۱۰ نتیجه برای محمد کاری
عبدالسلام ابراهیم پور، بهروز محمد کاری،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده
یکی از جدارهای خارجی که تأثیر زیادی در مصرف انرژی و همچنین آسایش حرارتی دارد، پنجره است. بنابراین برآورد میزان انتقال حرارت از طریق پنجره ها اهمیت دارد. با توجه به این که محاسبه میزان انتقال حرارت از پنجره ها کاری مشکل بوده و به شبیه سازی کامپیوتری نیاز دارد، در دست داشتن روابط ساده ای برای برآورد و مقایسه انواع پنجره ضروری است. در این تحقیق با استفاده از شبیه سازی کامپیوتری رابطه جدیدی برای محاسبه میزان انتقال حرارت از پنجره دو جداره ارائه شده است. با استفاده از این رابطه پارامترهای پنجره را می توان طوری تعیین و طراحی کرد که کمترین انتقال حرارت از پنجره حاصل شود. همچنین برای مقایسه انواع مختلف پنجره دو جداره (با سایبان و بدون سایبان) ضریبی به نام ضریب تأثیر معرفی شده است. نتایج نشان می دهند که با کاهش این ضریب، مقدار حرارت عبوری از پنجره کاهش می یابد. این ضریب را می توان به عنوان معیاری برای انتخاب پنجره بهینه به کار برد.
سارا گیلانی، بهروز محمد کاری،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده
بهره گیری از انرژی خورشیدی می تواند با استفاده از انواع سیستم های غیرفعال و فعال صورت بگیرد. یکی از سیستم های غیرفعال خورشیدی، سیستم گلخانه خورشیدی است که دارای عملکردهای مختلفی می باشد. در این پژوهش، عملکرد گرمایشی سیستم گلخانه خورشیدی در اقلیم سرد، به کمک نرم افزارهای رایانه ای، شبیه سازی، بررسی و تحلیل شده است.
با توجه به نتایج این پژوهش، سیستم گلخانه نسبت به سیستم دریافت مستقیم، بار گرمایشی ساختمان را به طور قابل توجهی کاهش می دهد، هر چند که باعث می شود تابش مستقیم کمتری دریافت گردد. جهت گیری بهینه ساختمان در اقلیم سرد، برای دریافت بیشترین تابش خورشید، به سمت جنوب غربی و غرب و برای کمترین بار گرمایشی در دوره گرمایش سال، به سمت جنوب غربی می باشد. بیشترین اتلاف گرما و کمترین دریافت تابش خورشیدی، از جدار شمالی ساختمان صورت می گیرد. در نتیجه، در اقلیم بررسی شده، مناسب ترین حالت برای کاربرد این سیستم در جهت جنوب غربی، و نامناسب ترین حالت در جهت شمال است.
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده
چکیده- خواص و عملکرد بلوک پلی استایرن منبسط شده در سیستم سقف تیرچه بلوک، با انجام آزمایش ها و مطالعات وسیع، شامل آزمون های آتش، بارگذاری استاتیکی و دینامیکی، مطالعات حرارتی و آکوستیکی بررسی شد. رفتار در برابر آتش به وسیله آزمون گرماسنج مخروطی و مطابقت نتایج با روش های مختلف طبقه بندی ارزیابی شد. نتایج آزمایش های آتش و بررسی های به عمل آمده نشان داد که انواع خودخاموش شو (یا کندسوز شده) پلی استایرن منبسط شده نیز در برابر حریق رفتار خطرناکی بروز داده و باید در برابر آتش محافظت شوند. هم چنین، استفاده از اتصال مکانیکی پوشش محافظت کننده به سیستم سقف ضروری است . مقاومت خمشی بلوک ها با چگالی ها و ابعاد هندسی مختلف با انجام آزمایش های بارگذاری استاتیکی و دینامیکی بررسی و شرایط بهینه برای ۱۴ برای بلوک های kg/m ۵۰ سانتی متر و حداقل ۳ ۱۲ برای بلوک های ۲۵ kg/m آن تعیین شد. برایناساس رعایت حداقل چگالی ۳ ۲۷ میلی متر به دست ۵۰ سانتی متر می تواند معیار پذیرش را برآورده سازد. عرض بهینه لبه ی نشیمن بلوک ها در محل قاعده ۲ ۲۰ آمد. هم چنین، اثر بلوک پلی استایرن در مقاومت حرارتی سقف های تیرچه و بلوک با آرایش های هندسی مختلف بررسی و رفتار و با استفاده از نرم افزار شبیه سازی ترم۱، ارزیابی شد . افزایش EN ISO حرارتی سیستم سقف، براساس استاندارد بین المللی ۱۰۲۱۱ ضخامت یا عرض بلوک و درنظر گرفتن یک پاشنه در بخش تحتانی بلوک، به شرط رعایت مسائل ایمنی سازه و حریق، باعث بهترشدن عملکرد حرارتی سقف می شود. نتایج آزمایش ها نشان داد که سقف تیرچه و بلوک با بلوک پلی استایرن منبسط شده رفتار آکوستیکی تقریباً معادل با سقف مشابه با بلوک سفالی دارد.
