جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای لکزیان
حمید پرهیزکار، اصغر ابراهیمی، الیاس لکزیان،
دوره ۱۶، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده
در پژوهش حاضر یک حلگر دیاسامسی مورد استفاده قرار میگیرد تا اثرات افزایش دمای دیوارهها و جایگذاری صفحات پیشگرم را بر پارامترهای عملکردی سیستمهای میکروپیشرانش مورد بررسی قرار دهد. حلگر با استفاده از عدد نادسن موضعی که بر مبنای گرادیان تغییرات خواص سیال است، رژیم جریان پیوسته و رقیق را مجزا مینماید. شرایط مرزی ورودی و خروجی بر اساس روش مشخصهها تعیین میشود. به منظور تضمین دقت شبیهسازی، ابعاد سلولها، تعداد ذرات در هر سلول و مطالعه شبکه انجام میگیرد. سه سیستم میکروپیشرانش مورد بررسی قرار میگیرد. در هر سه نوع، سیستم، شامل یک کانال و یک نازل همگرا-واگرا است. سیستم اول یک میکروپیشرانش گاز سرد، سیستم دوم یک میکروپیشرانش با دیوارههای کانال پیشگرم و سیستم سوم یک میکروپیشرانش حاوی صفحات پیشگرم در داخل کانال است. سیستم اول به عنوان حالت مرجع درنظر گرفته میشود و دوسیستم دیگر با آن مقایسه میشوند. در میکروتراستر دوم، افزایش دمای دیوارهها باعث افزایش سرعت جریان خروجی و ضربه مخصوص میشود. در سیستم سوم صفحات پیشگرم منجر به افزایش دمای جریان پایین دست شده و ضربه مخصوص نیز افزایش مییابد. مقدار تراست برای سیستم سوم به دلیل کاهش قابل ملاحظه دبی جرمی کاهش مییابد در حالیکه دبی جرمی میکروپیشرانش نوع دوم نسبت به نوع سوم کمتر کاهش پیدا میکند و تراست آن در مقایسه با سیستم اول و سوم افزایش مییابد. بنابراین میکروپیشرانش دوم پارامترهای عملکردی بالاتری نسبت به بقیه دارد. همچنین مشاهده میشود که افزایش دمای دیوارهها در تراستر نوع دوم باعث کاهش حساسیت نیروی پیشران و ضربه مخصوص به افزایش دما میشود.
اسماعیل لکزیان، مریم فروزان،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
در مطالعه حاضر به بررسی و تحلیل انتروپی در لایه مرزی سیال مغناطیسی بر روی صفحه تخت در حال کشش با اعمال شار حرارتی متغیر و در حضور میدان گرمایی و مکش ثابت پرداخته شده است. جریان سیال تحت تاثیر میدان مغناطیسی یکنواخت قرار دارد. معادلات حاکم شامل معادلات پیوستگی، مومنتم و انرژی میباشند. به کمک حل تشابهی بلازیوس، معادلات حاکم از معادلات دیفرانسیل معمولی غیرخطی به معادلات دیفرانسیل خطی تبدیل گردیده و سپس به روش رانگکوتا مرتبه چهارم حل شدهاند. به منظور اعتبارسنجی، نتایج مطالعه حاضر و نتایج مطالعات چاپ شده پیشین مقایسه شده و تطابق کامل مشاهده گردید. عدد بیژن به عنوان پارامتر معیار طراحی در مطالعه کیفی جهت بررسی فرآیند خنککاری در فرآیندهای پوششدهی قطعات صنعتی معرفی شده است. تاثیرات پارامترهای مکش، شار حرارتی، مغناطیس، پارامتر عدد پرنتل و پارامتر منبع گرمایی به صورت مجزا بر سرعت، دما و انتروپی تولیدی بیبعد و عدد بیژن ترسیم شده است. نتایج نشان میدهد؛ با افزایش پارامترهای عدد پرنتل، مکش، منبع گرمایی، مغناطیس و پارامتر مربوط به شار حرارتی مقدار عدد بیژن به ترتیب کاهش، کاهش، افزایش، کاهش و کاهش مییابد. از نتایج مطالعه حاضر جهت بهبود فرآیند خنک-کاری پس از پوششدهی قطعات صنعتی استفاده نمود.
علیرضا ربیعی، الیاس لکزیان، امیرحسین حسین، فرهاد قدک، محسن نهاله گاه،
دوره ۲۲، شماره ۹ - ( شهریور ۱۴۰۱ )
چکیده
در مقاله حاضر به بررسی آزمایشگاهی میدان جریان در پاییندست یک ملخ جلوبرنده در اعداد رینولدز کم و در شرایط عملکرد استاتیکی (سرعت پروازی صفر) پرداخته میشود. این ملخ، قابلیت استفاده در پرندههای بدون سرنشین را دارد. قطر ملخ ۵۶ سانتیمتر است و در دورهای ۲۵۵۰ تا ۵۶۷۰ دور بر دقیقه مورد آزمایش قرار میگیرد. نتایج آزمایش نشان میدهد که افزایش دور ملخ باعث افزایش سرعت القایی جریان میشود. ضریب چرخش جریان و ضریب جریان محوری در دورهای مختلف، با افزایش شعاع ملخ کاهش مییابد. نتایج تجربی سرعت مطلق جریان چرخشی در پاییندست لبه فرار ایرفویل پره ملخ نشان میدهد که در شرایط استاتیکی، توزیع شعاعی سرعت با دقت مناسبی شبیه به تئوری گردابه آزاد جریان است. برای تغییرات نسبت چرخش جریان و ضریب جریان محوری در پایین دست پره ملخ در شرایط استاتیکی به ازای r/R<۰,۸ روابط نیمهتجربی پیشنهاد شده است. همچنین ملخ به صورت عددی شبیهسازی شده است. درصد انحراف معیار نسبی نتایج عددی و تجربی در نیروی جلوبرنده ملخ ۴/۰ درصد و درصد انحراف معیار نسبی در توان مصرفی ۱/۴ درصد است. مقدار ضریب نمایی n برای پیش بینی عددی سرعت محوری پشت پره ملخ در شرایط استاتیکی تا محدوده ۸۰ درصدی شعاع پره ملخ، با نتایج تجربی دارای ۷/۷ درصد انحراف معیار نسبی است.