جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای غفوریان نصرتی
حسن غفوریان نصرتی، مهدی گردویی،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
در سالهای اخیر استفاده از روش شکلدهى با بالشتک کشسان به علت انعطافپذیرى بالای این فرایند در تولید قطعات یکپارچه توخالی از ورق و لوله، کیفیت مطلوب سطح و کاهش هزینه تمامشده مورد توجه صنایع خودروسازی، هوافضا و تسلیحاتی قرار گرفته است. در این پژوهش تحلیل عددی و تجربی فرایند انبساطدهی آزاد لوله درزدار فولادی زنگنزن ۳۰۴، با استفاده از بالشتک کشسان از جنس پلیاورتان انجام گردید. در شبیهسازی عددی به روش المان محدود از حلگر صریح نرمافزار آباکوس ۶,۱۲ برای مدلسازی سهبعدی فرایند استفاده و اثر شرایط اصطکاکی مختلف مورد بررسی قرار گرفت. رفتار بالشتک به صورت یک مادهی هایپرالاستیک تراکمناپذیر با معادله ساختاری مونی-ریولین و لوله فولادی با رفتار الاستیک-پلاستیک و معیار شکست نرم پیشرونده از نوع منحنی حد شکلدهی تحلیل شد. در بخش تجربی از این تحقیق، آزمون فشار لاستیک بر اساس استاندارد ASTM D۵۷۵-۹۱ انجام و منحنی تنش-کرنش و ثوابت معادله ساختاری پلیاورتان تعیین گردید. شکلدهی لولههای مدرج فولادی، با استفاده از بالشتک کشسان در شرایط مختلف روانکاری تا رسیدن به آستانه پارگی انجام؛ توزیع کرنشهای طولی، محیطی و ضخامتی بدست آمد. نتایج نشان داد سیستم روانکاری مورد استفاده –بهویژه بین لاستیک و لوله- نقش بهسزایی در کنترل چروکیدگی، افزایش عمق بالج، کاهش نیروی شکلدهی و انرژی تلفشدهی اصطکاکی فرایند خواهد داشت. همچنین مشخص شد که قطعات سالم بدون چینخوردگی با استفاده از روانکار نایلون بین لاستیک و لوله، و روانکار روغن کشش بین لوله و قالب شکل داده می-شود.
حسن غفوریان نصرتی، سیدمحمدحسین سیدکاشی، مهدی گردویی،
دوره ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
روش انبساطدهی با ابزار الاستومری به عنوان یکی از روشهای انعطافپذیر در تولید قطعات تو خالی یکپارچه مورد استفاده قرار گرفته است. امروزه، استفاده از روشهای شکلدهی انعطافپذیر به علت انعطافپذیرى بالا، کیفیت مطلوب سطح و کاهش هزینه تمام شده مورد توجه اغلب صنایع اعم از هوافضا و تسلیحاتی میباشد. در این پژوهش، شبیهسازی اجزای محدود به وسیله نرمافزار آباکوس برای بررسی رفتار فرایند انبساطدهی لوله فولادی زنگنزن ۳۰۴ با استفاده از ابزار الاستومری اجرا گردیده است. در ابتدا نتایج شبیهسازی با مقایسه بین هندسه لوله تغییر شکل یافته با آزمونهای تجربی مورد بررسی و صحتسنجی قرار گرفت. هدف از تحقیق حاضر تعیین عوامل فرایند و بررسی میزان تاثیر آنها بر ضخامت و متوسط ارتفاع انبساطدهی لوله میباشد. در این راستا، طراحی آزمایش با روش عاملی کامل صورت گرفت و نتایج با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس تفسیر، و مدلی رگرسیونی برای پیشبینی این مقادیر ارائه گردید. مشخص شد که از بین عوامل بررسیشده، اصطکاک (بین لوله و لاستیک)، ارتفاع لاستیک، میزان پیشروی سنبه و تغذیه محوری لوله اثر معناداری بر روی فرایند دارند. در نهایت مقدار بهینه عوامل موثر در شرایط مورد بررسی این پژوهش ارائه گردیده است.
صادق مرادی، مهدی گردویی، حسن غفوریان نصرتی، سید مجتبی واردی کولایی،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( دی ۱۴۰۰ )
چکیده
فرایند ایکپ مداوم، روشی نسبتا جدید و کمتر شناخته شده است که باعث بهبود خواص مکانیکی ماده میشود. در پژوهش حاضر، به بررسی پارامترهای موثر بر فرایند ایکپ مداوم آلیاژ آلومینیومی ۷۰۷۵ پرداخته شده است. تاثیر پارامترهای ورودی شامل شعاع چرخدوار، زاویهی خم میله، زاویههای گوشه و کانال قالب، ضریب اصطکاک بین میله و چرخدوار، ضریب اصطکاک بین میله و قالب و نسبت ابعادی کانال قالب بر روی گشتاور فرایند، نیروی اعمالی بر قالب، میزان تنش و کرنش پلاستیک موثر، میزان انحناء میله خروجی و یکنواختی توزیع کرنش در سطح مقطع میله به عنوان پارامترهای خروجی بررسی میشود. طراحی آزمایشها براساس روش سطح پاسخ در نرمافزار مینیتب اجرا و شبیهسازی آنها با استفاده از نرمافزار آباکوس انجام شده است. به منظور صحتسنجی، استحکام محصول پس از اجرای فرایند ایکپ مداوم میله آلومینیومی ۷۰۷۵ مورد بررسی و خطای ۵/۷ درصدی مشاهده شد. مشخص شد که پارامترهای زوایای کانال قالب و ضریب اصطکاک بین میله و قالب بر روی تمامی پاسخها تاثیری معنیدار دارد. مقادیر بهینه این فرایند با هدف دستیابی به میزان حداکثر استحکام، حداقل گشتاور و انحنای میله و همچنین دستیابی به توزیع کرنش یکنواختتر برای پارامترهای ورودی بدست آمده است.
حسن غفوریان نصرتی، سیدعلیرضا اسحاقیان شهربابکی،
دوره ۲۴، شماره ۱۱ - ( آبان ۱۴۰۳ )
چکیده
بحث مهم این روزها هوش مصنوعی است که تقریبا آینده هر فضای کاری خواهد بود یا حداقل، انتظار میرود که وظایف تکراری بیشماری را بر عهده بگیرد و در نتیجه وقت انسانها را برای کارهای با ارزش بالاتر، آزاد کند. در مقاله حاضر پس از معرفی ChatGPT (ربات چت مدرن هوش مصنوعی) و مزایای آن در مهندسی، به دنبال پاسخ این سوال هستیم که آیا استفاده از ChatGPT میتواند به طور موثر محاسبات یک مهندس مکانیک را در عمل تسهیل کند یا خیر. آیا این تکنولوژی در مهندسی نعمت است یا آفت. به همین منظور استفاده از ChatGPT در حل تعدادی از مسائل مکانیکی در دو بازه زمانی مختلف (با اختلاف ۱ سال) اجرا و نتایج آنها بررسی شد. با توجه به نتایج بدست آمده میتوان گفت که میزان اشتباهات ChatGPT در حل مسائل مکانیکی پس از گذشت یکسال به شدت کاهش یافته (حدود ۷۵ درصد) که نشان از پیشرفت سریع این ابزار دارد. با این حال باز هم استفاده از ChatGPT برای حل مسائل محاسبات مکانیکی توصیه نمیشود؛ اما ترکیب تخصص انسانی در استفاده از این ابزار در مهندسی مکانیک میتواند در غلبه بر برخی از چالشها کمک کند