۳۳ نتیجه برای مجیدی
دوره ۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده
مطابق نظریه گفتمان، حقایق و رویدادها از طریق گفتمان و مجموعهای از معناها، تصورها، استعارهها و غیره بازنمایی میشوند. در این معنا، زبان، حقیقت را ایجاد میکند و تغییر میدهد؛ به این معنا که با زبان میتوان برداشتهای متنوعی از یک رویداد داشت و به دنبال آن مجموعه متفاوتی از گفتمآنها حاصل میشود؛ بنابراین، جهان اجتماعی محصول گفتمآن ها است. این موضوع، بر اساس نظریه برساختگرایی اجتماعی که در نقطه مقابل ذاتگرایی، ساختار واقعیت را جدا از ذهن انسان نمیداند، به این معنی است که برخی پدیدههای اجتماعی مانند برخی جرایم ساخته و پرداخته ذهن بشر و تحت تأثیر شرایط زمانی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی خاص تولید میشوند و نمیتوان جز در موارد خاص به عنوان یک واقعیت قدسی و تغییر ناپذیر به آن نگریست. بر این اساس، این پژوهش که از نظر نوع، کیفی و به لحاظ روش توصیفی ـ تحلیلی است، با به کارگیری روش تحلیل گفتمان و به منظور تشریح و بازبینی فهمهای بدیهی انگاشته شده در خصوص قانون حمایت از کودکان و نوجوانان (مصوب ۱۳۸۱) به دنبال بررسی امکان برساختزدایی از تعریف کنونیِ پدیده کودکآزاری (تجدیدنظر) و افزودن بر قلمرو مصداقی آن است. مهمترین نتیجه تحقیق حاکی از آن است که بیشتر جرایم و از جمله کودکآزاری و حتی تجویز کودکهمسری (موضوع ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی)، برساختههای اجتماعی قدرتمند و ماهرانه از واقعیتهای اجتماعیاند که پیوسته امکان برساختزدایی از آنها امکانپذیر است تا از این طریق، مجالی سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به دیگر برساختههای ممکن از آن پدیده داده شود که قرابت بیشتری با نفع عامه داشته باشد.
دوره ۲، شماره ۷ - ( بهار ۱۳۸۴ )
چکیده
این مقاله به بررسی ریخت شناسانه داستان شیخ صنعانپرداخته است.نخست به تعریف ریخت شناسیپرداخته و سپسداستان را از منظر ریختشناسی تجزیه و تحلیلکردهاستوبه: قهرمانان داستان، خویشکاریهای قهرمانان، زمان ،مکان، انگیزشها، وحرکتها تقسیم نموده است.پس از تجزیه و تحلیل، این داستان با داستانهای مشابه از نظر ساختار مقایسه شده است از جمله پنج داستان:(عبدالرزاقصنعانی،ابوعبداللهاندلسی،راقاللیل،مؤذنبلخ،ولیسمرقندی)وشباهتهاوتفاوتهای اینداستانها با داستان مورد بحث بررسی شدهاست که طبق این بررسی دو داستان نخست بویژه داستان عبدالرزاق صنعانی بسیار از نظر ساختارهماننداستوداستانهای دیگر با داشتن شباهتهای اندک تفاوتهای چشمگیری با ساختار داستان شیخ صنعان دارد.
دوره ۵، شماره ۲۰ - ( تابستان ۱۳۸۷ )
چکیده
یکی از بهرههای پژوهش در دیوان شاعران گذشته، غنیتر شدن دایره لغات و واژگان است. بدون بررسی و مطالعه تمام آثار ادبی، حتی آثار ادبی غیرمشهور، تهیه فرهنگ لغتی کامل و جامع غیر ممکن است. لذا نویسنده، که به کار تحقیق در دیوان بدر شروانی شاعر قرن هشتم و نهم در منطقه قفقاز مشغول است در این نوشته به بررسی واژگانی از دیوان این شاعر میپردازد که در فرهنگهای فارسی نیست و یا در فرهنگها از جمله لغتنامه دهخدا معنی آن ذکر شده است، بدون اینکه شاهدی از شعر یا نثر برای آن آمده باشد. تلاش بر این بوده است که برای لغاتی که شاهد ندارد، شواهدی از دیوان بدر بیاید و واژههایی را که در فرهنگهای فارسی نبوده است در منابع دیگر از جمله فرهنگهای عربی و ترکی موجود یا دیوان شاعران دیگر یافته شود. با وجود این، بعضی از واژهها پیدا نشد و به همین دلیل این لغات با توجه به شعر خود شاعر معنی شده است.