مهدیه آب روش، بهروز محمد کاری،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده
یکی از عوامل تعیین کننده میزان مصرف انرژی در ساختمان، علاوه بر مشخصات حرارتی عناصر تشکیل دهنده پوسته خارجی، نحوه اتصال عناصر مختلف به یکدیگر در جزئیات اجرایی آن است. در صورت عدم رعایت ملاحظات لازم در این خصوص، پل های حرارتی قابل ملاحظه ای ایجاد می شود که می تواند اثربخشی عناصر مختلف پوسته را کاهش و میزان انتقال حرارت از پوسته خارجی را تا ۴۰ درصد افزایش دهد. در این مقاله ، به ارزیابی عملکرد حرارتی وضعیت های گوناگون نصب پنجره، شامل حالت های استفاده یا عدم استفاده از پیش قاب چوبی یا فولادی، برای نصب پنجره های دارای شیشه های دوجداره پرداخته شد. این محاسبات به کمک شبیه سازی مدل هایی در نرم افزار تِرم صورت گرفت. تحلیل و مقایسه پل های حرارتی ناشی از روش های گوناگون نصب پنجره، با محل استقرار متفاوت در یک دیوار نمونه با عایق کاری حرارتی از خارج، انجام شد. برای هر یک از حالت های نصب قاب پنجره در داخل جدار، ضریب انتقال حرارت خطی در وضعیت های گوناگون قرارگیری پنجره و پیش آمدگی عایق حرارتی روی پیش قاب محاسبه گردید، و تأثیر عوامل فوق بر روی انتقال حرارت برآورد شد. نتایج به دست آمده نشان می دهند جزئیات اجرایی نصب پنجره، محل قرارگیری پروفیل و همچنین نحوه و میزان عایق کاری حرارتی اطراف پروفیل پنجره نقشی تعیین کننده بر عملکرد حرارتی جدار دارد.
مهدیه آبروش، بهروز محمد کاری، شاهین حیدری،
دوره ۱۵، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده
با توجه به سهم بسزای شیشهها در اتلاف انرژی، بررسی عملکرد حرارتی انواع شیشههای چندجداره پوششدار، با در نظر گرفتن شرایط حاکم در مناطق حادّ اقلیمی و تولیدات موجود در کشور و محصولات خارجی در دسترس، ضروری است. در این مقاله، خواص تشعشعی شیشههای ساده و پوششدار تولیدشده در داخل کشور که مشخصات حرارتی و نوری آنها در دسترس نبود، با استفاده از دستگاههای اسپکروفتومتر و گسیلسنج اندازهگیری شد. در مرحله دوم، به کمک روش محاسباتی دقیق موجود در نرمافزار انرژیپلاس، میزان اتلاف انرژی از شیشهها با توجه به خواص تشعشعی اندازهگیریشده، در دو شرایط اقلیمی حاد (بسیار گرمومرطوب و بسیار سرد) محاسبه گردید. در مرحله دوم، با انتخاب روش محاسباتی بهجای اندازهگیریهای واقعی، این امکان فراهم گردید تا تأثیر پارامترهای مختلف (دو نوع اقلیم متفاوت، جهتهای مختلف جغرافیایی و انواع شیشهها) بر میزان اتلاف سالانه انرژی از شیشهها، با حذف عوامل احتمالی نظیر انتقال حرارت از جدارهای کدر و تهویه محاسبه گردد، که انجام این محاسبات به صورت واقعی امکانپذیر نبود. نتایج نشان میدهند در منطقه سردسیر، بهرهگیری از شیشههای دوجداره با پوشش کمگسیل، در تمام جهتهای جغرافیایی کمترین اتلاف انرژی را در مقایسه با سایر شیشههای موردمطالعه دارد و کاهش اتلاف انرژی از آن، در مقایسه با شیشه دوجداره ساده، تا ۹۷ درصد میباشد. در منطقه گرمسیر، کاربرد شیشههای دوجداره پوششدارِ منعکسکننده با زمینه رنگی آبی تیره در تمامی جهتها، بهترین گزینه از بین موارد بررسیشده است و در این حالت، کاهش اتلاف انرژی از شیشه، نسبت به شیشه دوجداره شفاف، بیش از ۷۰ درصد میباشد.
