۷ نتیجه برای محمدنبی
دوره ۶، شماره ۸ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده
عرفانِ ایرانی به واسطه غنا و قدمت دیرینهاش توانسته است که همگان را مجذوب خود سازد. در عرفانِ ایرانی، غایتِ هدفِ سالک، آن است که با طی مراحل سلوک به معرفت دست یاید و در جهت پاکی نفس خویش بکوشد. ادبیّات تطبیقی در این راستا نقش بسزایی ایفا میکند. در این میان محمّد آدم، شاعر نوگرا، خوش قریحه و در قید حیاتِ مصری که جان مایۀ دیوان شعری وی با عرفان و تصوّف گره خورده است؛ در بخشی از سرودههایش از اندیشههای عرفانی - ایرانی یاد میکند که از آنها تأثیر پذیرفته است. از این رو جستار حاضر با روش توصیفی - تحلیلی در پی نشان دادن چگونگی تأثیرپذیری شعر محمّد آدم از عرفانِ ایرانی است. این پژوهش به طور کلی به سه بخش اصلی تقسیم شده است. در قسمت اول عرفای ایرانی که محمّد آدم از آنان تأثیر پذیرفته، در بخش دوم مضامین مشترک عرفانی و در قسمت پایانی نمادهای عرفانی مشترک با این عرفا در شعر وی مورد بررسی قرار گرفته است. یافتههای پژوهش حاکی از آن دارد محمّد آدم از سرچشمه جوشان عرفای ایرانی بهره جسته است که از جملۀ آنها: مولوی، سهروردی، حلاّج و غزّالی است. هم چنین از جلوههای تأثیرپذیری محمّد آدم از عرفانِ ایرانی، مضامین عرفانی مشترک از قبیل : ۱) وجود و عدم ۲) عشق ۳) ستایش پروردگار ۴) روح ۵) وحدت ۶) سفر و نیز نمادهای مشترک عرفانی با عرفای ایرانی شامل : ۱- نور ۲- شمع ۳- ماهی ۴- شب است.
دوره ۱۰، شماره ۰ - ( Autumn & Winner۲۰۰۸- ۱۳۸۶ )
چکیده
هدف: اپیدمی جهانی ویروس نقص سیستم ایمنی انسان بهحدی ادامه یافت که از پیشبینیهای قبلی نیز فراتر رفت. امیدوارکنندهترین وسیله برای کاهش این اپیدمی، یک واکسن مؤثر است. واکسنهای DNA پاسخ ایمنی همورال و سلولی را القا مینمایند و مشابه واکسنهای زنده عمل میکنند بدون آنکه پتانسل بیماریزایی آن را داشته باشند.
اهمیت ایمنی سلولی در کنترل ویرمی ویروس نقص سیستم ایمنی انسان و ویروس نقص سیستم ایمنی میمون منجر به هدایت تولید یکسری از کاندیدهای واکسن شده است که بهطور مؤثری این پاسخها را القا مینمایند. در حال حاضر اعتقاد بر این است که یک استراتژی واکسن ویروس نقص سیستم ایمنی میبایست هر دو پاسخ ایمنی همورال و همینطور سلولی را تحریک نماید. p۲۴و gp۴۱ نقشهای بسیار مهمی را در واکنش متقابل ویروس- میزبان و بیماریزایی بازی میکنند. این پروتئینها بهعنوان کاندید قابل توجه واکسن، در نظر گرفته میشوند چراکه آثار ایمنیزایی و تعدیل ایمنی آنها ثابت شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه، پاسخ ایمنی سلولی مؤثر علیه یک ناقل بیانی (pcDNA ۳,۱ Hygro) حاوی توالیهای ایمونوژنیک gp۴۱-p۲۴، بهعنوان کاندید واکسن DNA در موشهای Balb/C، ارزیابی شد. برای ایمنسازی از دندروزوم استفاده شد که یک خانواده جدید از وسایل انتقال برای ترانسفکشن و درمان است. میزان اینترفرون گاما و آنتیبادی کل، با الایزا و تقسیم سلولی لنفوسیتی نیز با MTT سنجش شد.