دوره ۶، شماره ۸ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده
گرایش ادیبان به رنگهای مختلف بیانگر بازتابهای مختلف روانی در آنان است. آزمایش ماکس لوشر از برترین آزمایشهای شخصیتشناسی در روانشناسی به شمار میآید. این پژوهش با کمک نظریه لوشر تحلیل شد و به روش توصیفی- تحلیلی به شناخت شخصیت احمد مطر و میرزاده عشقی پرداخته است. قرمز با فراوانی ۱۹۵ در مرتبه اول اشعار مطر قرار دارد. با توجه به نظریه لوشر، مطر فردی پرتلاش وخواهان آرامش است. او کنترل دقیق بر روابط عاطفی خود دارد، به سختی به کسی اعتماد میکند و از رنگها برای بیان تبعیضهای جامعه خود کمک میگیرد.
در اشعار عشقی زرد وسفید با فراوانی ۳۰۶ در مرتبه اول قرار دارد. نتایج نشان میدهد وی به دنبال راه فراری برای خارج شدن از سختیهای جامعه خود میگردد و علاقه وافری به تجربههای جدید دارد. او میخواهد به مقام بلندی رسیده و مورد احترام دیگران قرار گیرد، هرگز آرام و قرار ندارد و برای رسیدن به بلند پروازیهای خود به محیط بیرونی خود فشار وارد میسازد.
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۹ )
چکیده
چکیده- خزش، تغییر شکل مصالح تحت تنش ثابت با گذشت زمان است. برای مطالعه خزش مصالح
سنگریزه ای، مصالح سه سد در حال ساخت در ایران انتخاب و این مصالح در دستگاه ادومتر بزرگ مقیاسی که
برای این تحقیق طراحی و ساخته شد تحت آزمایش قرار گرفت. با مقایسه نرخ خزش این مصالح با میزان
شکست ذرات و مقاومت سایشی نمونه ها در آزمایش لوس آنجلس رابط های بین این سه پارامتر مشاهده شد.
بنابراین به آزمایش ساده لوس آنجلس می توان تخمی نهایی از رفتار مصالح سنگریزه ای به ویژه پارامترهای
شکست ذرات و خزش به دست آورد. بر اساس نتایج به دست آمده از آزمایش های انجام شده در این تحقیق،
رابطه ای تجربی بین پارامترهای خزش و شکست ذرات با نتایج آزمایش لو سآنجلس ارائه شده است.
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده
اهداف: هدف از پژوهش حاضر، سنجش میزان پایداری اجتماعی در بافتهای ناکارآمد شهری و تبیین مولفههای آن در بافت تاریخی و حاشیهنشین شهر اردبیل به مثابه دو نمونه از بافتهای ناکارآمد شهری است.
روشها: دادههای پژوهش در سال ۱۳۹۷ با روش کتابخانهای و پرسشنامه گردآوری شد و با روش T تکنمونه، تحلیل عاملی و تحلیل رگرسیون، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نمونه مورد بررسی شامل ۲۰۰ نفر از ساکنان بافت تاریخی و ۲۰۰ نفر از ساکنان بافت حاشیهنشین شهر اردبیل بود که به روش خوشهای نمونهگیری شدند.
یافتهها: مولفههای پایداری اجتماعی در هر دو بافتِ مورد مطالعه، وضعیت نامناسبی دارد. با این حال، بافت حاشیهنشین نسبت به بافت تاریخی دارای وضعیت نامناسبتری بود. براساس نتایج تحلیل عاملی، عوامل بهبود پایداری اجتماعی در زیرمجموعه چهار عامل اصلی قرار میگیرند که این چهار عامل در مجموع ۶۳ تا ۶۸% واریانس متغیر وابسته یعنی پایداری اجتماعی را تبیین میکنند. همچنین اثرگذاری عوامل در هر یک از پهنهها بهطور معنیداری متفاوت بود. بهطوریکه مهمترین عامل موثر بر پایداری اجتماعی در بافت تاریخی، عامل سرمایه اجتماعی است که توسط متغیرهایی مانند مشارکت اجتماعی، تعاملات اجتماعی، اعتماد اجتماعی و هویت جمعی توضیح داده میشود. در مقابل، مهمترین عامل موثر بر پایداری اجتماعی در بافت حاشیهنشین، برخورداری از امکانات رفاهی- زیرساختی است که توسط متغیرهایی مانند کیفیت مسکن، امنیت و دسترسی به خدمات عمومی تبیین میشود.
نتیجهگیری: نتیجه نهایی این بود که وجود تفاوتهای ذاتی بین بافتهای تاریخی و حاشیهنشین، لزوم تدوین طرحهای بازآفرینی جداگانه را برای هر یک، متناسب با ویژگیهای آنها میطلبد.
