۲۲ نتیجه برای قریشی
دوره ۱، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۶ )
چکیده
واشرهای حلقهای مقاوم به روغنهای هیدرولیک بر پایه لاستیک آکریلونیتریل بوتادین(NBR) تقویت شده با نانورس(Nanoclay) مطابق با استاندارد هوایی Aerospace Material Specification (AMS) ۷۲۷۲ تولید شدند. تولید نانوکامپوزیت ها شامل مراحل آمیزهسازی و تهیه نانوکامپوزیت با خواص بهینه از نظر حداقل مقدار دوده مورد مصرف، حداقل مقدار نانورس، بالاترین خواص مکانیکی مطابق با استاندارد مذکور، سپس طراحی و ساخت قالب و در نهایت تولید صنعتی آن است. در مرحله آمیزهسازی، نانوکامپوزیت برپایه لاستیک و نانورس از نظر خواص مکانیکی و ریختشناسی با استفاده از عامل سازگارکننده رزورسینول و هگزامتیلن تترامین و استفاده از روش پیمانه اصلی(Master batch) برای اختلاط، بهینه شد. به منظور بررسی تأثیر عامل سازگارکننده و شرایط اختلاط از روش های شناسایی تحلیل اشعه ایکس، منحنیهای پخت و آزمونهای خواص مکانیکی استفاده شد. نتایج تحلیل اشعه ایکس نشان دادند که عامل سازگارکننده با استفاده از برهمکنش با زمینه لاستیکی و ذرات نانورس موجب تسهیل نفوذ زنجیرهای لاستیک در میان صفحات سیلیکاتی شده و پراکنش آنها را در فاز زمینه بهتر میکند. نتایج پخت نانوکامپوزیت نشان داد که افزودن نانورس به لاستیک اکریلونیتریل بوتادین موجب کاهش زمان برشتگی و افزایش سرعت پخت میشود. همچنین نتایج نشان داد که عامل سازگارکننده به دلیل بهبود پراکنش نانورس در زمینه لاستیکی موجب کاهش بیشتر در زمان برشتگی و افزایش سرعت پخت لاستیک میشود. در نتیجه نانوکامپوزیتهای حاوی سازگارکننده نسبت به نانوکامپوزیت های مشابه معمولی، استحکام مکانیکی بالاتر، به ویژه در ازدیاد طولهای بالا نشان میدهند.
مجید قریشی، سعید عصارزاده،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۸۵ )
چکیده
طبیعت پیچیده و اتفاقی فرآیند ماشینکاری تخلیه الکتریکی سبب بینتیجه ماندن تلاشهای زیادی به منظور مدلسازی فیزیکی آن شده است. در این مقاله از دو شبکه عصبی با نظارت پس انتشار و تابع پایه شعاعی برای مدلسازی فرآیند استفاده شده است. شبکهها دارای سه ورودی جریان، ولتاژ و دوره تناوب پالسها به عنوان متغیرهای مستقل فرآیند و دو خروجی نرخ برادهبرداری و صافی سطح به عنوان مشخصههای عملکردی میباشند. آموزش شبکهها با استفاده از دادههای تجربی حاصل از آزمایش صورت گرفته و تواناییهای مدلها در پیشبینی رفتار ماشینکاری مورد تایید قرار گرفته است. جهت مقایسه، مدل رگرسیون مرتبه دوم نیز برای تخمین خروجیهای فرآیند به کار گرفته شده است. خروجیهای حاصل از مدلهای عصبی و رگرسیون با نتایج تجربی مقایسه شده و مقادیر خطاهای نسبی محاسبه گردیدهاند. بر اساس این خطاهای تأییدی، نشان داده شده که شبکه عصبی با تابع پایه شعاعی عملکرد بهتری در این حالت خاص دارد و بهترتیب دارای مقادیر متوسط خطای %۱۱/۸ و %۷۳/۵ در پیشبینی نرخ برادهبرداری و صافی سطح میباشد. تحلیل بیشتر فرآیند ماشینکاری تحت شرایط مختلف ورودی مورد بررسی قرار گرفته است و مقایسه نتایج مدلسازی با ملاحظات تئوری، انطباق خوبی را نشان می دهد که کارایی و موثر بودن روش به کار گرفته شده را نیز مورد تأیید قرار میدهد.
