جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای محدث دیلمی

سید سعید حسینی‌نژاد، نیما امانی فرد، حامد محدث دیلمی، فرید دولتی،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده

یکی از روش‎‌های نوین در زمینه کنترل فعال جریان استفاده از محرک الکتروهیدرودینامیک است که به وسیله تزریق مومنتم به لایه مرزی سبب جلوگیری از وقوع پدیده جدایش و کاهش ضریب بازدارندگی می‌شود. در تحقیق حاضر، میدان جریان و مشخصه‌های آیرودینامیکی از قبیل ضریب بازدارندگی و ضریب فشار بر روی بالواره نامتقارن NACA ۴۴۱۲ بدون حضور میدان الکتریکی و همچنین تحت تاثیر محرک الکتروهیدرودینامیکی در شرایط دو بعدی، آشفته، غیرقابل تراکم و پایدار با روش حجم محدود به صورت عددی مورد تحلیل قرار گرفته است. در این بررسی زوایای حمله‌ و ولتاژهای مختلف در نظر گرفته شده است و الکترود تزریق‌کننده در مکان‌ها و فواصل متفاوت از سطح بالایی بالواره قرار داده شده و تاثیر آن بر ضریب بازدارندگی مشاهده شده ‌است. نتایج عددی نشان می‌دهد با افزایش ولتاژ اعمالی و کاهش زوایه حمله ضریب بازدارندگی کاهش می‌یابد. همچنین مکان قرارگیری الکترود تزریق‌کننده و فاصله آن از الکترود جمع‌کننده تاثیر بسزایی در به تاخیر انداختن نقطه جدایش دارد. از سویی دیگر، طبق نتایج بدست آمده، تاثیر ایجاد شده توسط میدان الکتریکی موجب کاهش حجم ناحیه دنباله گردابه‌های سطح بالای بالواره می‌شود.
کامران مستجیری عبید، نیما امانی فرد، حامد محدث دیلمی،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده

در مقاله حاضر، میدان جریان و دما بر روی یک پله پسرو تحت تاثیر محرک الکتروهیدرودینامیکی در شرایط دو بعدی، آشفته، غیرقابل تراکم و پایدار به صورت عددی مورد تحلیل قرار گرفته است. هوا به عنوان سیال عامل در فرآیند خنک‌کاری پله پسرو استفاده شده است. میدان الکتریکی به وسیله یک الکترود سیمی و با اعمال ولتاژ بالا جریان مستقیم ایجاد می‌شود. مدل‌سازی عددی با روش حجم محدود و بر اساس حل معادلات میدان الکتریکی، جریان و انرژی می‌باشد. در ابتدا نتایج عددی با نتایج تجربی برای یک کانال مسطح مقایسه شده که از تطابق مناسبی برخوردار می‌باشد. سپس تاثیر پارامترهای مختلف از قبیل شعاع الکترود تزریق‌کننده، ولتاژ اعمالی، عدد رینولدز جریان و مکان قرارگیری الکترود تزریق‌کننده بر ضریب انتقال حرارت مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که در شعاع الکترود تزریق‌کننده کوچک‌تر، رینولدزهای پایین‌تر و ولتاژهای بالاتر اعمال میدان الکتریکی تاثیر به‌سزایی در افزایش انتقال حرارت دارد. علاوه بر این کاهش زاویه قرارگیری الکترود تزریق‌کننده به طور چشمگیری باعث افزایش انتقال حرارت می‌شود. در عین حال می‌توان دریافت که بین زوایای مختلف قرارگیری محل الکترود تزریق‌کننده یک روند یافتن مکان بهینه قابل مشاهده است.
علی رفیع، نیما امانی فرد، حامد محدث دیلمی، فرید دولتی،
دوره ۱۵، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

