جستجو در مقالات منتشر شده


۱۰ نتیجه برای غضنفری


دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده

  چکیده- آب شستگی یکی از مهم ترین عوامل خرابی پل ها است. بنابر این، تخمین عمق آب شستگی پای پل ها اهمیت زیادی برخوردار دارد. تاکنون فرمول ها و روابط تجربی زیادی برای تخمین عمق چاله آب شستگی ارائه شده است؛ اما این روابط از دقت مناسبی برخوردار نیستند. علاوه بر این، پیچیدگی مدل سازی فرایند آب شستگی سبب شده است تا از روش های جایگزین روابط تجربی، مانند روش های داده کاوی برای تخمین عمق آبشستگی پای پل ها استفاده شود. پیش از این، از شبکه های عصبی مصنوعی به عنوان شناخته شدهترین روش دادهکاوی، برای تخمین عمق آبشستگی پایه پل ها استفاده شده اما تاکنون عملکرد روش داده کاوی ماشین های بردار پشتیبان در این زمینه مورد بررسی قرار نگرفته است. در تحقیق حاضر، عملکرد روش ماشین های بردار پشتیبان در تخمین عمق چاله آبشستگی اطراف پایه پل بررسی شده و نتایج حاصل با نتایج حاصل از روش شبکههای عصبی مصنوعی و روابط تجربی مقایسه شده است. بررسیها نشان داده است که نتایج حاصل از روش ماشین های بردار پشتیبان دقت بالاتری نسبت به روش شبکه های عصبی مصنوعی برخوردار است. همچنین دقت روش شبکه های عصبی مصنوعی و ماشین های بردار پشتیبان به مراتب بهتر از روابط تجربی است که این خود نشان دهنده عملکرد مناسب تر روش های داده کاوی به کاررفته نسبت به روابط تجربی است.

دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۰ )
چکیده

هدف: لیشمانیوز یکی از شش بیماری مهم انگلی مناطق گرمسیری دنیاست. روش‏های درمانی متعددی برای لیشمانیوز ارایه شده است؛ اما مقاومت تدریجی انگل به برخی از داروها مشکلات جدیدی را در رابطه با این بیماری به‏وجود آورده است. بنابراین امروزه استفاده از درمان‏های جدید به‏ویژه داروهای گیاهی به‏عنوان یکی از گزینه‏های درمانی مورد تحقیق قرار گرفته است. محققان حاضر نیز در این مطالعه درمان لیشمانیوز پوستی با گلوکانتیم و پماد عصاره سیر و پماد فرآورده R۱۰ تهیه شده از عصاره سیر در مدل موشی را مقایسه نموده‏اند. مواد و روش‏ها: در این مطالعه تجربی که در دانشگاه شاهد انجام شد، اثر گلوکانتیم پماد عصاره سیر و پماد فرآورده R۱۰ تهیه شده از عصاره سیر در مدل موشی روی زخم‏های جلدی ناشی از لیشمانیا ماژور، در موش‏های نژاد BALB/c، C۵۷BL/۶ و سوری بررسی شد. هر‏یک از این سه نژاد بر‏اساس این که کدام‏یک از این درمان‏ها را بگیرند یا اصلاً درمانی نگیرند به ۴ گروه تقسیم شدند. اثر درمانی ترکیبات مذکور به وسیله اندازه‏گیری قطر زخم‏ها و شمارش اجسام لیشمن در زخم‏ها قبل و پس از هشت هفته درمان و همچنین بررسی وجود یا عدم وجود انگل در کبد و طحال تعیین شد. نتایج: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد پماد R۱۰ تهیه شده از عصاره سیر، در بهبودی زخم موش‏های مبتلا به لیشمانیوز جلدی ناشی از لیشمانیا ماژور تأثیر معنی‏داری داشت (۰۵/۰>P) که این تأثیر از هفته‏های سوم درمان به بعد معنی‏دار بود. اختلاف آماری بین گروه‏های مختلف از نظر وجود اجسام لیشمن (بار انگلی) نیز معنی‏دار بود (۰۵/۰>P). نتیجه‏گیری: با توجه به تجربیات حاصل از این پژوهش عصاره R۱۰ اثربخشی خوبی در درمان بیماری سالک دارد که قابل مقایسه با گلوکانتیم است.