دوره ۸، شماره ۳ - ( شماره ۳ (پیاپی ۳۸)- ۱۳۹۶ )
چکیده
معجزۀ پیامبر اسلام خلاف معجزات دیگر پیامبران، کتاب بود و این کتاب در میان مردمی فرستاده شد که به فصاحت و بلاغت شهرت داشتند. اعجاز بلاغی یکی از ابعاد اعجاز این کتاب آسمانی است. این کتاب جاودانه با فصاحت و بلاغت خاص به بیان حقایق میپردازد؛ حقایقی که به زیباترین شکل آراسته شده است و در روح شنونده تأثیر میگذارد. همگان باید از محتوای قرآن آگاه گردند و راه دستیابی به چنین هدفی ترجمۀ هر چه دقیقتر این کتاب آسمانی است؛ بنابرین اهمیت ترجمۀ قرآن بهدلیل اهمیت و ویژگیهای آیین اسلام است. هدف پژوهش حاضر آن است که با بررسی دقیق ترجمههای قرآن به زبان روسی، امکان دستیابی به معنا و مقصود دقیقتر آن فراهم شود. در این پژوهش سعی شده است تا از میان انواع صنایع ادبی و ساختارهای زبانی که در فرایند ترجمه باید به آن توجه شود، به برخی از جنبههای ساختارهای بلاغی و آوایی قرآن بپردازیم. بدین منظور، مثالهایی از قرآن آورده شده است تا در بحثی مقایسهای با رویکرد زبانشناسی مقابلهای، مشکلات ترجمۀ آنها را بررسی کنیم.
دوره ۹، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده
اهداف: فلزات سنگین بهدلیل ماندگاری طولانیمدت، از مهمترین آلایندهها در محیطهای خاکی و آبی هستند. هدف مطالعه حاضر، جداسازی باکتری حلکننده فسفات از پساب فلزی، بررسی میزان مقاومت، حذف فلز توسط آن و تاثیر فسفاتاز در حذف فلزات بود.
مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر جداسازی باکتری حلکننده فسفات و شناسایی جدایه با آزمونهای بیوشیمیایی و مولکولی صورت گرفت. فسفاتاز بهروش رنگسنجی، میزان مقاومت جدایه به فلزات با کمترین غلظت مهارکنندگی ((MIC و کشندگی MBC)) و میزان حذف فلزات با جذب اتمی اندازهگیری شد. تغییرات سطح سلولهای در معرض فلز با طیفسنجی تبدیل فوریه مادون قرمز و اثر فسفاتاز در حذف فلزات بررسی شد. دادهها توسط آزمون دانکن بهکمک نرمافزارهای Excel ۲۰۱۳ و SPSS ۲۰ تحلیل شدند.
یافتهها: جدایه سراشیا پروتئوماکولانس شناسایی شد که اسیدفسفاتاز تولید میکرد. بیشترین MIC۵۰ و MBC بهترتیب مربوط به نیکل و سرب و بیشترین میزان حذف مربوط به سرب بود. میزان مقاومت جدایه به دو فلز کروم و کادمیوم اندک و MIC آنها بهترتیب کمتر از ۰/۱ و کمتر از ۱میلیمولار، و میزان حذف کروم و کادمیم بهترتیب حدود ۱۸% و ۴۸% بهدست آمد. طول موج cm-۱۳۳۹/۹۸۸ مربوط به Pb۳(PO۴)۲ در سلولهای تیمارشده با ۵میلیمولار سرب مشاهده شد. سویه جداشده در مورد سرب بیشترین مقاومت و حذف را نشان داد. مکانیزم حذف نیکل تنها مربوط به عوامل سطح سلولی بود، در حالی که سرب علاوه بر سلول، توسط فسفاتاز نیز حذف شد.
نتیجهگیری: سراشیا پروتئوماکولانس باکتری حلکننده فسفات پساب فلزی است. این باکتری آنزیم فسفاتاز تولید میکند که عامل حذف فلز سرب است.