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۳۹۹ )
چکیده
تدریس زبان عربی از طریق بازی، یکی از بهترین راهها برای افزایش انگیزه و یادگیری دانشآموزان است. هدف اصلی این مقاله، بررسی تأثیر بازیهای آموزشی عربی بر یادگیری و انگیزۀ درونی و بیرونی
دانشآموزان مدارس دخترانۀ شهرستان ساوه است که با روش نیمهآزمایشی از نوع پیشآزمون ـ پسآزمون با گروه گواه انجام شد. جامعۀ آماری شامل دانشآموزان پایۀ هفتم دو مدرسه در شهرستان ساوه به تعداد ۲۱۰ نفر بود که بهصورت تصادفی، ۳۰ نفر در گروه آزمایش و ۳۰ نفر در گروه گواه قرار گرفتند. ابزار گردآوری دادهها شامل پرسشنامۀ اصلاحشدۀ انگیزش تحصیلی هارتر (۱۹۸۱) و پرسشهای استاندارد محققساخته بود. آموزش مبتنی بر بازی در ۴ جلسۀ ۳۰ دقیقهای انجام شد. بازیها بهصورت الکترونیکی و محققساخته و برای دستیابی به اهداف آموزشی ترجمهای برخی دروس عربی هفتم طراحی شده بودند. ارزیابی علمی بهکمک دو آزمون همتا بهصورت کمّی انجام شد. متغیر انگیزه با استفاده از پرسشنامۀ اصلاحشدۀ هارتر بهروش لیکرت محاسبه شد. دادههای بهدست آمده با روش t گروههای مستقل در نرمافزار اس.پی.اس.اس. تجزیه و تحلیل شدند. نتایج حاصل نشان داد که تدریس زبان عربی از طریق بازی بر یادگیری و انگیزۀ دانشآموزان تأثیر معناداری ندارد.
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( زمستان ۹۰ ۱۳۹۰ )
چکیده
مطالعات اخیر نشان می دهد که عامل وفور منابع در کشورهای صاحب منابع غنی باعث کندی رشد اقتصادی در این کشورها شده است؛ همچنین مروری بر ادبیات رشد اقتصادی نشان می دهد که توسعه انسانی و کیفیت نهادها و زیر ساخت های اجتماعی ازعوامل مهم تأثیرگذار بر روی رشد و توسعه اقتصادی محسوب می شود.
در این مطالعه، سعی شده است که با استفاده از داده های تابلویی، اولا پدیده بلای منابع آزمون شود و سپس عوامل مؤثر بر آن و نحوه تأثیرگذاری آنها مورد بررسی قرار گیرد. از عوامل متعدد مؤثر که در مطالعات موجود گزارش شده است، تمرکز اصلی بر روی توسعه انسانی و کیفیت نهادها خواهد بود.
نمونه انتخابی برای این مطالعه، دو گروه کشورهای صادرکننده عمده نفت خام (اقتصادهای نفتی) و دیگر کشورهای صادرکننده نفت خام (اقتصادهای غیر نفتی) طی دوره ۲۰۰۶-۱۹۹۶ مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.
نتایج به دست آمده نشان می دهد که پدیده بلای منابع در کشورهای نفتی مشاهده می شود. با توجه به مدل برآورد شده برای هردو گروه و مقایسه آنها، می توان علت وقوع این پدیده را به ضعف در نهاد ها و زیرساخت های اجتماعی و سطح توسعه انسانی، مربوط دانست.
دوره ۱۳، شماره ۶۰ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده در این پژوهش، تاثیر نوع امولسیفایر (Tween ۸۰، Tween ۶۰، Tween ۲۰، کازئینات سدیم، WPC و WPI)، نسبت امولسیفایر (Tween ۸۰) به فاز روغنی (اسانس روغنی پوست پرتقال) در هشت سطح (۱، ۵/۱، ۷۵/۱، ۲، ۲۵/۲، ۵/۲، ۷۵/۲ و ۳ : ۱) و امکان بهکارگیری شکل کامل، بخش محلول و نامحلول دو نوع صمغ بومی (صمغ فارسی و کتیرا) بهصورت تکی و ترکیبی در فرمولاسیون، بر تشکیل و برخی ویژگیهای نانوامولسیونهای تهیه شده از اسانس روغنی پوست پرتقال بررسی شد. برای تولید نانوامولسیونها از روش امولسیونسازی با فراصوت استفاده شد و میانگین اندازه قطرات (Z-average)، شاخص بسپاشیدگی (PDI)، گرانروی، رفتار جریانی نانوامولسیونها، پایداری فیزیکی فرمولاسیونهای منتخب در دمای ˚C۲۵ به مدت ۹۰ روز و همچنین مقدار انرژی مصرفی در طی فرایند بررسی شد. نتایج نشان داد که غلظت امولسیفایر یا نسبت امولسیفایر به فاز روغنی (Surfactant-to-oil ratio, SOR) تاثیر معنیداری (۰۰۰۱/۰P<) بر ویژگیهای اندازهگیری شده داشتند و نمونههای تولید شده با نسبت ۱:۲ (امولسیفایر : اسانس) کمترین مقدار Z-average را دارا بودند. در ضمن، امکان حذف امولسیفایر (Tween ۸۰) با جایگزینی آن توسط صمغها و امولسیفایرهای پروتئینی برای تشکیل نانوامولسیون پایدار میسر نگردید. در ادامه مشخص شد که تنها بخش محلول صمغ فارسی و کتیرا (بهصورت تکی و ترکیبی) قابلیت بهکارگیری در ساختار و تشکیل نانوامولسیونهای پایدار را داشتند و حضور آنها در فرمولاسیون تاثیر معنیداری (۰۰۰۱/۰P<) بر ویژگیهای اندازهگیری شده داشت. همچنین، رفتار جریانی نانوامولسیونهای تولید شده نیوتنی بود و تاثیر مدت زمان نگهداری بر مقدار Z-average نمونهها نیز معنیدار بود (۰۰۰۱/۰P<).