دوره ۱۵، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۳ )
چکیده

توتومرها ایزومرهای یک مولکول هستند که در محلول یا در یک سلول وجود دارند. آنها اشکال قابل تعویض هستند زیرا پیوندهای شیمیایی بارها به طور خود به خود بازآرایی می شوند. این با کایرالیته متفاوت است، جایی که مولکول ها تصاویر آینه ای (یا انانتیومرها) یکدیگر هستند. روش DFT برای مطالعه توتومریزاسیون مکانیسم کارموستین به عنوان یک داروی ضد سرطان انجام شد. در ساختار کارموستین، دو توتومر ساختاری پیش‌بینی شد و هر دو ساختار توتومر برای در نظر گرفتن نقش تغییر اتم‌ها در ترکیب کارموستین نشان داده شدند. انرژی‌های نسبی در مجموعه‌های پایه B۳LYP/۶-۳۱۱G++ (d,p)، Aug-cc-pVDZ و ۶-۳۱۱++g (۲d,۲p) به‌دست می‌آیند. بیشترین اوربیتال مولکولی اشغال شده (HOMO)، کمترین اوربیتال اشغال نشده (LUMO) و انرژی گپ باند سازه ها محاسبه شد. پارامترهای الکترونیک به دست آمد. الکتروفیلی الکترونگاتیوی، نرمی و سختی برای تعیین واکنش پذیری ترکیبات در محیط زیستی. مورد مطالعه قرار گرفته اند. با توجه به داده ها، ساختار کارموستین و دو ترکیب توتومر پایدار است اماپایدارتر از دیگری است.

دوره ۱۵، شماره ۸۴ - ( ۱۱-۱۳۹۷ )
چکیده

گلرنگ وحشی مقاوم در برابر آب و هوای خشک است که از دانه آن می‌توان برای تولید روغن خوراکی یا مصارف صنعتی استفاده کرد. هدف از این پژوهش بررسی عوامل موثر بر استخراج روغن از دانه گلرنگ وحشی با استفاده از حلال است. با استفاده از طرح کاملاً تصادفی در قالب آزمایش‌های فاکتوریل جزیی، اثر پنج عامل شامل دما (۵۰ و۷۰ درجه سانتی‌گراد)، زمان (۴ و ۶ ساعت)، حجم حلال (۲۰۰ و ۳۰۰ میلی-لیتر)، وزن نمونه (۲۰ و۳۰ گرم) و اندازه ذرات (۰/۱ و ۵/۱ میلی‌متر) در استخراج روغن گلرنگ وحشی با روش سوکسله مورد بررسی قرار گرفت. پس از تعیین عوامل موثر اصلی، با استفاده از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی این عوامل بهینه‌سازی شدند. آزمایش‌های انجام شده با استفاده از آزمون فاکتوریل جزیی نشان داد که مدت زمان استخراج (۰۱/۰=α)، اندازه ذرات (۰۱/۰=α) و حجم حلال (۰۵/۰=α) اثر معنی‌داری بر بازده استخراج روغن داشتند. نتایج آزمایش‌های انجام شده برای طرح مرکب مرکزی نشان داد که اندازه ذرات (۰۱/۰=α)، مدت زمان استخراج (۰۱/۰=α)، حجم حلال (۰۵/۰=α) و اثر متقابل زمان و حجم حلال (۰۱/۰=α) بر بازده استخراج روغن معنی‌دار بود. از میان ۵ عامل اصلی بررسی شده، مدت زمان استخراج و اندازه ذرات در سطح آماری ۱% و حجم حلال در سطح آماری ۵% بر بازده استخراج روغن تاثیر معنی‌داری داشتند. مقادیر بهینه عوامل اصلی شامل زمان استخراج، حجم حلال و اندازه ذرات به ترتیب ۶ ساعت ۴۰ دقیقه، ۳۳۴ میلی‌لیتر و ۱/۱ میلی‌متر شد. بیشینه بازدهی استخراج روغن در شرایط بهینه ۶/۳۶ % به‌دست آمد.
احمد غضنفری، احمد عاصم پور، مصطفی حبیبی، رامین هاشمی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