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( پائیز و زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( بهار و تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده
توسعه بهعنوان یک ایده از دورانی به زبان فارسی راه یافت که فرهیختگان ایرانی به موضوع عقبماندگی ایران پس از رابطه با جوامع اروپایی پی بردند و تعداد محدودی از نخبگان هیئت حاکمه، به فکر تغییر وضع موجود افتادند. هدف این افراد رسیدن به مرحلهای بود که دولتهای پیشرفته غربی در آن قرار داشتند، بدین منظور در عصر قاجار با توجه به عقبماندگی اقتصادی و عدم پیدایش گروههای نوساز نیرومند، نخبگان حاکم راه اصلاحات از بالا را در پیش گرفتند، موضوعی که بعدها در دوره پهلوی نیز ادامه یافت. مقاله حاضر پژوهشی است پیرامون راهبردهایی که درزمینه توسعه فرهنگی در دوره پهلوی اول از سوی هیئت حاکمه و نخبگان حاکم برای رسیدن به توسعه فرهنگی در پیشگرفته شد. رویﮑـﺮد ﭘـﮋوﻫشی کار، عبارت از توصیف نظری و روش تحقیق انتخابشده، ناظر بر روش ﺑﺮرﺳﯽ تاریخی و شیوه گردآوری اطلاعات به روش کتابخانهای است. در این پژوهش از نظریه عقلانیت وبر بهعنوان چارچوب نظری بهره بردهایم و حاصل بررسی، حکایت از این نکته دارد که راهبردهای توسعه فرهنگی در دوره رضاشاه ناظر بر توسعه عقلانیت ابزاری بوده و پیامدهای آن را در سه مورد میتوان خلاصه کرد: ۱) استبداد و اقتدارگرایی (۲) ناسیونالیسم سرکوبگرا و ۳) سکولاریسم ستیزهگر.
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده
صمیمیت در سازمان، بهعنوان یک رابطه یا تعامل از راه اشتراکگذاری خواستههای کاری با دیگر کارکنان است که میتواند مشکلات زیادی را رفع و یا از بروز آنها جلوگیری کند. در همین راستا هدف این پژوهش، شناسایی عوامل ارتقای صمیمیت سازمانی در شرایط دورکاری بود. جهتگیری پژوهش حاضر، توسعهای و روششناسی آن کیفی است. رویکرد پژوهش در این پژوهش، تحلیل محتوا و واحد تحلیل آن کلمه و مضمون بود. با بهرهگیری از این رویکرد در تحلیل محتوا که به شیوه تمرکز در کلمهها، تجزیه، توصیف، تشریح و تفسیر نظریههای پشتیبان و متون تجربی بود، دادهها گردآوری شدند. همچنین در این بخش، جامعه پژوهش متشکل از خبرگان دانشگاهی بودند که با استفاده از شیوه نمونهگیری زنجیرهای در مصاحبه پانزدهم اشباع نظری حاصل شد. براساس ترکیب الگوی تحلیل سندلوسکی و باروس (۲۰۰۷) و براون و کلارک (۲۰۰۶) مقولات اصلی و عوامل پژوهش شناسایی شدند. برای ارزیابی کفایت تحلیل محتوا، از روایی تئوریک با رویکرد دریافت نظرات متخصصان و ضریب کاپای کوهن استفاده شد. با بازبینی و تأیید اعضای مشارکتکننده در فرایند اعتبارسنجی و برآورد ضریب ۹۱/۰، یافتههای پژوهش از قابلیت اعتبار و اعتماد لازم برخوردار بود. براساس با یافتهها و الگوی شبکهای پژوهش، سه مقوله فراگیر و چهل و یک عامل پایه از عوامل ارتقای صمیمیت سازمانی میباشند. نتایج نشان داد قابلیتهای رفتاری، ساختاری و محیطی سازمان، در ارتقای صمیمیت سازمانی در شرایط دورکاری مؤثر است.
