جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای فلسفی
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده
نقش کلیدی طرحهای زیرساخت دولتی در ارتقای رشد ناخالص ملی و نیل به توسعهیافتگی و همچنین حجم عظیم سرمایهگذاری مورد نیازِ این دست پروژهها، اهمیت اجرای کارا و اثربخش آنها را دوچندان ساخته است. مدیریت موفق این پروژهها و خلق ارزش مطلوب از آنها در جهت منافع عمومی در گرو حاکمیت خوب مجموعه پروژههایی میباشد که در سطحی کلانتر از تک پروژه و در قالب پورتفولیوها اعمال میشود. بهرهگیری از اصول حاکمیت خوب در این سطح، منجر به ارتقای عملکرد پورتفولیو و نتایجی چون تخصیص بهینه منابع به پروژهها در راستای ملزومات استراتژیک سازمان میشود. اما اعمال چنین حاکمیتی در بستر پیچیده دولتی با موانعی افزونتر از بخش خصوصی مواجه است که شناسایی و تحلیل این موانع راه را برای طراحی سیستمهای حاکمیتی متناسب هموار میسازد. برای تحقق این امر از تجارب ۱۸ نفر از صاحبان تجربه با سابقۀ ۱۵ - ۲۵ سال تصدی مسئولیتهای کلیدی تأثیرگذار بر حاکمیت پورتفولیوهای زیرساخت بهرهگیری شد که به عنوان جامعۀ پژوهش و با نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی- توسعهای و از نوع پژوهش کیفی بوده و با استراتژی پدیدارشناسی انجام شده است. دادههای مورد نیاز از راه مصاحبههای نیمهساختار یافته جمعآوری و سپس تحلیل شدند. براساس نتایج پژوهش، موانع حاکمیت خوب پورتفولیوهای پروژههای زیرساخت در پنج گروه شامل موانع کلان راهبردی، موانع کلان ساختاری، موانع رفتاری، موانع سازمانی و موانع اعتباری دستهبندی و در قالب یک الگوی ساختاری سه لایهای ترسیم شدند.
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده
Pseudomonas aeruginosa یکی از مهم ترین عوامل عفونت در پزشکی محسوب میشود, که در سالهای اخیر جز باکتری های مقاوم به آنتیبیوتیکها شناخته شده است. یکی از استراتژیهای اصلی مقاومت این باکتری در برابر آنتیبیوتیکها بیان دو ژن algD و PpyR به منظور تشکیل بیوفیلم میباشد. همچنین در سالهای اخیر نشان داده شده است،استفاده از میکروارگانیسمها از جمله پروبیوتیکها یکی از روشهای مهار باکتریهای پاتوژن است. از این رو ، در این مطالعه به منظور جلوگیری از تشکیل بیوفیلم ناشی از باکتری P. aeruginosa از باکتری پروبیوتیک E.coli Nissle ۱۹۱۷(EcN) به عنوان یک گزینهی درمانی جدید استفاده شد.از آن جا که ارتباط مستقیمی میان مقاومت آنتیبیوتیکی و بیوفیلمزایی وجود دارد، سویههایی با بیشترین میزان مقاومت آنتیبیوتیکی توسط تست آنتیبیوگرام انتخاب شد . سپس جهت تعیین میزان بازدارندگی باکتری EcN در تشکیل بیوفیلم ناشی از باکتری P. aeruginosa تست بیوفیلمزایی انجام شد و در انتها به منظورارزیابی بیان دو ژن کلیدی( algD و PpyR )دخیل در تشکیل بیوفیلم ، در حضور باکتری پروبیوتیکEcN از روش Real- time PCR استفاده شد. بر اساس نتایج تست بیوفیلمزایی ، باکتری EcN اثر بازدارندگی بالایی در تشکیل بیوفیلم ناشی از باکتری P. aeruginosa نشان داد .همچنین در ارزیابی بیان دو ژن algD و PpyR در حضور پروبیوتیک EcN کاهش معنیداری در بیان ژن PpyR نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. نتایج این مطالعه نشان داد پروبیوتیک EcN میتواند به عنوان یکی از گزینههای درمانی جدید و مناسب در جهت کاهش بیوفیلمزایی P. aeruginosa عمل نماید.
