جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای قلی‌زاده


دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴- )
چکیده

در این مقاله روشی جدید برای تعیین موقعیت و وضعیت دستگاهی سه بعدی و غیر متعامد نسبت به دستگاه متعامد و دوبعدی دوربین با استفاده از تصویر آن ارائه شده است. به سادگی می¬توان روی اشیاء بسیاری در عالم واقع، سه راستای غیرمتعامد و غیرواقعی بر یک صفحه را مشخص نمود. تصویری که از این دستگاه غیرمتعامد مشخص شده روی اشیاء در اختیار است تصویری دوبعدی در صفحه¬ی دوربین می¬باشد. در این مقاله روابط هندسی برقرار بین برداری روی شیء و تصویر آن که در مقاله [۱۸] ارائه شد مرور می شود. سپس با بکارگیری این روابط برای سه راستای غیرمتعامد دلخواه و غیرواقع بریک صفحه، با حل دستگاهی غیرخطی از ۱۵ معادله، نه مجهول استخراج می شوند. به دلیل اهمیت علامت مجهولات به منظور تعیین طول¬ها و زوایای درست، لازم است که این دستگاه غیرخطی در ۸ حالت اجرا شده و بهترین پاسخ آن انتخاب شود. در مقاله [۱۸] ما مجبور به انتخاب سه بردار متعامد روی شیء هستیم. از آن‌جایی که جهان سه بعدی است در برخی موارد انتخاب هر سه راستای متعامد با طول مناسب در تصویر کار دشواری بوده و مجبوریم سومین بردار را با طول کوتاه انتخاب کنیم و این کار خطای تعیین موقعیت و وضعیت را افزایش می دهد. ولی در این مقاله راستاها را محدود به عمود بودن ننموده و می توان سه راستا را با طول مناسب اختیار نمود و این کار خطا را کاهش می‌دهد                                                                                

دوره ۱۲، شماره ۵۷ - ( مرداد و شهریور ۱۴۰۳ )
چکیده

Copyright: © ۲۰۲۳ by the authors. Submitted for possible open access publication under the terms and conditions of the Creative Commons Attribution (CC BY -NC) license https://creativecommons.org/licenses/by/۴,۰/).
گاو عنبری موجودی است افسانه‌ای با ویژگی‌های خاص که حکایت آن در متون نظم و نثر فارسی بازتابی گسترده دارد؛ به‌طوری ‌که از قدیم‌ترین منابع موجود تا به امروز می‌توان نشانی از آن بازیافت. البته علی‌رغم قدمت این افسانه و اشارات پربسامد مربوط به آن در متون مختلف و نیز برداشت اشتباه از ماهیت آن، مایۀ شگفتی است که تاکنون پژوهش درخوری دربارۀ این موجود انجام نگرفته است. این پژوهش با هدف بررسی منشأ، قدمت و روایت‌های گوناگون این موجود افسانه‌ای و نیز تعیین ویژگی‌های آن براساس منابع و اسناد مختلف، به چگونگی بازتاب حکایت این گاو پرداخته است. نویسندگان با بررسی منابع مختلف، ازجمله عجایب‌نامه‌ها، متون روایی، اساطیری، افسانه‌ای، تاریخی و غیره، مطالب مرتبط با موضوع را گردآوری کرده و به روش توصیفی ـ تحلیلی و با استفاده از مطالعۀ کتابخانه‌ای و فیش‌برداری، دسته‌بندی و تحلیل کرده‌اند. از یافته‌های این پژوهش ارائۀ سیر تاریخی این حکایت و تغییرات مربوط به آن در متون دوره‌های مختلف و نیز تعیین هویت این گاو و تمییز آن از حیوانات مشابه و گاو دریایی واقعی است.

 
نعیم اکبری شاه خسروی، علی قلی‌زاده، رضا محمدی، میلاد سعیدی فر، مهدی احمدی نجف آبادی،
دوره ۱۶، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

کامپوزیت‌های پلیمری تقویت شده با الیاف، علی‌رغم داشتن خواص مکانیکی مطلوب همچون نسبت استحکام به وزن و سفتی بالا، مستعد ایجاد انواع خرابی‌ها هستند. در این پژوهش، با استفاده از روش‌های نشرآوایی و المان محدود، مکانیزم‌های مختلف خرابی در نمونه‌های سوراخ‌دار شیشه/ اپوکسی تحت بارگذاری کششی بررسی می‌شوند. خرابی‌های مورد بررسی در این پژوهش عبارتند از: ترک خوردگی ماتریس، جدایش الیاف از ماتریس و شکست الیاف. بدین منظور ابتدا نمونه‌های سوراخ‌دار استاندارد شیشه/اپوکسی با دو نوع لایه چینی [۰]۵S و [۹۰]۵S تحت بارگذاری کششی قرار گرفتند. سپس با استفاده از روش نشرآوایی و روش المان محدود مکانیزم‌های خرابی در نمونه‌ها‌ شناسایی شده و درصد هر مکانیزم خرابی به صورت کمی تعیین می‌شود. در روش نشرآوایی از تبدیل موجک برای تعیین درصد مکانیزم های خرابی استفاده شده است. سپس از روش المان محدود به منظور صحت‌سنجی نتایج تبدیل موجک استفاده می‌شود. در شبیه‌سازی المان محدود از معیار خرابی هشین برای تعیین مقدار کمی مکانیزم‌های خرابی‌ استفاده شد. با توجه به تطابق قابل قبول نتایج روش نشرآوایی و روش المان محدود، می‌توان از روش نشرآوایی به منظور تعیین خرابی‌ها در سازه‌های کامپوزیتی و تخمین عمر باقی‌مانده سازه‌ها استفاده نمود.
علیرضا قلی‌زاده، مجید الیاسی، محمدجواد میرنیا، روح‌الله جماعتی،
دوره ۲۰، شماره ۹ - ( شهریور ۱۳۹۹ )
چکیده