عبدالرحمان دادوند، مهدی نویدبخش، سهیلا قریشی نجف آباد، مسعود بقال نژاد،
دوره ۱۳، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده
در این تحقیق، حرکت و تغییر شکل یک گلبول قرمز در جریان تراکم¬ناپذیر و لزج با استفاده از ترکیب روش شبکه بولتزمن و روش مرز غوطه¬ور شبیه¬سازی می¬گردد. برای حل میدان جریان سیال از روش شبکه بولتزمن و برای شبیه¬سازی دینامیک گلبول قرمز از روش مرز غوطه¬ور استفاده می¬شود. گلبول قرمز به صورت یک مرز ارتجاعی غوطه¬ور در جریان سیال در نظر گرفته می¬شود. مزیت اصلی روش شبکه بولتزمن این است که در آن برخلاف روش¬های متداول دینامیک سیالات محاسباتی که در آنها معادلات دیفرانسیلی حل می¬شوند فقط یک معادله جبری حل می¬شود. همچنین در روش مرز غوطه¬ور میدان جریان سیال با یک شبکه¬بندی اویلری منظم گسسته می¬شود در حالیکه جسم غوطه¬¬ور در مختصات لاگرانژی نشان داده می¬شود. در حالت کلی، نقاط شبکه اویلری بر نقاط لاگرانژی منطبق نمی¬باشند. بر هم کنش بین سیال و مرز غوطه¬ور با استفاده از یک شکل مناسب تابع دلتای دیراک مدل می¬شود. اثرات شرط مرزی عدم لغزش با افزودن یک جمله نیرو به عنوان چشمه به معادلات ناویر-استوکس (در اینجا معادله شبکه بولتزمن) در نظر گرفته می¬شود. در این مطالعه، حرکت چرخشی گلبول قرمز خون در جریان برشی شبیه¬سازی می¬گردد که نتایج حاصل توافق خوبی با نتایج تجربی و عددی موجود دارد.
مجید قریشی، وحید طهماسبی،
دوره ۱۴، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده - در این مقاله یکی از جدیدترین فرآیندهای ماشینکاری تحت عنوان ماشینکاری تخلیه الکتریکی خشک که از مهمترین تفاوت های آن در مقایسه با تخلیه الکتریکی معمولی استفاده از دی الکتریک گازی و سرعت دوران الکترود ابزار می باشد، مورد بررسی قرار گرفته است. با در نظر گرفتن ولتاژ دهانه ماشینکاری، جریان، زمان روشنی و خاموشی پالس، فشار گاز دی الکتریک و سرعت دوران الکترود به عنوان متغیرهای ورودی مؤثر در فرآیند، بهینه سازی به روش سطح پاسخ برای بهبود ماشینکاری از نظر نرخ باربرداری صورت پذیرفته است. با توجه به انجام و تحلیل آزمایشات می توان نتیجه گرفت هرچه ولتاژ دهانه ماشینکاری ، جریان، نسبت زمان روشنی پالس به خاموشی پالس، فشار گاز ورودی و سرعت دوران الکترود بیشتر باشند نرخ باربرداری بیشتر خواهد بود و برای زمان روشنی پالس یک مقدار بهینه وجود دارد که بسته به شرایط آزمایش تعیین می گردد. همچنین نرخ بار برداری در این فرآیند در مقایسه با ماشینکاری تخلیه الکتریکی معمولی در شرایط یکسان بهبود یافته است. کلیدواژگان: ماشینکاری تخلیه الکتریکی خشک، دی الکتریک گازی، روش سطح پاسخ، نرخ باربرداری کلیدواژگان: ماشینکاری تخلیه الکتریکی خشک، دی الکتریک گازی، روش سطح پاسخ، نرخ باربرداری
رحمت اله قاجار، سید محمد نوید قریشی،