دانیال حکیمی راد، مهدی معرفت، بهروز محمد کاری، هه ژار رسولی،
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
مطالعه نفوذ هوا به ساختمان از چند دیدگاه همچون مصرف انرژی، کیفیت هوا، آسایش حرارتی و ورود آلودگی به ساختمان اهمیت بسیاری دارد. در این زمینه پژوهشهای بسیاری در کشورهای مختلف انجام شده است. در کشور ما به دلیل استفاده از درب و پنجرههای آهنگریساز، انجام تحقیق مستقل در خصوص اندازه درزها و نفوذ هوا ضرورت دارد. در این پژوهش با دیدگاهی کاربردی و به منظور بومیسازی نتایج، بر اساس مطالعه میدانی، ابعاد واقعی انواع درزهای اطراف درب و پنجرههای رایج در ایران اندازهگیری شده است. نتایج این اندازهگیری برای شبیهسازی درزها استفاده شده و سپس به صورت تجربی نرخ نفوذ هوا از این درزها در اختلاف فشارهای مختلف محاسبه شده است. در تحقیق حاضر پس از بررسی تأثیر ابعاد مختلف درز بر نرخ نفوذ هوا، دو معادله رایج توانی و درجه دوم برای برازش دادهها مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان میدهد که معادله توانی تطابق بهتری با دادههای تجربی دارد. ضرایب لازم معادله توانی برای برآورد نرخ نفوذ هوا از انواع درزهای موجود در درب و پنجرههای رایج ایران ارائه شده است. همچنین با تحلیل نتایج بدست آمده، با توجه به نزدیکی توان اختلاف فشار به عدد ۰,۵ در اکثر نتایج، نتیجه گرفته شد که از معادله برنولی نیز میتوان برای پیشبینی نرخ نفوذ هوا از درزها استفاده کرد. این رابطه با قوانین و اصول فیزیکی تطابق بهتری دارد. ضریب تخلیه مربوط به معادله برنولی برای درزها با ابعاد مختلف محاسبه شده است.
دانیال حکیمی راد، مهدی معرفت، بهروز محمد کاری،
دوره ۱۶، شماره ۱۳ - ( ويژهنامه مقالات کنفرانس ۱۳۹۵ )
چکیده
معصومه حقانی، بهروز محمد کاری، ریما فیاض،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
پنجره به عنوان رابط بین محیط مصنوع و طبیعی نقش منحصربه فردی در ایجاد احساس آسایش افراد ایفا میکند. در فصل زمستان گرمای حاصل از نور خورشید سبب کاهش نیاز حرارتی و درنتیجه بار حرارتی ساختمان، و به طور کلی کاهش مصرف انرژی میشود، لیکن این دریافت در فصل گرم سبب افزایش بار برودتی ساختمان میشود. بنابراین، در ساختمانهای اداری استفاده از کرکره وسیلهای معمول برای کنترل تابش خورشید است. اگرچه استفاده از کرکره مانعی برای ورود بخشی از نور خورشید میشود، اما به طور همزمان باعث افزایش سطح آسایش کاربران خواهد شد. شایان ذکر است اگر کرکره، با توجه به تغییرات شرایط محیطی داخل و خارج، به درستی تنظیم شود، کنترل تابش مستقیم خورشید به میزان زیادی در کاهش مصرف انرژی و بهبود شرایط آسایش کاربران مؤثر است. در این پژوهش، شبیهسازی کرکره بر روی پنجره در چهار جهت اصلی و در حالتهای مختلف کرکره انجام شده و میزان بار سالانه و مقادیر خیرگی فضا بهدست آمده است. با توجه به نتایج شبیهسازی، وجود کرکره تأثیر بسزایی بر بار کل فضا و همچنین کاهش میزان خیرگی فضا در مقایسه با حالت بدون کرکره دارد.
