جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای فغانی


دوره ۱۱، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۰ )
چکیده

اهداف: یکی از راه‌ حل‌ هایی که در دهه اخیر جهت برقراری ارتباطی مؤثر میان معماری و مهندسی سازه پیشنهاد شده است، طراحی هم‌ زمان سازه و معماری به وسیله بهینه‌ سازی توپولوژی است. بهینه‌ سازی توپولوژی یکی از انواع بهینه‌ سازی سازه‌ای است که به دلیل تأثیر مستقیم بر فرم در حوزه معماری ظهور نموده است. هدف از این پژوهش تدوین چارچوبی جهت به کارگیری این روش بهینه سازی و بهره­ گیری از قابلیت­ های آن در فرآیند طراحی معماری است.

روش ­ها: ابتدا به تشریح مفاهیم نظری بهینه‌ سازی توپولوژی و مدلسازی عددی اجزای محدود پرداخته، سپس کاربردهای استفاده از بهینه‌ سازی توپولوژی در معماری بررسی شده است و فرآیند به کارگیری این روش در طراحی معماری با استفاده از الگوریتم‌ های معرفی‌ شده و نرم‌ افزارهای موجود بیان شده است.

یافته­ ها: در طراحی با استفاده از بهینه­ سازی توپولوژی عموما تاثیر تصمیمات آغازین بر فرم­ های حاصله از ابتدا مشخص نیست، به همین جهت تهیه دیاگرام­ های فرم ­­شناسی باعث می­ شود که طراح بتواند از تسلط بیشتری بر فرم­های حاصل از این روش برخوردار باشد. تهیه و استفاده از جداول فرم­ شناسی، که نشان دهنده تاثیر نوع و محل شرایط تکیه گاهی و بارگذاری بر طراحی پل های با شرایط مشابه هستند، راه­ حلی جهت شفاف ­تر نمودن فرآیند طراحی معماری با استفاده از بهینه­ سازی توپولوژی فراهم خواهد آورد.

نتیجه ­گیری: در این تحقیق اطلاعات مورد­ نیاز جهت بهره­گیری از بهینه­ سازی توپولوژی در طراحی‌ و چگونگی طراحی یک پل عابر پیاده با استفاده از این روش توضیح داده شده است و چارچوبی مشخص از روند فرم ­یابی و استفاده از روش بهینه سازی توپولوژی در دل فرآیند طراحی معماری ارائه گردیده است.
سیدعلی‌اصغر اکبری موسوی، غلام‌رضا فغانی، حمیدرضا شیوانی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( بهمن ۱۳۹۸ )
چکیده

یکی از روش‌های نوظهور در اتصال‌دهی فلزات مختلف استفاده از روش جوشکاری پرتوی لیزر در صنایع مختلفی نظیر حمل‌ونقل، هوافضا، ساخت رادار و دریایی بوده که باعث کاهش مصرف سوخت و در نتیجه کاهش آلودگی محیط‌ زیست خواهد شد. در این پژوهش به بررسی و مقایسه ریزساختار و خواص مکانیکی اتصالات مشابه و هم‌جنس آلومینیوم آلیاژ ۶۰۶۱ با ضخامت ۲میلی‌متر با دستگاه جوشکاری پرتوی لیزر با توان بالای ۵۰۰۰وات پرداخته‌ شده است. موارد مورد بررسی شامل اثر پارامترهای جوش لیزر مانند توان، فرکانس و سرعت جوش بر خواص ریزساختاری و مکانیکی است. نتایج بررسی ریزساختاری با استفاده از میکروسکوپ نوری و روبشی نشان می‌دهد که در فرآیند به دلیل حرارت ورودی بالاتر و در نتیجه نرخ سردشدن کمتر می‌توان مشاهده کرد که ریزساختار جوش از فلز پایه تا مرکز ناحیه جوش از دندریتی ستونی تا ناحیه دندریتی موازی تغییر کرده و نهایتاً به ناحیه دندریتی هم‌محور رسیده است. آنالیز اسپکتروسکوپی اشعه ایکس انرژی متفرق (EDS) نشان داد که تغییر قابل توجهی در ترکیب شیمیایی به وجود نیامده است. بررسی خواص مکانیکی با استفاده از سختی‌سنجی و آزمون کشش نشان داد که سختی کمتری در منطقه هم‌جوشی نسبت به سایر نواحی فلز پایه وجود دارد و نمونه‌های کشش از ناحیه جوش شکستند. همچنین استحکام کششی نمونه جوش بهینه تقریباً برابر نیمی از استحکام کششی فلز پایه است.


صفحه ۱ از ۱