جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای محبوبخواه
مهران محبوبخواه، محمد جواد ناطق، سیامک اسماعیلزاده خادم،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۸ )
چکیده
در تحقیق حاضر تمامی نیروهای اصطکاکی، اینرسی و ماشینکاری که ممکن است بر میز هگزاپاد ماشین فرز وارد شوند در نظر گرفته شدﻩ و با تحلیل نیوتن - اویلری اجزای سازه میز هگزاپاد، بررسی کاملتری از دینامیک انجام شده است. این تحلیل توسط برنامه ﺷﺒﻴﻪسازی نوشته شده در محیطMATLAB اجرا و نتایج آن با مقایسه با منابع دیگر تأیید شده است. تأثیر نیروهای مختلف در فرایند فرزکاری ﻗﻄﻌﻪای که روی میز هگزاپاد ماشین فرز قرار ﻣﻲگیرد نشان داده شده است. این تحلیلها به طراح ماشینابزار کمک ﻣﻲکند که نقش هر یک از عوامل ﻣﺅثر بر عملکرد ماشینابزار را شناسایی کرده و وزن لازم را به بارهای وارده تخصیص دهد.
سیدحامد حسینی، مهران محبوبخواه، مرتضی فرهید،
دوره ۲۰، شماره ۸ - ( مرداد ۱۳۹۹ )
چکیده
استفاده از یاتاقانهای مغناطیسی بهمنظور شناورسازی محور موتورهای الکتریکی با استفاده از نیروی الکترومغناطیسی و کاهش اصطکاک و افزایش دور و مومنتوم زاویهای، یکی از چالشهای موجود صنایع هوافضا است. در این مقاله، یاتاقان مغناطیسی غیرفعال برای عملگر چرخ عکسالعملی، عملگری که برای تغییر و کنترل وضعیت ماهوارههای فضایی بهکار میرود، طراحی و با استفاده از نرمافزار کامسول تحلیل شده و عملکرد آن پس از ساخت در حالتهای مختلف بررسی شده است. یاتاقان مغناطیسی غیرفعال در چرخ عکسالعملی، وقتی روتور از موقعیت مرکزی محور دورانی خارج میشود، نیروی بازگردانی که نتیجه دافعه میان قطبهای همنام مغناطیسهای دائمی است را ایجاد میکند و روتور را به موقعیت محور مرکزی هدایت مینماید. ساختار یاتاقان مغناطیسی غیرفعال محوری بر مبنای الزامات فیزیکی و مغناطیسی، طراحی و توزیع چگالی شار مغناطیسی و خصوصیات استاتیک نیرویی یاتاقان با استفاده از شبیهسازی در نرمافزار کامسول برآورد شده و ضریب سفتی از خصوصیات استاتیکی بهدست آمده است. انتخاب صحیح چینشها و استحصال سفتی بالا نقش بهسزایی در کاهش توان مصرفی و نگهداری چرخ عکسالعملی دارد که در این مقاله به تحلیل و طراحی آن پرداخته شده و ساختار متناسب بر روی آن پیاده شده و نتایج عملکردی دورانی و توان مصرفی آن آورده شده است. نتایج حاصل از شبیهسازیهای اجزای محدود نشاندهنده تاثیرات ساختار انباشته مغناطیسی بر روی مشخصات نیرویی و سفتی مغناطیسی یاتاقان بوده و آزمایشات تجربی حاکی از افزایش سرعت دورانی و مومنتوم چرخ عکسالعملی در حالت استفاده ترکیبی یاتاقان مغناطیسی غیرفعال و یاتاقان مکانیکی است.
مهران محبوبخواه، احمد دوملو، فرهاد خبازی براب، کاغان کورای آیتن،
دوره ۲۲، شماره ۱۰ - ( مهر ۱۴۰۱ )
چکیده
فرآیند ساخت افزودنی (FDM) به دلیل هزینه پایین وهمچنین قابلیت تولید با محدوده وسیعی از مواد ترموپلاستیک، برای نمونهسازی سریع بسیار مناسب است. برای ساخت برخی قطعات پیچیده وافزایش کیفیت، میتوان با افزایش درجات آزادی پرینتر امکان چاپ مدل پیچیده در جهات مختلف را بوجود آورد. برای این منظور در این مقاله یک پرینتر سهبعدی پنج درجه آزادی معرفی و طراحی و ساخت آن مورد بررسی قرار گرفته و قابلیتهایی که این پرینتر نسبت به سایر پرینترهای سنتی دارد مورد بحث قرار گرفته است. پرینتر معرفی شده در مقاله یک مکانیزم موازی چهار درجه آزادی است که با اضافه شدن یک درجه آزادی دورانی به سکوی متحرک مجموعاً دارای پنج درجه آزادی حرکتی میباشد. به منظور ایجاد مسیر حرکت پرینتر سهبعدی با پنج درجه آزادی، نرم افزار CAM با زبان برنامه نویسی پایتون توسعه داده شده است که برنامه حرکتی مسیر مورد نیاز برای پرینت قطعه را تولید میکند. برای کنترل حرکتی پرینتر، از یک میکروکنترلر آردینو با قابلیت کنترل حداقل شش موتور حرکتی بهره گرفته شده و نرم افزاری بر پایه مارلین نوشته شده است که با استفاده از این نرم افزار امکان پرینت قطعه با استفاده از پنج محور حرکتی وجود دارد.
محمد علیاکبری، مهران محبوبخواه، قادر کریمیان خسروشاهی،
دوره ۲۲، شماره ۱۰ - ( مهر ۱۴۰۱ )
چکیده
معرفی رباتهای موازی، که نسبت به رباتهای سری دارای مزایای متعددی میباشند، یکی از تحولات مهم صنعتی برای افزایش کارایی دستگاههای کنترلپذیر بوده است. ساختارهای موازی دارای ویژگیهای مناسبتری چون صلبیت بالای سیستم، سرعت حرکت بالا، خطاهای غیرانباشه و انعطافپذیری موقعیت عملگر نهایی میباشند. با این وجود، فضای کاری رباتهای موازی، نسبت به رباتهای سری، به دلیل وجود زنجیرههای متعدد سینماتیکی و همچنین پیچیدگیهای مربوط به کنترل ربات، با محدودیتهایی مواجه میباشد. کوچک بودن فضای کاری یکی از چالشهای اصلی رباتهای موازی میباشد. طراحی سکوی متحرک ربات موازی، یکی از عوامل موثر بر فضای کاری میباشد. ربات C۴، یک ربات موازی چهار درجه آزادی میباشد که بر پایه ربات سه درجه آزادی دلتا طراحی شده است. در این مقاله، به بررسی تاثیر طراحی سکوی متحرک بر فضای کاری و کارآیی ربات C۴ پرداخته شده است. پس از طراحی کلی اولیه ربات و سکوی متحرک، به بررسی چند حالت پیشنهادی برای سکوی متحرک با در نظر گرفتن پارامترهای سینماتیکی ربات و تحلیل خطای ربات پرداخته شده و با توجه به نتایج حاصل از بررسی پارامترهای سینماتیکی مربوط به فضای کاری و کارآیی ربات، یک طرح به عنوان طرح برتر انتخاب شده است.