دوره ۱۴، شماره ۷۱ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
در دهه گذشته تلاش زیادی جهت به کارگیری پوششهای زیست تخریبپذیر به جای پلیمرهای سنتزی صورت گرفته است. در این تحقیق از ژلاتین برای تولید فیلم خوراکی استفاده شد و جهت تقویت خصوصیات مثبت و تضعیف ویژگیهای منفی سطوح مختلفی از کربوکسی متیل سلولز(CMC[aj۱] [M,۲] ) (۰و۲۵و۵۰و۷۵و۱۰۰درصد[aj۳] [M.۴] (وزنی/وزنی)) در فرمولاسیون به کار رفت و خصوصیات فیزیکی و مکانیکی فیلمهای تولیدی مورد ارزیابی و مطالعه قرار گرفت و در نهایت فرمولاسیون بهینه انتخاب شد. بر اساس نتایج بدست آمده از آزمون شفافیت فیلم های بدست آمده مشخص شد که بیشترین شفافیت مربوط به فیلم حاوی ۱۰۰ درصد CMC و کمترین شفافیت مربوط به فیلم ۱۰۰ درصد ژلاتین بود. افزایش درصد ژلاتین تاثیر معنیدار (p<۰.۰۵) و همسو بر روی حلالیت فیلم تولیدی داشت در صورتی که با افزایش سهم CMC در فیلم این صفت کاهش پیدا کرد. ارزیابی نتایج مربوط به نفوذ بخار آب [aj۵] [M.۶] که یکی از مولفههای مهم در صنایع بستهبندی است نشان داد که با افزودن CMC به فرمولاسیون فیلم تولیدی در برابر نفوذ بخار آب مقاومت بیشتری از خود نشان داد. ژلاتین به شدت باعث کاهش درصد کشش فیلم شد در صورتی که افزودن CMC نتیجه عکس داد. از طرف دیگر با افزایش درصد ژلاتین مقاومت به کشش به صورت معنیداری زیاد شد ولی افزایش سهم CMC باعث کاهش مقاومت اولیه کشش شد. در نهایت بهینهسازی آمار و ارقام این تحقیق نشان داد که بهترین فیلم مربوط به نمونهای بود که نسبت ژلاتین به CMC در آن ۵۰/۵۰ بود.
[aj۱]موارد این چنینی برای اولین بار تعریف می شود و مخفف آن در پرانتز گذاشته می شود
[M.۲]کاملا درست است، اصلاح شد.
[aj۳]درصد بر اساس چه چیزی است
[M.۴]اصلاح شد. ممنونم
[aj۵]جمله بندی اشکال دارد
[M.۶]اصلاح شد. متشکرم
دوره ۱۴، شماره ۷۲ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
بستهبندی مواد غذایی نقشی محوری را در کارزار تبلیغات معرفی آنها به بازار دارد و به عنوان یک عامل تاثیرگذار در قیمتگذاری محصول و ابزاری برای ایجاد تاثیر در ذهن مصرف کننده ایفای نقش میکند. باید با بستهبندی محصول به عنوان یکی از ابزارهای ارزشمند در ارتباطات بازاریابی امروز رفتار شود. پژوهش حاضر با هدف واکاوی تصمیم خرید مصرف کننده و شناسایی اجزای آن بطور خاص از منظر بستهبندی محصول و همچنین بررسی تاثیر سطح درگیری ذهنی مصرفکننده با محصول بر این اجزا صورت پذیرفت. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی و در بحث شناسایی اجزای تصمیم خرید پیمایشی و در بخش بررسی تأثیر سطح درگیری از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق کلیه مصرف کنندگان سوهان خریدار این محصول در شهر قم بودهاند که به روش نمونهگیری تصادفی و بر اساس فرمول کوکران تعیین شده اند. تعداد ۲۴۳ پرسشنامه تکمیل شده به کمک آزمونهای آماری تی تک نمونهای و همبستگی پردازش شدند. نتایج آزمونها بیانگر اهمیت جنس بستهبندی، اطلاعات روی بستهبندی و برند محصول به عنوان اجزای تصمیم خرید مصرفکننده از منظر بستهبندی بوده و اندازه بسته بی اهمیت بوده است. همچنین نتایج نشان داد سطح درگیری ذهنی مصرفکننده با محصول بر جنس بستهبندی، اطلاعات روی بستهبندی و برند محصول به عنوان اجزای تصمیم خرید وی نقش دارد.
