوسته‌ استوانه ای مدرج تابعی تقویتی جدار ضخیم بررسی شده است. نتایج نشان داد که افزایش کسر حجمی ماده مدرج تابعی در ساختار پوسته منجر به افزایش بار کمانشی می‌گردد و محل نصب رینگ تقویتی تاثیر قابل توجهی در بار بحرانی کمانشی آن دارد. نتایج ارائه شده می تواند به عنوان یک معیار مهم برای محققان جهت اعتبار سنجی روشهای عددی و تحلیلی استفاده شوند.

دوره ۲۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده

هدف از نگارش  این مقاله، بررسی اثر متغیرهای کلان اقتصادی نظیر نرخ ارز، نرخ بهره، رشد اقتصادی و رشد مانده حقیقی پول بر ثبات مالی صنعت بیمه ایران است. برای این منظور، از روش مارکوف سوئیچینگ استفاده شده، که توانایی ملحوظ کردن تغییر در نحوه ارتباط بین متغیرهای کلان اقتصادی و ثبات مالی صنعت بیمه در طی زمان، از مهمترین ویژگی­های روش مارکف سوئیچینگ بوده، و دوره زمانی مورد بررسی، از فصل اول سال ۲۰۰۵ تا فصل چهارم سال ۲۰۱۵ است. نتایج نشان می­دهد، رفتار ثبات مالی صنعت بیمه در تأثیر­پذیری از متغیرهای کلان اقتصادی در طول رژیم­های اول (شامل فصل اول ۲۰۰۵ تا فصل سوم ۲۰۰۸) و دوم (شامل فصل چهارم ۲۰۰۸ تا فصل چهارم ۲۰۱۵) تفاوت دارد؛ به­طوری که تأثیر متغیرهای نرخ ارز، نرخ بهره، رشد اقتصادی بر ثبات مالی صنعت بیمه در رژیم اول، عکس رژیم دوم بوده، در حالی که متغیر رشد مانده حقیقی پول در هر دور رژیم، رابطه مستقیمی با ثبات مالی صنعت بیمه داشته، ولی اثر آن در رژیم دوم که یک رژیم رکودی محسوب می­شود، بر ثبات مالی ناچیز است. همچنین نتایج، پایداری رژیم اول را از رژیم دوم، بیشتر نشان می­دهد؛ به­طوری­که اگر صنعت بیمه در دوره قبل، در وضعیت رژیم یک باشد، به احتمال ۹۴ درصد، در این دوره هم، در رژیم یک خواهد بود.

سید محمود کیاء، منصور نجاتی جهرمی، حسن عیسوند،
دوره ۲۲، شماره ۱۱ - ( آبان ۱۴۰۱ )
چکیده

 به‌طورکلی اجسام در حال دوران (آنتن‌ها، فرفره‌ها، اجسام پرنده دارای دم) همواره با توجه به ابعاد و سرعت‌های دورانی مختلف، گشتاورهای دورانی متفاوتی تولید می‌کنند. در مواردی نیز موجب وارد شدن خسارات زیادی به دیگر تجهیزات می‌شود، لذا می‌بایست از میزان گشتاوری که اجسام دوار در سرعت‌های دورانی مختلف و همچنین در حضور و یا عدم حضور جریان هوا تولید می‌کنند، مطلع شد. با توجه به اهمیت این موضوع، در این مطالعه به تجزیه‌وتحلیل عددی و تجربی جریان غیر دائم حول مدل استوانه‌ای دارای صفحات عمودی تحت دوران اجباری پرداخته‌شده است و هدف اصلی آن، اندازه‌گیری گشتاور اجسام در حال دوران در شرایط حضور جریان باد و همچنین تثبیت دوران در سرعت‌های دورانی ثابت می‌باشد.  ابتدا دستگاه اندازه‌گیری گشتاور دورانی آیرودینامیکی ساخته‌شده و سپس مدل استوانه ۳ باله‌ای در تونل باد تحت آزمایش قرارگرفته و شبیه‌سازی عددی مدل‌های ۳ و ۲ باله‌ای نیز در شرایط یکسان آزمایشگاهی توسط نرم‌افزار انسیس فلوئنت انجام گرفت. تطابق خوبی بین نتایج تجربی و عددی مشاهده گردید و حداکثر خطا بین آن‌ها کمتر از ۱۰ درصد ثبت شد که قابل‌قبول می‌باشد. از نتایج شبیه‌سازی مشاهده شد در هر ۱۸۰ درجه دوران که بیشترین سطح مقطع مدل‌ها در معرض برخورد مستقیم جریان باد قرار می‌گیرد، ماکزیمم گشتاور تولیدی مدل استوانه ۲ باله‌ای، ۳۰ درصد بیشتر از ماکزیمم گشتاور تولیدشده توسط مدل ۳ باله‌ای می‌باشد. با افزایش سرعت جریان باد از ۲۰ تا ۶۰ متر بر ثانیه، گشتاور دورانی مدل ۳ باله‌ای از ۴/۰ تا ۲/۱ نیوتن متر که معادل ۲۰۰ درصد می‌باشد، افزایش می‌یابد.

صفحه ۱ از ۱