سید محمد رضا ملکی، بهروز محمد کاری، مهدی معرفت،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
حیاط بهعنوان یکی از عناصر موجود در طراحی ساختمان از دیرباز همواره موردتوجه معماران ایرانی بوده است. با توجه به نقش ریزاقلیمی حیاط و نقش بهبوددهندهی آن در عملکرد گرمایی ساختمان، پژوهشهای بسیاری در این رابطه صورت گرفته است. این پژوهش نقش عوامل طراحی و فرم حیاط را در مراحل پیش طراحی با نقطهنظر عملکرد گرمایی و همینطور شرایط آسایش حرارتی موردبررسی قرار میدهد. در این پژوهش نقش ویژهی حیاط در عملکرد گرمایی ساختمان، با توجه به جانمایی حیاط و دیگر پارامترهای طراحی، مانند نسبت هندسی اضلاع حیاط و جهتگیریهای ساختمان و حیاط مورد بررسی قرار گرفته است. با در نظر گرفتن نقش ریز اقلیمی حیاط و همینطور شرایط آسایش حرارتی، سه نوع طرح هندسی اصلی حیاط یعنی تمامبسته، نیمهبسته و تمامباز توسط نرمافزار ENVI-met و حل دینامیک سیالات محاسباتی شبیهسازی شد و با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفت. برای بررسی آسایش حرارتی نیز از مدل ارتقا یافتهی آسایش حرارتی فنگر برای محاسبهی معیار PMV در حیاط استفاده شده است. نتایج حاصل نشاندهندهی عملکرد گرمایی بهتر حیاط تمامبسته بوده و با بررسی نسبتهای متفاوت طول به عرض در حیاطهای تمامبسته این نتیجه به دست آمد که با نزدیکتر شدن به نسبت طول به عرض ۱، عملکرد حیاط در آسایش حرارتی و همینطور پایینتر آوردن دمای هوای ریز اقلیم موفقتر خواهد بود. همینطور با تمرکز بر اقلیم آب و هوایی و موقعیت جغرافیایی شهر تهران، طبق نتایج این پژوهش، جهتگیری شمالی-جنوبی و افزایش ارتفاع حیاط بهعنوان راهکارهای مؤثری بر ارتقا عملکرد گرمایی، بهویژه در هندسهی حیاط نیمهبسته و تمامبسته، پیشنهاد میشوند.
میثم اکبریپایدار، بهروز محمد کاری، مهدی معرفت، مهدیه آبروش،
دوره ۱۹، شماره ۶ - ( خرداد ۱۳۹۸ )
چکیده
ضخامت بهینه عایق حرارتی تابعی از هزینه اولیه عایقکاری و میزان هزینه حاملهای انرژی برای گرمایش و سرمایش فضای داخلی ناشی از انتقال حرارت از مقطع جدار در دوره بهرهبرداری است. در ایران، با اختصاص یارانه به بخش انرژی، تعرفه مربوط به حاملهای انرژی بهطور قابل توجهی کمتر از تعرفههای میانگین جهانی است. با هدف تعیین ضخامت بهینه عایق حرارتی، تعرفههای حاملهای انرژی، متناسب با میزان مصرف، متغیر در نظر گرفته شد. تعرفه برق و گاز مشترکین براساس میزان مصرف، به چهار تعرفه کممصرف، مصرف متوسط، پرمصرف و بسیار پرمصرف تقسیم شد. در کنار این چهار تعرفه یارانهای تعرفه حاملهای انرژی بدون یارانه نیز بهعنوان تعرفه پنجم مورد بررسی قرار گرفت. جدار خارجی شامل بلوک سفالی به ضخامت ۲۰سانتیمتر و عایق حرارتی پلیاستایرن از خارج است. میزان بار حرارتی ناشی از انتقال حرارت از جدار خارجی در جهتهای مختلف جغرافیایی برای ضخامتهای متفاوت عایق حرارتی در تهران توسط نرمافزار شبیهسازی انرژیپلاس محاسبه شد و ضخامت بهینه عایق حرارتی براساس هزینه دوره حیات ۳۰ساله تعیین شد. براساس نتایج بهدستآمده، در تعرفه اول که مربوط به مشترکین کممصرف است، استفاده از عایق حرارتی در برخی از جهتهای جغرافیایی امکان بازگشت سرمایه در مدتزمان دوره حیات وجود ندارد. در دیگر جهتها نیز میزان صرفهجویی اقتصادی کم و نزدیک به صفر است. با افزایش تعرفه، ضخامت بهینه عایق حرارتی افزایش پیدا میکند. در تعرفههای دوم تا پنجم ضخامت بهینه عایق حرارتی بین ۶ تا ۱۸سانتیمتر متغیر است. همچنین مدتزمان بازگشت سرمایه برای این تعرفهها، بین ۶ تا ۲۸سال به دست آمد.