جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای محمودخانی
سعید محمودخانی، حسن حدادپور،
دوره ۱۶، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مطالعه، ارتعاشات غیرخطی ورق ساندویچی با لایه میانی ویسکوالاستیک، تحت اثر بار عرضی اتفاقی با پهنای باند وسیع مورد بررسی قرار گرفته است. بهطور ویژه، اثر تشدید داخلی ناشی از نزدیکی فرکانسهای طبیعی مودهای نامتقارن ورق با طول و عرض نزدیک به هم، در پاسخ مورد توجه قرار گرفته و امکان بروز پاسخ دو مودی و پدیدههایی همانند آشکار-نهانی اتفاقی مورد بررسی قرارگرفته است. مدلسازی لایه میانی ورق، برپایه فرض بزرگی نسبی کرنش و برشهای عرضی بوده که منجر به حضور عبارات غیرخطی مادی و هندسی در معادلات حاکم شده است. برای رابطه ساختاری غیرخطی ماده ویسکوالاستیک لایه میانی نیز از مدلی تکانتگرالی استفاده شده است. برای میدان جابجایی درنظرگرفته شده برای لایه میانی نیز، تغییرات در راستای ضخامت، بهشکل خطی برای مولفههای درونصفحهای و بهشکل تابع درجه دو برای مولفه برون-صفحهای درنظرگرفته شده است. بهعلاوه، لایههای بیرونی بهدلیل ضخامت کمتر، با استفاده از تئوری کیرشهف بههمراه فرضیات ونکارمن مدلسازی شدهاند. حل مسئله در گام اول بهکمک روش گالرکین در کنار روش اغتشاشی انجام شده که منجر به تشکیل معادلات گسسته غیرخطی زمانی با عبارات انتگرالی شده است. این معادلات، با استفاده از روش بستن ممان گوسی و غیرگوسی حل شده، و امکان بروز انشعاب در پاسخ پایا با روش تعقیب مسیر شبهکمانی مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین از شبیهسازی عددی مونتکارلو برای ارزیابی حل تحلیلی و همچنین بررسی پاسخ زمانی ورق استفاده شده است. نتایج عددی در نهایت، برای تعیین پاسخ دومودی و تعیین کمترین بار لازم برای وقوع اندرکنش بین مودها ارائه شده است.
سعید محمودخانی، ابوالفضل یزدانی،
دوره ۱۹، شماره ۸ - ( مرداد ۱۳۹۸ )
چکیده
در این مقاله فلاتر و پاسخ آیروالاستیک سازه دیسکپره در حضور نامیزانی و تحت تحریک مرتبه موتور، با هدف بررسی اثر خواص سازهای دیسک و تدوین روش تحلیل کارآی مساله مورد مطالعه قرار گرفته است. برای مدلسازی اندرکنش سازه و سیال از نظریه جریان دوبُعدی تراکمناپذیر وایتهد و برای مدلسازی سازه نیز از مدل چهاردرجه آزادی جرم و فنر شامل خمش و پیچش در مقطع فرضی پره و خمش و پیچش در دیسک استفاده شد که قادر به احتساب اثر وابستگی سازهای حرکت قطاعهای مجاور و همچنین انعطافپذیری دیسک خواهد بود. برای حل از شکل مودهای موج متحرک سازه دیسکپره بدون نامیزانی برای بسط پاسخ سیستم نامیزان استفاده شد که بهعلت نیاز به محاسبه نیروهای آیرودینامیک بهطور جداگانه برای هر مود موج متحرک، روش مناسبی برای تحلیل آیروالاستیک است. در نهایت از حل بهدستآمده برای تعیین اثر انعطافپذیری دیسک روی ناپایداری، تغییرات فرکانسهای طبیعی مودهای پیچشی و خمشی با تعداد گرههای قطری و همچنین میزان افزایش دامنه ارتعاش تحت اثر نامیزانی استفاده شد. همچنین اثر دو نوع نامیزانی شامل نامیزانی در فرکانس پیچشی پرهها و نامیزانی در تحریک مرتبه موتور مورد توجه قرار گرفت. مطالعات پارامتریک، امکان وقوع تغییرات قابل توجه در رفتار ارتعاشی و رفتار آیروالاستیک سیستم را در حضور نامیزانی برای دیسک با سفتی خمشی پایین نشان میداد، بهطوری که بهازای مقدار خاصی از فرکانس طبیعی دیسک پاسخ بیشینه سیستم در حالت نامیزان نسبت به حالت میزان تا حدود ۸برابر افزایش مییافت.
سعید محمودخانی، سینا کلبادیحاجیکلائی،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( اسفند ۱۳۹۸ )
چکیده
در پژوهش حاضر، رفتار ارتعاشی تیر با لایه میرایی مقید ویسکوالاستیک بررسی شده و اثر تغییر دما و جرم صلب در تغییر طرح بهینه برای لایه میرایی مقید، مورد مطالعه قرار گرفته است. برای مدلسازی هسته از چندجملهایهای درجه دو و سه بهترتیب برای جابجایهای بیرونصفحهای و درونصفحهای استفاده شده و لایههای بیرونی بالا و پایین با استفاده از مدل اویلر- برنولی مدلسازی شدهاند. با استفاده از این مدلسازی، امکان درنظرگرفتن اثر کرنش نرمال راستای ضخامت برای لایه میانی (هسته) فراهم شده و مدل برای ضخامتهای بالای هسته نیز قابل اعمال خواهد بود. برای حل مساله نیز از روش المان محدود با المانهای سهگرهی استفاده شده است. در بیان رفتار ماده ویسکوالاستیک از مدول برشی مختلط وابسته به فرکانس و دما و همچنین فرض ایزوتروپبودن استفاده شده است. این وابستگی به فرکانس و دما با استفاده از نمودارهای حاصل از نتایج تجربی که در مراجع مربوطه ارایه شده، بهدست آمده است. مطالعات عددی انجامشده شامل بررسی تغییرات میرایی و دامنه پاسخ هارمونیک با ضخامت هسته و لایه مقیدکننده در دماهای مختلف است که نشاندهنده تغییر قابل توجه ناحیه مربوط به طرح بهینه و همچنین تغییر میرایی بیشینه سازه با تغییر دما است. بر این اساس، آگاهی از محدوده تغییرات دمایی محیط کارکرد سازه برای طراحی بهینه لایه میرایی مهم خواهد بود. در مطالعات عددی، همچنین اثر افزودهشدن جرم صلب به سازه در تغییر طراحی بهینه مورد بررسی قرار گرفته که نتایج حاصل نشاندهنده لزوم درنظرگرفتن همه جرمهای اضافهشده قبل از طراحی لایه میرایی مقید است.