جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای قطعی
محمود چهارطاقی، مجتبی قطعی، علی سمائی نیا، هادی کرابی،
دوره ۱۳، شماره ۱۳ - ( ويژهنامه اول ۱۳۹۲ )
چکیده
دمای بالا و خصوصیات متفاوت گاز ورودی می تواند عمل¬کرد توربین یک سیکل توربین گاز را در حین کارکرد کاهش دهد. با توجه به پیچیدگی جریان درون توربین، برای شناخت میدان جریان و دما درون طبقه¬ی توربین نیاز به انجام تحلیل سه بعدی می¬باشد. با گذشت زمان و کارکرد توربین، افزایش زبری سطح پره اجتناب¬نا¬پذیر است. هدف از این مقاله بررسی تاثیر زبری، بر میدان جریان و کارایی توربین گازی با شبیه سازی عددی می¬باشد. در این پژوهش، توربین ، به ¬صورت سه بعدی شبیه¬سازی و نتایج حاصل با نتایج آزمایشگاهی اعتبار¬سنجی گردیده ¬است. سپس تاثیر زبری در پره¬ها بر میدان جریان و عمل¬کرد توربین در پنج نسبت فشار متفاوت مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین به¬منظور تعیین نقش استاتور¬ها و روتور¬ها به تنهایی در کاهش کارایی توربین، در یک زبری خاص¬، ابتدا به طور جداگانه استاتور¬های اول و دوم و سپس روتور¬های اول و دوم مورد بررسی قرار گرفته و سپس این پدیده به طور همزمان بر پره¬ها اعمال گردیده است. نتایج نشان می دهد که کاهش کارایی توربین در زبری کامل تقریباً برابر مجموع کاهش کارایی¬ها در حالت جداگانه است.
محمود چهارطاقی، مجتبی قطعی، علی سمائی نیا، هادی کرابی،
دوره ۱۴، شماره ۱۵ - ( ويژهنامه سوم ۱۳۹۳ )
چکیده
پرههای توربینهای گازی در شرایط مختلف کاری ، تحت تاثیر عواملی نظیر خوردگی داغ، سایش و برخورد ذرات خارجی، تخریب میگردند و بر اثر کاهش عمر کاری آنها، بازده توربین کاهش یافته، نهایتا منجر به تحمیل هزینههای سنگین جهت تعمیرات و جایگزینی پرهها میشوند. هدف از این مقاله بررسی تاثیر خوردگی و آسیبدیدگی پرهها، بر میدان جریان و کارآیی توربین بوسیله شبیهسازی عددی میباشد. به منظور تحلیل رفتار جریان داخلی، حل معادلههای بقای جرم، ممنتوم و انرژی با استفاده از شبیه-سازی عددی توربین در محیط نرمافزار انسیس سی اف اکس صورت گرفته است. در این پژوهش، توربینی دوطبقه و با خنککاری کامل، به صورت سهبعدی، شبیهسازی و نتایج حاصل با نتایج آزمایشگاهی اعتبارسنجی گردیده است. سپس اثرات افزایش لقی نوک پرهی روتورها به همراه کاهش ضخامت ناشی از خوردگی در لبهی حمله و فرار پرهها، بهطور جداگانه، بر میدان جریان و عملکرد توربین، در پنج نسبتفشار واقعی، بررسی شده است. نتایج نشان میدهد که مهمترین عامل کاهش بازده، افزایش لقی نوک پرههای روتور است؛ از طرفی کاهش کارآیی و افزایش ضرایب افت ناشی از آسیبدیدگی لبهی حملهی پرهها، تنها اندکی نسبت به لبهی فرار، تاثیرگذارتر خواهند بود.