استفاده از نمودارهای حد شکل ‌دهی در طراحی فرآیند تولید قطعات، یکی از روش‌های مرسوم شکل‌دهی ورق‌های فلزی است. از این ‌رو تاکنون کارهای متعددی در زمینه بررسی منحنی‌های حد شکل ‌دهی انجام‌ یافته است. روش‌های مختلف به دست آوردن این منحنی‌ها و همچنین عوامل مختلف مؤثر بر آن‌ها، مورد بررسی قرار گرفته‌اند. اشکالی که به اکثر کارهای انجام‌ شده قبلی وارد است، حالت تنشی است که در تعیین این نمودارها فرض شده است. در اکثر این فرآیندها مانند شکل دهی تدریجی، تنش برشی ضخامتی، در ورق ایجاد می‌شود. در این نوع فرآیندهای شکل دهی، نمودار حد شکل دهی بدست آمده با رفتاری متفاوت از نموداری های معمول ظاهر می‌شود که حاکی از بهبود شکل پذیری است. حال آن که تأثیر وجود تنش برشی ضخامتی و محدوده اثر گذاری آن بررسی نشده است. در این مقاله تنش برشی ضخامتی به صورت تحلیلی در مدل مارشینیاک - کوزینسکی اعمال شده و موررد بررسی قرار گرفته است. از روش نیوتن – رافسون جهت حل معادلات استفاده شده است. محدوده اثر گذاری این تنش شناسایی و آزمون ناکازیما به عنوان مطالعه موردی بررسی شد. نتایج حاکی از این است که تنش برشی ضخامتی کمتر از ۱۰ درصد تنش تسلیم، تأثیری قابل توجهی بر نمودار حد شکل‌پذیری ندارد.
محمد آزادی‌تبار، محمد حسین غضنفری،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( اسفند ۱۳۹۷ )
چکیده

هدف از این پژوهش بررسی آزمایشگاهی انرژی آزاد سطحی روی سطح سنگ کلسیت و همچنین روی سطح کلسیت پیرشده در نانوسیال سورفاپور با استفاده از اندازه‌گیری زاویه تماس است. بدین منظور نمونه‌های کلسیت با برش در ابعاد تقریبی cm۳۴/۰×۳×۳ و صیقلی‌کردن برای ایجاد زبری‌های مختلف تهیه شد. خلوص و میزان زبری نمونه‌ها به‌ترتیب از آزمون‌های پراش اشعه ایکس و میکروسکوپ نیروی اتمی تعیین شدند. با استفاده از زاویه تماس استاتیک روی سطح کلسیت و کلسیت پیرشده در نانوسیال، انرژی سطحی توسط سه روش میانگین هندسی، میانگین حسابی و نمودار زیسمن نشان از انرژی آزاد سطحی بین ۴۰-۳۰میلی‌نیوتن بر متر و غلبه نیروهای قطبی بر پراکندگی در سطح کلسیت است. پس از پیرشدن سطح کلسیت در نانوسیال، انرژی سطحی به کمتر از ۱۲میلی‌نیوتن بر متر رسید. این کاهش انرژی سطحی نشان‌دهنده افزایش زاویه تماس سیالات روی سطح کلسیت پیرشده در نانوسیال است. نتایج این تحقیق به درک بهتر خصوصیات سطحی کلسیت در حضور نانوسیال و همچنین چگونگی تغییر خاصیت ترشوندگی آن به شرایط ترشونده با گاز با درنظرگرفتن زاویه تماس استاتیک کمک می‌کند.
 

