جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای فلاحی آرزودار

غلام حسین لیاقت، حسین خدارحمی، علیرضا فلاحی آرزودار،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۰ )
چکیده

در این تحقیق ضمن بررسی عیوب سطحی میلگردهای نورد گرم شده فولاد کم آلیاژ ۴۱Cr۴، تاثیر عوامل مکانیکی و متالورژیکی بر گستره ترکهای حاصل از نورد گرم مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین عوامل مکانیکی شامل هندسه گذرگاه، اندازه و تعداد کالیبرها، اصطکاک و زاویه گاز و سایش غلتکها و ... و پارامترهای متالورژیکی مانند دمای پیش گرم، زمان و سرعت سرد کردن، میزان تغییر شکل در هر پاس، زمان بین دو پاس و به طور کلی پارامترهای عملیاتی ترمومکانیکی در مراحل نورد اولیه، نورد میانی و نورد نهایی مورد مطالعه و تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. با طراحی آزمایشهای لازم، تاثیر هر یک از پارامترها مشخص گردید. سپس با تغییر در طراحی گذرگاه نورد اصلاح تعداد کالیبرها و شرایط گازگیری از گستره ترکهای گرم کاسته شده، با طراحی عملیات ترمومکانیکی مناسب شرایط بهینه برای دستیابی به ساختار متالورژیکی و خواص مکانیکی مورد نظر و حذف ترکهای سطحی به دست آمد. برای بررسیهای لازم از آزمایشهای سختی سنجی، متالوگرافی و ... آزمونهای کشش و ضربه استفاده شد و نتایج به دست آمده بر مبنای نظریه های موجود مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته، رابطه بین ریزساختار و خواص مکانیکی تحت شرایط مختلف تعیین گردید.
مهدی ظهور، بهمن قربانی، محمد محمدی نیا، علیرضا فلاحی آرزودار،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

شکل‌دهی الکترومغناطیس یکی از روش‌های شکل‌دهی پرسرعت است. در این روش شکل‌دهی، از نیروی الکترومغناطیسی لورنتس جهت شکل‌دهی قطعات استفاده می‌شود. اتصال قطعات با استفاده از این فرایند یک روش نوین برای مونتاژ قطعات با هدایت الکتریکی بالا می‌باشد. ارزیابی فرایند شکل‌دهی بید به سمت داخل به منظور اطمینان از کیفیت و استحکام اتصالات تولید شده با این روش بسیار مهم است. در این نوشتار ابتدا فرایند به صورت شبیه‌سازی کوپل در نرم‌افزار ABAQUS شبیه‌سازی شد. بدین منظور، ابتدا مشخصات هندسی، فیزیکی و مکانیکی لوله، سیم‌پیچ در قالب زیر برنامه داده شده تا فشار الکترومغناطیسی فعال بر لوله محاسبه شود. فشار الکترومغناطیسی به صورت یک نیروی مکانیکی در نرم‌افزار ABAQUS بر روی لوله اعمال شده و شکل نهایی لوله بدست می‌آید. آزمایش تجربی برای صحت‌سنجی نتایج انجام شد. سپس اثر پارامتر‌های مهم فرایند، مانند ولتاژ تخلیه، لقی بین قالب و لوله، طول و ضخامت دیواره لوله، بر روی عمق بید با استفاده از روش طراحی آزمایش تاگوچی و تحلیل سیگنال به نویز بررسی شدند. در نهایت تطابق بسیار خوبی بین نتایج شبیه سازی و نتایج تجربی مشاهده گردید. عمق بید در شبیه سازی کوپل در مقایسه با نتایج تجربی، در حدود ۴% خطا داشت.
علیرضا فلاحی آرزودار، اکبر حسینی،
دوره ۱۷، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