نتایج: آزمایش الایزا و MTT تأیید نمودند که ژن الحاقی gp۴۱- p۲۴ قادر به افزایش پاسخ ایمنی در موشها است.
نتیجهگیری: ساختاری که در این تحقیق استفاده شده میتواند کاندید خوبی برای واکسن DNA علیه ویروس نقص سیستم ایمنی انسان نوع یک باشد اگر آزمایشهای تکمیلی بعدی نیز همانند آزمایشهای انجام شده در این تحقیق، ایمنزایی این قطعات ملحق شده را تأیید نماید.
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده
بر اساس فرآیند آلودهانگاری، سوژه با ورود به حوزۀ امر نمادین، آنچه را که برای مرزهای سوبژکتیویتهاش ابژهای بیگانه و خطرناک تشخیص دهد «امر آلوده» میپندارد و در صدد طرد آن بر میآید. ژولیا کریستوا متن ادبی را همچون یک دال برتر آلودهانگاری، جایگاهی در نظر میگیرد که نویسنده آلودگیهای روح افراد و هر آنچه سبب این آلودگیها میشود را با بکار گیری کلمات و عبارات و فضاسازی متناسب به نمایش میگذارد تا افراد بتوانند به طهارت برسند. پژوهش حاضر با روش توصیفی تحلیلی به بررسی و تطابق آلودهانگاری در دو اثر ملکۀ زیبایی لینین و شازده احتجاب از دو کشور متفاوت میپردازد تا ریشۀ آسیبها و پلیدیهای روح «شازده» و «مورین» را از خلال امر نشانهای بررسی نماید. این دو شخصیت در پی برائت خویش و حذف امر آلوده از زندگیشان بر میآیند و به گمان خویش در صدد پیوستن با امر پاک هستند. آنان در این راستا از شیوههای گوناگونی همچون نفی رابطۀ مادر فرزندی، انکار مادر به عنوان امر آلوده، تلاش برای دفاع از حریم سوبژکتیویته، جدال برای حذف امر آلوده و به کارگیری واژگان ناخوشایند استفاده میکنند. اما درنهایت تلاشهایشان بیفایده است و خود به نوعی تبدیل به امر آلوده گشته، دستشان به خون آلوده میشود و در کام نیستی فرو میروند.
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۳ ۱۳۹۳ )
چکیده
هدف اصلی این مطالعه، بررسی نقش سرمایه انسانی روی رشد اقتصادی در اقتصادهای مختلف است. برای این منظور مدلی را بررسی می کنیم که نرخ رشد عامل بهره وری کل، به سطح سرمایه انسانی وابسته است و سرمایه انسانی از دو راه، نوآوری و افزایش سرعت پذیرش تکنولوژی از خارج، رشد بهره وری عامل کل را تحت تأثیر قرار میدهد.
با استفاده از رهیافت پانل برای ۱۰۴ کشور در وقفههای ۵ ساله در طول سالهای ۲۰۰۵-۱۹۸۰ پی میبریم که رابطه سطوح سرمایه انسانی و رشد اقتصادی، غیر خطی است و توسعه تکنولوژی داخلی عامل مهمتری در رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه است؛ درحالیکه انباشت سرمایه انسانی از طریق افزایش سرعت پذیرش تکنولوژی از خارج نقش مؤثرتری را روی رشد کشورهای توسعه یافته دارد.
