جستجو در مقالات منتشر شده


۸ نتیجه برای فرشیدیان فر

علی آجیلیان ممتاز، انوشیروان فرشیدیان فر،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۲ )
چکیده

در این پژوهش به مطالعه پدیده ارتعاشات ناشی از گردابه ها و تاثیر استفاده از سیلندرهای کنترلی با آرایش های مختلف بر تشکیل گردابه ها، ضرایب لیفت و درگ و دامنه نوسانات در پشت سیلندر صلب استوانه ای شکل قرار گرفته بر روی بستر الاستیک و در معرض جریان یکنواخت سیال پرداخته می شود. نتایج بدست آمده در حالت عدم وجود سیلندر کنترلی با نتایج آزمایشگاهی و عددی سایر پژوهشگران اعتبارسنجی گردیده است که مطابقت بسیار خوبی را نشان می دهد. پس از اطمینان از صحت و دقت شبیه سازی، سیلندرهای کنترلی هم قطر با سیلندر اصلی به صورت چیدمان های خطی و مثلثی در پشت سیلندر اصلی قرار داده شده و آرایش و موقعیت بهینه قرارگیری سیلندرهای کنترلی مشخص می گردد. در آرایش خطی ابتدا تاثیر استفاده از یک سیلندر کنترلی در ۵ نسبت فاصله مختلف از ۱,۵ تا ۳.۵ برابر قطر سیلندر اصلی و سپس دو سیلندر کنترلی در نسبت های ۱.۵، ۲ و ۲.۵ برابر قطر سیلندر اصلی بررسی می گردد. در انتها سیلندرهای کنترلی با چیدمان مثلثی و در فاصله های ۱، ۱.۵ و ۲ برابر قطر سیلندر اصلی مورد مطالعه قرار می گیرند
انوشیروان فرشیدیان فر، امین ثقفی، علی اکبر اکبری،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

چرخدنده¬ها یکی از منابع مهم ارتعاشات و ایجاد نویز در سیستم¬های دوار صنعتی محسوب می¬شوند. به منظور طراحی و ارائه یک سیستم انتقال قدرت چرخدنده¬ای آرام و بهینه، در این پژوهش یک سیستم کنترل فعال ارتعاشات چرخدنده- یاتاقان پیشنهاد و مورد ارزیابی قرار می¬گیرد. مدل دینامیکی ارتعاشات سیستم چرخدنده¬ای با درنظر گرفتن برخی از پارامترهای ناخواسته در طراحی از قبیل خطاهای ساخت، تغییرات فرم دندانه، خطاهای نصب و همچنین تحریکات ناشی از اغتشاشات گشتاور اعمالی، ارائه می¬گردد. برای کاهش و به حداقل رساندن اثرات نامطلوب این پارامترها بر ارتعاشات مجموعه، سیستم کنترل فعالی پیشنهاد می¬شود. ایده کنترلی مطرح شده، بکارگیری و اعمال یک نیروی تحریک در یاتاقان¬های سیستم می¬باشد. سیستم کنترل مورد نظر با استفاده از کنترل فیدبک و بر اساس معیار کنترل H-infinity پیاده¬سازی می¬گردد. این معیار به صورت یک تابع هزینه ارائه و الگوریتم بهینه¬‌سازی گروه ذرات یا به اختصار PSO که از روش¬‌های بهینه¬‌سازی موجود در بین روش¬‌های هوش مصنوعی است، برای بهینه نمودن پاسخ سیستم مورد استفاده قرار می¬گیرد. به منظور بررسی عملکرد سیستم کنترلی پیشنهاد شده، شبیه¬سازی سیستم انجام و نتایج حاصل مورد ارزیابی قرار می-گیرد.
انوشیروان فرشیدیان فر، امین ثقفی،
دوره ۱۴، شماره ۱۴ - ( ويژه‌نامه دوم ۱۳۹۳ )
چکیده