فرآیند جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی یک فرآیند حالت جامد است که در آن هیچگونه ذوبی صورت نمیگیرد. از این روش برای فلزاتی که قابلیت جوش پذیری پایینی دارند و جوش حاصل از آنها بوسیله روش های ذوبی کیفیت مناسبی ندارد، استفاده میشود. در این مقاله تاثیر پارامترهای جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی شامل سرعت دورانی، سرعت پیشروی، قطر شانه و قطر پین ابزار بر روی اتصال غیرمشابه آلیاژهای آلومینیوم ۵۰۵۲ به ۶-T۶۰۶۱ بررسی شد. این پارامترها با استفاده از روش طراحی آزمایش تاگوچی بهینه سازی شدند. در ادامه شبیه سازی حرارتی فرآیند به کمک نرمافزار آباکوس انجام شد که نتایج توزیع دمایی با نتایج شبیه سازی تطابق خوبی داشتند. نتایج متالوگرافی و آزمون ریزسختی سنجی موید نتایج بدست آمده از تست کشش نمونه ها بودند. با افزایش سرعت پیشروی و کاهش سرعت دورانی، حرارت ورودی کاهش یافته و اندازه دانه ها در تمامی نواحی جوش کاهش یافت. ناحیه پسرونده تمامی نمونه ها دارای اندازه دانه کوچکتری نسبت به ناحیه پیشرونده بود که مربوط به خواص حرارتی آلیاژ ۶۰۶۱ (ضریب رسانش بالاتر و ظرفیت گرمایی پایینتر آن) بود که منجر به پیکهای دمایی پایین‌تر در این آلیاژ و نفوذ حرارتی بالاتر در آن شد. پارامترهای بهینه شامل سرعت دورانی برابر ۱۴۰۰ دور بر دقیقه، سرعت خطی برابر ۸۰ میلیمتر بر دقیقه، قطر شانه برابر ۱۵ میلیمتر و قطر پین برابر ۳,۵ میلیمتر بدست آمد. بیشترین استحکام کششی (۲۲۷.۵ مگاپاسکال)، همانطور که انتظار میرفت در جوش با پارامترهای بهینه بدست آمد.
علیرضا فلاحی آرزودار، مصطفی آسمانی،
دوره ۲۰، شماره ۸ - ( مرداد ۱۳۹۹ )
چکیده

در مطالعه حاضر، تأثیر سه پارامتر ریزساختاری ازجمله کسر حجمی فاز α (A)، ضخامت لایه α (B) و نسبت ابعادی فاز α اولیه (C) بر روی استحکام تسلیم و ازدیاد طول در آلیاژ Ti-۶Al-۴V با استفاده از روش رویه پاسخ با طرح مرکب مرکزی مورد بررسی قرار گرفت. داده‌های مورد نیاز برای طراحی آزمایش و تحلیل واریانس از طریق شبکه عصبی مصنوعی، پیش‌بینی شدند. به این منظور ابتدا با استفاده از داده‌های تجربی سایر محققین شبکه عصبی مصنوعی با دو لایه پنهان توسط الگوریتم پس انتشار خطا تعلیم داده شد. هدف اصلی این مطالعه مقایسه قابلیت پیش‌بینی دو شبکه پیش‌خور و پس‌خور و همچنین بررسی چگونگی تأثیر ویژگی‌های ریزساختاری بر خواص مکانیکی آلیاژ Ti-۶Al-۴V است. نتایج نشان داد که شبکه عصبی پس‌خور نسبت به شبکه پیش‌خور به‌ازای پارامترهای ورودی توانایی پیش‌بینی مناسب و دقیق‌تری از مقادیر استحکام تسلیم و ازدیاد طول آلیاژ Ti-۶Al-۴V دارد. همچنین از تحلیل واریانس و تکنیک رویه پاسخ مشخص شد، عناصر مرتبه اول و دوم C، B۲، AB۲ و A۲C به‌علاوه عناصر A، C، B۲، BC و A۲B به ترتیب از موثرترین فاکتورهای تأثیرگذار بر تعریف رفتار استحکام تسلیم و ازدیاد طول آلیاژ Ti-۶Al-۴V هستند.


صفحه ۱ از ۱