جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای قریشی نجف آباد
عبدالرحمان دادوند، مهدی نویدبخش، سهیلا قریشی نجف آباد، مسعود بقال نژاد،
دوره ۱۳، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده
در این تحقیق، حرکت و تغییر شکل یک گلبول قرمز در جریان تراکم¬ناپذیر و لزج با استفاده از ترکیب روش شبکه بولتزمن و روش مرز غوطه¬ور شبیه¬سازی می¬گردد. برای حل میدان جریان سیال از روش شبکه بولتزمن و برای شبیه¬سازی دینامیک گلبول قرمز از روش مرز غوطه¬ور استفاده می¬شود. گلبول قرمز به صورت یک مرز ارتجاعی غوطه¬ور در جریان سیال در نظر گرفته می¬شود. مزیت اصلی روش شبکه بولتزمن این است که در آن برخلاف روش¬های متداول دینامیک سیالات محاسباتی که در آنها معادلات دیفرانسیلی حل می¬شوند فقط یک معادله جبری حل می¬شود. همچنین در روش مرز غوطه¬ور میدان جریان سیال با یک شبکه¬بندی اویلری منظم گسسته می¬شود در حالیکه جسم غوطه¬¬ور در مختصات لاگرانژی نشان داده می¬شود. در حالت کلی، نقاط شبکه اویلری بر نقاط لاگرانژی منطبق نمی¬باشند. بر هم کنش بین سیال و مرز غوطه¬ور با استفاده از یک شکل مناسب تابع دلتای دیراک مدل می¬شود. اثرات شرط مرزی عدم لغزش با افزودن یک جمله نیرو به عنوان چشمه به معادلات ناویر-استوکس (در اینجا معادله شبکه بولتزمن) در نظر گرفته می¬شود. در این مطالعه، حرکت چرخشی گلبول قرمز خون در جریان برشی شبیه¬سازی می¬گردد که نتایج حاصل توافق خوبی با نتایج تجربی و عددی موجود دارد.
دوره ۱۷، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
پیامدهای آب زیرزمینی بر یک پروژه ساختمانی بسیار گسترده بوده و بر طراحی سازه ای، برنامه اجرایی و هزینه های کلی پروژه تاثیر میگذارد. با توجه به اینکه در نواحی آب گرفته، مهاربندی و اجرای سازه های نگهبان دشوار است، آب باید از ناحیه گودبرداری به بیرون پمپاژ شود که به این عمل خشکاندازی گفته میشود. عملیات خشک اندازی گاهی منجر به نشست زمین در مناطق اطراف کارگاه شده که با وارد شدن خسارت به ساختمانهای موجود نیز ممکن است همراه باشد. بنابراین ارائه راهکاری مناسب که بتواند با صرف هزینه و زمان کمتر مقدار نشست ناشی از خشکاندازی را کاهش دهد امری ضروری میباشد. راهکار عملی ارائه شده در این پژوهش، استفاده از روش خشکاندازی همزمان با گودبرداری بوسیله تنظیم پمپاژ از چاههای زهکش میباشد. روش مذکور در این پژوهش بر تخمین زمانهای توقف و اجرا و تنظیم مقادیر پمپاژ بر اساس تراز سطح آب مورد انتظار، با استفاده از نرمافزار PLAXIS۲D استوار است. از نتایج روش خشکاندازی همزمان با گودبرداری میتوان به کاهش حدود ۲۰ و ۹ درصدی در نشست ناشی از خشکاندازی و نشست کل در طی عملیات گودبرداری و همچنین کاهش حدود ۲۲ درصدی نشست نامتقارن پی مجاور در این پروژه اشاره کرد. از فواید زیست محیطی روش خشکاندازی همزمان با گودبرداری نیز میتوان به کاهش حدود ۶۸ درصدی مقدار آب خروجی از زمین طی مراحل گودبرداری اشاره کرد و نیز کاهش زمان و هزینه عملیات خشکاندازی از دیگر مزایای روش مذکور میباشد.
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده
دوره ۲۰، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
بیشتر رودخانهها دارای بسترهای ناهموار میباشند که به آنها شکلهای بستر گفته میشود. این شکلها بسته به شرایط هیدرولیکی انواع متفاوتی دارند که باعث ایجاد مقاومت در جریان میشوند. باوجود سالها تحقیق و آزمایش در مورد شکلهای بستر هنوز معادله دقیق و جامعی برای پیشبینی هندسه شکلهای بستر در و برهمکنش آن با جریان بهدست نیامده است. در این پژوهش با هدف بررسی تاثیر هندسه تلماسه بر ساختار جریان، به شبیهسازی عددی حرکت جریان بر روی تلماسهها در مجرای کانال باز پرداخته شد. در همین راستا تعداد ۲۹ شبیهسازی برای مطالعه تاثیر هندسه پنج نوع تلماسه با زوایا و ارتفاعهای متفاوت در شرایط هیدرولیکی مختلف و زبریهای کف گوناگون انجام گردید. به دلیل ضعف مدل آشفتگی RANS در پیشبینی جدایش شدید جریان در این پژوهش از مدل آشفتگی DES برای تلماسههای بزرگ مقیاس و برای شبیهسازی مدل عددی از نرمافزار +STAR-CCM استفاده شده است. جهت بررسی صحت شبیهسازیها، نتایج مدل عددی با نتایج آزمایشگاهی محققین پیشین مقایسه گردید که نشان از دقت خوب مدل عددی دارد. در نهایت فرمولی برای پیشبینی این برهمکنش حاصل شد. نتایج ارزیابی رابطه به دست آمده برای بررسی تاثیر هندسه تلماسه بر هیدرولیک جریان، نشان داد که رابطه ارائه شده با خطای %۱۱.۲۵ و R۲ ۰.۸۶، با توجه به طبیعت کاملا تصادفی تشکیل شکل بستر، دقت خوبی دارد.