مطالعه دقیق و بررسی‌های تجربی از پاسخ دینامیکی سیستم چرخدنده، بروز پدیده‌های غیرخطی دوشاخه‌شدگی و آشوب را در برخی از پارامترهای سیستم، نشان داده است. رفتار آشوبناک به صورت رفتار غیرعادی و پیش‌بینی ناپذیر در پاسخ سیستم شناخته شده که همواره به عنوان یک پدیده نامطلوب در ارتعاشات سیستم چرخدنده‌ای مطرح شده است. لذا در طراحی یک سیستم چرخدنده‌ای آرام و بهینه،کنترل و یا حذف این رفتارها حائز اهمیت می‌باشد. هدف این پژوهش، طراحی و بررسی یک سیستم چرخدنده‌ای به منظور کنترل و تعدیل رفتار آشوبناک سیستم می‌باشد. یک مدل دینامیکی از سیستم غیرخطی چرخدنده‌ای با درنظر گرفتن برخی از پارامترهای موثر در ارتعاشات سیستم‌ از قبیل خطای انتقال استاتیکی و لقی دندانه‌های درگیر، استخراج می‌گردد. ایده اصلاح و یا حذف رفتار آشوبی از طریق اعمال و کنترل یک نیروی تحریک بر چرخدنده راننده، محقق می‌شود. فضای پارامتری مجاز برای انتخاب نیروی کنترلی مورد نظر بر اساس آنالیز تحلیلی ملنیکوف تعیین می‌گردد. به منظور بررسی صحت نتایج تحلیلی و همچنین ارزیابی عملکرد سیستم کنترلی مطرح شده در مهار و حذف آشوب در ارتعاشات چرخدنده، شبیه‌سازی عددی سیستم شامل نمودارهای دوشاخه-شدگی، پاسخ زمانی و همچنین نمودار صفحه- فاز سیستم، ارائه می‌شوند.
انوشیروان فرشیدیان فر، پوریا اولیازاده،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

در این مقاله انتقال صوت در پوسته‌های استوانه‌ای دو جداره مورد بررسی قرار می‌گیرد. برای بررسی رفتار آکوستیکی پوسته‌های دو جداره از روش کاملاً تحلیلی استفاده شده است که جزئیات آن به طور کامل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. معادلات حرکت پوسته استوانه‌ای و محیط آکوستیکی بر اساس تئوری دانل و با فرض آنکه پوسته دارای طول بی نهایت می‌باشد و در معرض یک موج صوتی برخوردی قرار دارد، بدست آمده است. سپس محاسبات مربوط به میزان افت صدا در پوسته‌های استوانه‌ای دو جداره انجام شده و با نتایج ارائه شده بر اساس تئوری لاو مقایسه شده است. مقایسه صورت گرفته نشان داد که معادلات استخراج شده در این مقاله طبق تئوری دانل تمامی فرکانس‌هایی که در آن‌ها میزان افت انتقال صوت کاهش شدیدی پیدا می‌کند را به خوبی تشخیص داده است، حال آن‌که تئوری لاو نتوانسته است خواص مربوط به انتقال صوت در پوسته استوانه‌ای را به‌ویژه در نواحی کنترل جرم و کنترل تشدید به درستی پیش‌بینی کند. پس از آن چند نوع جاذب صوتی مختلف و چند گاز متداول برای استفاده در ناحیه بین پوسته داخلی و خارجی پیشنهاد شده است و اثر هر یک در کاهش انتقال صوت به داخل پوسته استوانه‌ای دو جداره مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که می‌توان با هزینه کم و استفاده از مواد جاذب، میزان صوت منتقل شده به داخل پوسته استوانه‌ای را به شدت کاهش داد.
یاسمن واقعی، انوشیروان فرشیدیان فر،
دوره ۱۵، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده