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( پاییز ۹۶ ۱۳۹۶ )
چکیده
سهم درآمد نیروی کار تحت فروض وجود تابع تولید کاب- داگلاس و رقابت کامل، ثابت است. مقاله حاضر با تعدیل این فروض، چگونگی رفتار واقعی و غیر ثابت سهم درآمدی نیروی کار را در صنایع کارخانه ای ایران با تخمین کشش جانشینی بین نیروی کار و سرمایهمحاسبه مارک آپ قیمت، مورد بررسی قرار می دهد. این مقاله کشش جانشینی بین نیروی کار و سرمایه را با استفاده از تابع تولید CES تحت رقابت ناقص و رقابت کامل در بازار تولید مورد تخمین قرار می دهد. درجه رقابت ناقص از طریق محاسبات مارک آپ قیمت با پیروی از رویکرد راجر اندازه گرفته شده است. این پویایی در سهم درآمدی نیروی کار را می توان به دو دلیل کشش جانشینی غیر واحد بین نیروی کار و سرمایه، و رقابت ناقص در بازار تولید، نسبت داد. نتایج نشان می دهد که در صنایع کارخانه ای ایران طی سال های مورد مطالعه، کشش جانشینی تحت رقابت کامل (بدون حضور مارک آپ) ۷۵/۰ و کشش جانشینی تحت رقابت ناقص ۶۵/۰ است. یعنی با حضور مارک آپ قیمتی (وجود رقابت ناقص)، کشش جانشینی کوچکتر می شود و با افزایش شدت سرمایه، سهم درآمدی نیروی کار به نسبت بیشتری افزایش می یابد.
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
در این مقاله کارایی تکنیکی (TE) بر مبنای رویکرد مرز تصادفی (SFA) و با استفاده از براورد تابع تولید ترانسلوگ به روش حداکثر درستنمایی (MLE) در صنایع ایران محاسبه شده است. یافتههای این مقاله نشاندهنده آن است که در بین ۱۴۰ صنعت بررسی شده در کد چهار رقمیISIC، صنایع تولید "محصولات اساسی مسی"، "پاک کردن و درجهبندی و بستهبندی پسته"، "تولید وسایل نقلیه موتوری" و "تولید مواد پلاستیکی به شکل اولیه" و "ساخت لاستیک مصنوعی" بالاترین سطح کارایی در میان صنایع ایران در سال ۱۳۸۸ را داشتهاند. همچنین مطالعه جاری نشان میدهد که بیشترین تغییرات کارایی در طول سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۸۸ مربوط به صنایع "تولید ماشینآلات عملآوری مواد غذایی و نوشابه"، "تولید توتون و تنباکو"، "تولید محصولات پلاستیکی بجز کفش" و "تولید تجهیزات بالا برنده" بوده است.
سامان محمدنبی، خسرو رحمانی،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( فروردین ۱۴۰۱ )
چکیده
در این پژوهش، مدلی برای هدایت الکتریکی نانوکامپوزیت سیلیکون رابر - نانولوله کربنی، بر اساس قانون توانی و رابطه هالپین-تسای، توسعه داده شده است. مدلهایی که عموما در مقالات استخراج شدهاند اثرات پارامترهای مختلف نانوذره و فاز میانی را در نظر نگرفتهاند. مدل هالپین-تسای به منظور محاسبه مدول کششی کامپوزیتها ارائه شده که با جایگذاری پارامترهای الکتریکی، میتوان آن را با هدف تخمین هدایت الکتریکی، اصلاح کرد. در این مقاله ماهیت فیزیکی توان b در قانون توانی بر اساس پارامترهای مختلف نانوذرات و فاز میانی تعریف شده و تاثیر آنها بر b و هدایت الکتریکی نانوکامپوزیت، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. مدل توسعه داده شده نشان میدهد هرچه غلظت، طول و هدایت الکتریکی نانولوله و ضخامت فاز میانی افزایش یابد، هدایت الکتریکی نانوکامپوزیت نیز افزایش خواهد یافت. همچنین کاهش قطر و اعوجاج نانولوله نیز باعث افزایش هدایت الکتریکی نانوکامپوزیت زمینه پلیمری میشود. به منظور صحتسنجی رابطه توسعهیافته، نمونههای نانوکامپوزیت با درصدهای حجمی مختلف با روش اختلاط ذوبی حالت جامد ساخته شده و مورد آزمون هدایت الکتریکی قرار گرفتهاند. نتایج محاسبات و آزمایش تجربی اختلاف شش درصدی را نشان میدهد.