قطعات دوفلزی، به‌علت خواص آنها به ویژه استحکام به وزن بالا، خواص مکانیکی بهتر و در عین‌حال کاهش هزینه و کاهش وزن نسبت به قطعات تک‌فلزی، کاربردهای زیادی در صنایع شیمیایی، نفتی، مبدل‌های حرارتی و مخازن تحت فشار دارند. از بین فرآیندهای مختلف که برای تولید این قطعات کاربرد دارند، اکستروژن به‌دلیل ایجاد تنش فشاری و امکان ایجاد پیوند متالورژیکی یک انتخاب مناسب برای شکل‌دهی قطعات دوفلزی است. در پژوهش حاضر، تاثیر دما بر تولید قطعات دوفلزی در حالت مس پوسته و آلومینیوم هسته به‌روش اکستروژن مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش، نحوه اتصال دولایه فلز برای نسبت کاهش ضخامت ۴۵% برای سه دمای ۲۰۰، ۳۰۰ و C˚۴۰۰ انجام شد. همچنین خواص مکانیکی با استفاده از آزمون کشش تک‌محوره و ریزساختار با عکس‌برداری از فصل مشترک با استفاده از میکروسکوپ‌های نوری و الکترونی روبشی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که در نسبت کاهش ضخامت ۴۵% در دمای C˚۲۰۰ اتصال قابل قبولی میان دو لایه به وجود نیامد و پس از فرآیند و برش قطعه، دو لایه از هم جدا نشدند ولی اتصال ضعیفی برقرار شد. تصاویر میکروسکوپی در دمای C˚۳۰۰ نشان داد که این دما، آستانه اتصال دو لایه بوده و در نهایت در دمای C˚۴۰۰ اتصال مناسب‌تری در فصل مشترک قطعه دوفلزی به‌دست‌آمد.


دوره ۲۳، شماره ۵ - ( ۸-۱۴۰۲ )
چکیده

بتن پودری واکنش‌زا (RPC) یکی از بتن‌های فوق‌توانمند با خصوصیات مکانیکی برتر است که با استفاده از سیمان و مصالح پودری بسیار ریزدانه همچون ماسه کوارتزی، میکروسیلیس، مقادیر کم نسبت آب به سیمان، فوق روانکننده و الیاف فولادی ساخته میشود. هدف پژوهش حاضر، ارزیابی آزمایشگاهی تأثیر استفاده از انوع مختلف الیاف فولادی صنعتی با اندازهها (قطرها)ی مختلف و درصدهای مختلف بر خواص مقاومتی RPC و تعیین یک سری روابط تجربی برای تخمین آنهاست. به همین منظور با تهیه سه نوع الیاف فولادی با قطرهای کوچک (گروه ۱)، متوسط (گروه ۲) و بزرگ (گروه ۳) و ساخت تعدادی نمونه RPC با استفاده از مصالح معدنی بومی، خصوصیات مقاومتی این نوع بتن شامل مقاومت‌های فشاری، خمشی و کششی در سنین مختلف تعیین شد. نتایج آزمون‌های مقاومت فشاری نشان داد که با کاهش قطر الیاف فولادی، مقاومت فشاری ۲۸ روزه نمونه‌های RPC افزایش چشمگیری داشته و برابر با ۴۲۳,۵ مگاپاسکال تعیین شد. بهطوریکه در مقایسه با نمونه شاهد (بدون الیاف)، مقاومت فشاری با رشد ۲۹,۱۱ درصدی همراه است. همچنین مقدار بهینه الیاف فولادی متوسط جهت دستیابی به RPC با بیشترین مقاومت، ۲ درصد تعیین شد. نتایج آزمون‌های مقاومت خمشی نشان داد که مقدار ۲ درصد الیاف فولادی گروه ۱ (با قطر کوچک) و گروه ۲ (با قطر متوسط) و مقدار ۳ درصد الیاف فولادی گروه ۳ (با قطر بزرگ) به‌عنوان مقادیر بهینه درصد الیاف فولادی جهت رسیدن به حداکثر مقاومت خمشی در RPC می‌باشند. بهطوریکه مقاومت خمشی ۲۸ روزه نمونه‌های RPC بهترتیب حاوی ۲، ۲ و ۳ درصد الیاف فولادی گروههای ۱، ۲ و ۳ به‌ترتیب برابر با ۴۰,۹، ۴۴.۶ و ۳۹.۱ مگاپاسکال بدست آمد. بیشترین مقاومت کششی نمونه‌های RPC حاوی ۱، ۲ و ۳ درصد الیاف فولادی گروههای ۱، ۲ و ۳ در مقایسه با نمونه شاهد، بهترتیب با رشد ۶۱,۲۵، ۶۶.۴۲ و ۶۸.۲۱ درصدی همراه بوده است. همچنین نتایج آزمون‌های مقاومت کششی نشان داد که افزودن الیاف فولادی گروه ۲ (متوسط) در مقایسه با دو گروه دیگر (کوچک و بزرگ)، تاثیر بیشتری بر درصد رشد مقاومت کششی نمونه‌های RPC داشته است.


صفحه ۱ از ۱