دوره ۱۴، شماره ۱۵ - ( ويژهنامه سوم ۱۳۹۳ )
چکیده
تحلیل خستگی یکی از مهمترین بخشهای طراحی سکوهای فراساحلی است. این تحلیل با توجه به وجود نیروهای متناوب ناشی از امواج، جریانات دریایی، باد و غیره در محیط دریا از اهمیت ویژهای برخوردار است. یکی از متداولترین راهها برای محاسبه عمر خستگی سکوهای دریایی استفاده از روش تنش نقطه حاد میباشد. در این روش تنش در پای جوش توسط برونیابی از توزیع تنش در مجاورت جوش که توسط روش اجزای محدود یا با استفاده از اندازهگیری کرنش بدست آمده است، تخمین زده میشود. در این مقاله برای محاسبه عمر خستگی سکوی حفاری نیمهشناور امیرکبیر ابتدا با توجه به اطلاعات و ابعاد موجود این سکو مدلسازی میشود. سپس با توجه به شرایط محیطی دریای خزر نیروهای هیدرودینامیکی وارده بر سکو ناشی از امواج دریا، جریان دریایی و باد محاسبه میشوند. در ادامه نیروهای هیدرودینامیکی محاسبه شده به سکو منتقل میشوند و میدانهای تنش و کرنش ناشی از این نیروهای هیدرودینامیکی در کل سکو تعیین میگردد. با توجه به توزیع تنش و کرنش، محل اتصال ستون و پانتون به عنوان اتصال بحرانی در کل سکو شناسایی و عمر خستگی آن به روش تنش نقطه حاد با استفاده از برونیابی خطی و درجه دوم محاسبه میگردد.
یونس جاوید، مجید قریشی، محمد جواد ترکمنی،
دوره ۱۵، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده
فرآیندهای لیزری بهصورت گستردهای جهت بهبود خواص سطحی قطعات و اجزا مورد استفاده قرار میگیرند. فرآیند روکشکاری با استفاده از پرتو لیزر روش نسبتاً جدیدی است که میتواند جهت بهبود خواص سطحی بهکار رود. در این پژوهش، روکشکاری سطح سوپرآلیاژ پایه نیکل اینکونل ۷۱۸ توسط پودر کاربید تنگستن به روش پیش نشانی با استفاده از لیزر Nd:YAG مورد بررسی قرار گرفته است. توان متوسط لیزر، عرض پالس، فاصلهی نقطهی کانونی از سطح قطعه و پارامترهای پیشنشانی به عنوان پارامترهای ورودی میباشند؛ درحالیکه میزان رقیق شدن پوشش، عمق ذوب شدگی از قطعه، میزان تخلخل پوشش و تعداد ترکهای عرضی ایجاد شده در پوشش خروجی فرآیند میباشند. نتایج تجربی نشان میدهد که چگالی انرژی لیزر بر روی سطح زیرلایه مهمترین پارامتری میباشد که تعداد ترکهای عرضی را تحت تأثیر قرار میدهد. همچنین تغییر میزان توان متوسط لیزر بیشترین تأثیر را بر روی میزان رقیق شدگی پوشش و تخلخل آن دارد. بعلاوه، در روکشکاری سطوح بزرگتر، همپوشانی به میزان ۵۰% بین پاسهای مجاور، بهترین نتایج را حاصل میکند. نتایج تجربی نشان میدهند که با تنظیم دقیق پارامترهای مربوط به روکشکاری لیزری میتوان به یک پوشش مناسب دست یافت. با مقایسهی نتایج حاصل از این روش و روشهای سنتی میتوان نتیجه گرفت که روکشکاری لیزری میتواند به عنوان یک روش جایگزین مناسب جهت ایجاد پوشش بر روی سطوح مواد مطرح گردد.
