جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای فورگی نژاد

حسین امیرآبادی، خلیل خلیلی، ابوالفضل فورگی نژاد، جواد عاشوری،
دوره ۱۳، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۲ )
چکیده

در این مقاله از الگوریتم تازه گسترش یافته کرم شب تاب برای بهینه سازی فرآیند برش شیشه با جت آب همراه با ذرات ساینده که فرآیندی چند متغیره غیر خطی است، استفاده گردید. در روش پیشنهادی به منظور مدل سازی و پیش بینی زبری سطح فرآیند برش شیشه؛ با توجه به پارامترهای فرآیند شامل فشار جت آب، سرعت پیشروی، نرخ ریزش ذرات ساینده و فاصله نازل تا سطح قطعه کار از شبکه عصبی مصنوعی پیشخور با باز انتشار خطا استفاده شد. در ادامه، الگوریتم کرم شب تاب با استفاده از مدل شبکه عصبی مصنوعی پیشنهادی، اقدام به بهینه کردن زبری سطح برش خورده به عنوان تابع هدف نمود و در نهایت پارامترهای متناسب با زبری سطح کمینه ارائه گردید. نتایج حاصله نشان داد که مدل پیشنهادی برای پیش بینی پارامترهای خروجی مناسب بوده و همچنین نتایج بدست آمده از الگوریتم بهینه سازی استفاده شده، حاکی از کاربردی بودن این الگوریتم در فرآیندهای با طبیعت پیچیده، دارد.
خلیل خلیلی، ابوالفضل فورگی نژاد،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده

ارائه مدل‌های سه بعدی بر پایه نقاط بدلیل سادگی آن مورد توجه قرار گرفته است. پایه بسیاری از تحلیل‌های صورت پذیرفته در ابر نقاط، مشخص نمودن همسایگی‌های هر نقطه در ابر نقاط است. در این مقاله برای تعیین همسایگی‌های یک نقطه در ابر نقاط از روشی جدید با نام همسایگی همگن استفاده شده است. در این روش برای تعیین همسایگی، اقدام به بهبود روش نزدیکترین k همسایگی شد تا علاوه بر نزدیک بودن همسایگی‌ها، توزیع آنها در اطراف نقطه مورد بررسی نیز لحاظ شود. در این پژوهش تاثیر انتخاب همسایگی‌ها بر روی تخمین بردار نرمال سطح مورد بررسی قرار گرفته و بردار نرمال سطح با استفاده از همسایگی همگن محاسبه شده است. برای ارزیابی کارآیی روش پیشنهادی، بردار نرمال سطح با استفاده از همسایگی‌های بدست آمده از روش نزدیکترین k همسایگی نیز محاسبه و با بردار نرمال حاصل شده از روش همسایگی همگن مقایسه شد. نتایج حاصله نشان داد که همسایگی همگن در تخمین بردار نرمال از دقت بهتری برخوردار است. همچنین به منظور ارزیابی کارکرد، همسایگی همگن در هم‌مرجع‌سازی ابرهای نقاط مورد استفاده قرارگرفت که نتایج بدست آمده نشان داد استفاده از آن می‌تواند باعث کاهش خطا در هم‌مرجع‌سازی ابرهای نقاط شود.
حسین امیرآبادی، ابوالفضل فورگی نژاد، میلاد احمدی مجاوری،
دوره ۱۴، شماره ۱۶ - ( ويژه‌نامه چهارم ۱۳۹۳ )
چکیده

فرآیند برش جت آب همراه با ذرات ساینده، شکاف برشی با لبه‌های زاویه دار و هندسه‌ای خاص بر روی قطعه کار تحت برش ایجاد می‌نماید. این موضوع باعث بروز محدودیت‌هایی در کاربردهای برش جت آب شده و یا نیاز به ماشینکاری لبه‌ها را در برخی موارد به وجود می‌آورد. در این مقاله نتایج تحقیقات انجام شده بر روی هندسه شکاف برش آلیاژ تیتانیوم Ti-۶Al-۴V در فرآیند برش جت آب همراه با ذرات ساینده ارائه گردیده است. بدین منظور از روش ترکیبی تاگوچی و تجزیه و تحلیل مولفه‌های اصلی برای بهینه سازی همزمان مشخصه‌های هندسه شکاف برش در فرآیند برش آلیاژ تیتانیوم Ti-۶Al-۴V با جت آب همراه با ذرات ساینده که فرآیندی چند متغیره غیر خطی است، استفاده گردید. پارامترهای ورودی فرآیند برش جت آب همراه با ذرات ساینده، بر روی نرخ براده‌برداری و خصوصیات سطح برشکاری شده تاثیر می‌گذارند. پارامتر‌های ورودی فرآیند شامل فشار جت آب، سرعت پیشروی، نرخ ریزش ذرات ساینده و فاصله نازل تا سطح قطعه کار پارامترهای مورد مطالعه این تحقیق می‌باشند. انتخاب مناسب پارامتر‌های ورودی این فرآیند منجر به حداقل نمودن مشخصه‌های پهنای بالای شکاف برش، شیب شکاف برش و انحراف شکاف برش می‌شود لذا انتخاب مناسب پارامتر‌های ورودی از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. نتایج به دست آمده از این روش نشان می‌دهد که روش ترکیبی تاگوچی و تجزیه و تحلیل مولفه‌های اصلی یک راه حل مناسب برای بهینه‌سازی فرآیند جت آب همراه با ذرات ساینده است.
خلیل خلیلی، ابوالفضل فورگی نژاد،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده

با توسعه سریع اسکنرهای سه بعدی لیزری، مدل‌های بر پایه نقاط در کاربردهای مهندسی بسیاری مانند کنترل کیفیت، مهندسی معکوس، گرافیک رایانه‌ای و ماشین بینایی به شکل وسیعی مورد استفاده قرار گرفته است. محاسبه انحنای سطح ابرهای نقاط یکی از موارد پایه بشمار می‌رود که در بسیاری از کاربردهای مرتبط با ابرهای نقاط مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مقاله روش جدیدی برای تخمین انحنای سطوح ابرهای نقاط، معرفی می‌گردد. یکی از اجزا تعیین کننده انحنای سطح در ابر نقاط مختصات همسایگی‌های نقطه مورد بررسی می‌باشد. برای تعیین همسایگی‌های یک نقطه در ابر نقاط از روشی همسایگی همگن استفاده شده است. در روش تعیین همسایگی همگن، با بهبود روش نزدیکترین k همسایگی، علاوه بر نزدیک بودن همسایگی‌ها، توزیع آن‌ها در اطراف نقطه مورد بررسی نیز لحاظ می‌شود. بردار نرمال سطح از مختصات همسایگی‌های همگن تخمین زده می‌شود. در این پژوهش انحنای سطح در هر نقطه بر اساس بردار نرمال سطح در نقطه مورد بررسی و مختصات همسایگی‌های همگن، محاسبه می‌گردد. انحنای سطح بدست آمده با این روش انحنای چتری نامیده می‌شود. برای ارزیابی کارآیی این روش، مقادیر انحنای چتری برای چند ابر نقاط محاسبه گردیده و در چند کاربرد متفاوت استفاده گردید. نتایج حاصله از کاربرد این روش تعیین انحنای سطح در کاربردهای مختلف، نشان از کاربردی بودن روش پیشنهاد شده در تعیین انحنای سطوح ابرهای نقاط دارد.
ابوالفضل فورگی نژاد، خلیل خلیلی،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده

هم مرجع سازی ابرهایی نقاط پردازشی کلیدی در ایجاد مدل رایانه ای در مهندسی معکوس محسوب می شود. پیچیده بودن و بد وضع بودن مساله هم مرجع سازی مانع از ارائه الگوریتم جامعی که کاملا خودکار این فرآیند را انجام دهد، گردیده است. در این پژوهش روشی برای ارتقا سطح خودکارسازی فرآیند هم مرجع سازی ارائه شده است. در این روش ابتدا ویژگی های سطوح تشکیل دهنده ابرهای نقاط استخراج و از آنها برای یافتن نقاط متناظر بین دو ابر نقاط استفاده می شود. دقت انجام فرآیند هم مرجع سازی به دقت انتخاب نقاط متناظر در ابرهای نقاط بستگی دارد. ویژگی های مورد استفاده در این پژوهش برای تناظریابی، انحنای سطح و شکل موضعی سطح می باشند. برای استخراج ویژگی ها، انحنای سطح برای هر یک از نقاط ابر نقاط با استفاده از انحنای چتری محاسبه گردید و روش جدیدی نیز برای تعیین شکل موضعی سطح ارائه گردید. برای هر نقطه یک عدد شکل که معرف شکل موضعی سطح است با استفاده از مختصات نقاط بدست آمد. نقاط متناظر در این روش نقاطی محسوب می‌شوند که از شکل موضعی و انحنای چتری تقریبا یکسانی برخوردار باشند. هم مرجع سازی با در نظر گرفتن قید صلبیت با استفاده از زوج نقاط متناظر انجام می شود. نتایج بدست آمده از الگوریتم پیشنهادی در هم مرجع سازی ابرهای نقاط نشان از صحت کارکرد این روش در حل مساله هم مرجع سازی به شکل کاملا خودکار دارد.
زهرا کریمی شمس آبادی، ابوالفضل فورگی نژاد، سعید فرساد،
دوره ۲۲، شماره ۱۰ - ( مهر ۱۴۰۱ )
چکیده

فرآیند جت‌آب ساینده، امروزه به دلیل قابلیت ها و ویژگی های منحصر بفردی که دارد از جمله: توانایی برش اشکال پیچیده و همچنین برش طیف گسترده ای از مواد و عدم ایجاد اعوجاج حرارتی در محل برش، به یکی از روش های برش‌کاری محبوب تبدیل شده است..دقت قطعات ساخته شده توسط این فناوری عمدتا ًبه انتخاب پارامترهای برش بستگی دارد، پارامترهای فرآیند در نظر گرفته شده در این آزمایش شامل، فشار جت آب، سرعت پیشروی، فاصله نازل تا سطح قطعه کار و زاویه برخورد جت می‌باشد. ورق مورد استفاده در این مطالعه آلومینیم ۷۰۷۵ با ضخامت ۲۵ میلی متر است. در این پژوهش برای فشار جت آب، سرعت پیشروی و فاصله نازل تا سطح قطعه کار هرکدام سه سطح و برای زاویه برخورد جت دو سطح در نظر گرفته شد. همچنین به منظور بررسی کیفیت سطح برش خورده ورق، به بررسی تاثیر پارامترهای فرآیند ، بر روی عرض بالا و پایین بخش برش خورده قطعه و همچنین شیب سطح برش خورده، پرداخته شده است. پس از انجام آزمایش‌ها در نهایت شکاف برش ایجاد شده با این فرآیند از ویژگی‌های هندسی خاصی برخوردار بوده که در برخی موارد از محدودیت‌های فرآیند محسوب می‌شود. نتایج نشان داد تغییر جهت جت آب از وضعیت عمود بر سطح قطعه کار،  با وجود اینکه عرض بالای شکاف برش تغییر محسوسی نمی‌کند، کیفیت سطح برش خورده را کاهش داده و شیب سطح برش افزایش می‌یابد.
 

صفحه ۱ از ۱