هادی کارگر شریف آباد، محمد فلسفی،
دوره ۱۵، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله انتقال حرارت جابجایی اجباری فروسیال در داخل یک لوله مسی شامل قسمتهایی با عایق الکترو مغناطیس تحت یک میدان مغناطیسی متناوب بصورت عددی بررسی شده است که هدف اصلی تحقیق، افزایش سرعت در لایه مرزی با استفاده از اثر میدان مغناطیسی بر روی نانوذرات برای افزایش انتقال حرارت بیشتر بوده است. با توجه به اینکه تاکنون اثر استفاده از عایق الکترومغناطیس در افزایش انتقال حرارت جابجایی بصورت تجربی بررسی نشده است، پس از مدلسازی عددی مسئله در حالت بدون عایق الکترو مغناطیس و اعتبار سنجی آن، اثرات میدان مغناطیسی بر مقدار ضریب انتقال حرارت جابجایی در درصدهای حجمی و اعداد رینولدز مختلف در لوله ای شامل قسمتهایی با عایق الکترومغناطیس مورد بررسی قرار گرفته و با حالت بدون عایق مقایسه شده اند. افزایش فرکانس زمانی میدان مغناطیسی متناوب و کسر حجمی نانوذرات، منجر به افزایش بهتر انتقال حرارت در محدوده مورد نظر گردیده اند که نتایج تاثیر این پارامترها و تغییرات ناشی از آنها نسبت به حالت بدون میدان مغناطیسی بیشتر می باشند. همچنین نتیجه بررسی در اعداد رینولدز مختلف نشان داده است که اثر میدان مغناطیسی در اعداد رینولدز کم و فرکانسهای بزرگتر، بیشتر بوده است.
دوره ۱۵، شماره ۸۵ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
در این پژوهش تولید نشاسته مقاوم از نشاسته معمولی ذرت توسط فرایند حرارتی رطوبتی، ترکیب شده با پیش تیمار هیدرولیز اسیدی به کمک فراصوت (USAH) و یا هیدرولیز اسیدی معمولی (AH) مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تهیه نشاسته USAH، نشاسته ها توسط اسید سیتریک (۱۰%) به مدت ۴۵ دقیقه در دمای ۴۵ درجه سانتی گراد تحت امواج فراصوت (۴۰۰ وات، ۲۰ کیلو هرتز) قرار گرفتند. نشاسته AH نیز در شرایط مشابه بدون اعمال فراصوت تهیه گردید. در ادامه به منظور اعمال فرایند حرارتی رطوبتی، نشاسته های طبیعی و هیدرولیز شده در حضور رطوبت ۳۰% برای مدت زمان ۸ ساعت تحت دمای ۱۲۰ درجه سانتی گراد قرار گرفتند. میزان نشاسته مقاوم از ۳/۸ % در نشاسته کنترل به ۲/۱۳% در نشاسته طبیعی اصلاح شده (HMT-N) و ۴/۲۱% در نشاسته HMT-AH و ۸/۳۶% در نشاسته HMT-USAH افزایش پیدا کرد. اعمال فرایند حرارتی-رطوبتی-هیدرولیز اسیدی باعث کاهش میزان قدرت تورم نمونه ها و همچنین کاهش آنتالپی ژلاتینه شدن گردید. در حالی که، حلالیت، قابلیت جذب روغن، قدرت امولسیون کنندگی و دما های ژلاتینه شدن افزایش یافت. نتایج تعیین الگوی پراش اشعه ایکس نمونه ها نشان داد که اعمال فرایند حرارتی-رطوبتی در ترکیب با هیدرولیز اسیدی به کمک فراصوت، تغییری در الگوی پراش ایکس نمونه ها (الگوی A) ایجاد نمی کند.
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده
اهداف: سالمونلوز یکی از بیماریهای عفونی مشترک بین انسان و دام است که از مصرف گوشت طیور و فرآوردههای آن ایجاد میشود. ژن invA نقش بسیار مهمی در بیماریزایی سالمونلا اینفتیس دارد. موجودات دریایی از جمله خیار دریایی بهدلیل داشتن متابولیتهای ثانویه موثر دارای ترکیباتی با خواص آنتیاکسیدانی، ضدسرطانی، ضدباکتری و ضدالتهاب شناسایی و مطالعه شدهاند. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر عصاره خیار دریایی بر باکتری سالمونلا اینفنتیس و بیان ژن حدت invA در این جدایهها است.
مواد و روشها: نمونهبرداری از گوشت طیور انجام شد و سویههای سالمونلا اینفنتیس واجد ژن invA جداسازی شدند. عصاره هگزانی از بافت روده خیار دریایی استخراج و اثر آن بر سالمونلا اینفنتیس در چندین غلظت با روش MIC بررسی شد. سپس تغییرات بیان ژن invA در این سویهها با تکنیک Real-time PCR مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: از بین ۴۵۰ نمونه، ۱۲ ایزوله باکتری سالمونلا اینفنتیس جداسازی شد. با تکنیک PCR هر ۱۲ ایزوله مورد نظر واجد ژن حدت invA بودند. میزان MIC در این ایزولهها ۲۵۶میکروگرم بر میلیلیتر به دست آمد. میزان تغییر بیان ژن invA ۱/۲۱ بود.
نتیجهگیری: عصاره هگزانی استخراجشده از روده خیار دریایی با کاهش بیان ژن حدت invA، خاصیت آنتیویرولانسی بر روی باکتری سالمونلا اینفنتیس دارد و میتواند بهعنوان مکمل درمانی علیه این باکتری مورد استفاده قرار گیرد.