محمود مهرداد شکریه، آفشین زین الدینی، سید محمد قریشی،
دوره ۱۵، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف تحقیق حاضر، مطالعه میزان اثربخشی وجود نانولولههای کربنی چندجداره با طول بلند، بر خواص مکانیکی رزین اپوکسی و کامپوزیتهای لایهای تقویت شده با الیاف تکجهته شیشهاست. بنابراین، خواص مکانیکی پلیمر (اپوکسی خالص)، نانوکامپوزیت حاوی ۵/۰درصد وزنی نانولولههای کربنی چند جداره، کامپوزیتهای لایهای شیشه/اپوکسی و نانوکامپوزیتهای لایهای شیشه/اپوکسی حاوی۵/۰ درصد وزنی نانولولههای کربنی با استفاده از مطالعات آزمایشگاهی مختلف استخراج میگردد. مدول و استحکام کششی، خمشی و برشی پلیمر اپوکسی و نانوکامپوزیتهای تقویت شده با ۵/۰ درصد وزنی نانولولههای کربنی چند جداره از آزمایش مشخصهسازی میشود. سپس، برای کامپوزیتهای لایهای الیاف شیشه و نانوکامپوزیتهای لایهای الیاف شیشه تقویت شده با ۵/۰ درصد وزنی نانولولههای کربنی چند جداره، مقادیر سفتی و استحکام کششی طولی و عرضی، و همچنین سفتی و استحکام خمشی و برشی داخل صفحهای مقایسه میشوند. نتایج آزمایشهای مربوط به نمونههای کششی نانوکامپوزیتهای لایهای نشان میدهند که حضور نانولولههای کربنی چند جداره با طول بلند باعث افزایش چسبندگی و برهم کنش الیاف لایههای مجاور شده و سبب میشود که مکانیزمهای تخریبی همچون شکست الیاف در آزمایش کشش طولی و یا جدایش لایهای در آزمایش برش داخل صفحهای به طور قابل ملاحظهای به تاخیر افتد. میتوان بیان داشت که بهبود خواص مکانیکی کامپوزیتهای لایهای نسبت به رزین با افزودن نانولولههای کربنی نمود بیشتری دارد. برای نمونه مقدار استحکام کششی در راستای طولی و استحکام برشی نانوکامپوزیتهای لایهای به ترتیب ۳۴% و ۲۶% نسبت به کامپوزیت لایهای رشد میکنند.
وحید طهماسبی، مجید قریشی، معین طاهری،
دوره ۱۵، شماره ۱۳ - ( ویژهنامه ۱۳۹۴ )
چکیده
وحید طهماسبی، مجید قریشی، مجتبی ذوالفقاری،
دوره ۱۵، شماره ۱۳ - ( ویژهنامه ۱۳۹۴ )
چکیده
دوره ۱۷، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
پیامدهای آب زیرزمینی بر یک پروژه ساختمانی بسیار گسترده بوده و بر طراحی سازه ای، برنامه اجرایی و هزینه های کلی پروژه تاثیر میگذارد. با توجه به اینکه در نواحی آب گرفته، مهاربندی و اجرای سازه های نگهبان دشوار است، آب باید از ناحیه گودبرداری به بیرون پمپاژ شود که به این عمل خشکاندازی گفته میشود. عملیات خشک اندازی گاهی منجر به نشست زمین در مناطق اطراف کارگاه شده که با وارد شدن خسارت به ساختمانهای موجود نیز ممکن است همراه باشد. بنابراین ارائه راهکاری مناسب که بتواند با صرف هزینه و زمان کمتر مقدار نشست ناشی از خشکاندازی را کاهش دهد امری ضروری میباشد. راهکار عملی ارائه شده در این پژوهش، استفاده از روش خشکاندازی همزمان با گودبرداری بوسیله تنظیم پمپاژ از چاههای زهکش میباشد. روش مذکور در این پژوهش بر تخمین زمانهای توقف و اجرا و تنظیم مقادیر پمپاژ بر اساس تراز سطح آب مورد انتظار، با استفاده از نرمافزار PLAXIS۲D استوار است. از نتایج روش خشکاندازی همزمان با گودبرداری میتوان به کاهش حدود ۲۰ و ۹ درصدی در نشست ناشی از خشکاندازی و نشست کل در طی عملیات گودبرداری و همچنین کاهش حدود ۲۲ درصدی نشست نامتقارن پی مجاور در این پروژه اشاره کرد. از فواید زیست محیطی روش خشکاندازی همزمان با گودبرداری نیز میتوان به کاهش حدود ۶۸ درصدی مقدار آب خروجی از زمین طی مراحل گودبرداری اشاره کرد و نیز کاهش زمان و هزینه عملیات خشکاندازی از دیگر مزایای روش مذکور میباشد.