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۰ )
چکیده
چکیده
امروزه تحول شگرفی که در نظام پولی و بانکی جهانی به واسطه انقلاب فناوری اطلاعات و ارتباطات به وجود آمده، آثار عمیقی بر زندگی اجتماعی و اقتصادی افراد گذاشته وهمزمان حوزه¬ مقررات ضد پولشویی کنونی را با چالش جدید مواجه کرده است. دسترسی به بانکداری الکترونیکی و شبکه های اینترنتی، حاشیه امن مناسبی را در اختیار پولشویان قرار داده است. این مقاله درصدد پاسخگویی به این پرسش است که بانکداری الکترونیکی چه تأثیری بر فرایند پولشویی دارد. با این فرضیه که بانکداری الکترونیکی موجب تسهیل ارتکاب جرم پولشویی گردیده، روش های جدیدی را جهت ارتکاب این جرم پدید آورده است، با بررسی تجارت و بانکداری الکترونیکی و ویژگی ها این دو، شیوه های پولشویی الکترونیکی، فنون رایج و مدرن برای ارتکاب پولشویی الکترونیکی مطرح و فرایند پولشویی سنتی با پولشویی مدرن مورد مقایسه واقع شده است. در همین راستا توصیه های گروه کار اقدام مالی برای مبارزه با پولشویی الکترونیکی مطرح می شود. نتیجه آن که فناوری اطلاعات و ارتباطات اگر در بستری ناامن ارائه شود، می تواند با گسترش و تحول پولشویی، شیوه های ارتکاب آن را توسعه دهد و تسهیل کند. بنابراین، ضرورت دارد که در تدوین سیاست اقتصادی، مالی و جنایی این موضوع مد نظر قرار گیرد.
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۳ )
چکیده
در دستور واژی ـ نقشی بر مبنای رویکرد برزنن و همکاران (۲۰۱۶) بهکارگرفتن ابزار صرفی و یا ساختی برای نشاندادن نقش موضوعها، سبب بازنمایی متفاوت نقشهای گفتمانی دستوریشده در زبانها میشود. علاوهبرآن، در این نظریه نقشهای موضوعی بهصورت موضعی در یک بند تعیین میشوند که این امر نیز سبب بازنمایی متفاوت عناصر گفتمانی دستوریشده در جملات مرکب طی فرایند مبتداسازی ضمیر گذار و ناگذار میشود. ازاینرو، هدف از این پژوهش ضمن بررسی چگونگی تعیین نقشهای فاعل و مفعول در زبان فارسی، بررسی مبتداسازی ضمیر گذار و ناگذار در جملات مرکب زبان فارسی در چارچوب مذکور با اتخاذ روشی توصیفی ـ تحلیلی است. یافتهها نشانمیدهند در ساخت نقشی گروه اسمی مفعولی مبتدای ضمیر گذار و گروه اسمی فاعلی مبتداسازیشده در بند بالاتر دارای نقش گفتمانیاند. در بند پایینتر ضمیر واژهبستی و وند تصریفی فعل (شناسه) نقش موضوعی را ایفا کرده و با نقش گفتمانی بهصورت ارجاعی بر طبق شروط خوشساختی مطابقه پیدا کردهاند. در ساخت سازهای، شناسه بهعنوان جزء صرفی برخلاف ضمیر واژهبستی فعل فاقد گرهای مستقل است. در ساخت نقشی، مشخصۀ معنایی نقش مفعول «رایی» در ارزش نقش مبتدا در بند بالاتر قرار میگیرد و مبتدا توسط پساضافۀ «را» دارای حالت مفعولی است. اما بهدلیل آنکه نقشهای موضوعی بهصورت موضعی در یک بند تعیین میشوند، در ساختسازهای برای رعایت شروط خوشساختی بر مبنای اصل اقتصاد، در جایگاه متعارف گروه اسمی بند پایینتر مقولۀ تهی بهصورت برونمرکز ملزم شده است.
