جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای محمدکاری
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
با مترا کمتر شدن شهرها و افزایش ارتفاع ساختمان ها، سطوح عمودی نما متناسب با سطح زیر بنا، افزایش می یابد، لذا جدار های عمودی ساختمان، از بیشترین ظرفیت برای استفاده از انرژی خورشیدی در ساختما نهای آینده برخوردار م یباشند. تلفیق و یکپارچ هسازی سیست مهای خورشیدی نظیر گردآورهای حرارتی با عناصر تشکی لدهنده ساختمان نظیر دیوار، بام و سایه بان ضمن آن که تمامیت و یکپارچگی معماری و اجزای آن را حفظ م یکند، م یتواند صرفه اقتصادی کاربرد این سیست مها را افزایش داده و در مجموع کارایی و بهره وری انرژی را در ساختمان بهبود ببخشد. در این پژوهش، کاربرد حرارتی انرژی خورشیدی با توجه به مزی تهای نسبی آن نظیر بازدهی بالا و بهای مناسب در مقایسه با کاربردهای الکتریکی، پیشنهاد شده است. برای جلوگیری از بازتاب پرتوهای خورشید از سطح نما - ناشی از اختاف زاویه زیاد سطح نما و زاویه تابش آفتاب در تابستان - استفاده از گردآورهای لول های تحت خأ ب هصورت افقی پیشنهاد شد. این نوع از گردآور، در مقایسه با انواع تخت، در دماهای بالای سیال خروجی، بازدهی بالای خود را حفظ می کند. در نتیجه، دامنه کارایی آن، برای گرمایش و حتی سرمایش متکی بر حرارت گسترش م ییابد. برای سهولت تعمیر و نگ هداری، فناوری لوله گرمایی انتخاب شد تا انتقال حرارت از گردآور به سیستم جمع آوری انرژی بدون انتقال سیال و به صورت اتصال خشک صورت پذیرد. لذا، خطر رسو بگذاری یا نشت سیال ناقل به کلی برطرف می شود. استفاده از گردآورهای لول های، امکان عبور نور روز و ارتباط بصری را فراهم م ینماید؛ ضمن آن که نقش سایه بان را نیز ایفا م یکند. در نهایت، این ایده به کمک روش های نرم افزاری شبیه سازی گردید و مشخص شد با استفاده از فرم لوله ای افقی، بازدهی سالانه در مقایسه با گردآور تخت، به میزان چشمگیری افزایش می یابد.
دانیال حکیمی راد، بهروز محمدکاری، مهدی معرفت،
دوره ۱۶، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده
امروزه در بیشتر ساختمانها از پنجرههای نوین با درزبندی استاندارد استفاده میشود. مطالعه نفوذ هوا و درزبندی این پنجرهها از چندین دیدگاه همچون مصرف انرژی، کیفیت هوا، آسایش حرارتی و ورود آلودگی به ساختمان اهمیت دارد. در این پژوهش که از دو بخش کلی تشکیل میشود، ابتدا به صورت تجربی عملکرد هوابندی درزبندهای مختلف پنجره بررسی شده است. بدین منظور با استفاده از ۸ نوع درزبند مختلف و شبیهسازی درز پنجرههای نوین، نرخ نفوذ هوا در اختلاف فشارهای مختلف اندازهگیری شدهاست. نتایج نشان میدهد که درزبندهای مختلف عملکرد هوابندی متفاوتی دارند. همچنین با برازش نتایج تجربی توسط رابطه توانی، روابط و ضرایب محاسبه نرخ نفوذ هوا از درز پنجرههای نوین (درزبندی شده) به دست آمد. در بخش دوم پژوهش با توجه به نرخ بسیار کم نفوذ هوا حاصل از نتایج تجربی، به روش مدلسازی عددی، کیفیت هوا در فضای داخلی ساختمان ارزیابی شدهاست. در فضای نمونه، نفوذ هوا از پنجرههای نوین به عنوان تهویه و تنفس انسان به عنوان منبع تولید CO۲ شبیهسازی شدهاست. کیفیت هوا براساس غلظت CO۲ در فضای داخلی سنجیده میشود. نتایج نشان میدهد که نفوذ هوا از درز پنجره برای تأمین کیفیت هوا در دوره ۸ ساعته کافی نیست. در ادامه با فرض توزیع غلظت یکنواخت CO۲ در فضای نمونه، و حل معادله انتقال گونه برای شرایط مسئله، رابطه تحلیلی برای ارزیابی کیفیت هوای داخل بدست آمد که کاملاً بر نتایج شبیهسازی عددی منطبق است. نتایج حاصل از این پژوهش میتواند برای استفاده مهندسین طراح بسیار مفید باشد.
دانیال حکیمی راد، مهدی معرفت، بهروز محمدکاری،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده
برآورد میزان آلایندهها در یک فضای مسکونی برای اطمینان از کیفیت هوا بسیار حائز اهمیت است. در تحقیق حاضر، یک فضای مسکونی متداول بهمنظور بررسی رفتار آلایندهها به روش عددی شبیهسازی شدهاست. با استفاده از نتایج عددی حاصل و نتایج تجربی مراجع دیگر، رابطهای تحلیلی برای برآورد میزان غلظت گاز CO۲ بر حسب عواملی چون گاز CO۲ تولید شده توسط تنفس ساکنین و یا وسایل احتراقی، حجم فضای مسکونی و نرخ تهویه پیشنهاد شدهاست. نتایج رابطه تحلیلی انطباق کاملی با نتایج تجربی و عددی دارد و میتوان از آن برای برآورد کیفیت هوای داخل ساختمان استفاده نمود. رابطه پیشنهادی در تمام فضاهای مشابه قابل استفاده است.