امروزه، تشخیص دقیق و سریع عیب، یکی از مسائل اساسی در صنعت می‌باشد. به‌همین دلیل، تاکنون، الگوریتم‌های پیشرفته‌ی بسیاری بدین ‌منظور به‌کار گرفته شده‌اند که اکثرا دارای پیچیدگی بسیاری بوده و یا نتایج مطلوبی را درپی نداشتند. پژوهش حاضر، روشی نوین جهت تشخیص عیب یاتاقان‌های موتورهای الکتریکی صنعتی و دسته‌بندی آن‌ها براساس قطر عیب و محل آن ارائه می‌نماید. در بخش ابتدایی، سیگنال ارتعاشی مرتبط با عیوب مختلف به‌صورت آزمایشگاهی برای دو یاتاقان ساچمه‌ای شیار عمیق استاندارد متصل به سمت شفت گردنده و سمت محرک در حالت‌های معیوب و سالم استفاده شده و سپس، در بخش دوم، به‌دلیل وجود نویز بالا در سیستم، از تبدیل موجک ساده‌ی تک‌بعدی میر جهت تحلیل سیگنال در حوزه‌ی فرکانس و زمان استفاده شده و در نتیجه ضرایب حاصل از تبدیل موجک منحصر به هر سیگنال استخراج گردیده است. در قدم بعدی، این ضرایب به بخش سوم، که یک سیستم عصبی-فازی تطبیقی است، جهت دسته‌بندی نوع عیب، داده شده و تفکیک‌پذیری بر اساس میزان عیب موجود در شیار و یا ساچمه انجام گرفته است. در این بخش، قابلیت‌های اصلی سیستم فازی و شبکه‌ی عصبی، یعنی مقابله با عدم قطعیت و انعطاف‌پذیری، به‌منظور افزایش میزان دقت و مقابله با نویز در امر عیب‌یابی ترکیب شده است. بخش چهارم این پژوهش نیز به بررسی عملکرد سیستم با تحلیل سیگنال‌های جدید آزمایشگاهی و درنهایت مقایسه‌ی این نتایج با کارهای پیشین اختصاص یافته است. نتایج حاصل، حاکی از دقت بالا و قابلیت‌ تفکیک و دسته‌بندی بهتر روش ارائه شده می‌باشد.
حمید یزدان پناه، انوشیروان فرشیدیان فر، علی احمدپور، علی فائزیان، فرید مختاری،
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

کاهش صداهای مزاحم و ناخواسته در جوامع امروزی از اهمیت بسیاری برخوردار است. این صداها سلامت روحی و جسمی شهروندان را به خطر می‌اندازد. از این رو محققین همواره به دنبال روش‌هایی جدید برای کاهش صدا‌های ناخواسته هستند. به همین دلیل استفاده از مواد جاذب صوت با خواص آکوستیکی مناسب در سال‌های اخیر روند رو به رشدی داشته است. در مقاله پیش رو در ابتدا مواد مورد نیاز برای ساخت پلی‌یورتان فوم و فرایند ساخت آن شرح داده شده و ضریب جذب صوتی پلی‌یورتان فوم اندازه-گیری گردیده است. برای بهبود خواص مکانیکی و آکوستیکی پلی‌یورتان فوم، درصد‌های وزنی متفاوت از ذرات نانو آلومینا به ساختار پلی‌یورتان فوم اضافه گردیده است. سپس تأثیر حضور ذرات نانو آلومینا بر خواص مکانیکی و آکوستیکی پلی‌یورتان فوم بررسی شده است. در این پژوهش به صورت همزمان خواص آکوستیکی، فیزیکی و مکانیکی پلی‌یورتان فوم تقویت شده با ذرات نانو آلومینا مورد بررسی قرار گرفته است. در انتها به کمک نتایج آزمایش‌های فیزیکی و مکانیکی انجام شده دلایل بهبود و یا عدم بهبود ضریب جذب صوتی پلی‌یورتان‌فوم‌های تقویت شده با نانو ذرات آلومینا بررسی گردیده است. در این مقاله از روش اندازه‌گیری دو میکروفن در لوله مقاومت برای اندازه‌گیری ضریب جذب صوتی استفاده شده است.
امیررضا مقیمان، انوشیروان فرشیدیان فر، حمید معین فرد،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله با اندازه گیری آزمایشگاهی و شبیه سازی عددی، اثر فرکانس، ارتفاع و طول موج امواج گرانشی پیشرونده بر ارتعاشات و انرژی دریافتی سامانه‌های نوسانی بریستول با یک و دو درجه آزادی به عنوان مبدل انرژی در عمق‌های مختلف آب مورد مطالعه قرار گرفته است. آزمایش‌ها در یک کانال مجهز به سامانه موجساز باله‌ای که دارای وسایل اندازه‌گیری مشخصات موج می‌باشد، انجام شده است. شبیه سازی عددی با استفاده از نرم افزار کامسول که توانایی شبیه‌سازی برهم‌کنش محیط‌های فیزیکی را دارد برای جریان آشفته صورت گرفته است. مقایسه نتایج عددی و آزمایشگاهی به دست آمده از این مطالعه با هم و نیز مقایسه آنها با نتایج سایر محققین در بازه وسیعی از پارامترهای امواج تطابق مطلوبی را نشان می‌دهد. نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که تغییر عمق اجسام غوطه‌ور از سطح آزاد آب اثر قابل توجهی بر رفتار ارتعاشی آنها دارد بطوریکه با افزایش عمق، دامنه نوسانات جسم به یک مقدار ماکزیمم افزایش و سپس کاهش می‌یابد. نتایج همچنین بیانگر اثر متفاوت عمق نسبی آب بر بازده سامانه‌های یک و دو درجه آزادی می‌باشد، بطوریکه افزایش عمق نسبی آب موجب افزایش بازده سامانه‌های یک درجه آزادی عمودی می‌گردد در حالیکه تاثیر قابل توجهی بر بازده سامانه‌های دو درجه آزادی ندارد. نتایج نشان می‌دهد که برای یک ارتفاع ثابت آب داخل کانال، افزایش فرکانس موجساز موجب افزایش ارتفاع و نیروی امواج تولیدی و در نتیجه افزایش دامنه ارتعاشات جسم غوطه‌ور در دو راستای عمودی و افقی می‌گردد.
انوشیروان فرشیدیان فر، سعید مرندی، محمد حسین فرشیدیان فر، سیده فاطمه نبوی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( دی ۱۳۹۹ )
چکیده