مفعول بدون پساضافۀ «را» نیز رفتاری مشابه دارد، با این تفاوت که فاقد ابزار صرفی برای تعیین نقش مفعول است. ازاینسو، در ساخت سازهای بهصورت درونمرکز مقولۀ تهی در گروه فعلی بند پایینتر درنظر گرفته شده است.
محمد طاهای ابدی، میلاد مجیدیان،
دوره ۱۵، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده
روش آزمایشگاهی برای تحلیل پاسخ گذرای ایزولاتور الاستومری تحت اثر بارگذاری ضربه استفاده میشود و مدل عددی برای تحلیل پاسخ ایزولاتور برای تعیین میزان نسبت انتقال و نمودار طیف پاسخ شوک در محدوده فرکانس تحریک ارائه میگردد. ایزولاتور الاستومری در مطالعه آزمایشگاهی به تیر رزونانسی متصل میشود که در اثر ضربه مکانیکی تحریک میگردد و شدت امواج ورودی و خروجی ایزولاتور با استفاده از حسگر شتاب در سه راستای عمود بر هم اندازهگیری میشود. مدل اجزای محدودی برای تحلیل پاسخ ضربه ایزولاتور ارائه میگردد که این مدل با استفاده از روش جمع آثار شکل مدهایی تحلیل میشود که فرکانس طبیعی آنها در محدوده فرکانس تحریک ایزولاتور است. با توجه به اهمیت پاسخ محوری ایزولاتور، مدل اجزای محدود برای تحلیل پاسخ محوری ایزولاتور تحت اثر بارگذاری ضربه استفاده میگردد. تعداد المان لازم برای تحلیل اجزای محدود، گام زمانی برای انتگرالگیری معادله حرکت و تعداد شکل مدها برای اطمینان از دقت شبیهسازی انتشار امواج بررسیشده و مقادیر بهینه آنها بر اساس همگرایی نتایج تحلیل انتخاب میشود. میزان افت شدت امواج تحریک در اثر عبور از ایزولاتور با توجه به ضریب میرایی آن در شکل مدهای مختلف در حوزه زمان و فرکانس تعیین میگردد. نتایج تحلیل مدل ایزولاتور در دو سطح مختلف بارگذاری ضربه نشان میدهد میزان افت و نمودار طیف پاسخ شوک محاسبهشده با نتایج آزمایشگاهی تطابق مناسبی دارد و از این مدل میتوان عملکرد ایزولاتور را با توجه به شرایط تحریک ضربه پایه آن تحلیل و میزان افت دامنه شتاب و جابهجایی را در خروجی ایزولاتور تعیین نمود.
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۱ )
چکیده
چکیده
امروزه بیش تر نظامهای عدالت کیفری، با کمک گرفتن از مفهوم حقوقی «مسؤولیت کاهش یافته» در تلاشند چرایی و چگونگی رفتار دستهای از بزهکاران را که مبتلا به نوعی نابهنجاری در عملکرد روانی هستند، تبیین کنند، حال آنکه به جرأت میتوان این فرضیه را طرح کرد که مسؤولیت کاهشیافته جایگاهی در گفتمان قضایی حقوق ایران ندارد و مسؤولیت کیفری در دو وضعیت کامل یا عدم مسؤولیت مطرح شده است. در مقابل، حقوق انگلستان همانند بیش تر نظامهای حقوقی، با به رسمیت شناختن دفاع مزبور، گام مهمی در جهت حمایت از این افراد برداشته است. بر همین اساس در این نوشتار با روش توصیفی- تحلیلی، مفهوم، مبناها و جلوههای مسؤولیت کاهشیافته، مورد بررسی و با رویکردی تطبیقی، نظام عدالت کیفری ایران از نظر نادیده انگاشتن نهاد مسؤولیت کاهشیافته، مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتیجه مطالعه حاضر، عملکرد گفتمان تقنینی و قضایی ایران را در این حوزه، چه در قانون مجازات سابق و چه در قانون مجازات اسلامی جدید، به دلیل عدم توجه به دستاوردهای حقوق تطبیقی در زمینه مسؤولیت کاهش یافته، مثبت ارزیابی نمیکند.