مجید قریشی، مجتبی ذوالفقاری، وحید طهماسبی، حامد حیدری،
دوره ۱۸، شماره ۵ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
سوراخکاری استخوان از مهمترین فرآیندهای بیومکانیکی است که در اعمال جراحی ارتوپدی کاربرد دارد. مهمترین عارضهای که ممکن است در عمل جراحی برادهبرداری از استخوان ایجاد شود، بالا رفتن دما از محدوده مجاز و ایجاد نکروز حرارتی در بافت استخوان میباشد. علیرغم پژوهشهای فراوان، چگونگی تاثیر پارامترهای سرعت دورانی و نرخ پیشروی مته بر رفتار دمای فرآیند مورد اختلاف پژوهشگران این حوزه است. در تحقیق حاضر، یک مدلسازی ریاضی و طراحی آزمایش دقیق صورت گرفته و با بهرهگیری از روش سطح پاسخ یک مدل ریاضی به منظور تحلیل و پیشبینی رفتار پاسخها از نتایج آزمایشها استخراج شده است. اثر هر یک از فاکتورهای ورودی و برهمکنش آنها بر روی پاسخ فرآیند بررسی شده، که در محدوده این تحقیق با افزایش سرعت دورانی دما افزایش می-یابد اما رفتار نرخ پیشروی به علت زمان تماس مته و استخوان پیچیده است در نتیجه افزایش دما در نرخهای پیشروی پایین و افزایش دما به علت افزایش نیرو و اصطکاک در نرخهای پیشروی بالا اتفاق میافتد و نیز با افزایش قطر مته دمای فرآیند افزایش مییابد. همچنین میزان حساسیت اثر هر یک از پارامترها به روش آنالیز حساسیت سوبل مورد بررسی قرار گرفته و با در نظر گرفتن تغییرات همزمان همه پارامترها در رفتار دما به ترتیب سرعت دورانی، نرخ پیشروی و قطر مته بیشترین اثر را داشته است. بهینه-سازی رفتار دمای فرآیند نیز ارائه گردیده، که کمینه دما، ۳۷ درجه سانتیگراد، با بهرهگیری از قطر مته ۲,۵ میلیمتر، سرعت دورانی ۵۰۰ دور بر دقیقه و نرخ پیشروی ۳۰ میلیمتر بر دقیقه، ایجاد میشود.
مجید قریشی، امید روحانی رفتار،
دوره ۱۸، شماره ۶ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده
سوراخکاری با استفاده از لیزر از جمله روشهای نوین سوراخکاری است که مزایای بسیار آن، کاربرد این فرآیند را گسترش داده است. تحقیق حاضر به بررسی تجربی فرآیند سوراخکاری ضربهای با استفاده از لیزر یاقوت بر روی آلیاژ Ti۶Al۴V با ضخامتهای مختلف که پرکاربردترین آلیاژ تیتانیوم است میپردازد. در این مقاله اثر پارامترهای ورودی توان بیشینه، عرض پالس، فرکانس، نوع گاز کمکی، فشار گاز و ضخامت نمونه بر روی مهمترین خروجیهای هندسی سوراخ شامل قطر ورودی، قطر خروجی، زاویه مخروطی، میزان دایروی بودن ورودی و میزان دایروی بودن خروجی سوراخ مورد مطالعه قرار گرفته است. بر روی دادههای حاصل از آزمایش، تحلیلهای آماری انجام شده و پارامترهای مؤثر در هر خروجی ارائه گردیده است. برای انجام آزمایشات از روش "طراحی آزمایشها" و برای مدلسازی از روش "رویه پاسخ" استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان میدهند که ضخامت ورق در تمام خروجیها مؤثر است. پس از ضخامت، به ترتیب فرکانس و عرض پالس، توان بیشینه و نوع گاز کمکی مهمترین پارامترهای مؤثر در خروجیهای فرآیند میباشند. فشار گاز کمکی فقط در میزان دایروی بودن ورودی سوراخ مؤثر میباشد. در این آلیاژ برای دستیابی به سوراخی با ظرافت بالا توصیه میشود توان بیشینه، فرکانس و عرض پالس در سطح پایین و فشار گاز کمکی در سطح بالا قرار گیرد همچنین از گاز نیتروژن به عنوان گاز کمکی استفاده گردد.