فریبرز جلالی، مجتبی قطعی، سید مجید هاشمیان،
دوره ۱۵، شماره ۱۲ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
کاربیدهای سمانته از معمولترین مواد ابزارهای ماشینکاری می باشند. به منظور بهبود فرایند ماشینکاری، سطوح ابزارهای برشی باید در برابر سایش مقاوم بوده، دارای سختی بالا و از نظر شیمیایی خنثی باشند. در سالهای اخیر پوشش های متنوعی به منظور بهبود خواص سایشی ابزارهای کاربید تنگستن ارائه شده اند. در این تحقیق اثر پوشش چند لایه TiN/TiCN/Al۲O۳ بر بهبود فرآیند سوراخکاری چدن گرافیت کروی بررسی شده است. لایه خارجی پوشش از جنسAl۲O۳ انتخاب گردید که دارای مقاومت به سایش بالا بوده و لایه داخلی TiN با چسبندگی عالی به سطح کاربید تنگستن بود. لایه میانی از جنس TiCN انتخاب شد زیرا این لایه سازگازی مناسبی با لایه داخلی و خارجی دارد. در ابتدا متهها از جنس کاربید تنگستن ساخته و سپس پوشش سه لایه روی سطح مته کاربید تنگستن به روش لایهنشانی شیمیایی بخار اعمال شد. میزان سایش مته، صافی سطح و تلرانس سوراخ ماشینکاری شده در شرایط کاری سوراخکاری مورد بررسی قرار گرفت. سطح سایش و ساختار پوشش بوسیله میکروسکپ الکترونی روبشی مورد بررسی قرار گرفت. . ضخامت پوششهای اعمالی ۱۰ میکرومتر بود. نتایج نشان داد پوشش چند لایه تاثیر چشمگیری بر بهبود مقاومت به سایش مته نسبت به مته بدون پوشش داشته است. به علاوه، مشاهده گردید که صافی سطح و تلرانس سوراخکاری با استفاده از مته پوشش دار بهبود یافته است. دلیل این پدیده کاهش سایش و پایداری ابعادی متهها در حین عملیات ماشینکاری است. به علاوه با توجه به ساختار سطح سایش، مشخص شد که مکانیزم سایش مته از نوع سایش خراشیدگی می باشد.
احسان کیومرثی، امیر جلالی، محمود نوروزی، مجتبی قطعی،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده
تهنشینی و تشکیل تودهی سخت ذرات مغناطیسی، پاسخ سیال مگنتورئولوژیکال به میدان مغناطیسی را محدود میکند و میتواند منجر به خرابی دستگاه دربردارندهی سیال مگنتورئولوژیکال شود؛ لذاهمواره بررسی بیشتر روشهای کاهش تهنشینی و عوامل مؤثر بر آن بهمنظور گسترش کاربرد سیالات مگنتورئولوژیکال مورد توجه بوده است. در این مقاله به بررسی برخی پارامترهای مؤثر بر روی پایداری سیالات مگنتورئولوژیکال پرداخته شده است. به این منظور در ابتدا نمونههای سیال موردنظر ساخته شده و میزان تأثیر عوامل مختلفی شامل اثر نوع سیال حامل، غلظت ذرات و روشهای اختلاط سیال مگنتورئولوژیکال بر پایداری آن بررسی گردیده است و اهمیت هریک از این عوامل با استفاده از الگوریتم تاگوچی تعیین و نمونه سیال پایدار برای استفاده در میراگرهای مگنتورئولوژیکال انتخاب شده است. پسازآن با بررسی رفتار رئولوژیکال بهترین نمونه (از دیدگاه ترکیب پایداری و لزجت در حالت بدون میدان)، رابطهای برای تنش تسلیم در میدانهای مغناطیسی مختلف ارائه شده است. این مدل بر پایهی روابط موجود برای تنش تسلیم و برازش مدل هرشل- باکلی با دادههای آزمایشگاهی استخراج گردیده است. نتایج نشان میدهد پایدارترین نمونه پس از ۱۶۸ ساعت دارای ۷% تهنشینی است.این نمونه متشکل از روغن سیلیکون و ۷۰% وزنی پودر آهن با روش اختلاط همزن مکانیکی است. افزودن مقدار ۳% وزنی اسید استئاریک به سیال حامل بهمنظور افزایش پایداری سبب افزایش شدید لزجت سیال حامل تا ۳۹ برابر شده است. بااینوجود، نمونهی بهینه اثر مگنتورئولوژیکال قابل قبولی را نشان میدهد بهطوریکه در میدان مغناطیسی ۱۴۶ KA/m دارای تنش تسلیمی برابر با ۱۵ KPaاست.