* نویسنده مسؤول مقاله: E-mail: Habibzam@modares.ac.ir
علی نظری، کرامت ملک زاده فرد، میلاد مجیدیان،
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله ساختار پوستههای استوانهای چند لایه فلز و کامپوزیت که به اختصار به آنها FML گفته میشود با هدف دستیابی به بیشترین فرکانس طبیعی مورد بهینهسازی قرار گرفتهاند. به این منظور ترتیب چینش لایههای فلز و کامپوزیت نسبت به یکدیگر و همچنین زوایای قرارگیری لایههای کامپوزیتی پوسته استوانهای FML مرتبا تغییر کرده و برای هر حالت فرکانس طبیعی پوسته استخراج گردیده و در نهایت ساختاری از پوسته که منجر به بیشترین فرکانس طبیعی گردیده به عنوان ساختار بهینه پوسته هیبریدی تعیین گردیده است. به منظور استخراج معادلات حاکم از اصل همیلتون و روش انرژی و برای مدلسازی جابجاییهای پوسته از تئوری برشی مرتبه اول استفاده شده است. برای تعیین پاسخ ارتعاشات آزاد ، با استفاده از سریهای فوریه مساله مورد نظر تبدیل به یک مساله مقادیر ویژه گردیده و مورد تحلیل قرار گرفته است. یکی از مهمترین نوآوریهای این پژوهش ایجاد یک برنامه کامپیوتری جامع به منظور بهینهسازی پوستههای هیبریدی میباشد. به این منظور برنامهای در محیط نرمافزار متلب نوشته شده و با لینک آن با نرمافزار المان محدودی آباکوس پوستههای FML با ساختارهای متفاوت مورد بهینهسازی قرار گرفتهاند. برنامه نوشته شده امکان تحلیل و بهینه نمودن پوستههای FML با هر تعداد لایههای فلز و کامپوزیت، هر نوع زاویه قرارگیری الیاف و تحت هر نوع شرایط مرزی را دارا میباشد. نتایج مورد نظر در این مقاله برای شرایط مرزی دوسرلولا و دو سرگیردار و ترکیبهای مختلف از زوایای ۰، ۳۰، ۶۰ و ۹۰ درجه برای لایههای کامپوزیتی استخراج گردیده است.
دوره ۱۶، شماره ۹۰ - ( مرداد ۱۳۹۸ )
چکیده
در طی سالهای اخیر همگام با توسعه و ایجاد تنوع در تولید نان، انواع روشهای فرآوری و همچنین کمک فرآیندها (افزودنیها) نیز گسترش یافتهاند. یکی از محصولات سنتی که در کشورهای شرق آسیا به دلیل سادگی مواد اولیه و سهولت تهیه، از سالیان متمادی مورد استقبال مصرفکنندگان است، نان روتی میباشد. از اینرو در مطالعه حاضر به بررسی باستفاده از سیستمهای پخت نظیر صفحات داغ الکتریکی و فر گردان و مقایسه آنها با روش سنتی و همچنین استفاده از هیدروکلوئیدهای گوار، کربوکسی متیل سلولز و کاراگینان (هر کدام به میزان ۵/۰ درصد) در فرمولاسیون نان روتی در قالب یک طرح فاکتوریل دو عامله با آرایش کاملاً تصادفی پرداخته شد (۰۵/۰≥P). نتایج این پژوهش به وضوح نشان داد که کاربرد صفحات داغ الکتریکی برای پخت به همراه افزودن هر دو نوع صمغ کربوکسی متیل سلولز و گوار در فرمولاسیون بر میزان رطوبت و مؤلفه رنگی L* بهطور معنیداری در سطح ۵ درصد مؤثر بود و در این رابطه اثر صمغ کربوکسیمتیل سلولز از صمغ گوار بیشتر بود. همچنین نمونههای تولید شده با روش صفحات داغ الکتریکی و حاوی صمغ کربوکسی متیل سلولز دارای کمترین میزان سفتی بافت در بازه زمانی ۲ و ۷۲ ساعت و همچنین یک هفته پس از پخت بودند. در نهایت ارزیابان حسی دو نمونه تولید شده با روش صفحات داغ الکتریکی و حاوی صمغ کربوکسی متیل سلولز و نمونه تولید شده با صفحات داغ الکتریکی و حاوی صمغ گوار را به عنوان بهترین نمونه معرفی کردند.