رضا نظامی، محسن غضنفری،
دوره ۱۹، شماره ۱۲ - ( آذر ۱۳۹۸ )
چکیده

تحلیل ارتعاشات ورق از موضوعات مهم در زمینه طراحی بدنه واگن قطار پرسرعت است. سازه مورد استفاده در بدنه واگن قطار تحت بارهای دینامیکی قرار‌می‌گیرند، به همین خاطر تحلیل ارتعاش آن و به دست آوردن میزان خیز و خمش سازه در طراحی آن مورد اهمیت است. ورق مورد استفاده در بدنه واگن قطار پرسرعت از نوع کامپوزیت است. ورق کامپوزیتی به خاطر مزایای زیاد نسبت به سایر ورق‌ها همچون وزن کم، استحکام بالا و چه از لحاظ صرفه اقتصادی مورد توجه هستند. در این مقاله به تحلیل ارتعاشات آزاد غیرخطی ورق بدنه واگن مورد استفاده در قطارهای پرسرعت پرداخته شده است. ابتدا ورق ساندویچی سه لایه مورد استفاده در بدنه واگن قطارهای پرسرعت را به یک ورق تک لایه ارتوتروپیک معادل تبدیل کرده و معادلات حرکت ورق ارتوتروپ معادل را با استفاده از تئوری ون- کارمن مدل و از روش گالرکین حل شده و فرکانس‌های غیرخطی چهار مود اول سیستم را با استفاده از روش‌های VIM و حل عددی به دست آمده است، در پایان نیز اثر پارامترهای مختلف ورودی مساله روی فرکانس‌های غیرخطی ۴ مود اول بررسی شده است. از مقایسه فرکانس‌های طبیعی به دست آمده از روش VIM با شرایط اولیه نزدیک به صفر نسبت به ارتعاشات خطی اختلاف کمتر از ۰/۱% مشاهده می‌شود. از نتایج حاصل شده مشاهده می‌شود که با افزایش مدول الاستیسیته رویه و افزایش ضخامت رویه و هسته ورق ساندویچی فرکانس‌های طبیعی افزایش می­یابند. همچنین به دلیل غیرخطی‌بودن معادلات ارتعاشی ورق، با افزایش شرایط اولیه، فرکانس‌های طبیعی افزایش می­یابند.
 



دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۵-۱۴۳۵ )
چکیده

إنّ التکرار قبیح فی الکتب العادیه البشریه عدا کتاب ‏اللّه‏ تعالى لأنّه کتاب معجز ولا یمکن تصور التکرار فی کلام الله دون أسرار وأسباب. فعلی فرض عدم وجود التکرار المعنوی فی القرآن والقول بأنّ التکرار فی القرآن لفظی، وأنّه فی الحقیقه تنویع لا تکرار، فلابدّ أن نبحث عن الأسباب الموجبه للتکرار اللفظی فی القرآن و فوائده. فالتکرار من الصنائع الأدبیه فی کلام العرب وهو أسلوب من أسالیب البلاغه یستعملونه فی خطاباتهم؛ لأنه یزید الکلام بلاغةً إذا کان فی محله و جاء وفقاً لمقتضی الحال، لذلک وجد التکرار فی أشعار العرب البلیغة. فضلاً عن أنّ بعض الآیات قد تکرر نزولها فالتکرار هنا ینبو عن تعدد النزول. ومن فوائد التکرار فی القرآن: التأکید و التقریر، الموعظه کوجه من وجوه الإعجاز، التحدی، إثبات عدم التحریف؛ فلو کان القرآن جمع بعد رسول‏ اللّه‏(ص) لحذف بعض ما فیه، رعایه الموسیقی والنظم، إیجاد الرعب والیأس فی نفوس الأعداء أو مکذبی النبوه والمعاد، المبالغه فی مدح بعض الناس لأعمالهم الحسنه أو الذّمّ وشده التنکیر وإغلاظ العقاب علی البعض الآخر لاعتقاداتهم الفاسدة، التفسیر والتوضیح، التأثیر فی عمق ‏النفوس، التفکر والتدبر فی أسرار التکرار، الوعد و الوعید لفئه خاصه کالمنافقین. و علی هذا فإنّ القرآن مشتمل على معان سامیه لا تستوعبها الکلمات العربیه المحدودة، فاقتضى التکرار فی ألفاظه کـأسلوب أدبی لإبلاغ المعانی.
فرهاد صادق‌مغانلو، المیرا غضنفری‌ججین، محمد وجدی‌حکم‌آباد، شاپور جعفرقلی‌نژاد،
دوره ۲۰، شماره ۹ - ( شهریور ۱۳۹۹ )
چکیده