یکی از راه‌های نوین تولید گردابه به روش فعال به منظور افزایش نرخ انتقال حرارت، استفاده از محرک پلاسما است که به وسیله تزریق مومنتم به لایه مرزی باعث ایجاد اغتشاش در جریان و تولید گردابه می‌شود. در مقاله حاضر، مشخصه‌های میدان جریان و دما از قبیل تابع جریان و ضریب انتقال حرارت در یک کانال مسطح تحت شار حرارتی ثابت، بدون حضور و همچنین تحت تاثیر محرک پلاسما در شرایط دو بعدی، آشفته، تراکم ناپذیر و پایدار به روش حجم محدود به صورت عددی مورد بررسی قرار گرفته است. در این بررسی رینولدزهای مختلف جریان ورودی در ولتاژهای متفاوت در نظر گرفته شده است و محرک پلاسما در وسط ناحیه تحت شار حرارتی قرار داده شده است و تاثیر آن بر تابع جریان و ضریب انتقال حرارت مشاهده شده است. در ابتدا نتایج عددی حاضر با نتایج عددی برای یک کانال مسطح مقایسه شده که از تطابق مناسبی برخوردار می‌باشد. نتایج عددی نشان می‌دهد که در یک رینولدز مشخص، با افزایش ولتاژ ضریب انتقال حرارت افزایش می‌یابد، اما در یک ولتاژ ثابت با افزایش سرعت ورودی جریان، ضریب انتقال حرارت تا رینولدز ۲۵۰ نرخ صعودی و پس از آن به دلیل کاهش اثر گردابه حاصل از پلاسما سیر نزولی دارد. همچنین سرعت جریان ورودی بر روی ابعاد گردابه تولید شده تاثیرگذار می‌باشد. طبق نتایج به‌دست آمده می توان یک حالت بهینه بین ولتاژ اعمالی و رینولدز جریان ورودی یافت.
فرید دولتی، نیما امانی فرد، حامد محدث دیلمی، خشایار یزدانی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مقاله، انتقال جرم در فرآیند خشک‌کردن یک جسم مرطوب تحت تاثیر میدان الکتریکی در یک کانال مسطح به صورت دو بعدی مورد مطالعه عددی قرار گرفته است. برای حل معادلات میدان‌های الکتریکی، جریان، دما و غلظت در فاز سیال و همچنین میدان‌های دما و رطوبت در جسم مرطوب از روش حجم محدود استفاده شده است. شبیه‌سازی‌های عددی با استفاده از یک شبکه سازمان‌یافته، غیریکنواخت و چهار وجهی، با مدل آشفتگی کی- اپسیلون استاندارد انجام شده است. دمای اولیه جسم مرطوب برابر با دمای هوای ورودی می‌باشد. در این مطالعه، ابتدا نتایج عددی با داده‌های تجربی مقایسه شده که از تطابق قابل قبولی برخوردارند. سپس تاثیر عدد رینولدز، ولتاژ اعمالی و مکان الکترود تزریق‌کننده بر نرخ خشک‌کردن جسم مرطوب ارزیابی شده است. نتایج نشان می‌دهد که بدون اعمال میدان الکتریکی، با افزایش عدد رینولدز نرخ خشک‌کردن جسم مرطوب افزایش می‌یابد. همچنین در حضور میدان الکتریکی با ثابت ماندن عدد رینولدز، با افزایش ولتاژ اعمالی تاثیر پدیده الکتروهیدرودینامیک بر نرخ خشک‌کردن افزایش می‌یابد. علاوه بر این نتایج حاکی از آن است که با نزدیک شدن الکترود تزریق‌کننده به سمت لبه حمله جسم مرطوب، تبخیر رطوبت به بیشینه مقدار خود می‌رسد.

دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده

افزایش روزافزون جمعیت در شهرها، متوسط مالکیت وسیله نقلیه و توسعه ارتباطات بر پیچیدگی‌های سیستم حمل‌و‌نقل و مشکلات ناشی از آن از جمله تراکم، آلودگی محیط زیست و مصرف منابع تجدیدناپذیر افزوده است. بنابراین تغییر در سیاست‌های حمل‌و‌نقل شهری و تلاش در جهت توسعه حمل‌و‌نقل عمومی، به ویژه اتوبوس، یکی از مهم‌ترین اقدامات در حوزه حمل‌و‌نقل شهری است. برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از زیرساخت‌های اتوبوسرانی نیازمند وجود اطلاعات در زمینه زیرساخت و تقاضای سفر ایستگاه‌های اتوبوس است. بر این اساس، انجام مطالعاتی جهت برآورد تعداد مسافر ایستگاه‌های اتوبوس به منظور برنامه‌ریزی عملیاتی خطوط اتوبوسرانی در شهر تهران ضروری است. در این مطالعه با استفاده از دو پایگاه داده: داده‌های ثبت‌شده تراکنش‌های کارت‌بلیت‌ها و داده‌های ثبت شده توسط موقعیت‌یاب خودکار موجود در اتوبوس‌ها و ساخت مدل مناسب، تعداد مسافر ایستگاه‌های اتوبوس برای آینده کوتاه‌مدت پیش‌بینی می‌گردد. ابتدا اطلاعات یاد شده مربوط به هر خط اتوبوس مرتب شده و سپس، برای تعیین ماتریس مبدأ- مقصد مسافران، دو پایگاه داده با استفاده از کدنویسی در نرم‌افزار متلب تطبیق داده می‌شود. پس از تهیه ماتریس مبدأ- مقصد مسافر، این ماتریس به عنوان پایگاه داده مطالعه مورد نظر قرار گرفته و بر اساس آن مدل ساریما و شبکه عصبی پرداخت می‌شوند. نتایج مدل نشان می‌دهد، مدل پروسپترون چند لایه از لحاظ شاخص‌های خطا در پیش‌بینی تعداد مسافر ایستگاه‌های اتوبوس هر خط از مدل ساریما برتر بوده و روش مناسب‌تری جهت برآورد تعداد مسافر ایستگاه اتوبوس می‌باشد.

صفحه ۱ از ۱