دوره ۱۶، شماره ۹۱ - ( شهریور ۱۳۹۸ )
چکیده
هدف از این پژوهش، تولید یک نوشیدنی فراسودمند هلو است. بدین منظور، فرمولاسیون این نوشیدنی شامل پروتئین آبپنیر (%۵-۱)، استویا (%۰۸/۰-۰۴/۰) به عنوان جایگزین شکر و اینولین (%۸-۴) بهوسیله روش سطح پاسخ و در قالب یک طرح مرکب مرکزی بهینهسازی شد. یافتهها نشان دادند که بریکس نمونهها به طور قابل توجهی با افزایش پروتئین آبپنیر یا اینولین ارتقاء پیدا کرد ولی استویا از تاثیر معنیداری بر آن برخوردار نبود. مشـاهده شد که پروتئین آبپنیر بهصـورت معنـیداری باعث افزایش رسوب و اینولین باعث کاهش آن شد. با این حال، هر دو به گونه معنیداری افزایش کدورت را به همراه داشتند. استویا نیز از تاثیر معنیداری بر رسوب و کدورت برخوردار نبود. با استفاده از روش سطح پاسخ، چهار نمونه شامل نمونه دارای کمترین رسوب (کد ۱)، نمونه دارای کمترین رسوب و بیشترین استویا (کد ۲)، نمونه دارای کمترین رسوب و بیشترین پروتئین (کد ۳) و نمونه دارای کمترین رسوب، بیشترین استویا و بیشترین پروتئین (کد ۴) برگزیده شدند. نتایج نشان داد که همه نمونهها دارای یک رفتار غلیظشونده با برش هستند. اگرچه تفاوتهای بسیار جزئی بین شاخصهای رفتار جریانی آنها مشاهده شد. از نقطهنظر ویژگیهای حسی شامل طعم، بو و احساس دهانی نیز تفاوت معنیداری بین این چهار نمونه مشاهد نشد ولی پذیرش کلی نمونه کد ۲ بهطور معنیداری بهتر از نمونه کد ۱ بود اگرچه تفاوت معنیداری با نمونه کد ۳ و ۴ نداشت. در پایان، میتوان نمونه کد ۲ (پروتئین آبپنیر ۱۹/۱، استویا ۰۸/۰ و اینولین ۳۴/۷ درصد وزنی/وزنی) را به عنوان نمونه دارای کمترین رسوب (حدود ۱۰%) و بالاترین کیفیت ارگانولپتیک به عنوان بهترین نمونه معرفی نمود.
دوره ۱۶، شماره ۹۴ - ( آذر ۱۳۹۸ )
چکیده
چکیده
در این مطالعه برهمکنش الکترواستاتیکی بیوپلیمرهای موسیلاژ دانه به-ایزوله پروتئین آبپنیر مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور از آنالیزهای کدورت سنجی، پتانسیل زتا و بازده کواسرویتها برای تعیین شرایط بهینه کواسرواسیون استفاده شد. سپس خواص کواسرویتهای حاصله توسط بررسی ظاهری، میکروسکوپهای الکترونی و نوریمورد بررسی قرار گرفت.کدورت در نسبت ۷۰:۳۰ به حداکثر مقدار خود برابر NTU۲۲۰۰ رسید. بیشترین بازده کواسرویتها (۶۷/۸۰ درصد) در pH ۴ حاصل شد. نتایج نشان داد که بهترین شرایط کواسرواسیون در نسبت ۷۰:۳۰ پروتئین به موسیلاژ و pH ۴ حاصل میشود.بررسیهای ظاهری و میکروسکوپی نشان دادند که ذرات کواسرویت به شکلمجموعهای از ذرات کوچکتر و کنار هم هستند. عکس SEM نیز نشان داد که ذرات حاصله بعد از خشک شدن ظاهری غیریکنواخت و ناهمگون دارند. این نوع از کواسرویتها را میتوانبهعنوان بافت دهنده، حامل ترکیبات زیست فعال و جایگزین چربی در محصولات غذایی و دارویی بکار برد.
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده
در این پژوهش، فرضیه همگرایی درآمد و مصرف سرانه میان استانهای ایران با استفاده از تحلیل خوشه ای در دوره زمانی ۹۳-۱۳۷۹ مطالعه شده و برای تجزیه و تحلیل بهتر این موضوع، در گام اول با استفاده از روش تاکسونومی، استان های کشور به سه دسته استان های توسعه نیافته (۵ استان)، در حال توسعه (۱۳ استان) و توسعه یافته (۱۳ استان) تقسیم گردیده و سپس امکان شکل گیری خوشه های همگرا از منظر درآمد و مصرف سرانه در هر گروه با استفاده از تحلیل خوشه ای مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان می دهد در استان های توسعه یافته، برای درآمد سرانه دو خوشه همگرا (هر خوشه شامل فقط دو استان) مشاهده می گردد و در بررسی وضعیت همگرایی استان های مذکور از منظر مصرف سرانه نیز دو خوشه (هر خوشه شامل دو استان) شناسایی، و در استان های درحال توسعه نیز از منظر درآمد سرانه، دو خوشه (یک خوشه شامل ۸ استان و خوشه دیگر شامل دو استان) و از منظر مصرف سرانه نیز دو خوشه (هر خوشه شامل سه استان) مشاهده می گردد. در استان های توسعه نیافته نیز خوشه همگرا مشاهده نمی شود. بنابراین، به طور کلی می توان گفت: نتایج از واگرایی درآمد و مصرف سرانه میان تمام استان های توسعه نیافته و اکثر استان های توسعه یافته حکایت دارد و فقط در استان های در حال توسعه، نشانه هایی از همگرایی درآمد سرانه در بلندمدت مشاهده میگردد.