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده
دوره ۲۰، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
بیشتر رودخانهها دارای بسترهای ناهموار میباشند که به آنها شکلهای بستر گفته میشود. این شکلها بسته به شرایط هیدرولیکی انواع متفاوتی دارند که باعث ایجاد مقاومت در جریان میشوند. باوجود سالها تحقیق و آزمایش در مورد شکلهای بستر هنوز معادله دقیق و جامعی برای پیشبینی هندسه شکلهای بستر در و برهمکنش آن با جریان بهدست نیامده است. در این پژوهش با هدف بررسی تاثیر هندسه تلماسه بر ساختار جریان، به شبیهسازی عددی حرکت جریان بر روی تلماسهها در مجرای کانال باز پرداخته شد. در همین راستا تعداد ۲۹ شبیهسازی برای مطالعه تاثیر هندسه پنج نوع تلماسه با زوایا و ارتفاعهای متفاوت در شرایط هیدرولیکی مختلف و زبریهای کف گوناگون انجام گردید. به دلیل ضعف مدل آشفتگی RANS در پیشبینی جدایش شدید جریان در این پژوهش از مدل آشفتگی DES برای تلماسههای بزرگ مقیاس و برای شبیهسازی مدل عددی از نرمافزار +STAR-CCM استفاده شده است. جهت بررسی صحت شبیهسازیها، نتایج مدل عددی با نتایج آزمایشگاهی محققین پیشین مقایسه گردید که نشان از دقت خوب مدل عددی دارد. در نهایت فرمولی برای پیشبینی این برهمکنش حاصل شد. نتایج ارزیابی رابطه به دست آمده برای بررسی تاثیر هندسه تلماسه بر هیدرولیک جریان، نشان داد که رابطه ارائه شده با خطای %۱۱.۲۵ و R۲ ۰.۸۶، با توجه به طبیعت کاملا تصادفی تشکیل شکل بستر، دقت خوبی دارد.
دوره ۲۱، شماره ۱۴۸ - ( خرداد ۱۴۰۳ )
چکیده
در پژوهش حاضر، تاثیر روشهای نوین استخراج دی اکسید کربن فوق بحرانی (SC-CO۲) و حلال به کمک مایکروویو (MAE) و هم چنین روش سنتی سوکسله (CSE) بر استخراج ترکیبات زیستفعال از دانه گیاه دارویی خار مریم مورد مطالعه قرار گرفت. بالاترین مقدار عملکرد کمی (۱۵/۰±۴۰/۲۲ درصد) با استفاده از روش CSE به دست آمد. در حالیکه، کارایی روش های SC-CO۲ و MAE به ترتیب در حدود ۸۹ و ۵۰ درصد روش سوکسله بود. بالاترین میزان توانایی مهار رادیکالهای آزاد ·DPPH و ·HO توسط ترکیبات زیستفعال حاصل از روش SC-CO۲ مشاهده گردید. نتایج حاصل از اندازهگیری محتوای فنول کل نشان داد که بیشترین (۱۴/۰±۹۳/۱۰۲ میلیگرم معادل گالیک اسید بر گرم) و کمترین (۱۸/۰±۵۰/۱۴ میلیگرم معادل گالیک اسید بر گرم) مقدار به ترتیب مربوط به ترکیبات حاصل از روشهای SC-CO۲ و CSE میباشد. پروفایل اسید چرب با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی-آشکارساز جرمی شناسایی گردید. اسیدهای چرب لینولئیک اسید و اولئیک اسید بهعنوان اسیدهای چرب غالب شناسایی شدند. بهصورت کلی میتوان اذعان نمود که دانه گیاه خارمریم منبع غنی از ترکیبات زیست فعال میباشد که استفاده از تکنیکهای نوین SC-CO۲ و MAE میتوانند جایگزینهای امیدوار کنندهی روش سنتی جهت استحصال ترکیبات ارزشمند آن باشند.