جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای فرهید

سیدحامد حسینی، مهران محبوب‌خواه، مرتضی فرهید،
دوره ۲۰، شماره ۸ - ( مرداد ۱۳۹۹ )
چکیده

استفاده از یاتاقان‌های مغناطیسی به‌منظور شناورسازی محور موتورهای الکتریکی با استفاده از نیروی الکترومغناطیسی و کاهش اصطکاک و افزایش دور و مومنتوم زاویه‌ای، یکی از چالش‌های موجود صنایع هوافضا است. در این مقاله، یاتاقان مغناطیسی غیرفعال برای عملگر چرخ عکس‌العملی، عملگری که برای تغییر و کنترل وضعیت ماهواره‌های فضایی به‌کار می‌رود، طراحی و با استفاده از نرم‌افزار کامسول تحلیل شده و عملکرد آن پس از ساخت در حالت‌های مختلف بررسی شده است. یاتاقان مغناطیسی غیرفعال در چرخ عکس‌العملی، وقتی روتور از موقعیت مرکزی محور دورانی خارج می‌شود، نیروی بازگردانی که نتیجه دافعه میان قطب‌های هم‌نام مغناطیس‌های دائمی است را ایجاد می‌کند و روتور را به موقعیت محور مرکزی هدایت می‌نماید. ساختار یاتاقان مغناطیسی غیرفعال محوری بر مبنای الزامات فیزیکی و مغناطیسی، طراحی و توزیع چگالی شار مغناطیسی و خصوصیات استاتیک نیرویی یاتاقان با استفاده از شبیه‌سازی در نرم‌افزار کامسول برآورد شده و ضریب سفتی از خصوصیات استاتیکی به‌دست آمده است. انتخاب صحیح چینش‌ها و استحصال سفتی بالا نقش به‌سزایی در کاهش توان مصرفی و نگهداری چرخ عکس‌العملی دارد که در این مقاله به تحلیل و طراحی آن پرداخته شده و ساختار متناسب بر روی آن پیاده شده و نتایج عملکردی دورانی و توان مصرفی آن آورده شده است. نتایج حاصل از شبیه‌سازی‌های اجزای محدود نشان‌دهنده تاثیرات ساختار انباشته مغناطیسی بر روی مشخصات نیرویی و سفتی مغناطیسی یاتاقان بوده و آزمایشات تجربی حاکی از افزایش سرعت دورانی و مومنتوم چرخ عکس‌العملی در حالت استفاده ترکیبی یاتاقان مغناطیسی غیرفعال و یاتاقان مکانیکی است.

مرتضی فرهید، حسین امانپورریحانی، حمید قوچی‌اسگندر، حسین بهشتی‌بیرامی،
دوره ۲۰، شماره ۱۰ - ( مهر ۱۳۹۹ )
چکیده

در این مقاله، منابع ریزاغتشاشات عملگر چرخ عکس‌العملی به تفصیل بررسی شده و تاثیر بخشی از این ریزاغتشاشات که ناشی از نابالانسی چرخ دوار است با روابط مربوطه بر روی میز کیستلر و بالانس موجود در پژوهشکده رانشگرهای فضایی، آزمون و مقایسه شده است. چرخ‌های عکس‌العملی که برای کنترل وضعیت در ماهواره‌ها استفاده می‌شوند اصلی‌ترین منبع اغتشاش منجر به اختلالات بر روی کارآیی ادوات نشانه‌روی هستند. لذا به‌منظور انجام موفقیت‌آمیز ماموریت ماهواره‌ها، بررسی، شناسایی و کاهش این منابع اغتشاشی امری ضروری است. به این منظور چرخ دوار طبق روابط و الزامات موجود در استاندارد اروپایی فضایی ECSS به روش جرم‌برداری بالانس شده و سپس مجموعه مونتاژی بر روی میز کیستلر آزمون و راه‌اندازی شد. انتخاب روش پله‌های سرعت ثابت یک هرتز فرکانس چرخشی و استخراج اطلاعات نیرو- گشتاور اندازه‌گیری‌شده، منجر به نمودارهای آبشاری شد و مقادیر نابالانسی استاتیکی و دینامیکی بر روی نمودار مذکور مورد تصدیق قرار گرفت. مقادیر نابالانسی استاتیکی و دینامیکی محقق‌شده ۰/۱ و ۰/۲گرم سانتی‌متر مربع هستند.

سینا اخباری، مرتضی فرهید، مسعود دهناد، رضا گلزاریان،
دوره ۲۲، شماره ۹ - ( شهریور ۱۴۰۱ )
چکیده

در سال­های اخیر محرک­های الکترومغناطیسی خطی کاربرد ویژه ­ای در ایجاد حرکت ربات­های کوچک و اعمال نیروهای میلی نیوتنی جهت کالیبراسیون استندهای سنجش تراست رانشگرها یافته است. در این مقاله به طراحی و ساخت یک محرک الکترومغناطیسی خطی با بازه نیرویی میلی نیوتنی پرداخته شده است. دراین راستا، ابتدا روابط تحلیلی برای بدست آوردن پارامترهای میدان مغناطیسی و نیروی لورنتس استخراج شده و سپس، بر اساس معیارهای طراحی حساسیت نیرویی بالا، اتلاف حرارتی پایین و حداقل ابعاد و وزن، مناسب­ترین طراحی محرک الکترومغناطیسی مدنظر تعیین شد. بر اساس مدل طراحی شده، حساسسیت نیرویی تقریباً ۱ میلی نیوتن بر آمپر حاصل شده در حالی که اتلاف توان حداکثر ۱ میلی وات بود. همچنین کورس حرکتی قابل دسترسی ۱۰ میلی متر بود. در نهایت، یک نمونه واقعی از محرک الکترومغناطیسی خطی ساخته شده و آزمایش­های عملی به منظور صحه­ گذاری محرک الکترومغناطیسی طراحی شده انجام یافتند. بدین منظور از یک ترازوی دقیق با دقت ۰,۰۱ گرم و منبع تغذیه با رزولوشن ۱ میلی آمپر بهره گرفته شد. نتایج نشان داد که حداکثر اختلاف بین نیروی محاسبه شده و اندازه­ گیری شده ۲.۵ درصد بود. در نتیجه، مطابقت خوبی بین داده­های تجربی و مقادیر تحلیلی متناظر وجود دارد.


صفحه ۱ از ۱