مطالعه رفتار سیال در مقیاس میکرو، با نام مایکروفلوئیدیک شناخته می‌شود که در بسیاری از زمینه‌های علمی مورد توجه قرار گرفته است. در تحقیق حاضر، تولید قطره در یک میکروکانال به‌صورت عددی و تجربی بررسی شده است. دو میکروکانال به روش لیتوگرافی نرم ساخته شدند و نتایج مربوط به تولید قطره در آنها مقایسه شد. با استفاده از دو سیال غیرقابل امتزاج آب (سیال پراکنده) و روغن (سیال پیوسته) و در نسبت‌های مختلف جریان، فرآیند تشکیل قطره بررسی شد. تصاویر حاصل از مراحل تشکیل و عبور قطرات در میکروکانال‌ها با استفاده از روش پردازش تصویر تحلیل شد. نتایج حاصل نشان دادند که با افزایش نسبت دبی سیال پراکنده به سیال پیوسته، ضمن افزایش سایز قطرات، فاصله تشکیل قطرات (فاصله بین قطرات تولیدشده) افزایش یافته و فرکانس تولید قطرات کاهش می‌یابد. همچنین هندسه جدید پیشنهادشده منجر به تولید قطراتی ریزتر با فرکانس تولید بیشتر می‌شود. با توجه به تغییرات در دبی جریان سیالات مورد بررسی، در هندسه پایه قطر قطرات بین ۱۱۷ تا ۷۰۰میکرومتر و در هندسه پیشنهادی بین ۴۶ تا ۴۶۶میکرومتر است. در هندسه پیشنهادشده علاوه بر کاهش در اندازه قطرات تولیدی فرکانس تولید نیز افزایش می‌یابد.


دوره ۲۳، شماره ۱ - ( ۱۱-۱۴۳۷ )
چکیده

سن البلوغ من أهم المسائل الفقهیه فی باب الحجر فی الفقه الاسلامی، حیث یبحث فقهاء الفریقین فی هذا الباب عمن یمنع تصرفه قی أمواله کغیر البالغ، وبهذه المناسبه یشیرون إلی سنّ بلوغ المذکر والمؤنث والخنثی، إلّا انهم اختلفوا فی سنّ البلوغ بسبب اختلاف الروایات فی هذا المجال ولذلک نری عدم إجماعهم فی هذه المسأله. هذه الدراسه دراسه فقهیه للآیات القرآنیه والروایات واختلاف أقوال الفقهاء فی سنّ بلوغ المذکر وعلاماته. وعلی هذا الأساس تتبّعنا دراسه الألفاظ المهمه فی الآیات والروایات لغویا، ثم درسنا آراء الشیعه وأهل السنه من الفقهاء ودققنا فی الآیات القرآنیه المشیره إلی البلوغ ووصلنا إلی أنه لاإجماع لهم فی تحدید سنّ معین لبلوغ الأولاد الشرعی. ولأجل الوصول إلی الرأی الصحیح قسّمنا الروایات وعالجناها فی تسع طوائف. فوجدنا فیها قرائن مفیده ترشدنا إلی أنّ السن لیس إماره تعبدیه علی البلوغ بل العبره فی البلوغ هو الاستعداد والقابلیه للاحتلام أو الحیض. و لقد اعتمدنا فی هذا البحث علی المنهج الوصفی (الاستقرائی التحلیلی) لأجل إستنباط الحکم الفقهی من الآیات والروایات.

صفحه ۱ از ۱