عرض شیار برش (عرض کِرف(Kerf)) یک پارامتر کیفی مهم در فرآیند برشکاری با لیزر به‌شمار می‌رود و کاهش آن به معنای دقت بالاتر برش و هزینه کمتر مواد مصرفی است. ازاین‌رو در این تحقیق با بهره‌گیری از دستگاه برش لیزر فایبر ۷۵۰ وات که در دسته لیزرهای نسل جدید قرار می‌گیرد، اثر تمام پارامترهای تأثیرگذار بر عرض شیار برش شامل توان لیزر (در بازه ۴۵۰ تا ۷۵۰ وات)، سرعت برش (در بازه ۳۰ تا ۱۳۰ میلی‌متر بر ثانیه)، موقعیت نقطه کانونی (در بازه ۵- تا ۵+ میلی‌متر)، فاصله نازل تا قطعه‌کار (در بازه ۶/۰ تا ۵/۲ میلی‌متر) و فشار گاز (در بازه ۲/۱ تا ۸/۱ بار)، برای برش ورق فولاد زنگ‌نزن ۳۱۶L با ضخامت‌ ۸/۰ میلی‌متر بررسی شده است. پس از اندازه‌‌گیری عرض شیار با سیستم عکس‌برداری ویژه و تحلیل نتایج با ANOVA، مشخص شد توان لیزر و فشار گاز رابطه مستقیم با عرض شیار برش دارد و نیز سرعت برش و فاصله نازل تا قطعه کار رابطه معکوس با عرض شیار دارد. موقعیت نقطه کانونی لیزر نیز به‌عنوان تأثیرگذارترین پارامتر در شکل‌گیری عرض شیار تعیین شد که بهتر است روی سطح قرار داشته باشد تا عرض شیار کمینه شود. در این تحقیق نشان داده شد با تنظیم صحیح پارامترها، مصرف مواد و دقت برشکاری تا ۷۰ درصد بهبود می‌یابد. همچنین با بهره‌گیری از رگرسیون، مدل تغییرات عرض شیار نسبت به پارامترهای مختلف به‌دست‌ آمد و از مقایسه پاسخ آن با نتایج آزمایشگاهی دقت قابل‌قبول مدل مشاهده شد.

صفحه ۱ از ۱